צריבת מסך - פלזמה מול LCD
כמעט נכון... הבעיה יכולה להופיע גם ב LCD וגם ב- CRT אך היא לרוב נפתרת מעצמה ולא דורשת טיפול מיוחד,
במסכים מאיכות נמוכה תתכן בעיה חריפה יותר שיש קושי לפתור ולכן מומלץ לרכוש מסך מכל סוג שהוא מבית טוב ועם אחריות סבירה (לטעמי 3 האישי שנים מינימום)
במסכים מאיכות נמוכה תתכן בעיה חריפה יותר שיש קושי לפתור ולכן מומלץ לרכוש מסך מכל סוג שהוא מבית טוב ועם אחריות סבירה (לטעמי 3 האישי שנים מינימום)
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
ב-LCD יש IMAGE RETENTION שיכול להיות גרוע לא פחות מפלזמה (אלא שזה הפיך לרוב).
בפלזמה מהדורות האחרונים (פנסוניק V10, ופיוניר KURO) הצריבה כמעט אפסית.
בפלזמה מהדורות האחרונים (פנסוניק V10, ופיוניר KURO) הצריבה כמעט אפסית.
- gechts
- חבר ותיק

- תגובות: 2509
- שם מלא: שלומי גכט
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 201 פעמים
הצריבה שבתמונות התרכשה אצל בני משפחה שלי שהשאירו את המסך דולק כמה שעותdodi88 כתב:יופי, מסך של apex
ברור שבמותגי מדבקה צריבה זהו מושג שכיח....
על ערוץ המשדר את רשת ב' (דרך ממיר הכבלים של הוט).
המסך: TOSHIBA 37WL66 REGZA LCD
ומה שאתם רואים זה את הנסיון שלי מחבר ללפטופ כדי להקרין מסך לבן לכמה שעות.. (שאגב הצליח)
- gechts
- חבר ותיק

- תגובות: 2509
- שם מלא: שלומי גכט
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 201 פעמים
ממש לא נכון, (לא שיש לי טושיבה), אבל ראה את ה XV שיצאה להם לאחרונה,dodi88 כתב:ידוע כבר שטושיבה זה, בלשון המעטה, חברה נחותה...
מדובר במוצר איכותי בסה"כ, ובטח ובטח לא חברה נחותה.
אני מוחה בתוקף, ידוע איפה?? המשפט הנכון היה יכול להיות "לטעמי טושיבה יצרנית טלוויזיה בינונית"dodi88 כתב:ידוע כבר שטושיבה זה, בלשון המעטה, חברה נחותה...
אבל זה לא ידוע וזה למעשה יתברר גם כלא נכון אם תנסה להציג מידע המתבסס על עובדות כדוגמת סקרי דעת קהל, סקירות מומחים, דירוג לקוחות ועוד...
ודרך אגב, ראיתי את התופעה של הצריבה (רדיו מהערוצים של YES) במסך של סוני 40'', עוד חברה נחותה כהגדרתך??
מה יקרה אחרי שימוש נרחב במצב צפייה 4:3?oferlaor כתב:ב-LCD יש IMAGE RETENTION שיכול להיות גרוע לא פחות מפלזמה (אלא שזה הפיך לרוב).
בפלזמה מהדורות האחרונים (פנסוניק V10, ופיוניר KURO) הצריבה כמעט אפסית....
לא רוצה לדאוג כל הזמן שמא המסך כל רגע עלול להידפק
האם התשובה היא מסך LCD?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
אני כבר לא זוכר מי טען שלמסכי CRT אין צריבה אבל או שהוא התבלבל עם טכנולוגיה אחרת או שמעולם לא השתמש בהם.
מסכי CRT סובלים מצריבות בדיוק כמו מסכי פלזמה היות והם מפיקים אור וצבע באותה שיטה (אלקטרון הפוגע בפוספור שנכנס למצב אנרגטי גבוה ופולט כתוצאה מכך פוטון). הצריבה נגרמת מדעיכת הפוספורים לאורך זמן. במצבים קיצוניים, כמו במסכים ששימשו את הכספומטים למשל, אפשר לקרוא את התפריטים גם כשהמסך כבוי.
לכן תופעת הצריבה היא ממש לא חדשה, אלא אם כן 80 שנה נחשב לפרק זמן קצר. אם צופים בשידורים 4:3 לאורך זמן עדיף להקרין אותם באחד ממצבי המתיחה החכמה וברור שהמלצה זו חלה גם על מסכי LCD שבהם Image Retention היא בעיה מקבילה. במסכי LCD יש גם בעיה של פיקסלים שעלולים להיתקע עם הזמן, אבל כמו צריבה בפלזמה, המצב במודלים החדשים והטובים יותר השתפר מאוד.
מסכי CRT סובלים מצריבות בדיוק כמו מסכי פלזמה היות והם מפיקים אור וצבע באותה שיטה (אלקטרון הפוגע בפוספור שנכנס למצב אנרגטי גבוה ופולט כתוצאה מכך פוטון). הצריבה נגרמת מדעיכת הפוספורים לאורך זמן. במצבים קיצוניים, כמו במסכים ששימשו את הכספומטים למשל, אפשר לקרוא את התפריטים גם כשהמסך כבוי.
לכן תופעת הצריבה היא ממש לא חדשה, אלא אם כן 80 שנה נחשב לפרק זמן קצר. אם צופים בשידורים 4:3 לאורך זמן עדיף להקרין אותם באחד ממצבי המתיחה החכמה וברור שהמלצה זו חלה גם על מסכי LCD שבהם Image Retention היא בעיה מקבילה. במסכי LCD יש גם בעיה של פיקסלים שעלולים להיתקע עם הזמן, אבל כמו צריבה בפלזמה, המצב במודלים החדשים והטובים יותר השתפר מאוד.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- המהנדס
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 974
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
בלי מילים
http://www.hometheatermag.com/flat-pane ... _lcd_hdtv/#dodi88 כתב:ידוע כבר שטושיבה זה, בלשון המעטה, חברה נחותה...
חיפשתי את המסך המדובר, מצאתי הודעה שמישהו מוכר XD1E, זה דגם ישן ותהיה בטוח שהוא לא עולה 14K. זה שהמוכר כתב לא אומר שזה נכון. אולי הוא קנה את המסך במחיר הזה לפני שנתיים....knazi כתב:מצאתי ביד 2 טלוויזיה של שרפ 42 אינצ' נמכרת ב2000 ש''ח (שווי של 14K) בגלל צריבה של פס בצד
יש דרך לתקן את הצריבה?...