עזרה בהרכבת מפרט למחשב מפלצתי לרינדורים ותוכנות וידאו כבדות.
בעיקרון את הכיוון יש לי כמו למשל Intel® Core™ i7 920/940/950 מה עדיף כי יש הפרשים גדולים במחירים...
(או שהאם בכלל יש עדיפות לAMD? )
כנ"ל לגבי הלוח לדוגמא ASUS P6T WS PRO שוב גם פה יש דגמים שהם גם הנהלם והם 125 דולר פחות...
כרטיס מסך ATI/ NVIDIA ואם כן איזה GV-N285OC-2GI לדוגמא... כמה זה רלוונטי עבורי?
כי הבנתי שכרטיס עריכה הכי זול שיש רק הוא בסביבות ה1000 ש"ח מה ההשוואה ביניהם כ.מסך לכ. עריכה??
זיכרון DDR3 לעומת ה2.. גם כאן מה עדיף?
פשוט אני צריך לעשות קצת סדר יש הרבה מהכל במחירים שונים לטוב ולרע... השאלה מה הכי טוב עבורי?
שוב המחשב עובד בעיקר בתוכנות כגון MAYA, פרימייר, רינדורים וכו'....
אשמח מאוד אם ירשמו ליד מה שהמליצו למה דווקא זה לעומת האחר.....
תודה רבה לכולם!!
(או שהאם בכלל יש עדיפות לAMD? )
כנ"ל לגבי הלוח לדוגמא ASUS P6T WS PRO שוב גם פה יש דגמים שהם גם הנהלם והם 125 דולר פחות...
כרטיס מסך ATI/ NVIDIA ואם כן איזה GV-N285OC-2GI לדוגמא... כמה זה רלוונטי עבורי?
כי הבנתי שכרטיס עריכה הכי זול שיש רק הוא בסביבות ה1000 ש"ח מה ההשוואה ביניהם כ.מסך לכ. עריכה??
זיכרון DDR3 לעומת ה2.. גם כאן מה עדיף?
פשוט אני צריך לעשות קצת סדר יש הרבה מהכל במחירים שונים לטוב ולרע... השאלה מה הכי טוב עבורי?
שוב המחשב עובד בעיקר בתוכנות כגון MAYA, פרימייר, רינדורים וכו'....
אשמח מאוד אם ירשמו ליד מה שהמליצו למה דווקא זה לעומת האחר.....
תודה רבה לכולם!!
נערך לאחרונה על ידי maccabi ב 15/10/2009 17:06, נערך פעם 1 בסך הכל.
לגבי מעבד, בין ה920 ל940 ההבדל מזערי ועל זה אתה משלם יותר מ1000 שקל, אם כבר אז את ה965.
לוח לא ישפיע לך בביצועים ברינדורים וכזה, רק פיצרים וOC אם אתה עושה.
כרטיס מסך, תראה תבדוק אם מאיה ומה שאתה עובד איתם תומכת בכרטיסים כמו ATI FIREGL או NVIVA QUARDO, סתם לדוגמא GTX285 זה יותר למשחקים וכזה, אלו כרטיסים ייעודים לתוכנות עריכה כבדות, אבל חשוב ביותר שתבדוק אם התוכנות תמוכות כי אז סתם תזרוק המון כסף ובסוף זה לא יצתמוך לך ואכלת אותה.
לוח לא ישפיע לך בביצועים ברינדורים וכזה, רק פיצרים וOC אם אתה עושה.
כרטיס מסך, תראה תבדוק אם מאיה ומה שאתה עובד איתם תומכת בכרטיסים כמו ATI FIREGL או NVIVA QUARDO, סתם לדוגמא GTX285 זה יותר למשחקים וכזה, אלו כרטיסים ייעודים לתוכנות עריכה כבדות, אבל חשוב ביותר שתבדוק אם התוכנות תמוכות כי אז סתם תזרוק המון כסף ובסוף זה לא יצתמוך לך ואכלת אותה.
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6052
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
הרנדר משתמש רק ב CPU כרגע.
I7 זה סבבה, יש להם כפול ליבות.
בנה מחשב עם שני מעבדים, אם תוכל,
או קנה כמה מחשבים.
I7 זה סבבה, יש להם כפול ליבות.
בנה מחשב עם שני מעבדים, אם תוכל,
או קנה כמה מחשבים.
לפי הנתונים היבשים, נראה שמעבד core 2 duo quad 9650 מצויין בשבילך.
הוא תומך ב-SSE4.1 שזה כמעט הנתון החשוב ביותר בעיבוד וידאו. L2cache 12MB.
