תגובות לכתבה: התלות הגוברת והולכת שלנו ב´ציוד´

הודעות מערכת, והודעות שאינן קשורות לאף פורום אחר.
ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46390
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5079 פעמים

שליחה #1 

תגובות, הערות ושאלות לכתבה.
התלות הגוברת והולכת שלנו ב´ציוד´
.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

אחלה מאמר.
מסכים עם פיתוח התלות ונזכר בצמרמורת בנפילות של ג'ימייל...
מצד שני, לא בטוח ש Cloud יהיה הפתרון המלא, כי אם יש הפסקת חשמל אזורית, ונופלים גם החשמל וגם משדרי הרשת הסלולרית (קרה לי כבר) - אין לך שום דרך להתחבר לרשת...

אז נכון, תמיד אפשר לנסוע למקום אחר ולהתחבר - אבל זו עדיין יכולת מוגבלת.

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #3 

מסכים עם כל מילה...
זה לא רק הפסקת חשמל...מספיק ש הswitch בבית מתקלקל ...ואז
אין מצלמה
אין סטרימר
אין nas
אין אינטרנט
אין אודיו
איו מדיה סנטר
אם ה nas הולך ...כנ"ל....
הכל תלוי בהכל ....

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

הרבה זמן רציתי לכתוב על זה

שליחה #4 

במרדף ההולך וגובר של האנושות אחרי הטכנולוגיה,שוכחים לאט לאט שויתור מוחלט על המדיה הפיזית וטכנולוגיות שהן לא
LEGACY,פירושו גם ויתור על שרידות טכנולוגית שהייתה בעבר טובה יותר ועמידה להפרעות סביבתיות כמו הפסקות חשמל.
זה נכון שבעתיים במדינה כמו ישראל,ששום דבר בה לא יציב באמת..לטכנולוגיות LEGACY שהיום (לצערי) הולכות ונעלמות-
יש יתרון אחד-הן, שבהן התוכן שלך לא יכול פתאום להעלם כמו הענן,לא יכולים לפרוץ אליהם או לחבל בהן במזיד.והתוכן הפיזי גם "שייך לך".כשהכל יהיה תלוי רק בכבל התיקשורת שמגיע אליך הבייתה ובלעדיו אתה מושבת,כי מערכת ההפעלה
שלך והקבצים האישיים שלך יושבים על הענן באיזשהו שרת,ולא אצלך על המחשב,אז תגלה את החסרונות הגדולים של מחשוב ענן.וזה לא רק התוכן והנגישות-רשתות הטלפונים הסלולריות פה בארץ קורסת ישר כשיש פיגוע או אסון המוני (העיקר שהחברות כל כך מתגאות ברשתות שלהן) רשת ה-NGN החדשה של בזק הרבה פחות שרידה מאשר רשת ה-POTS הקלאסית של חוטי הנחושת.במקרה של
של אסון/מלחמה,בזק סגרה את כולן פרט לשתיים מרכזיות והכסף ממכירת הנדל"ן הלך לכיסי הבעלים.על הטלפון של הוט אין על מה לדבר-תלויים במודם שלהם-בלעדיו,ואין חשמל=אין טלפון.חברות ותאגידים גדולים שמנוהלות
על ידי מנכלי"ם וסמנכלי כספים שכל מה שמעניין אותם זו שורת הרווח ימהרו להיפטר מחדר השרתים הגדול שלהן בשביל
לחסוך עוד כמה גרושים וישימו את כל מערכות המידע באיזה שרת וירטואלי שיושב באיזה חור אחר בעולם,יגלו שבוקר אחד,
בגלל תקלה פעוטה באיזה ראוטר או סוויץ',הם לא יכולים בכלל לעבוד.ויש עוד לא מעט דוגמאות.
ויתור מהיר מידי על חומרת "ברזלים" וזריקת כל המידע שלנו,הפרטי,האישי,והעסקי שלנו לתוך משהו וירטואלי פירושו גם
חוסר אונים מוחלט כשיש תקלה.תאמרו-קוש הוא איש וינטאג' רוצה לחזור לקלטות הוידאו ולדפדוף באלבומי תמונות
ולטלפון שמחכים 10 שנים להתקין אותו,ולימים שבהם הכל היה יותר פשוט..אני לא כזה,ואני מכיר (ומשתמש) ומוקיר
את היעילות של שירותים כגון העננים.אני רק אומר-קחו הכל בערבון מוגבל,במיוחד את הריצה המטורפת אחרי שירותים
וירטואליים שמבטיחים לכם "איכסון 100 אחוז בטוח."אני בטוח שיהיו פה לא מעט טכנופילים שיתקיפו אותי על הדיעה הלא
פופולרית שלי אבל זה מה שיש.אין NAS שברגע שההרדיסקים בו ילכו לאיבוד,אין לי GMAIL שכל החברים שלי תלויים בו,
יש לי רק את המייל של ה-PROVIDER שלי ואת המייל של מקום העבודה שלי,אני אוהב לאסוף ולהשתמש במדיה פיזית-CD,DVD,תקליטים ועכשיו גם בלוריי,את הקבצים האישיים שלי אני מעדיף אצלי בבית,על המחשב שלי,על ההרדדיסק שלי ועל הגיבויים שמאוחסנים אצלי,ולא באיזה שרת שנמצא בטיזאלנבי,ככה אני אוהב את זה.יש בעיות? :D :) :lol:
אהה,ותצחקו עלי,יש לי גם מכשיר וידאו SVHS בבית..ואני לפעמים עוד משתמש בו.קצת מצחיק ליד הממיר HD,אבל בסדר. :D
נערך לאחרונה על ידי Kosh ב 15/10/2009 12:44, נערך 2 פעמים בסך הכל.
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

