השפעה של upsampling על סאונד

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
michael123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161
נתן תודות: 164 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #1 

היי

רציתי לערוך סקר מי מכם משתמשם ב-upsampling ב-DAC, באיזה מוזיקה, איזה אלבומים.
למה כן, למה לא, וכו'

נא לפרט על איזה ציוד מדובר! (לא צריך תמונות)
לא רוצה שוב תאוריה :!:

-- מיכאל

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #2 

השתמשתי בUPSUMPLING עם תוסף של FOOBAR שנקרא SRC אאל"ט , הקובץ נעשה ענק יחסית , והיות וזה לא היה דרך המערכת אלא דרך הרמקולים של המחשב , השינוי היה קטן מידי , וכמעט לא שמיע ולכן עזבתי את זה

leshets
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1241
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #3 

אני משתמש, זה פשוט נשמע לי טוב יותר. להשתמש או לא זה בעיניי עניין של טעם וציוד (היו מקרים שהיה עדיף בעיניי בלי). בכלליות כרגע אני משתמש בזה רק לתכנים מהמחשב (הכרטיס קול שלי עושה upsampling ברמת הטרנספורט ואת ה-D/A אני משאיר לרסיבר).
מיכאל .

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

ה-CDP שלי עושה UPSAMPLING לכל דבר שהוא מנגן. כלומר, אין לי אפשרות לבטל את זה.
מדובר על WADIA 302.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

ey_cat
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 891
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #5 

מרטין, ניראה לי שצריך להוסיף את הערך הזה , UPSAMPLING, למילון מונחים לאלו שלא יודעים מה זה (כולל אותי).
תודה.
The future ain`t what it used to be

michael123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #6 

אני חיברתי את ה-audiolab במסלול הסטריאו (מקודם Transporter היה מחובר ישירות למגבר), והוא קודם כל הוריד לי את ה-harshness ונותן לי ווליום אנלוגי שלא היה לי.
בנוסף, יש לי אופציה להפעיל upsampling. זה למעשה מכפיל את הקצב דגימה.. אם היה 44.1 יהיה 88.2, 48 יהפוך ל-96.
באלבומים מסוימים (למשל אלה של Stockfisch), זה נותן תחושה יותר טובה - יותר "פתיחות" - airness. בחחלק אחר זה נראה לי מכניס רעשים ובכל מקרה אני פחות אוהב.

yo-ss
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #7 

יש לי CD עם אופציה ל- 192 וסטנדרט של 96.
פעם הייתי משחק עם זה, לא בכל הדיסקים שומעים הבדלים. גם אם שמעתי, זה לא מתבטא תמיד באותו אופן ולפעמים ההבדל זניח עד כדי כך שלא הייתי מתחייב שזה לא דמיוני :?

נשארתי על 96 כברירת מחדל.
מוזר- רק עכשיו שאני חושב על זה, גם כאן יש מניפולציה מהמקור של 44.1 :מבולבל:

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #8 

yo-ss כתב:יש לי CD עם אופציה ל- 192 וסטנדרט של 96.
פעם הייתי משחק עם זה, לא בכל הדיסקים שומעים הבדלים. גם אם שמעתי, זה לא מתבטא תמיד באותו אופן ולפעמים ההבדל זניח עד כדי כך שלא הייתי מתחייב שזה לא דמיוני :?

נשארתי על 96 כברירת מחדל.
מוזר- רק עכשיו שאני חושב על זה, גם כאן יש מניפולציה מהמקור של 44.1 :מבולבל:
...
היות וגם אתה חווית את זה , אזי מסתבר שהבעיה שחוויתי אינה קשורה לעובדה ששמעתי ברמקולי מחשב , ואם כך אזי שאני חושב שיש כאן שני פרמטרים שאנחנו לא יודעים מה משפיע יותר
1 איכות ההקלטה של הדיסק , ועד כמה עשו לו דחיסת דינמיקה בהקלטה (כלומר באולפן ), כי אם נעשתה דחיסה , זא לא משנה כמה תרחיב אותו אתה פשוט לא תקבל איכות שאתה יכול לשמוע
2 - איכות וצורת ביצוע של תוכנת הUPSAMPLING , לעיתים זה עובד ואצלי לרוב זה לא עבד אבל לא שמעתי במערכת ,

מיכאל אמר שהוא יבדוק אם הוא שומע הבדלים בין תוכנות , אולי כדאי שאחרים ינסו לבדוק באיזה תקליטורים , כן שומעים הבדל ? ו/או אולי מי המאסטר ? כלומר האם זה צ'סקי למשל או משהו יפני או שזה סתם חברה ?
יהיה מעניין לדעת אם יש משהו בהשערות שלי

michael123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #9 

TJ
אני בדקתי חלקית
http://www.hometheater.co.il/vt95621.up ... 7%99%D7%94

במערכת שלי יש עוד "מימד" של משחק - לעשות upsampling בשרת מחשב לפני שהוא מגיע ל-transport
אני הכי אהבתי בין האלגוריתמים שונים את Secret Rabbit Code

מצד שני, לא הייתי רוצה לדסקס את מערכות מחשב בלבד כאן, אלא גם מערכות יותר high-end
sorry guys
במערכת מפורטת שומעים יותר הבדלים - לטוב או לרע.