סדרה i7 תומכת ב-SSE4.2 . אני לא יודע מה ההבדל. אולי בתמיכה בעיבוד HDTV?
i7 תומך גם בהעברת נתונים ב-BUS חדש QPI ולא FSB. אינטל טוענים שזה סטנדרט חדש להעברת מידע בלוח .
שים לב שגודל הcache מאוד חשוב בבחירת מעבד.
ב-9650, שהוא 65W מספיקה יחידת קירור סטנדרתית, i7 הוא 130W - אתה צריך יחידת קירור משמעותית. בהספקים כאלה עדיף יחידת קירור גז.
לגבי HDD, רצוי 2 בחיבור RAID ועוד יותר טוב SCASI (רצית מחשב מפלצתי לא?)
העניין הוא שסדרה 7 עכשיו חדשה והיא מאוד יקרה לטעמי ביחס לתועלת. אבל אין ספק שהיא מפלצתית בעיבוד וידאו.
הנה benchmark של המעבדים ע"י אינטל:
http://www.intel.com/performance/desktop/consumer.htm
i7 תומך גם בהעברת נתונים ב-BUS חדש QPI ולא FSB. אינטל טוענים שזה סטנדרט חדש להעברת מידע בלוח .
ב-9650, שהוא 65W מספיקה יחידת קירור סטנדרתית, i7 הוא 130W - אתה צריך יחידת קירור משמעותית. בהספקים כאלה עדיף יחידת קירור גז.
העניין הוא שסדרה 7 עכשיו חדשה והיא מאוד יקרה לטעמי ביחס לתועלת. אבל אין ספק שהיא מפלצתית בעיבוד וידאו.
http://www.intel.com/performance/desktop/consumer.htm
נערך לאחרונה על ידי plazma ב 15/10/2009 17:11, נערך פעם 1 בסך הכל.
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

XP64 זה בסדר, אם ה 7 אני מניח שיהיה בסדר גם, לא נראה שיש איזשהו יתרון משמעותי.
כמות זכרון תלוייה בגודל הפריים ובכמות החישובים של הרנדר.
PAL יסחוב עם 8 ג'יגה זכרון ורנדרים לא מסובכים,
רז' גובהה יותר, 16 ג'יגה.
תלוי מה אתה מרנדר.
כמות זכרון תלוייה בגודל הפריים ובכמות החישובים של הרנדר.
PAL יסחוב עם 8 ג'יגה זכרון ורנדרים לא מסובכים,
רז' גובהה יותר, 16 ג'יגה.
תלוי מה אתה מרנדר.
אמרת שגודל הCACHE חשוב מאוד במעבד... זה אומר שAMD יורד מהפרק לגמרי אם ככה... לא?plazma כתב:לפי הנתונים היבשים, נראה שמעבד core 2 duo quad 9650 מצויין בשבילך.
http://www.intel.com/performance/desktop/consumer.htm...
כי הם מפגרים מאחור בהרבה בעניין הזה מול אינטל...
אבל עוד דבר, אני יודע שהAMD גם לא פריירים בכלל בכל העניין של וידאו ועריכות... אולי בכלל שווה להביא מחשב זמני AMD ובעוד כמה חודשים יוצא עוד סדרה של מעבדים ואז לבחון את העניין מקרוב? כי ככה וככה אני צריך כמה מחשבים ולא אחד....
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

שכח מ AMD. לך על I7 הכי מהיר שאתה יכול.
זה מעבד רוצח.
XP64 תומכת ב 16 GB ומעלה גם.
אם איזה רנדרר אתה עובד במאיה?
מה הרזולוצייה?
לגבי עריכת וידאו, מה הכוונה?
offline? online? compositing?
מזה "תוכנות וידאו כבדות"?
התוכנה לא כבדה. מה שכבד זה אם אתה לא מקודד נכון את החומר, ואז אתה נתקע עם מחשב שלא עומד בקצב,
שזו טעות שלך, לא של המחשב. המחשב הכי חזק בעולם יתקע עם לא בוחרים נכון חומרה/תוכנה למשימה הספציפית.
הכי טוב זה כרטיס וידאו יעודי, aja, black magic, ובמק יש פורמט PRO REZ שעכשיו עם ה FC7 תומך ב 444 ככה שאפשר לערוך חלק ויפה.
אם עריכת וידאו על PC, אם איזה תוכנה אתה עורך? מה אתה עורך? סרט פרסומת, וידאו קליפ, חתונה, סרט קולנוע?
כרטיסים חזקים של NVIDIA גם טובים, כגון FX3800. (למאיה מספיק טוב כרטיס משחקים, כמו זה שציינת).
