הבדל בין 20 BIT ל24 BIT
יש הבדל , אבל לא בטוח שתבחין בו .
בא נתחיל עם משהו פשוט , DAC
לDAC יש את ספק הכוח , אח"כ את השבב הדיגיטאלי , ואח"כ יציאה אנלוגית . בחלק של השבב יש הבדל שלעיתים הוא גדול מאוד . הבעיה מתחילה מכך שגם הכניסה והספק וגם החלק הסופי של יציאה אנלוגית , קובעים יותר מה יהיה הסאונד הסופי .
בCD יש גם את עניין הטרנספורט ואת יכולת הקריאה ללא טעויות , ובגלל זה להשוות CD ע"פ אורך מילה של השבב זה פשוט בלתי אפשרי
בא נתחיל עם משהו פשוט , DAC
לDAC יש את ספק הכוח , אח"כ את השבב הדיגיטאלי , ואח"כ יציאה אנלוגית . בחלק של השבב יש הבדל שלעיתים הוא גדול מאוד . הבעיה מתחילה מכך שגם הכניסה והספק וגם החלק הסופי של יציאה אנלוגית , קובעים יותר מה יהיה הסאונד הסופי .
בCD יש גם את עניין הטרנספורט ואת יכולת הקריאה ללא טעויות , ובגלל זה להשוות CD ע"פ אורך מילה של השבב זה פשוט בלתי אפשרי
- danlior
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6462
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
האם כוונתך לנגן CD עם DAC של 20 או 24 ביט?77bob כתב:האם יש הבדל רציני בין CDשל 20 BIT ל CD של 24 BIT מבחינת שמיעה ?...
האם כוונתך לדיסק מוסיקה שעשו לו רימאסטר ב-20 ביט או ב-24 ביט?
או האם כוונתך לדיסק המכיל קובץ אמיתי של 20 ביט או של 24 ביט?
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"
- valer_valer
- חבר ותיק

- תגובות: 1112
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 18 פעמים
רוב המוסיקה - גם 16 ביט זה יותר מידיי ...
אולי בגלל זה ה - Audio CD הוא 16 ביט
.
לאיזה CD אתה התכוונת לא ברור לי ...
אולי בגלל זה ה - Audio CD הוא 16 ביט
לאיזה CD אתה התכוונת לא ברור לי ...
- danlior
- חבר מכור קשה

מג=כיוון שמדובר במדיה שכוללת מידע דיגיטלי ב-16 ביט אז התשובה היא לאו דווקא. תלוי בנגן.77bob כתב:יש לי נגן של CD של LINN .הנגן 20 BIT . הנגנים החדשים מנגנים ב-24 BIT .רציתי לדעת האם זה משמעותי מבחינת סאונד ....
במידה ותשדרג לנגן השווה לשלך ברמתו רק עם DAC של 24 ביט אז יכול להיות שתרגיש בהבדל. תלוי במניפולציה שהנגן יעשה לחומר המנוגן, במערכת שלך ובטעם שלך.
- danlior
- חבר מכור קשה

יש די הרבה! והרמה בהתאם למחיר.truejoker כתב:דנילאור איזה נגני CD אתה מכיר שהDAC הפנימי עושה UPSUMPLING ? ולאיזה רמה ?...
הראשונים שעשו זאת לדעתי היו WADIA כבר לפני שנים. כמובן עשו זאת מעולה והמחיר בהתאם.
אם תרצה נגן מצוין שעושה אפסמפלינג במחיר של כ-12,000 ש"ח (זול לרמתו) אמליץ לך על המרידיאן G08 ו G08.2
אם אני זוכר נכון, חומר על גבי CD של 44.1 עובר אפסמפלינג ל-88.2 ליציאה הדיגיטלית ול-176.4 לפני ההמרה לאנאלוג (אם אני לא טועה)
- valer_valer
- חבר ותיק

