זקוק להמלצה למערכת ב-12,000
היי,
חבר שלי רוצה לרכוש מערכת בתקציב של עד 12,000 ש"ח שתכלול -
טלוויזיה 42"
רסיבר
רמקולים
DVD
לגבי טלוויזיה נראה לי שתתאים לו אל.סי.די מפני שכל התכנים שלהם הם מהדי.וי.די ובעתיד כשיתחברו לספקי התוכן כנראה כבר ילכו על היי דפינישן.
רמקולים - הוא חשב על רמקולים רצפתיים מקדימה אז תקנו אותי אם אני טועה אבל זה אומר שמאחורה הוא צריך ללכת על זוג קטן יותר, לא לווייני, ויכול גם לוותר על סאב. לא ידוע לי אם נהוג לשלב זוג לווייני מאחור עם זוג רצפתי מלפנים. כמובן צריך גם סנטר.
רסיבר - אין לי מושג
די וי די - חשבתי על הפיוניר 410
תודה מראש
חבר שלי רוצה לרכוש מערכת בתקציב של עד 12,000 ש"ח שתכלול -
טלוויזיה 42"
רסיבר
רמקולים
DVD
לגבי טלוויזיה נראה לי שתתאים לו אל.סי.די מפני שכל התכנים שלהם הם מהדי.וי.די ובעתיד כשיתחברו לספקי התוכן כנראה כבר ילכו על היי דפינישן.
רמקולים - הוא חשב על רמקולים רצפתיים מקדימה אז תקנו אותי אם אני טועה אבל זה אומר שמאחורה הוא צריך ללכת על זוג קטן יותר, לא לווייני, ויכול גם לוותר על סאב. לא ידוע לי אם נהוג לשלב זוג לווייני מאחור עם זוג רצפתי מלפנים. כמובן צריך גם סנטר.
רסיבר - אין לי מושג
די וי די - חשבתי על הפיוניר 410
תודה מראש
לפי הבנתי, לב המערכת הוא המסך.
כדאי להשקיע את הזמן (והממון) הנדרש להתאמת המסך לפרופיל הצפייה ואחר כך להמשיך.
חבל להתפשר על מסך רק על מנת להשאיר מזומנים למערכת הסאונד שמיועדת לתמוך במסך (כלומר, לקולנוע ביתי בלבד).
אגב, תמיד אפשר להשלים את מערכת הסאונד במחיר מוזל ביד 2 ....
ארז
כדאי להשקיע את הזמן (והממון) הנדרש להתאמת המסך לפרופיל הצפייה ואחר כך להמשיך.
חבל להתפשר על מסך רק על מנת להשאיר מזומנים למערכת הסאונד שמיועדת לתמוך במסך (כלומר, לקולנוע ביתי בלבד).
אגב, תמיד אפשר להשלים את מערכת הסאונד במחיר מוזל ביד 2 ....
ארז
כל מה שהמלצתי זה להתרכז קודם במסך ואז לדעת מה התקציב שנותר בשביל השאר....
בהחלט מומלץ מסך חדש אבל ממש לא בהכרח הרסיבר והרמקולים.
אגב, האם מתוכנן לחבר ממיר HD או בלו ריי או סטרימר עם סרטי HD ?\\
מציע לך לפתוח פוסט נפרד בפורום מסכים לגבי המסך. לאחר שתקבל המלצות ותדע עלויות, אפשר יהיה להשלים את הרכישה (כאר תדע כמה נשאר...).
ארז
בהחלט מומלץ מסך חדש אבל ממש לא בהכרח הרסיבר והרמקולים.
אגב, האם מתוכנן לחבר ממיר HD או בלו ריי או סטרימר עם סרטי HD ?\\
מציע לך לפתוח פוסט נפרד בפורום מסכים לגבי המסך. לאחר שתקבל המלצות ותדע עלויות, אפשר יהיה להשלים את הרכישה (כאר תדע כמה נשאר...).
ארז
אם לא נחוץ רסיבר שתומך ב HD , זה תקציב מכובד למדי (רק למטרות האזנה לק"ב....).zilbermm כתב:או.קיי, אעשה זאת. אבל נראה לי שמה שישאר לרסיבר ורמקולים יהיה סביב ה-5,500....