תקרא פה (קח חודש חופש...
)
http://prepost-consulting.blogspot.com/
זה מעבד רוצח.
XP64 תומכת ב 16 GB ומעלה גם.
אם איזה רנדרר אתה עובד במאיה?
מה הרזולוצייה?
לגבי עריכת וידאו, מה הכוונה?
offline? online? compositing?
מזה "תוכנות וידאו כבדות"?
התוכנה לא כבדה. מה שכבד זה אם אתה לא מקודד נכון את החומר, ואז אתה נתקע עם מחשב שלא עומד בקצב,
שזו טעות שלך, לא של המחשב. המחשב הכי חזק בעולם יתקע עם לא בוחרים נכון חומרה/תוכנה למשימה הספציפית.
הכי טוב זה כרטיס וידאו יעודי, aja, black magic, ובמק יש פורמט PRO REZ שעכשיו עם ה FC7 תומך ב 444 ככה שאפשר לערוך חלק ויפה.
אם עריכת וידאו על PC, אם איזה תוכנה אתה עורך? מה אתה עורך? סרט פרסומת, וידאו קליפ, חתונה, סרט קולנוע?
כרטיסים חזקים של NVIDIA גם טובים, כגון FX3800. (למאיה מספיק טוב כרטיס משחקים, כמו זה שציינת).
תקרא פה (קח חודש חופש...
http://prepost-consulting.blogspot.com/
בעיקרון אני זה שצריך לקנות את הציוד לחבר שבעצם עובד עם כל התוכנות האלה כמו מאיה, פרימייר וכל אלה...ככה שבמדויק אני לא אוכל להגיד כי אני לא כל כך בקיא בתחום.
מה שכן היום יש לו גם אחלה מחשב QUAD אבל רוצה להשתדרג. הוא מתכוון לקנות כמה מחשבים. עובד עם חברות כמו JCS .
אירועים וכאלה זה דברים קטנים....
אחת השאלות שנתקענו היא אם כדאי לקנות כרטיס עריכה שבעצם משהו נורמלי למשל הקוורדו 1800... עולה 2000 או לעומת זאת לקחת כרטיס מסך טוב?
מה שכן היום יש לו גם אחלה מחשב QUAD אבל רוצה להשתדרג. הוא מתכוון לקנות כמה מחשבים. עובד עם חברות כמו JCS .
אירועים וכאלה זה דברים קטנים....
אחת השאלות שנתקענו היא אם כדאי לקנות כרטיס עריכה שבעצם משהו נורמלי למשל הקוורדו 1800... עולה 2000 או לעומת זאת לקחת כרטיס מסך טוב?
ראשית, מה הקשר בין כרטיס מסך לרינדור? אם הכרטיס מסך הוא טוב לא צריך ממש להשתגע במחירים. המשמעות היא בכרטיס עריכה.
אם אתה אומר שהוא עובד עם חברות כמו JCS (אני מכיר) ואירועים זה דברים קטנים בשבילו אזי לא בטוח שמחשב סטנדרטי מתאים בשבילו. אתה גם אומר שQUAD קטן עליו. אז בכלל הוא נמצא בליגה אחרת.
בשימוש שלו הוא נכנס לתחום של מערכות עריכה יעודיים. ישנן חברות שמציעות מערכות יעודיות לעריכת וידאו. תבדוק את זה.
הנה דוגמא:
http://www.coremicro.com/products/manuf ... orm_corei7
כמו כן הוא זקוק לכרטיס עריכה מקצועי שמסוגל לעבוד בפורמט Mpeg2 4:2:2 מינימום. הכי טוב 4:4:4 . אבל זה תלוי בדרישות של הלקוחות שלו.
בתגובות הקודמות מישהו הציע מחשב XEON. אם יש לו תקציב (שזה יקר יותר) אז עוד יותר טוב.
אם התקציב מהווה בעיה ברכישת כרטיס עריכה, אז כדאי ללכת על ה-i7 920 ולהשקיע את ההפרש בכרטיס עריכה מפלצתי. שהוא בעצם הרכיב הכי חשוב בתחנות עריכת וידאו.
המפרט הרצוי לתחנות עריכה:
i7 920, 6GB, HDD cgate barracuda 15K RPM x2 raid, כרטיס עריכה בעל איכויות 4:4:4 בסביבות ה-1000$
וכמובן לוח אם שתומך ב RAID 0
אם אתה אומר שהוא עובד עם חברות כמו JCS (אני מכיר) ואירועים זה דברים קטנים בשבילו אזי לא בטוח שמחשב סטנדרטי מתאים בשבילו. אתה גם אומר שQUAD קטן עליו. אז בכלל הוא נמצא בליגה אחרת.