roypeles
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3058
שם מלא: רואי
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #5 

מה שאותי יותר מטריד, זה חוסר האמינות של המוצרים כיום עם עמידות שואפת לאפס, וחבל.
למה אתה צריך להחזיק כמה נגני MP3 לגיבוי? זה שערורייתי... ולמה הווקמן מאמצע שנות ה 80 עוד עובד מצויין. זו הליכה אחורה ולא קדימה. - זה מה שמטריד אותי יותר מהכל...

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

אחלה כתבה.
אהבתי ומזדהה לגמרי.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #7 

roypeles כתב:מה שאותי יותר מטריד, זה חוסר האמינות של המוצרים כיום עם עמידות שואפת לאפס, וחבל.
למה אתה צריך להחזיק כמה נגני MP3 לגיבוי? זה שערורייתי... ולמה הווקמן מאמצע שנות ה 80 עוד עובד מצויין. זו הליכה אחורה ולא קדימה. - זה מה שמטריד אותי יותר מהכל...
...
אותי למשל מטריפים כל בעלי האייפונים/אייפודים שלא אכפת להם שאי אפשר להחליף להם סוללה..זו דוגמה רעה במיוחד לוויתור על חומרת LEGACY רק לצורך החמדנות של ואפל סטיב ג'ובס-התפגרה לך הסוללה? קנה חדש,ואייפון הוא לא מוצר זול..
נערך לאחרונה על ידי Kosh ב 15/10/2009 11:03, נערך 2 פעמים בסך הכל.
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

roypeles
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3058
שם מלא: רואי
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #8 

Kosh כתב:
roypeles כתב:מה שאותי יותר מטריד, זה חוסר האמינות של המוצרים כיום עם עמידות שואפת לאפס, וחבל.
...
אותי למשל מטריפים כל בעלי האייפונים/אייפודים שלא אכפת להם שאי אפשר להחליף להם סוללה..זו דומה רעה במיוחד לוויתור על חומרת LEGACY רק לצורך החמדנות של סטיב ג'ובס-התפגרה לך הסוללה? קנה חדש,ואייפון הוא לא מוצר זול..
...
וסוללות לא מחזיקות מעמד יותר משנה שנה וחצי במקרה הטוב.

udif
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2080
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #9 

DVD או CD לא בהכרח אמין יותר מ-NAS.
במקרה של DVD לילדים הוא בטוח לא :-)
אני העברתי את כל ה- DVD של ילדי (בין 100 ל-200 , והמספר גדל כל הזמן) לדיסק קשיח (עם גיבוי) לאחר שהלכו לי לאיבוד כמה דיסקים יקרים שעלו לא מעט יחסית לדיסקים של ילדים (בייבי נח - אחד מהדיסקים של בייבי איינשטין - למי שמכיר ויש)

amirbd
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1622
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #10 

אהבתי את הכתבה, ובמיוחד את התמונות העתיקןת :D
אמיר.

