הרבה זמן ישבתי על הגדר והתלבטתי בין HTPC לבין מזרים מדיה.
עד כה עבדתי עם הxbox הישן ותוכנת xbmc
פתרון זה היה תענוג עבורי. הממשק עלה במהירות, התגובהבין התפריטים הייתה מהירה נוחה ואינטואיטיבית. התוכן נוגן חלק והסיבה היחידה שרציתי לשדרג הייתה היכולת לצפות בריפים של hd (קבצי mkv) ברזולוציות שונות על מסך הפלזמה החדש שרכשתי.
לבסוף החלטתי על ה-fiono funtwist לאחר הביקורת שקראתי באתר. מדוע בחרתי בhtpc על פני מזרים לא רלוונטי כרגע, ומאז אני אוכל הרבה קש:
1. מאוור- המאוורר בפירוש לא חרישי. כשיש שקט בסלון שומעים אותו בבירור וזה מעצבן!!! האם החלפת מאוורר תפתור את הבעיה?
2. התקנתי win7mc ואת הקודקים הנדרשים והתחלתי להריץ קבצי mkv ברזולוציות שונות. התוכן מנוגן אבל לא חלק לחלוטין. זה לא שהסרט נתקע או מקרטע אבל מעברים בסרט בייחוד בסרט הטבע planet earth של הBBC לדוגמא בתחילת הסרט שכדור הארץ מסתובב או שלהקות ציפורים עפות התנועה לא רציפה חלקה והמשכית אלא מדורגת/מקרטעת קלות. לציין שעל המחשב בחדר העבודה זה לא קורה כך שזו לא בעיה בקובץ.
3. כשאני מריץ קדימה קובץ mkv לעיתים הקטע קופא או מתחיל גמגום למספר שניות או פיקסלציה על המסך. זה לא קורה בכל פעם אלא רנדומלית. אותו דבר מתרחש רק בתדירות נמוכה יותר כשאני חוזר ממצב pause
4. לא הצלחתי להעביר ac3 או dts ולכן הייתי חייב להתקין את ac3 filter. בתחילת הסרט כשהשמע עובר ממצב סטריאו ברסיבר למצב ac3 או dts יש ספייק חזק ברמקולים. זה לא קורה לדוגמא כשאני מנגן את הסרט דרך boxee
5. למה המדיה סנטר לא מנגן/משאיר את התוכן שלי בתוך התיקיות שסידרתי אותם אלא פורש הכל בתיקיה אחת?
6. המעבר בין התפריטים די איטי, מהירות התגובה לשלט איטית ולעיתים צריך ללחוץ מספר פעמים בכדי לעבור תיקיה (שלט תואם מדיה סנטר שקניתי בבאג), הזמן שלוקח לסרט להתחיל לנגן הוא מספר שניות ולא מיידי. פשוט מתסכל...
7. למה כשאני לוחץ פליי או סטופ על סרט במדיה סנטר נפתח לי חלון נוסף ששואל אם אני רוצה לעשות resume או delete או השד יודע מה... פשוט תנגן את הסרט כשאני לוחץ פליי ותחזור לתפריט הראשי כשאני לוחץ סטופ. מה זו הסחבת הזאת...
8. ניסיתי boxee. זו כבר טרגדיה. פעם עובד פעם לא, פעם לוקח חצי דקה לסרט לעלות ופעם שניה, פעם הסרט קופא ומגמגם ופעם לא. חוסר יציבות מוחלט...
9. עדיין לא ניסיתי xbmc ומדיה פורטל... נקווה לתוצאות טובות יותר.
מצטער על כל המלל אבל פשוט הייתי חייב לפרוק את התסכול
לא יודע עם האשמה בי, בהתקנה, במדיה סנטר או פשוט בזה שהמחשב חלש מידי עבור הציפיות שלי.
מה דעתכם? אני פתוח לכל הצעה רעיון ועזרה...
כל טוב,
שי