בשימוש שלו הוא נכנס לתחום של מערכות עריכה יעודיים. ישנן חברות שמציעות מערכות יעודיות לעריכת וידאו. תבדוק את זה.
הנה דוגמא:
כמו כן הוא זקוק לכרטיס עריכה מקצועי שמסוגל לעבוד בפורמט Mpeg2 4:2:2 מינימום. הכי טוב 4:4:4 . אבל זה תלוי בדרישות של הלקוחות שלו.
בתגובות הקודמות מישהו הציע מחשב XEON. אם יש לו תקציב (שזה יקר יותר) אז עוד יותר טוב.
אם התקציב מהווה בעיה ברכישת כרטיס עריכה, אז כדאי ללכת על ה-i7 920 ולהשקיע את ההפרש בכרטיס עריכה מפלצתי. שהוא בעצם הרכיב הכי חשוב בתחנות עריכת וידאו.
i7 920, 6GB, HDD cgate barracuda 15K RPM x2 raid, כרטיס עריכה בעל איכויות 4:4:4 בסביבות ה-1000$
וכמובן לוח אם שתומך ב RAID 0
מפלצת מפלצת, אבל...
גם אלפי שקלים מבוזבזים
אינם יכולים לפצות על שניות ארוכות של בהייה על המסך, בהמתנה לשמירת קובץ
אולי להשקיע חלק מן הסכום בכונן SSD
עדיף 2 ב-RAID...
(לא מכיר את התוכנות, אולי הם שומרות כל הזמן תוך כדי, באופן שקוף.
אבל אם לא, אז לבדוק אם להסיט חלק מן הכסף לשם)
גם אלפי שקלים מבוזבזים
אינם יכולים לפצות על שניות ארוכות של בהייה על המסך, בהמתנה לשמירת קובץ
אולי להשקיע חלק מן הסכום בכונן SSD
עדיף 2 ב-RAID...
(לא מכיר את התוכנות, אולי הם שומרות כל הזמן תוך כדי, באופן שקוף.
אבל אם לא, אז לבדוק אם להסיט חלק מן הכסף לשם)
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

והשקעה במערכת גיבוי, כשהדיסקים המהירים האלה יכשלו.
איזה יתרון יש לRAID 0 , לוח שתומך בטוח יש כל הלוחות של הנהלם I7 תומכות בזה.plazma כתב:ראשית, מה הקשר בין כרטיס מסך לרינדור? אם הכרטיס מסך הוא טוב לא צריך ממש להשתגע במחירים. המשמעות היא בכרטיס עריכה.
הנה דוגמא:
וכמובן לוח אם שתומך ב RAID 0...
השאלה מה הוא עושה בדיוק ולמה צריך את זה?( סליחה על הבורות)
ראשית, אף פעם אל תסיק מסקנות - שבטוח תומך. תמיד תבדוק את המפרט.
RAID 0 - כתיבה בו זמנית על 2 כוננים. מגביר את מהירות הכתיבה\קריאה. אולם הסיכוי לכשל גדל פי 2.
הדיסק שהצעתי, עובד ב-15,000 RPM שהוא פי שניים מהסטנדרטיים.
אתה לא מציין מהו התקציב שלך, ולא ציינת האם הוא זקוק למערכת כריעה בזמן אמת? האם יש לו וידאו מכמה מקורות בו זמנית? או שמא הוא רק זקוק לעיבוד קבצים נייחים על המחשב?
במקרה הראשון, הכי רצוי שתבדוק כפי שכתבתי למעלה לגבי video editing workstation.
במקרה השני, הוא רק צריך i7 950 8GB ודיסק קשיח אחד cgate barracuda 15K RPM
RAID 0 - כתיבה בו זמנית על 2 כוננים. מגביר את מהירות הכתיבה\קריאה. אולם הסיכוי לכשל גדל פי 2.
הדיסק שהצעתי, עובד ב-15,000 RPM שהוא פי שניים מהסטנדרטיים.
אתה לא מציין מהו התקציב שלך, ולא ציינת האם הוא זקוק למערכת כריעה בזמן אמת? האם יש לו וידאו מכמה מקורות בו זמנית? או שמא הוא רק זקוק לעיבוד קבצים נייחים על המחשב?
במקרה הראשון, הכי רצוי שתבדוק כפי שכתבתי למעלה לגבי video editing workstation.