Adix
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 744
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

לצערי כל מילה נכונה

שליחה #11 

כן, גם לי נמאס להיות עבד לציוד, שאם משהוא מתקלקל או משהוא לא עובד אז אי אפשר לשמוע מוזיקה, לראות סרט או סתם להיות בקשר עם העולם.
לפני זמן לא רב התקלקל לי המחשב, למזלי יש לי מחשב ישן יותר אשר משמש בעיתות מצוקה, מוזיקה "נאלצתי" לשמוע בתקליטים בלבד.
כשיש תקלה בבזק, יש אינטרנט סלולארי.
משום מה האינטרנט האלחוטי לא מתפקד במיטבו טוב אז אין מוזיקה דרך הסטרימר בחד השינה.
סטרימר הוידאו נתקע אז צריך לכבות ולהדליק אותו, עוד כמה דקות אבודות.

והכי משגע זה שצריך לתחזק כל הזמן את ערמות הציוד, לעדכן גרסאות, להתקין עברית, להעתיק קבצים, לבצע גיבויים, להיות כבול בסבך כבלים, תקעים, שקעים, מפצלים, מחברים, אנטנות וצגים. להתקשר לתמיכה, לבקש עזרה מחבר, להשאיל ציוד כי משהוא לא עובד, להיות הטכנאי התורן של בני משפחה ,חברים, שכנים ועמיתים לעבודה.

RUJI
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 816
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #12 

שימו הגנות חשמל לנפילות מתח וספייקים.
שימו UPS לציוד חשוב.
שימו UPS גיבוי לUPS לציוד החשוב.
השתמשו אך ורק עם ספקי כח איכותיים של חברות אמינות שכוללות הגנות נגד נחשולי מתח.

אין סוף לדברים האלה... תמיד נשאר עבדים לציוד שלנו. מה שחשוב זה לבדוק טוב גם את תשתית החשמל אצלינו בבית, לפני שאנחנו באים בתלונות לציוד. וכמובן שוב לדברים חשובים באמת, תמיד להשתמש במוצר מגן כזה או אחר. ולגבי מחשבים, אני תמיד ממליץ ספק כח איכותי מעל רף ה-500 שקל.

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5111
שם מלא: גילי
נתן תודות: 342 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #13 

oferlaor כתב: עבור הילדים שלי, Wikipedia הוא למשל אחד השירותים החיוניים עבור הכנת שיעורים (ובעיקר היכולת שלהם להשתמש ב-CUT&PASTE מתוכו).
...
תוודא רק שהחבר'ה מורידים משם את הלינקים אחרי ה- Paste..
פעם ברח לי ל- Word איזה לינק-
המרצה המציא איזה סעיף על שימוש לא נאות במקורות האינטרנט, והוריד 10 נק'..
:roll:

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #14 

יש הרבה נקודות חשובות בעד ובנגד.
כמישהו שלפני 10 שנים רצה לשלוח דואר אלקטרוני למישהו, שאלו אותי מה הכתובת שלו וכתבתי כתובת פיסית... (סיפור אמיתי). היום אני עוסק בטכנולוגיה של ועידת ווידאו בחוד החנית, הכוללת כל כך הרבה שכלולים, אבל היא מייצרת תלות ! הרי אם אגיע ללקוח עם מערכת להדגמה, לא חשוב כמה היא מתקדמת - אם אין לי רשת זמינה להדגים לא יראו כלום !
אני תלוי במיילים היום, אני תלוי ברשת האלחוטית שהקמתי לפני כמה חודשים (מחוברים אליה הסוני 3, הנייד והטלפון).
אפילו לא אכפת לי אם הטלפון בבית לא עובד - יש לי דרך להתקשר דרך המחשב. אבל אם הרשת תקרוס אני בבעיה.
כן - טכנולוגית הWIMAX והמחליפה שלה (הLT נדמה לי) צפויות לעשות שינויים בדרכים בהם אנו עושים שימושים בטכנולוגיה, אולי להפוך אותה לאמינה יותר.
Vocare Ad Regnum

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #15 

מאמר יפה ונכון (Y) לא יעזור כלום, הזמנים משתנים ואנחנו צריכים להשתנות איתם, כלומר לדאוג לגיבויי, הגנה
מרשת החשמל (סליחה, התכוונתי חברת החשמל), מכשירים ספייר וכו'.

