הצילו!! האם זרקתי סתם כסף??
שלום מכובדיי,
עד היום המחשב אצלי בסלון היה מחובר באמצעות כבל HDMI ישירות למסך LG 42LG30R ברזולוציה 768*1360, והכל היה תקין.
לשמחתי (אני מקווה) היום קיבלתי את הרסיבר החדש שלי,צנוע משהו, אך מספק העברת HDMI, של ימאהה מדגם RX-V465. מיד רצתי לחבר אותו.
הכל הלך מעולה, עד שהדלקתי את המחשב, כבר בעליתו ראיתי שמשהו מוזר ברזולוציה, וכשעלה שמתי לב שהיא ממש ענקית, כלומר פרוסה בצורה גדולה. אני לא מתכוון שראו את האייקונים בגדול אלא הרזולוציה עצמה, המסך לא מצליח להכיל את כל הדסקטופ, וזאת מבלי ששיניתי כלום בכרטיס המסך. לאחר מעבר על כל גדלי הרזולוציה שהיו לי זמינים בכרטיס המסך,שזה די הרבה ומכסה מרזולוציה מ- 600*800 רזולוציות גבוההות עד 1080*1920 שמתי לב שאני יכול לראות רק ב600*800 שזה פשוט בלתי אפשרי אלא אם אתה סבא ב700 או ב768*1024 שזה ממש מבאס תתחת סליחה על ביטוי.. לא בשביל זה קניתי רסיבר שיתמוך HD ..
אני לא בטוח שהכרטיס מסך כאן הוא הבעיה משום שכשאני מחבר חזרה את הכבל ישירות למסך ולא דרך הרסיבר אני כן יכול להציג ברמה של 768*1366 ..
מה גם שאני לא בטוח שהבעיה היא ברסיבר, משום שאליו מחובר גם PS3 וגם הוא בחיבור HDMI, ואיתו, הכל בסדר!!
מישהו מוכן לנסות לעזור לי פה לפני שאני זורק ביאוש רסיבר בן יומו מהמרפסת בקומה הרביעית??
עד היום המחשב אצלי בסלון היה מחובר באמצעות כבל HDMI ישירות למסך LG 42LG30R ברזולוציה 768*1360, והכל היה תקין.
לשמחתי (אני מקווה) היום קיבלתי את הרסיבר החדש שלי,צנוע משהו, אך מספק העברת HDMI, של ימאהה מדגם RX-V465. מיד רצתי לחבר אותו.
הכל הלך מעולה, עד שהדלקתי את המחשב, כבר בעליתו ראיתי שמשהו מוזר ברזולוציה, וכשעלה שמתי לב שהיא ממש ענקית, כלומר פרוסה בצורה גדולה. אני לא מתכוון שראו את האייקונים בגדול אלא הרזולוציה עצמה, המסך לא מצליח להכיל את כל הדסקטופ, וזאת מבלי ששיניתי כלום בכרטיס המסך. לאחר מעבר על כל גדלי הרזולוציה שהיו לי זמינים בכרטיס המסך,שזה די הרבה ומכסה מרזולוציה מ- 600*800 רזולוציות גבוההות עד 1080*1920 שמתי לב שאני יכול לראות רק ב600*800 שזה פשוט בלתי אפשרי אלא אם אתה סבא ב700 או ב768*1024 שזה ממש מבאס תתחת סליחה על ביטוי.. לא בשביל זה קניתי רסיבר שיתמוך HD ..
אני לא בטוח שהכרטיס מסך כאן הוא הבעיה משום שכשאני מחבר חזרה את הכבל ישירות למסך ולא דרך הרסיבר אני כן יכול להציג ברמה של 768*1366 ..
מה גם שאני לא בטוח שהבעיה היא ברסיבר, משום שאליו מחובר גם PS3 וגם הוא בחיבור HDMI, ואיתו, הכל בסדר!!
מישהו מוכן לנסות לעזור לי פה לפני שאני זורק ביאוש רסיבר בן יומו מהמרפסת בקומה הרביעית??
אפשרות:
תנסה לחבר את המחשב למסך ולהגדיר את הרזולוציה כמו שצריך.
לאחר מכן תוודא שהמגבר מוגדר על הכניסה המתאימה ואז תעביר רק את הכבלים מבלי לשנות את ההגדרות.
אצלי יש מפצל מסך שמחובר למחשב עם כרטיס GF8400 ולמסך 22" שלא מזהה את הרזולוציה הטבעית
אלא רק אם אני מחבר ישירות את המסך למחשב, מגדיר את הרזולוציה הנכונה (לפעמים צריך לעשות RESTART קודם)
ואז מנתק את הכבל ומחבר למפצל.
כמו"כ תוודא שהדרייבר לכרטיס מסך מעודכן.
בהצלחה...
לאחר מכן תוודא שהמגבר מוגדר על הכניסה המתאימה ואז תעביר רק את הכבלים מבלי לשנות את ההגדרות.
אצלי יש מפצל מסך שמחובר למחשב עם כרטיס GF8400 ולמסך 22" שלא מזהה את הרזולוציה הטבעית
אלא רק אם אני מחבר ישירות את המסך למחשב, מגדיר את הרזולוציה הנכונה (לפעמים צריך לעשות RESTART קודם)
ואז מנתק את הכבל ומחבר למפצל.
כמו"כ תוודא שהדרייבר לכרטיס מסך מעודכן.
בהצלחה...