גם אם כן, רסיבר ק"ב תומך HD אפשר להשיג בפחות מ 3000 ש"ח, כך שלרמקולים יישאר 2500-2700 ש"ח.
קצת פחות כי צריך להשאיר כמה מאות ל DVD .
סביר למטרות ק"ב, במיוחד אם רוצים סטליטים.
אם רוצים קדמיים רצפתיים זה יותר מסובך.
באיזה גודל חדר מדובר?
אגב, לק"ב מאוד מומלץ סאב. קשה מאוד (ובדרך כלל גם יקר מאוד) למצוא רצפתי כזה שלא צריך סאב בק"ב.
ארז
אם זה הייתי אני (הלוואי), הייתי מוציא באזור 7000 על מסך (וכמו המגיב הקודם, הייתי עושה את זה ראשון). במה שנשאר הייתי קונה רסיבר ONKYO 606, או החדשים של דנון מסדרת **19. בשארית הייתי קונה ביד שניה סט רמקולים של WHARFDALE - זוג רצפתיים גדולים, סנטר וסרואונד מאותה סדרה (לא יודע אם ישאר כסף לדיימונד, אבל גם הסדרות הפשוטות יותר נראה לי יספיקו לצרכים של קולנו ביתי בעיקר). לפי מה שאני שמעתי וורפדייל נותנים את התמורה הטובה ביותר למסגרת מחיר נמוכה, בעיקר כשלא מצפים לניסים ונפלאות אלא רק לרמקולים שנשמעים טוב ומרגשים בק"ב. דווקא סאב הייתי מוסיף אח"כ (שוב - שהרצפתיים יהיו גדולים!), לאחר התרשמות מהבס של הרמקולים בבית, וחשיבה על השכנים וכו'.
בהצלחה.
בהצלחה.
בועזון כתב:אם זה הייתי אני (הלוואי), הייתי מוציא באזור 7000 על מסך (וכמו המגיב הקודם, הייתי עושה את זה ראשון). במה שנשאר הייתי קונה רסיבר ONKYO 606, או החדשים של דנון מסדרת **19. בשארית הייתי קונה ביד שניה סט רמקולים של WHARFDALE - זוג רצפתיים גדולים, סנטר וסרואונד מאותה סדרה (לא יודע אם ישאר כסף לדיימונד, אבל גם הסדרות הפשוטות יותר נראה לי יספיקו לצרכים של קולנו ביתי בעיקר). לפי מה שאני שמעתי וורפדייל נותנים את התמורה הטובה ביותר למסגרת מחיר נמוכה, בעיקר כשלא מצפים לניסים ונפלאות אלא רק לרמקולים שנשמעים טוב ומרגשים בק"ב. דווקא סאב הייתי מוסיף אח"כ (שוב - שהרצפתיים יהיו גדולים!), לאחר התרשמות מהבס של הרמקולים בבית, וחשיבה על השכנים וכו'.
בהצלחה....
הצעה טובה אלא שהוא אמר שהוא לא רוצה יד 2 .....
מסכים איתך גם לגבי WHARFDALE - במחיר שלהם הם אכן נותנים תמורה טובה. אבל מי יודע אם זה יספק את הרוכש? הוא חייב ללכת להאזין.
אגב, לשימוש לקולנוע ביתי, קדמיים רצפתיים בדרך כלל לא נותנים את אפקט ה"בום" שאוהבים לשמוע ולהרגיש בסרטים. חבל לפתח ציפיות ולהתאכזב.
ארז
אז בואו נסכם -
בהנחה שה-LDC וה-DVD מורידים לו כ-7000 זה משאיר אותו עם 5000 לסטליטים ורסיבר, ולא נראה לי שהוא יצתח את התקציב יותר מ-500 שקל.
ה-HK 255 כנראה בעייתי לפי מה שקראתי פה בפורום.
אגב, לי יש KEF 2005 ואונקי 606 והוא אהב, אבל זה לא בתקציב שלו.
בהנחה שה-LDC וה-DVD מורידים לו כ-7000 זה משאיר אותו עם 5000 לסטליטים ורסיבר, ולא נראה לי שהוא יצתח את התקציב יותר מ-500 שקל.
ה-HK 255 כנראה בעייתי לפי מה שקראתי פה בפורום.
אגב, לי יש KEF 2005 ואונקי 606 והוא אהב, אבל זה לא בתקציב שלו.