Xtreamer 1080 והמאוורר
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46384
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
כל עוד לא מביאים את הרעש בצורה מדידה, מה שמרעיש עבור אחד, לא יהווה רעש עבור אחר.
- guyz6471
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 698
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 59 פעמים
הי,
תשמע אם אתה מנמיך לחלוטין את הרסיבר אתה שומע רעש
שאני הייתי מגדיר אותו "נסבל" בניגון תכני 1080.
שהרסיבר פועל אצלי, אני לא ישמע גם להקה של נגני רחוב מקסיקנים
בליווי של קוף שנותן קצב על מרימבה במידה והם ישבו לי מאחורי האוזן...
אז אתה יכול להניח שגם את המאוור אני לא ישמע

הכל בעולם סוביקטיבי, אז גם זה מסתבר..
תשמע אם אתה מנמיך לחלוטין את הרסיבר אתה שומע רעש
שאני הייתי מגדיר אותו "נסבל" בניגון תכני 1080.
שהרסיבר פועל אצלי, אני לא ישמע גם להקה של נגני רחוב מקסיקנים
בליווי של קוף שנותן קצב על מרימבה במידה והם ישבו לי מאחורי האוזן...
אז אתה יכול להניח שגם את המאוור אני לא ישמע
הכל בעולם סוביקטיבי, אז גם זה מסתבר..
-
Falcon1
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 527
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
OK,
אז אם רואים סרט פעולה או סרט רועש אחר, בקטעים של דיבורים או שאף אחד לא מדבר ואין מנגינה ברקע והצפיה נעשית במרחק של 5-6 מטרים מה Xtreamer, שמים לב לרעש המעבד כשהוא על גבוהה או בינוני??
אז אם רואים סרט פעולה או סרט רועש אחר, בקטעים של דיבורים או שאף אחד לא מדבר ואין מנגינה ברקע והצפיה נעשית במרחק של 5-6 מטרים מה Xtreamer, שמים לב לרעש המעבד כשהוא על גבוהה או בינוני??
אני עשיתי כבר את הבדיקה הזאת, המאוורר אצלי על בינוני כל הזמן, עשיתי דממה בבית, אני יושב במרחק 3.5 מטר בערך. לא שמעתי את המאוורר בכלל, ורק כדי לוודא כיביתי את הסטרימר כדי לשמוע אם פתאום נהיה "יותר שקט". לא שמעתי שום הבדל למעט ההרדיסק. כשניתקתי גם אותו וחזרתי על הניסוי - לא שמעתי כלום. אני מחשיב את עצמי כבעל שמיעה מצויינת..
כשמדליקים את הסטרימר לפני שהתוכנה עולה (כמה שניות הראשונות של הBOOT), המאוורר נשמע די חזק.
אני מוכן לעשות הקלטה בוידאו של הניסוי וככה תוכלו לשמוע את הרעש היחסי לרעשי האחרים (אולי נכניס עוד משהו שעושה רעש ברמה ידועה לכולם - תנו רעיון).
כשמדליקים את הסטרימר לפני שהתוכנה עולה (כמה שניות הראשונות של הBOOT), המאוורר נשמע די חזק.
אני מוכן לעשות הקלטה בוידאו של הניסוי וככה תוכלו לשמוע את הרעש היחסי לרעשי האחרים (אולי נכניס עוד משהו שעושה רעש ברמה ידועה לכולם - תנו רעיון).