עתיד
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 324
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #16 

Kosh כתב:
...
אותי למשל מטריפים כל בעלי האייפונים/אייפודים שלא אכפת להם שאי אפשר להחליף להם סוללה..זו דוגמה רעה במיוחד לוויתור על חומרת LEGACY רק לצורך החמדנות של ואפל סטיב ג'ובס-התפגרה לך הסוללה? קנה חדש,ואייפון הוא לא מוצר זול..
...
קודם לא מומלץ שטוטרף עדיף לקחת הכל באיזי :)
דבר שני כל אחד בעל ידיים נורמאליות יכול להזמין מ-EBAY סוללה ולהחליף, עלות סוללה - כ10 דולר כלל הציוד הנדרש להחלפתה
אם אתה עם ידיים שמאליות ב250 שקל יחליפו לך בחנות (את הסוללה עצמה בעלות של 6 דולר תביא לבד)

עופר : אני ממליץ לך להחליף את השנאי המשתנה בהקדם, הוא לא מיוצב ומשם לראוטר שרוף הדרך קצרה.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

Re: הרבה זמן רציתי לכתוב על זה

שליחה #17 

Kosh כתב:במרדף ההולך וגובר של האנושות אחרי הטכנולוגיה,שוכחים לאט לאט שויתור מוחלט על המדיה הפיזית וטכנולוגיות שהן לא
LEGACY,פירושו גם ויתור על שרידות טכנולוגית שהייתה בעבר טובה יותר ועמידה להפרעות סביבתיות כמו הפסקות חשמל.
זה נכון שבעתיים במדינה כמו ישראל,ששום דבר בה לא יציב באמת..לטכנולוגיות LEGACY שהיום (לצערי) הולכות ונעלמות-
יש יתרון אחד-הן, שבהן התוכן שלך לא יכול פתאום להעלם כמו הענן,לא יכולים לפרוץ אליהם או לחבל בהן במזיד.והתוכן הפיזי גם "שייך לך".כשהכל יהיה תלוי רק בכבל התיקשורת שמגיע אליך הבייתה ובלעדיו אתה מושבת,כי מערכת ההפעלה
שלך והקבצים האישיים שלך יושבים על הענן באיזשהו שרת,ולא אצלך על המחשב,אז תגלה את החסרונות הגדולים של מחשוב ענן.וזה לא רק התוכן והנגישות-רשתות הטלפונים הסלולריות פה בארץ קורסת ישר כשיש פיגוע או אסון המוני (העיקר שהחברות כל כך מתגאות ברשתות שלהן) רשת ה-NGN החדשה של בזק הרבה פחות שרידה מאשר רשת ה-POTS הקלאסית של חוטי הנחושת.במקרה של
של אסון/מלחמה,בזק סגרה את כולן פרט לשתיים מרכזיות והכסף ממכירת הנדל"ן הלך לכיסי הבעלים.על הטלפון של הוט אין על מה לדבר-תלויים במודם שלהם-בלעדיו,ואין חשמל=אין טלפון.חברות ותאגידים גדולים שמנוהלות
על ידי מנכלי"ם וסמנכלי כספים שכל מה שמעניין אותם זו שורת הרווח ימהרו להיפטר מחדר השרתים הגדול שלהן בשביל
לחסוך עוד כמה גרושים וישימו את כל מערכות המידע באיזה שרת וירטואלי שיושב באיזה חור אחר בעולם,יגלו שבוקר אחד,
בגלל תקלה פעוטה באיזה ראוטר או סוויץ',הם לא יכולים בכלל לעבוד.ויש עוד לא מעט דוגמאות.
ויתור מהיר מידי על חומרת "ברזלים" וזריקת כל המידע שלנו,הפרטי,האישי,והעסקי שלנו לתוך משהו וירטואלי פירושו גם
חוסר אונים מוחלט כשיש תקלה.תאמרו-קוש הוא איש וינטאג' רוצה לחזור לקלטות הוידאו ולדפדוף באלבומי תמונות
ולטלפון שמחכים 10 שנים להתקין אותו,ולימים שבהם הכל היה יותר פשוט..אני לא כזה,ואני מכיר (ומשתמש) ומוקיר
את היעילות של שירותים כגון העננים.אני רק אומר-קחו הכל בערבון מוגבל,במיוחד את הריצה המטורפת אחרי שירותים
וירטואליים שמבטיחים לכם "איכסון 100 אחוז בטוח."אני בטוח שיהיו פה לא מעט טכנופילים שיתקיפו אותי על הדיעה הלא
פופולרית שלי אבל זה מה שיש.אין NAS שברגע שההרדיסקים בו ילכו לאיבוד,אין לי GMAIL שכל החברים שלי תלויים בו,
יש לי רק את המייל של ה-PROVIDER שלי ואת המייל של מקום העבודה שלי,אני אוהב לאסוף ולהשתמש במדיה פיזית-CD,DVD,תקליטים ועכשיו גם בלוריי,את הקבצים האישיים שלי אני מעדיף אצלי בבית,על המחשב שלי,על ההרדדיסק שלי ועל הגיבויים שמאוחסנים אצלי,ולא באיזה שרת שנמצא בטיזאלנבי,ככה אני אוהב את זה.יש בעיות? :D :) :lol:
אהה,ותצחקו עלי,יש לי גם מכשיר וידאו SVHS בבית..ואני לפעמים עוד משתמש בו.קצת מצחיק ליד הממיר HD,אבל בסדר. :D
...
(Y) חוץ מהVHS :lol: , אני מסכים עם כול מילה שלך

