קניית הגה בחו"ל
-
yossigab
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 948
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 38 פעמים
אהלן,
אחי טס לארה"ב והוא רוצה לקנות לעצמו הגה, כנראה את ה-G27...
הבעייה היא שהקופסא גדולה ולא ניתן להכניס אותה למזוודה כך שחייבים לעלות עם זה למטוס כמו תיק יד.
השאלה היא מה קורה כשבאים איתו לארץ מבחינת המכס:
1. האם יש בכלל מכס על מוצר כזה? אם כן - כמה ?
באיזה קטגוריה לדעתכם שייך ההגה? או איך מבררים?
אחי טס לארה"ב והוא רוצה לקנות לעצמו הגה, כנראה את ה-G27...
הבעייה היא שהקופסא גדולה ולא ניתן להכניס אותה למזוודה כך שחייבים לעלות עם זה למטוס כמו תיק יד.
השאלה היא מה קורה כשבאים איתו לארץ מבחינת המכס:
1. האם יש בכלל מכס על מוצר כזה? אם כן - כמה ?
באיזה קטגוריה לדעתכם שייך ההגה? או איך מבררים?
- niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4963
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 911 פעמים
- קיבל תודות: 451 פעמים
יש לי את ה-G25, הבנתי שההבדלים לא גדולים, במחיר כן.... 
סביר מאוד להניח שההגה, בהיותו אביזר נלווה לקונסולה, יקבל את המכס לקונסולות או משחקי טלוויזיה כפי שהם מוכרים למדינת ישראל.
מכיוון שאנו מדינה סוציאליסטית בה כל האזרחים שווים ואתה עמלק משוקץ שרוצה לנקר את העיניים לשאר התושבים העמלים פה שאין להם כזה הגה יפה, אני מאמין שאתה תצטרך לשלם:
משחקי טלויזיה מיסים כללי: 30.5% מיסים הסכם: 16.5%
סייג אחד:
יש אספקט לא ברור בטבלה של המכס.
בהסבר כתוב:
רק מה? אני מוכן לחתום שארץ הייצור היא סין כי כרגע כל העולם מיוצר בסין, וניחשת נכון: סין היא לא מדינת הסכם
http://62.219.95.10/misimmeruk/taxesconc.aspx
(עמוד 3).
מכיוון שאנו מדינה סוציאליסטית בה כל האזרחים שווים ואתה עמלק משוקץ שרוצה לנקר את העיניים לשאר התושבים העמלים פה שאין להם כזה הגה יפה, אני מאמין שאתה תצטרך לשלם:
משחקי טלויזיה מיסים כללי: 30.5% מיסים הסכם: 16.5%
סייג אחד:
יש אספקט לא ברור בטבלה של המכס.
בהסבר כתוב:
כך שאתה עלול לחשוב שארה"ב בהיותה מדינת הסכם, אמורה לעלות לך רק מע"מ.מסים מרוכזים כוללים מכס, מס-קניה ומע"מ.
יבוא אישי טובין המיובאים ע"י יחיד בין אם במטען נלווה ובין אם במשגור (שליחת המטען לארץ), המיועדים לשימושו האישי של האדם או לשם מסירתו כמתנה לשימוש אישי.
ארצות הסכם מדינות ,שיש למדינת ישראל הסכם סחר עימהן (יש להוכיח כי הפריט מיוצר ומיובא מאחת מארצות ההסכם).
ארצות אחרות מדינות שאינן ארצות הסכם.
פרט מכס לפיו מוגדר סוג הטובין (בהתאם לתעריף המכס ומס קניה) לצורך קביעת שיעורי המסים.
פרט מהותי פרט המכס בו מסווגים הטובין במסגרת הפרקים 1 עד 97 לתעריף המכס ומס קניה.
פרט משולב פרט מכס 818 לתעריף המכס ומס קניה.
מסים כללי סך המסים המרוכזים שיחולו על טובין שיובאו מארץ אחרת.
מסים- הסכם סך המסים המרוכזים שיחולו על טובין שיובאו מארץ הסכם....
רק מה? אני מוכן לחתום שארץ הייצור היא סין כי כרגע כל העולם מיוצר בסין, וניחשת נכון: סין היא לא מדינת הסכם
http://62.219.95.10/misimmeruk/taxesconc.aspx
(עמוד 3).
-
yossigab
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 948
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 38 פעמים
האם לדעתכם ניתן לומר במכס כי המוצר הוא מוצר מחשב ולא משחקי טלוויזיה? כי אז המכס הוא 16.5 ללא קשר למדינת הסכם.
כמו כן - האם בנוסף למכס יש לשלם גם מע"מ?
ומה אם הוא יוציא אותו מהקופסא ויביא אותו בחלקים (מפוזר בין המזוודות) ?
כמו כן - האם בנוסף למכס יש לשלם גם מע"מ?
ומה אם הוא יוציא אותו מהקופסא ויביא אותו בחלקים (מפוזר בין המזוודות) ?
1. לא יודע לעזור לך לגבי הצהרה על ההגה כמוצר מחשב. נראה לי שזה מסוג הדברים שמגלים ברגע האמת...
2. למיטב ידיעתי המס המלא של 30.5% מורכב מ- 16.5% מע"מ פלוס 14% מכס.
3. אם הוא יפרק את זה ויפזר במזוודות אז זה כבר הופל לעניין הרגיל של לעבור בירוק ולקוות לטוב.
תזכור שכל המספרים שרשומים למעלה (אם הם באמת נכונים) מתייחסים למצב שהוא עובר באדום ומצהיר. מעבר בירוק אומר שאו שהוא לא משלם שום דבר כי היה לו מזל, או שהוא משלם כפול בגלל שתפסו אותו.
אם יהיה לך מזל אולי יכנס לפה מישהו שיש לו ניסיון מעשי עם להכניס כזה הגה או מוצר דומה לארץ הקודש ואולי הוא יוכל להגיד לך מה קרה לו.
2. למיטב ידיעתי המס המלא של 30.5% מורכב מ- 16.5% מע"מ פלוס 14% מכס.
3. אם הוא יפרק את זה ויפזר במזוודות אז זה כבר הופל לעניין הרגיל של לעבור בירוק ולקוות לטוב.
תזכור שכל המספרים שרשומים למעלה (אם הם באמת נכונים) מתייחסים למצב שהוא עובר באדום ומצהיר. מעבר בירוק אומר שאו שהוא לא משלם שום דבר כי היה לו מזל, או שהוא משלם כפול בגלל שתפסו אותו.
אם יהיה לך מזל אולי יכנס לפה מישהו שיש לו ניסיון מעשי עם להכניס כזה הגה או מוצר דומה לארץ הקודש ואולי הוא יוכל להגיד לך מה קרה לו.