יש הרי הרבה אודיופילים שמאמינים (?) כי upsampling זה רע
שאלה - למה?

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #10 

כי זה מביא קובץ ענק , ואז אם המחשב שלך אאיטי מאוד ו/או עמוס מאוד , לוקח לפובאר המון זמן להעלות CD אחד לרשימת ההשמעה ולעיתים התוצאה לא שווה כלום . אם אתה שומע מרמקולי מחשב , טובים ככול שיהיו (ורוב האנשים לא שומעים מרמקולי מחשב ממש טובים ), ההבדל לא ישמע .

וכפי שאתה יודע התפוצה האדירה של פורמאטי לוסלסס נעשתה כי אנשים רוצים קובץ קטן , כאן אתה לוקח קובץ WAV , ומכפיל אותו כמעט פי 4 אאל"ט (לא ממש זוכר כמה אבל זה היה בסדרי הגודל האלו ), ברור שאז הם מצפים לפחות לנס

דבר נוסף וחשוב שאם אתה עושה UPSAMPLING , אתה צריך DAC שתומך בזה , רוב הDAC לא תומכים בזה דרך USB . הם תומכים בזה דרך קואקס או SPDIF אבל לא דרך USB .
ואם זה קואקס אז אני לא יודע איך זה מועבר , כי אז אאל"ט גם הכרטיס קול מעורב בזה , ואז צריך לבדוק אם אנו לא מקבלים בעיה עם התזמון , כי הקובץ המקורי היה 16/44 , עכשיו יש קובץ שנעשה עליו UPSAMPLING , דהיינו הוסיפו DATA שהיא לא ממש מדוייקת , ושינו את ה"שעון /תזמון" הפנימי של הקובץ , ואז מאוד יתכן והוא הרבה יותר רגיש לעד כמה הRECLOACKING שלך מספיק מדוייק .

בקיצור יש מספיק סיבות מדוע אנשים לא יקבלו את התוצאות המקוות , ואז יתאכזבו ויאמרו שזה לא שווה כלום

אני אמתין עד שאדע במפורש למה , כי זה מאוד מסקרן אותי , וכרגע אני לא יכול לחבר את המחשב למערכת , אבל ברגע שאוכל אני אנסה לבדוק את זה עוד פעם

liorms
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1290
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #11 

מישהו יכול לתאר איך לבצע זאת דרך FOOBAR?
זה יכול להיות ניסוי מעניין עם הWEISS MINERVA - אין לו את כל ה"בעיות" שTJ תיאר.
I have the simplest taste - I'm always satisfied with the best.

http://www.last.fm/user/liorms

michael123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #12 

liorms כתב:מישהו יכול לתאר איך לבצע זאת דרך FOOBAR?
זה יכול להיות ניסוי מעניין עם הWEISS MINERVA - אין לו את כל ה"בעיות" שTJ תיאר.
...
http://www.hydrogenaudio.org/forums/ind ... opic=67373

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2594
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #13 

מיכאל

קודם כל, יש להבדיל בין up-sampling (שינוי ה"ביטיות" של אות מ-16 ל-24, 32 או 64) לבין re-clocking (שינוי תדירות הדגימה). אסכם את הניסיון שלי עם 6 ממירים:

- North Star Extreme
Hermes Kora -
Electrocompaniet -
Stello Da100 -
Behringer DEC2496
- ממיר מבטיח שנמצא בפיתוח בארץ (אינני יכול להרחיב בינתיים).

North Star Extreme לא עושה up-sampling/ re-clocking, בממיר של Behringer אפשר לעשות רק up-sampling ל- 20/24bit, בממיר של Stello יש אפשרות לבחור בין שני המצבים (bypass – 24 bit,192 kHz). שאר הממירים מוציאים אות 24bit, 192kHz.

לפי ההתרשמות שלי – מה ש"מחליק" סאונד (מקטין harshness) זה up-sampling, שינוי תדירות הדגימה (re-clocking) יוצר תחושת "נפח". אבל ל"שיפור" זה יש מחיר – שתי הפעולות הנ"ל "מורחות" סאונד ופוגעות בדיוק האימג'נג. לפעמים אפשר (וכדאי) לשלם את המחיר (מוסיקה קלאסית, ווקל נשי סופרן, פסנתר – בחלק מההקלטות). ולפעמים המחיר הזה הוא יקר מדי - בעיקר, בג'ז (חוץ מ- big band), גיטרה אקוסטית, מוסיקה בסגנון להקת Enigma. הממיר האופטימלי – זה שניתן לברור בו בין שני המצבים (כמו ב-Stello). יש אומרים שקיימים ממירים שבהם up-sampling/ re-clocking אינם פוגעים בסאונד (כעת אני מחכה לבדיקה של אחד כזה) – אבל העלות שלהם בהתאם.
ויטלי

michael123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #14 

ויטלי,
יפה (Y)

זה בבדיוק ההתרשמות שלי עד עכשיו.