התקנת משדרי DTT באיזור המרכז - האם בא לציון גואל?
כתבה ב-THE MARKER
http://www.themarker.com/tmc/article.jh ... 14_1120831
אצלי ברמת גן (קומה 4) הקליטה עומדת על אפס אחוז וכאשר הגעתי לטלראן לרכוש אנטנה רצינית אמר לי הנציג בגילוי לב כי באיזור שלי גם אנטנה חיצונית לא תעזור.
http://www.themarker.com/tmc/article.jh ... 14_1120831
אצלי ברמת גן (קומה 4) הקליטה עומדת על אפס אחוז וכאשר הגעתי לטלראן לרכוש אנטנה רצינית אמר לי הנציג בגילוי לב כי באיזור שלי גם אנטנה חיצונית לא תעזור.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46371
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
- valer_valer
- חבר ותיק

- תגובות: 1112
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 18 פעמים
הגיע זמן !
אל תשכח זיו שלפני שהתחברת לאנטנה המרכזית חווית לא מעט עוגמת נפש, הכוונה היא שאפשר יהיה לקלוט גם בעזרת האנטנה הפשוטה שמגיעה עם הממיר.ziv_r כתב:בשעה טובה
דווקא בנתניה מוסיפים משדר? אני עם 100% קליטה...
וכן, אני עדיין מתעקש להגיד "אנטנה" כי "משושה" לא מתלבש לי טוב על הלשון, נשמע כמו שם של מחלה
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

ברור לי שהכוונה הייתה שאנשים יקלטו ללא משושה מרכזית, לכן הוצאתי לשון 
חוץ מזה, עדיף משושה מרכזית כי היא תמיד תניב קליטה טובה יותר ותחסוך את המראה הלא נעים של חתיכת מתכת שמתוחה לאורך כמה עשרות ס"מ בודדים מאחורי ה Rack.
חוץ מזה, עדיף משושה מרכזית כי היא תמיד תניב קליטה טובה יותר ותחסוך את המראה הלא נעים של חתיכת מתכת שמתוחה לאורך כמה עשרות ס"מ בודדים מאחורי ה Rack.
אני לא יודע אם להתבאס שמוסיפים לנו לעיר עוד מקור קרינה (גבעתיי) או לשמוח שאני כנראה אזכה לקליטה מושלמת עם האנטנה המצ'וקמקת שמגיעה עם הממיר.
עבר כבר חודש. מישהו אולי יודע אם יש תאריך צפי להתקנת המשדרים?
ב VLC, ליד שמות הערוצים, איפה שהיה כתוב בעבר RASHUT2 כתוב עכשיו MASHAV RAV. אני מניח שזה לא קשור, כי הקליטה עדיין נמוכה (מה שלא פוגע כמעט באיכות השידור), אבל מה המשמעות של זה?
שמתי לב גם שנוספה האפשרות לבחור כתוביות בעברית, רוסית וערבית (לא פעיל כרגע). EPG עדיין אין.
ב VLC, ליד שמות הערוצים, איפה שהיה כתוב בעבר RASHUT2 כתוב עכשיו MASHAV RAV. אני מניח שזה לא קשור, כי הקליטה עדיין נמוכה (מה שלא פוגע כמעט באיכות השידור), אבל מה המשמעות של זה?
שמתי לב גם שנוספה האפשרות לבחור כתוביות בעברית, רוסית וערבית (לא פעיל כרגע). EPG עדיין אין.
זה לא הכסף, אלא העובדה שכרגע אני עדיין מחובר ל YES, ועד שאתנתק כבר כנראה שתהיה קליטה מושלמת באזורי גם עם האנטנה הבסיסית.
מה גם שלא בא לי על עוד "קישוט" מיותר בתוך הבית בדמות האנטנה.
כרגע אין לי עדיין ממירים, אלא רק דונגל שקניתי מאי ביי מ 50 ש"ח כדי לבדוק את איכות הקליטה והשידור. אני בקושי משתמש בזה, למעט במקרים שאני רוצה לצפות במחשב באחד משלושת הערוצים בזמן שאני מקליט משהו מ YES.
מה גם שלא בא לי על עוד "קישוט" מיותר בתוך הבית בדמות האנטנה.
כרגע אין לי עדיין ממירים, אלא רק דונגל שקניתי מאי ביי מ 50 ש"ח כדי לבדוק את איכות הקליטה והשידור. אני בקושי משתמש בזה, למעט במקרים שאני רוצה לצפות במחשב באחד משלושת הערוצים בזמן שאני מקליט משהו מ YES.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

שאלה למבינים
ברגע שיקימו משדר בגבעתיים , האם יצטרכו אנטנה על החלון או בגג או מספיק יהיה האנטנה הקטנה המצורפת לממיר ?
תודה
תודה
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

ייתכן ולא תצטרך בכלל. רצוי אם ניתן להמתין עם רכישת משושה חיצונית עד להקמת המשדר, ייתכן והיא תהיה מיותרת.
- dvb-acavish
- חבר ותיק

- תגובות: 1178
- נתן תודות: 138 פעמים
- קיבל תודות: 49 פעמים
אין מה להשוות את עוצמות השידור בישראל, לעומת עוצמות השידור בארה"ב.amittzor כתב:אני לא יודע אם להתבאס שמוסיפים לנו לעיר עוד מקור קרינה (גבעתיי) או לשמוח שאני כנראה אזכה לקליטה מושלמת עם האנטנה המצ'וקמקת שמגיעה עם הממיר.
שמתי לב גם שנוספה האפשרות לבחור כתוביות בעברית, רוסית וערבית (לא פעיל כרגע). EPG עדיין אין....
בישראל משדרים מאיתנים (בערך באיזור ירושלים) ב- 5kw בלבד,
כאשר בארה"ב משדרי הטלוויזיה משדרים על 200Kw, והתקן האמריקאי מתיר עד 1200KW בערך (לא להיבהל, אבל זה באמת נכון)
אני יודע שיש בגרמניה משדר בתוך אחת הערים הגדולות שמשדר על 7KW וחצי , וזה עוד הגרמנים הייקים שהם מאוד קפדנים ומסודרים,
נקווה שבישראל יעשו כמו בגרמניה, וישדרו לפחות ב- 5KW .