למה לעשות Upsampling ?
הייתי מבין אם ברצונכם לעבד צליל (למשל EQ).
ככה סתם להוסיף אינפורמציה מיותרת ?
ככה סתם להוסיף אינפורמציה מיותרת ?
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6051
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
CD זה 16 ביט, וכל המדייה שנמכרת ע"ג הדיסקים האלה היא ב 16 ביט.77bob כתב:יש לי נגן של CD של LINN .הנגן 20 BIT . הנגנים החדשים מנגנים ב-24 BIT .רציתי לדעת האם זה משמעותי מבחינת סאונד ....
זה הפורמט.
תקנה את הנגן רשת/סטרימר של לין, http://www.linn.co.uk/sneaky_music_ds (או כל פתרון אחר חוץ מ CD)
http://www.logitechsqueezebox.com/produ ... assic.html
http://www.logitechsqueezebox.com/produ ... orter.html
ותוכל גם לרכוש (גם מהלייבל שלהם) מוזיקה (בקבצים) ב 24 ביט.
http://www.linnrecords.com/
http://www.hdtracks.com/
המלאי מצומצם עדיין, אבל נראה שיש סיכוי שרז' גבוהה תתפוס.
כי מיכאל אמר שהוא בדק כמה תוכנות וזה עשה טוב מבחינה מסויימת לסאונד . האמת היא שיש כאן הגיון מסויים , מה שקורה הוא שתוכנה כזו לוקחת את הזרם מידע , ויכולה לעשות שני דברים , להכפיל את התדר ואז אתה מקבל מיצוע יותר טוב , והיא גם יכולה לתת מיצוע לנקודה שבין שתי נקודות סימפול , אח"כ שאתה מעביר את זה לאנלוג , אתה אמור לקבל באופן מלאכותי אמננם , אבל אתה אמור לקבל סאונד יותר חלק .valer_valer כתב:למה לעשות Upsampling ?
ככה סתם להוסיף אינפורמציה מיותרת ?...
לא ניסיתי את זה על המערכת שלי , ולכן אני לא יכול לומר לך משמיעה אם יש או אין , והCDP שלי לא תומך בזה .
ולצערי גם הDAC שעדיין לא סידרתי לא תומך במעל 44/16 , ולכן אני אישית כנראה לא אוכל לומר לך . אבל לך יש כרטיס קול שתומך בזה , למה שלא תנסה לעשות את זה או בתוסף של FOOBAR או בתוכנה אחרת ולראות בעצמך ?
במחיר כזה , אני אפילו לא חולם לקנות CDP . אם אני צריך מכשיר פיסי אז עדיף לי את נגן הבלו ריי של אופו כי הוא תומך אאל"ט גם בSACD וגם בDVD-A . רק שבמחירר הזה אני מעדיף לשדרג את המחשב ולקנות DAC טובdanlior כתב:יש די הרבה! והרמה בהתאם למחיר.truejoker כתב:דנילאור איזה נגני CD אתה מכיר שהDAC הפנימי עושה UPSUMPLING ? ולאיזה רמה ?...
הראשונים שעשו זאת לדעתי היו WADIA כבר לפני שנים. כמובן עשו זאת מעולה והמחיר בהתאם.
אם תרצה נגן מצוין שעושה אפסמפלינג במחיר של כ-12,000 ש"ח (זול לרמתו) אמליץ לך על המרידיאן G08 ו G08.2
אם אני זוכר נכון, חומר על גבי CD של 44.1 עובר אפסמפלינג ל-88.2 ליציאה הדיגיטלית ול-176.4 לפני ההמרה לאנאלוג (אם אני לא טועה)...
- danlior
- חבר מכור קשה

אתה מעדיף אופו במקום מרידיאן כי הנגן של אופו גם מנגן בלו-ריי? אז לך על נגן של פירלס, שמעתי שהוא גם מכין קפה!truejoker כתב:במחיר כזה , אני אפילו לא חולם לקנות CDP . אם אני צריך מכשיר פיסי אז עדיף לי את נגן הבלו ריי של אופו כי הוא תומך אאל"ט גם בSACD וגם בDVD-A . רק שבמחירר הזה אני מעדיף לשדרג את המחשב ולקנות DAC טובdanlior כתב:יש די הרבה! והרמה בהתאם למחיר.truejoker כתב:דנילאור איזה נגני CD אתה מכיר שהDAC הפנימי עושה UPSUMPLING ? ולאיזה רמה ?...
אם אני זוכר נכון, חומר על גבי CD של 44.1 עובר אפסמפלינג ל-88.2 ליציאה הדיגיטלית ול-176.4 לפני ההמרה לאנאלוג (אם אני לא טועה)......
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
איתי_הגיתי כתב:CD זה 16 ביט, וכל המדייה שנמכרת ע"ג הדיסקים האלה היא ב 16 ביט.77bob כתב:יש לי נגן של CD של LINN .הנגן 20 BIT . הנגנים החדשים מנגנים ב-24 BIT .רציתי לדעת האם זה משמעותי מבחינת סאונד ....
זה הפורמט.
תקנה את הנגן רשת/סטרימר של לין, http://www.linn.co.uk/sneaky_music_ds (או כל פתרון אחר חוץ מ CD)
http://www.logitechsqueezebox.com/produ ... assic.html
http://www.logitechsqueezebox.com/produ ... orter.html
ותוכל גם לרכוש (גם מהלייבל שלהם) מוזיקה (בקבצים) ב 24 ביט.
http://www.linnrecords.com/
http://www.hdtracks.com/
המלאי מצומצם עדיין, אבל נראה שיש סיכוי שרז' גבוהה תתפוס....
LINN משקיעים היום את כל האנרגיה שלהם על הסדרה DS (שהיא עושה upsampling - למי ששאל)
אם הבמתי מכון, הם לא מייצרים היום CD
- valer_valer
- חבר ותיק