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
הרסיבר שלך אינו מסוגל לקבל רזולוציה החורגת מרזולוציות שידור ווידאו סטנדרטיות של 480p, 576p, 720p, 1080i/1080p ושל מחשב שהם כנראה 640x480 800x600 ו 1024x768. הפרוט המלא בטוח כתוב במפרט הרסיבר שלך.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- danlior
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6462
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
זו בדיוק הבעיה. יש לך שתי אופציות:Catskinner כתב:הרסיבר שלך אינו מסוגל לקבל רזולוציה החורגת מרזולוציות שידור ווידאו סטנדרטיות של 480p, 576p, 720p, 1080i/1080p ושל מחשב שהם כנראה 640x480 800x600 ו 1024x768. הפרוט המלא בטוח כתוב במפרט הרסיבר שלך....
1) לחבר את המחשב ישירות לטלויזיה במקביל לרסיבר
2) לעבוד עם כרטיס מסך כמו דגמים רבים של ATI שמוציאים סיגנל 1080P או 1080I ולא עובדים ברזולוציה סטנדרטית של PC
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"
הענין הוא שכשאני מחבר את המחשב ישירות למסך, אני יכול להציג ברזולוציה של 768*1360 בצורה יפה, וכאשר אני מחובר דרך הרסיבר אני יכול מקסימום עד 768*1024. המסך אינו FHD אלא HDREADY, ולכן אני מבין שלא אוכל לעבוד ב1080, אבל אני מוכן להץפשר על 720, מה שגם לא מוציא רזולוציה בצורה תקינה. אני עובד עם כרטיס מסך ATI HD 4550, שיש לו קשת רזולוציות יחסית רחבה, אך כאמור אף רזולוציה לא מציגה באופן תקין מעבר ל 768*1024..
אני מניח שהבעיה היא בין הרסיבר למסך, ולאו דווקא בין המחשב לרסיבר.
אני מחפש כבר שבוע אם בכלל אפשר ואם כן אז איך, לשנות את הגדרות הרזולוציה ברסיבר או אולי לנסות לשנות את הגדרות ה EDID ולא ממש מוצא.
כרגע אני כבר ממש מיואש...
אשמח לכל עצה, עזרה, הכוונה, כיוון למדריכים..
תודה מראש,
המיואש
אני מניח שהבעיה היא בין הרסיבר למסך, ולאו דווקא בין המחשב לרסיבר.
אני מחפש כבר שבוע אם בכלל אפשר ואם כן אז איך, לשנות את הגדרות הרזולוציה ברסיבר או אולי לנסות לשנות את הגדרות ה EDID ולא ממש מוצא.
כרגע אני כבר ממש מיואש...
אשמח לכל עצה, עזרה, הכוונה, כיוון למדריכים..
תודה מראש,
המיואש
- Catskinner
- חבר במועדון HT

מה הבעיה לתת למחשב להוציא 720p אם החיבור של המחשב למסך דרך הרסיבר משמש לך בעיקר להצגת סרטים?
אל תספר לי שזה יפגע באיכות הסרט כי ממילא הוא חייב לעבור Upscale/Downscale כדי להפוך ל 1366x768 ואני בספק רב אם אחד הגורמים אצלך מבצע את זה טוב יותר מהשני באופן מוחשי.
אל תספר לי שזה יפגע באיכות הסרט כי ממילא הוא חייב לעבור Upscale/Downscale כדי להפוך ל 1366x768 ואני בספק רב אם אחד הגורמים אצלך מבצע את זה טוב יותר מהשני באופן מוחשי.
המחשב משמש גם לגלישה וכמחשב נוסף בבית לכל דבר, אם באמת היה בעיקרו לצפייה בסרטים אז לא הייתי מתעקש כל כך.. הענין הוא שהתמונה ממש מעוותת ברזולוציה 768*1024, ואני די מתקשה להאמין שרסיבר שתומך FHD לא ידע להוציא 768*1366 (או שאני לא מבין מספיק), שכן אם אני מחבר את המחשב ישירות למסך אני יכול לעבוד ברזולוציה זו..
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אין פה בכלל שאלה של אמונה. אתה יכול לפתוח את ספר ההפעלה של הרסיבר שלך, לגשת לעמוד של המפרט ולקרוא שחור על גבי לבן מהן הרזולוציות שהוא תומך בהן. 1366x768 אינה רזולוציה תיקנית בשום שיטת שידור המקובלת היום ולכן זה בכלל לא מפליא שהרסיבר שלך לא תומך בקבלתה או בשידורה החוצה.
בעניין ה1024x768שנראה לך מעוות, זו רזולוציה 16:9 רק עבור מסכי פלזמה שיש להם פיקסלים מלבניים. עבור מחשבים ומסכי מחשב זו רזולוציה 4:3 לכל דבר ולכן אתה כנראה מקבל תמונה מעוותת. בגלל זה יעצתי לך גם לכוון את רזולוציית המחשב שלך ל 720p כלומר 1280x720.
בעניין ה1024x768שנראה לך מעוות, זו רזולוציה 16:9 רק עבור מסכי פלזמה שיש להם פיקסלים מלבניים. עבור מחשבים ומסכי מחשב זו רזולוציה 4:3 לכל דבר ולכן אתה כנראה מקבל תמונה מעוותת. בגלל זה יעצתי לך גם לכוון את רזולוציית המחשב שלך ל 720p כלומר 1280x720.