בוא נגדיר את זה כך שהמאוורר של המחשב בבית מרעיש יותר.ואם אין לך שמיעה של דמבו הפיל המעופף אזיי אתה לא תרגיש שיש בכלל מאוורר אלא תיתקל במכשיר קטן חמוד שמשתלב יפה בסלון מנגן קבצי 720P I1080P בעל יכולות אלחוטיות חיבור לרשת וצפייה בתכנים מגוונים כגון סרטונים ב-YOUTUBE ועוד תכונות רבות ש/אין במכשירם מתחרים ובוודאי לא במחיר הזה .ואם אין לך עייני נשר או טלסקופ האבל אזיי לא תרגיש בשום בעיות בכתוביות בעברית.בהצלחה
מסכים, ואני אנסח קצת אחרת - אם אתה אודיופיל כבד, או מחשיב את עצמך ככזה, יתכן שעצם הנוכחות של המאוורר, תעשה לך רע. לכן יתכן והמכשיר אינו מתאים לאודיופיל כבדים (למשל אלו שטוענים להבדלים ענקיים בין האות שמוציא נגן CD מסויים בחיבור דיגיטלי לעומת אחר).davidler כתב:בוא נגדיר את זה כך שהמאוורר של המחשב בבית מרעיש יותר.ואם אין לך שמיעה של דמבו הפיל המעופף אזיי אתה לא תרגיש שיש בכלל מאוורר אלא תיתקל במכשיר קטן חמוד שמשתלב יפה בסלון מנגן קבצי 720P I1080P בעל יכולות אלחוטיות חיבור לרשת וצפייה בתכנים מגוונים כגון סרטונים ב-YOUTUBE ועוד תכונות רבות ש/אין במכשירם מתחרים ובוודאי לא במחיר הזה .ואם אין לך עייני נשר או טלסקופ האבל אזיי לא תרגיש בשום בעיות בכתוביות בעברית.בהצלחה...
אני עוד לא קיבלתי הסבר יותר נורמלי מה הסיפור עם הרינדור (שלא לדבר על המחשה ויזואלית של הבעיה הכל כך נוראית הזאת) ועד כמה זה מפריע מאף אחד, גם לא מכותב הביקורת.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

MrMoris,
תעבור על הביקורת והשרשור הנלווה, כתבתי על כך.
תעבור על הביקורת והשרשור הנלווה, כתבתי על כך.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

MrMoris,
תקרא בפסקה הראשונה בביקורת לאחר הכותרת "תמיכה בעברית".
בנוסף, הסבר נוסף קיים בשרשור הנלווה לכתבה בעמוד השני.
בנוסף, הסבר נוסף קיים בשרשור הנלווה לכתבה בעמוד השני.
אני רואה שהויכוח משרשור הביקורת גולש גם לשרשורים מקבילים.
לדעתי הכי חכם להמתין שהמכשיר יגיע ליבואן רישמי בארץ ואז ללכת ולהתרשם בעצמכם מיכולות המכשיר (רעש המאווורר, הכתוביות וכל שאר הירקות) או לקפוץ לחבר שכבר מחזיק במכשיר ולשחק איתו קצת. כי בשורה התחתונה הכל סוביקטיבי.
לדעתי הכי חכם להמתין שהמכשיר יגיע ליבואן רישמי בארץ ואז ללכת ולהתרשם בעצמכם מיכולות המכשיר (רעש המאווורר, הכתוביות וכל שאר הירקות) או לקפוץ לחבר שכבר מחזיק במכשיר ולשחק איתו קצת. כי בשורה התחתונה הכל סוביקטיבי.
ziv_r כתב:MrMoris,
בנוסף, הסבר נוסף קיים בשרשור הנלווה לכתבה בעמוד השני....
קראתי, לא מצאתי שום המחשה לבעיה וקביעה עד כמה זה מפריע תוך הערכה באיזה איטיות הכתוביות מוצגות.ziv_r כתב:k-pax,
ה Xtreamer תומך כמובן ברשת אלחוטית, אך כפי שרשמתי בביקורת, אני לא הצלחתי להגיע לרשת יציבה לאורך זמן.
eb73,
כפי שרשמתי, היחידה אותה קיבלתי הכילה את המאוורר המשופר. ייתכן ועבורך הרעש איננו חמור כל כך, אך בהשוואה למזרימי מדיה אחרים בעלי מאוורר, ה Xtreamer הכי מרעיש. על כמות הרעש הגבוהה ועד כמה זה מציק לשאר רוכשי ה Xtreamer תוכל לקרוא גם בפורום היצרן, לא סתם נפתחו מספר שרשורי מודינג על החלפת המאוורר ומציאת פתרונות קירור אחרים.