אני כן עושה את זה כי אני משתמש ב - EQ שנמצא לוגית אחרי ה - Resampler - לכן אצלי יש הגיון !!!truejoker כתב:כי מיכאל אמר שהוא בדק כמה תוכנות וזה עשה טוב מבחינה מסויימת לסאונד . האמת היא שיש כאן הגיון מסויים , מה שקורה הוא שתוכנה כזו לוקחת את הזרם מידע , ויכולה לעשות שני דברים , להכפיל את התדר ואז אתה מקבל מיצוע יותר טוב , והיא גם יכולה לתת מיצוע לנקודה שבין שתי נקודות סימפול , אח"כ שאתה מעביר את זה לאנלוג , אתה אמור לקבל באופן מלאכותי אמננם , אבל אתה אמור לקבל סאונד יותר חלק .valer_valer כתב:למה לעשות Upsampling ?
ככה סתם להוסיף אינפורמציה מיותרת ?...
לא ניסיתי את זה על המערכת שלי , ולכן אני לא יכול לומר לך משמיעה אם יש או אין , והCDP שלי לא תומך בזה .
ולצערי גם הDAC שעדיין לא סידרתי לא תומך במעל 44/16 , ולכן אני אישית כנראה לא אוכל לומר לך . אבל לך יש כרטיס קול שתומך בזה , למה שלא תנסה לעשות את זה או בתוסף של FOOBAR או בתוכנה אחרת ולראות בעצמך ?...
אולי CD PIONEER מהישנים עם הLEGATO LINK CONVERSION ?
- yossi126
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 778
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 30 פעמים
ציטוט על פי דן לברי, מייסד Lavry DA10 DAC
32 bits? We use a lot of bits for audio work station. We need that for mixing and editing of audio tracks. But the outcome is 24 bits
or less. In fact, the individual audio channels recorded by an AD NEVER have 24 bit accuracy. 20 bits is real good! The other bits may be there but they are just random noise, not at all connected to the music. Those lower bits are the noise floor.
We are restricted to such noise levels because of analog noise in components but with careful design, we keep that noise low, as low as say 21 bits.
This is not bad! Why? Because the EAR can only hear a certain dynamic range (from the loudest to the lowest levels. Each bit is around 6dB so at 20 bits we have 120dB dynamic range. That is huge. A CD has only 16 bits thus 96dB and that is already pretty quiet.
If you stand next to a 747 engine (running), and call it the loudest you want to hear, then go to a sound isolation room and call it the lowest sound level, you have less then 126dB which is 21 bits. So who needs 32 bits? When it comes to digital audio workstation, you need that and more. For listening, no one needs even 24 bits.
Third
384KHz, as well as 192KHz is marketing driven, and it is NOT GOOD for best sound. Too slow is not good, and too fast is not good either. There is an optimal sample rate, and it is somewhere in the 60-70KHz. Of course there is no such standard so 48 or 88.2KHz is reasonable, and even 96KHz is just a bit too fast. I explained all that in great detail in my paper "Sampling Theory". The paper is too technical for some folks, I tried to keep is comprehensible...
32 bits? We use a lot of bits for audio work station. We need that for mixing and editing of audio tracks. But the outcome is 24 bits
or less. In fact, the individual audio channels recorded by an AD NEVER have 24 bit accuracy. 20 bits is real good! The other bits may be there but they are just random noise, not at all connected to the music. Those lower bits are the noise floor.
We are restricted to such noise levels because of analog noise in components but with careful design, we keep that noise low, as low as say 21 bits.
This is not bad! Why? Because the EAR can only hear a certain dynamic range (from the loudest to the lowest levels. Each bit is around 6dB so at 20 bits we have 120dB dynamic range. That is huge. A CD has only 16 bits thus 96dB and that is already pretty quiet.
If you stand next to a 747 engine (running), and call it the loudest you want to hear, then go to a sound isolation room and call it the lowest sound level, you have less then 126dB which is 21 bits. So who needs 32 bits? When it comes to digital audio workstation, you need that and more. For listening, no one needs even 24 bits.
Third
384KHz, as well as 192KHz is marketing driven, and it is NOT GOOD for best sound. Too slow is not good, and too fast is not good either. There is an optimal sample rate, and it is somewhere in the 60-70KHz. Of course there is no such standard so 48 or 88.2KHz is reasonable, and even 96KHz is just a bit too fast. I explained all that in great detail in my paper "Sampling Theory". The paper is too technical for some folks, I tried to keep is comprehensible...
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
לא בדיוקyossi126 כתב:ציטוט על פי דן לברי, מייסד Lavry DA10 DAC
Third
384KHz, as well as 192KHz is marketing driven, and it is NOT GOOD for best sound. Too slow is not good, and too fast is not good either. There is an optimal sample rate, and it is somewhere in the 60-70KHz. Of course there is no such standard so 48 or 88.2KHz is reasonable, and even 96KHz is just a bit too fast. I explained all that in great detail in my paper "Sampling Theory". The paper is too technical for some folks, I tried to keep is comprehensible......
רזולוציה גבוהה מאפשרת לך לשמוע יותר נואנסים