איך מובילים דינוזאור ששוקל בערך 64 קילו ובגודל של שולחן מארה"ב לישראל בלי למכור את הבית כדי לכסות את עלות המשלוח ? הובלה ימית.
עבדכם נזכר שקרא במדור אונ-ליין של העיתון על נושא הבלדרות מארה"ב לישראל ושראה שם חברה אחת אשר מבצעת שילוח אווירי אך גם שילוח ימי. שאלתי מכר שדיי מנוסה בתחום הקניות בארה"ב האם הוא זוכר מה שם החברה והוא השיב בחיוב ונתן לי את השם. בנוסף הוא אמר לי שהוא השתמש בשירותים שלהם פעם ושהמשלוח דיי איטי וזהו. מכוון שלא הוסיף עוד תלונות חשבתי שהכל בסדר תוך החלטה שאין לי בעיה לחכות קצת יותר מן המקובל.
טוב, אני נרשם ומקבל מספר לקוח. זכיתי במקרן במכירה פומבית ב-Ebay וביקשתי מהסוחר שישלח את החבילה לכתובת בארה"ב. לאחר 8 ימים החבילה הגיעה אל המחסן בניו-ג'רזי, קיבלתי על כך הודעה באימייל ושילמתי על המשלוח+שחרור מהמכס.
אני מחכה, ומחכה, ומחכה ולאחר שבועיים בערך קיבלתי גם פרטים על האוניה אשר עליה נמצא המקרן, ובין היתר גם תאריך העגינה שלה בארץ.
הגיע תאריך העגינה, לאחר שבוע מתאריך העגינה לא יצרו איתי קשר. מכוון שהטלפון מפנה אותי ברוב נסיונות ההתקשרות שלי לתא קולי החלטתי לפנות אל החברה באימייל. קיבלתי תגובה שהחבילה יצאה אלי ביום חמישי ושאקבל אותה לכל המאוחר ביום שני. בנוסף לאחר שהערתי על נושא המענה האנושי בטלפון העניין שופר.
בקיצור, יום שלישי הגיע והחבילה לא פה. אני יוצר קשר עם החברה ושואל מה קרה, שם אומרים לי שניסו ליצור עמי קשר אבל לא הייתה תשובה, צודקים. בקיצור ביום רביעי מתאמים איתי מועד מסירה וקבענו להיום בבוקר. ואכן היום בבוקר הגיע השליח.
התנהלות כזו לקוייה בשירותי בלדרות עוד לא יצא לי לראות עם כל נסיוני בתחום.
המקרן הגיע לארץ בקופסא קשיחה כמו שרוב מקרני ה-CRT מגיעים. אבל לטענתו של המוביל מכוון שהחבילה לא נכנסה לו לאוטו הוא נאלץ לפתוח אותה ולהוציא ממנה את המקרן ומתקן התליה, מסתבר שעל הדרך הוא גם שכח להביא לי את הכבל מתח של המקרן. בסופו של יום מתגלה שהמוביל לא יודע אפילו להעמיס ציוד על מלגזה ומתייחס בזלזול רב למקרן.
והרי התוצאות:
- כבל מתח חסר באשמתו של המוביל
- קופסא חסרה עקב החלטה של המוביל שהקופסא לא נכנסת למכונית שלו
והכי חשוב - גיליתי שגם המקרן הספיק לקבל 2 וחצי סדקים על המכסה שלו.
בקיצור האשמה הבלעדית היא על חברת השילוח הפנים ארצית בה החברה משתמשת על מנת להפיץ את החבילות אל הלקוחות בארץ.
בכל מקרה ישנו ביטוח של 35$ על כל קילוגרם ששוקלת החבילה, ולמזלי למקרן הזה יש מספיק קילוגרמים שהכיסוי שהחברה נותנת מספיק בשביל לקנות שניים כמוהו
והנה התמונות:

בתמונות הנ"ל המקרן נראה קטן בהשוואה לגודל האמיתי שלו.
בכל מקרה, עוד לא הפעלתי את המקרן והנה מה שנשאר לי לעשות:
- לקבל את מסך ההקרנה שלצערי הרב מגיע באמצעות אותה חברה.
- לקנות מודול RGBHV למקרן (עלות של 30-40$)
- לקנות כבלים וקונקטורים כדי לבנות מהם כבל RGBHV
- לא נדרש בשלב זה: לקבל את הממתג שקניתי לאחרונה במחיר בדיחה אשר גם מגיע באמצעות אותה חברה
בכל מקרה הטענות שלי הן כלפי חברת הבלדרות הפנים ארצית בלבד. כל הסיפור הזה מעלה אצלי תהיות והתלבטויות לגבי עניין היבוא האישי.