תנחם בעובדה כי אתה לא רגיש לרעש החזק שמייצר המזרימדיה.
בעיית הרינדור האיטי הפריעה לי מאוד. אני צופה עם כתוביות החל מהמזרימדיה הראשון שקניתי ואני מאמין שאני יודע כיצד הן אמורות להיות מוצגות על המסך. כפי שרשמתי, נתקלתי כבר בבעיה הזאת עם דור ה NMT הקודם והבעיה תוקנה בזמנו. אני מניח כי היצרן מודע לדבר וישחרר גם תיקון לזה.
גם פה אתה יכול להתנחם בכך שלא שמת לב לזה![]()
בעיית התוים המוזרים ליד מספרים דווחה גם על ידי משתמש נוסף בשרשור זה, הבעיה קיימת והצגתי הוכחות לקיומה.
הגמישות בקביעת צבעי התרגום וקביעת צבע ה Outline מאוד נחמדה. אך עם יד על הלב, כמה אתה משחק עם זה מעבר להגדרת ברירת המחדל? רוב המשתמשים לא מעניין אותך גמישות כזאת, הם רוצים מספר בודד של צבעים עבור התרגום וגדלים ברורים ונוחים לקריאה, זהו. במידה ומוסיפים עוד יכולות, טוב מאוד, אך זה לא צריך לסבך את האפשרויות הקיימות. הייתי מעדיף תפריט של Advanced אשר רק אישורו היה מתיר אופציות נוספות כאלו.
חשוב להבין כי אני השוותי לפעמים במהלך הביקורת את ה Xtreamer למזרימי מדיה אחרים מבוססי Realtek, אז אני יודע למה אפשר להגיע ואיזה דברים מעבר ל SDK הבסיסי של Realtek היצרן Xtreamer החליט להכניס.
karpe,
גרסת הקושחה רשומה בסוף הביקורת וגם פורסמה תמונת מסך עם ציון הגרסה.
לגבי הרעש, תקרא למעלה מה רשמתי ל eb73.
raananzvi,
במקרה תקלה אני מניח שיש לשלוח את המכשיר לחו"ל. הייתה בזמנו שמועה כי היצרן ישלח שליח הביתה עם יחידה מתוקנת במקרה תקלה, עוד לא שמעתי על מישהו שזה קרה לו.
קשה לצלם את תופעת הרינדור האיטי מכיוון שזה מחייב מצלמה עם קצב צילום fps גבוה שאין ברשותי. אני מציע כי תגיע למישהו שמחזיק את המכשיר ותתרשם בעצמך מהתופעה. אם אתה רוצה לקפוץ לנתניה, תאם בפרטי....
כמו כן, לא ענית על כמעט כל השאלות ששאלתי.
אני לא בא להגן על המוצר (שזה המקום לציין שרכשתי אותו, למרות שהוא בינתיים כמעט ללא שימוש מחובר לטלויזיה רגילה ומחכה לכשאתפנה להתקין אותו אצל הוריי), אני פשוט חושב שבביקורת החמורה שהעברת עליו, אם אתה מציין דברים כאלה, אז כדאי לתת דוגמאות לכל הדברים שאתה מציין, שהרוב המכריע של החברים פה כלל לא הבחין בהם, אפילו אחרי שניסו לבדוק את העניין.
אמנם נתת דוגמא להצגה בעייתית של סימנים שנוספים לכתוביות, וטוב שכך, אבל בנושא הרינדור, אתה היחיד פה שהתלונן על זה, עקב זאת ניסיונך הרב עם מזרימדיה שונים. כתבת שהאחרים יכולים להתנחם בעובדה שהם לא שמו לב לזה. בינתיים, לא נראה לי שמישהו נוסף רשם פה על הבעיה הזאת. מהביקורת ניתן להבין שזאת בעיה משמעותית.