במקרה השני, הוא רק צריך i7 950 8GB ודיסק קשיח אחד cgate barracuda 15K RPM
1.אוקיי הבנתי שברגע שאני יחבר 2 HDD במצב RAID 0 - ברגע שיש לי בעיה באחד הHD גם השני יהיה בבעיה כי בעצם הוא מחשיב אותם כאחד אם אני לא טועה? ככה שזה די מסוכן אם אני שומר הרבה חומרים ( דרך אגב אני מגבה באיזה 3 תחנות של הארדיסק חיצוני ככה שעד כמה זה רלוונטי הRAID הזה בשבילי?
2. מה קורה כאשר אני רוכש את הHD כמו שציינת 15000 RPM ומחבר אותו לSATA יש קשר כלשהו ? זה מקנה לי חיסרון או יתרון מול הRAID?
3. איפה בדיוק יושב הRAID הזה( על הלוח אני יודע השאלה איך נראה וכאלה?)
אני חושב שיש לו עיבוד וידאו מכמה מקורות בו זמנית וגם לעיבוד קבצים נייחים על המחשב.....
4. שאלת השאלות האחרונה : כרטיס עריכה מול כרטיס גיימינג...
QUADRO FX1800 / 580 ( תלוי בגובה התקציב למרות שלא נראה לי שזה יהווה בעיה )
או שבכלל הולכים על כרטיס גיימינג כמו למשל GTX285 ( דרך אגב הבחור לא משחק משחקים וכאלה - עבודה נטו )
ברור שיש נטייה לקוודרו.. אבל ?
תודהה רבהה לךך!!
2. מה קורה כאשר אני רוכש את הHD כמו שציינת 15000 RPM ומחבר אותו לSATA יש קשר כלשהו ? זה מקנה לי חיסרון או יתרון מול הRAID?
3. איפה בדיוק יושב הRAID הזה( על הלוח אני יודע השאלה איך נראה וכאלה?)
אני חושב שיש לו עיבוד וידאו מכמה מקורות בו זמנית וגם לעיבוד קבצים נייחים על המחשב.....
4. שאלת השאלות האחרונה : כרטיס עריכה מול כרטיס גיימינג...
QUADRO FX1800 / 580 ( תלוי בגובה התקציב למרות שלא נראה לי שזה יהווה בעיה )
או שבכלל הולכים על כרטיס גיימינג כמו למשל GTX285 ( דרך אגב הבחור לא משחק משחקים וכאלה - עבודה נטו )
ברור שיש נטייה לקוודרו.. אבל ?
תודהה רבהה לךך!!
- iakovl
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5403
- שם מלא: יאן לנגרמן
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 228 פעמים
רק עכשיו ראיתי את האשכול הזה אז נענה על השאלות האחרונות שלך
1. ברגע שאתה מחבר 2 קשיחים ברייד 0 הם נחשבים לקשיח אחד לוגית, אם אחד מהם מת כל המידע נהרס לחלוטין. אם אתה עושה גיבוי קבוע אז הרייד הזה הוא אופציה טובה אם אתה צריך את המהירות.
2. אין שום סיבה לקנות קשיח 15K הם יקרים יותר מדי
3. הרייד "יושב" על הלוח אם, מדובר על משהו שמתבצע לוגית. לחלק מהלוחות אם היום יש בקרי רייד מובנים שהמטרה שלהם היא לגרום למס' קשיחים פיזיים להיראות כמו קשיח אחד כאשר הם אלו שמנהלים את הרייד שמתבצע בין הקשיחים. המערכת הפעלה רואה מצידה רק כונן אחד
4. לא הייתי אומר לקנות QUADRO המחיר בשמיים, כרטיס מסך רגיל יעשה את העבודה ויעלה פחות
1. ברגע שאתה מחבר 2 קשיחים ברייד 0 הם נחשבים לקשיח אחד לוגית, אם אחד מהם מת כל המידע נהרס לחלוטין. אם אתה עושה גיבוי קבוע אז הרייד הזה הוא אופציה טובה אם אתה צריך את המהירות.
2. אין שום סיבה לקנות קשיח 15K הם יקרים יותר מדי
3. הרייד "יושב" על הלוח אם, מדובר על משהו שמתבצע לוגית. לחלק מהלוחות אם היום יש בקרי רייד מובנים שהמטרה שלהם היא לגרום למס' קשיחים פיזיים להיראות כמו קשיח אחד כאשר הם אלו שמנהלים את הרייד שמתבצע בין הקשיחים. המערכת הפעלה רואה מצידה רק כונן אחד
4. לא הייתי אומר לקנות QUADRO המחיר בשמיים, כרטיס מסך רגיל יעשה את העבודה ויעלה פחות