bossgt6
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4497
נתן תודות: 138 פעמים
קיבל תודות: 131 פעמים

שליחה #18 

אתמול במקרה יצא לי לראות תכנית מהפנטת של ה CBC אם אני לא טועה , שנקראת

The Nature of Things with David Suzuki--"Build Green"

אמנם זה קשור יותר לסביבה ירוקה וכו'.... אבל הראו שם איך בקנדה בונים את הבית מבלי להתחבר בכלל לחברת השחמל ומבלי להיות תלוי , הבתים מודרנים יפים גדולים וממלאים את כל הפונקציות החשמליות כולל חימום הבית וכל השאר , רעיונות מטמטמים ולמעשה מאוד פשוטים

החסכון הוא אדיר וכו'...

התכנית היתה מעלפת ומאלפת - מומלץ מאוד ! ממש שווה צפיה !!!
לא משנה מה יש לך בחיים אלא את מי יש לך בחיים .........

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away

עתיד
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 324
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #19 

אגב שכחתי להגיד בנוגע לכתבה.
UPS הוא מצרך חובה בבית המודרני, אך עם זאת המצב בעייתי היות וצרכני החשמל מפלצתיים היום
וכל UPS יגמר תוך 15 שניות בלחץ.

הצעתי : UPS על סטרואידים.
יש ביננו לא מעט אנשים שיש להם UPSים שכבר לא עובדים.
אני ליקטתי 2 UPSים מחברים שכבר הסוללה שלהם מטה, וחיברתי אותם למצבר 72 אמפר של מכונית.
את העסק הזה (שדיי מסורבל בכל זאת מצבר ו2 UPSים) מיקמתי במחסן על הגג ומשכתי כבל NYY מוגן לתוך הדירה.
כרגע בסלון יש לי שקע בקיר שלמעשה יכול בפועל להחזיק עומס של 1600 וואט (כל UPS מייצר 800 וואט)
לזמן לא קצר בכלל.
בכך יש לי חשמל יציב ונקי בסלון. שעליו נמצאים 2 מסכים (גם של החדר שינה וגם של הסלון) ממירים של יס, מחשב. רסיבר. ראוטר ועוד כמה רכיבים

בהצלחה

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78899
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5397 פעמים

שליחה #20 

עתיד,

המאמר עצמו נכתב לפני כחודש וחצי (אפשר לחפש שרשורים שלי על הנושא מאז) - מאז עברתי לספק מיוצב (SWITCHED) אל חשש...

יש לי כאן UPS עם בטריה חלשה ואני חושב להפוך אותו ל-UPS עבור הרואטר והמודם בלבד...

שלח תגובה

חזור אל “כללי”