בעיה עם חיבור YES HD לפיוניר 508XD (מצביי תמונה) ???

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
יק פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 297
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

1. בממיר YES הרגיל לא היה שום בעיה במצב WIDE בשידורי 4:3 ו 16:9 מאז שהחלפתי לממיר YES HD הממיר מכוון על HD ומתיחה חכמה (שאר האופציות לא מתאימות כלל) במצב זה הטלוויזיה נראית מעולה ב 16:9 (מעט ערוצים) ואילו ב 4:3 (רוב הערוצים) האנשים נראים יותר שמנים משמעותית ולא כמו בממיר הקודם (רגיל 3100 ) השאלה היא מה אפשר לעשות כדיי לשפר את המצב.

2. הממיר מחובר לטלויזיה בכל HDMI שניי הצדדים מה צריך להיות פורמט החיבור בהגדרות של הממיר RGB או וידאו.
תודה מראש.

smallville4r
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2056
נתן תודות: 85 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #2 

מצב מתיחה חכמה לא פעיל בממיר ה- HD הרגיל והוא שווה ערך למצב "מסך רחב". כך שלמעשה, בערוצי ה- 4:3, התמונה נמתחת ליניארית.
ישנן טלוויזיות שיכולות לטפל גם בחיבור HDMI במצב התמונה ולשנות את המצב תמונה למתיחה חכמה וישנן כאלה שלא. שלי לדוגמא, מסוגלת גם בחיבור HDMI ורזולוציית 1080i לתת מצב תמונה מתיחה חכמה ולעקוף את הבעיה הזו. אני מניח שאצלך זה לא אפשרי.
לכן, מה שאתה יכול לעשות, זה להגדיר את הגדרות ה- HD על Auto כשאתה צופה בתוכן 4:3 ובכך לאפשר לטלוויזיה לבצע מתיחה חכמה.

ד"א, בממיר ה- MaxHD ששם המתיחה החכמה כן פעילה - היא ממש גרועה, מלאת באגים ולא מומלצת לשימוש כלל, כך שהמצב שם לא טוב יותר.

לשאלתך השנייה, אין משמעות להגדרות RGB בחיבור HDMI, הן רלוונטיות אך ורק לחיבור SCART.

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #3 

יק כתב:1. בממיר YES הרגיל לא היה שום בעיה במצב WIDE בשידורי 4:3 ו 16:9 מאז שהחלפתי לממיר YES HD הממיר מכוון על HD ומתיחה חכמה (שאר האופציות לא מתאימות כלל) במצב זה הטלוויזיה נראית מעולה ב 16:9 (מעט ערוצים) ואילו ב 4:3 (רוב הערוצים) האנשים נראים יותר שמנים משמעותית ולא כמו בממיר הקודם (רגיל 3100 ) השאלה היא מה אפשר לעשות כדיי לשפר את המצב.

2. הממיר מחובר לטלויזיה בכל HDMI שניי הצדדים מה צריך להיות פורמט החיבור בהגדרות של הממיר RGB או וידאו.
תודה מראש.
...
יק שלום לך.

חיבור כבל ב HDMI אינו מבצע מתיחה חכמה .
בממיר s-3100 היית מחובר בכבל סקרט והוא כן מבצע מתיחה חכמה .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

יק פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

גם אצלי >>>>>>>

שליחה #4 

הטלויזיה מזהה ומעבירה ממצב WIDE למצב אוטומטי 1080I אבל בממיר הקודם (הרגיל) שידוריי 4:3 נראו טוב יותר (WIDE) מאשר השידורים במצב HD 1080I .

ואם אני שם בממיר מצב AUTO (במקום 1080I) אז נכון שזה מעביר בשידוריי 4:3 למצב WIDE וחוזר ל מצב 1080I כשאני מעביר לערוץ HD אבל זה מלווה בקפיצות רציניות וצבע ורדרד לא נעים והפחד שלי שבמשך הזמן זה יכול להרוס את המסך היקר הזה וחוץ מזה זה מהלך בלתי נסבל אני לא מבין למה YES לא פותרים איכשהו את הבעיה הזאת.

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #5 

יק .

תעבור למצב של 1080i קבוע יעלמו לך כל הקפיצות .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

יק פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

9000 זה מה שמכוון אצלי גם היום (1080I)

שליחה #6 

במצב זה אין לי קפיצות אבל בשידוריי 4:3 התמונה במסך מלא אבל האנשים שמנים יותר.

רק שאני מעביר למצב אוטומטי אז בשידורים הרגילים המסך מתאים את עצמו יפה גם ב 4:3 גם ב 16:9 אבל כמו

שציינתי הוא קופץ והמסך נהיה ציבעוני למשך כ 2 -3 שניות ולכן אני לא נשאר במצב זה אלה חזרתי ל 1080I .

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”