גם על המאוורר, שרוב האנשים רשמו שהם כמעט ולא שומעים את הרעש, כתבת שגם פה הם יכולים להתנחם שהם לא שמו לב לזה. אולי בבניין ציון ננוחם??
שאלתי אותך אם ניסית לשחק עם צבע, גופן וגודל הכתוביות ולראות האם יש לזה השפעה על ה"בעית הרינדור", היתכן שהבעיה נוצרה עקב משחק מרובה בהגדרות ושיש מצבים יותר אופטימליים?.
שאלתי אותך האם זה קורה גם בכתוביות MKV פנימיות, גם בSRT חיצוני? האם ניסית להמחיר כתובית SRT לSUB ובדקת? האם זה קורה בסרטי HD או גם בסרטי SD?
לא קיבלתי תשובה על השאלות האלה.
אני חושב שהמכשיר מציע מחיר אקטרטיבי וביצועים לא רעים. אם בביקורת שלך ניסית לבחון אותו כ"מוצר אודיופילי" הרי שבזאת אין ספק שהוא לא עונה על הסטנדרטים (המופרכים?) של האודיופיליות ולא נראה לי שהיצרן אי פעם התיימר לעשות זאת. לרוב המכריע של המשתמשים האחרים הוא כן יתאים.
אני אנסה להשיג מד דציבלים בהזדמנות, לבדוק כמה רעש באמת העסק הזה עושה.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

MrMoris,
1. מספר אנשים נוספים דיווחו על בעית הרינדור האיטי וגם על בעיית הרעש מהמאוורר, בדוק בעצמך.
רשמתי זאת בשרשור אחר, אך המשפט מתאים גם כאן: אנשים נוטים להעלים עין מתקלות שמתקיימות תוך כדי צפייה עם טיעון נגדי כי המזרימדיה היה זול והוא מספק תמורה נאה לכסף.
2. אין קשר לצבע הגופן או לפרמטרים אחרים שלו, התופעה מתקיימת בכל מקרה. להציג את הבעיה ניתן רק על ידי וידאו או ממקור ראשון. אם תוכל לספק מצלמת וידאו בעלת FPS מהיר, נוכל גם להעלות סרטון וידאו שממחיש זאת.
3. אין דבר כזה מוצר אודיופילי. המזרימדיה נבחן בדיוק כפי שנבחן כל מזרימדיה אחר.
1. מספר אנשים נוספים דיווחו על בעית הרינדור האיטי וגם על בעיית הרעש מהמאוורר, בדוק בעצמך.
רשמתי זאת בשרשור אחר, אך המשפט מתאים גם כאן: אנשים נוטים להעלים עין מתקלות שמתקיימות תוך כדי צפייה עם טיעון נגדי כי המזרימדיה היה זול והוא מספק תמורה נאה לכסף.
2. אין קשר לצבע הגופן או לפרמטרים אחרים שלו, התופעה מתקיימת בכל מקרה. להציג את הבעיה ניתן רק על ידי וידאו או ממקור ראשון. אם תוכל לספק מצלמת וידאו בעלת FPS מהיר, נוכל גם להעלות סרטון וידאו שממחיש זאת.
3. אין דבר כזה מוצר אודיופילי. המזרימדיה נבחן בדיוק כפי שנבחן כל מזרימדיה אחר.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
MrMoris, הוצאת כבר את האקסטרימר מהקופסא? אולי תבדוק ותראה בעצמך?...
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
הוצאתי, בדקתי קצת סרטים, לא נתקלתי בשום תופעה כזאת בינתיים. אני בחיבור 3RCA עלוב כרגע לטלויזיה רגילה. אני מבטיח להמשיך לבדוק, וכאמור, בינתיים לא צפיתי הרבה, מודה ומתוודה.pixies כתב:MrMoris, הוצאת כבר את האקסטרימר מהקופסא? אולי תבדוק ותראה בעצמך?......