מבקש המלצות על תוכנות ל-HTPC חדש

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
eitangabay פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 250
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,

לאחר קניית HTPC אבקש המלצות על התוכנות אותם יש להתקין.
ה-HTCP שלי מיועד רק לתכני FHD ואני מעוניין להשתמש ב-Media Center.

האם להתקין Vista או 7? 64 או 32?
מהם הקודקים המינימלים שאותם מומלץ להתקין?

תודה על העזרה.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32981
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #2 

דעתי האישית - ויסטה 32 ביט, והתקנה על פי המדריך לסדר הפעלה מומלץ בראש הפורום (צריך רק דרייברים וקודקים, ואת התוסף המצויין Media Control אם תעבוד עם המדיה סנטר של מיקרוסופט).

הרבה כאן עשויים לחלוק עלי ולהמליץ על 7, כמובן ב-32 ביט. עליו צריך להתקין רק את חבילת הקודקים של SHARK007.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

eitangabay פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

pixies כתב:דעתי האישית - ויסטה 32 ביט, והתקנה על פי המדריך לסדר הפעלה מומלץ בראש הפורום (צריך רק דרייברים וקודקים, ואת התוסף המצויין Media Control אם תעבוד עם המדיה סנטר של מיקרוסופט).

הרבה כאן עשויים לחלוק עלי ולהמליץ על 7, כמובן ב-32 ביט. עליו צריך להתקין רק את חבילת הקודקים של SHARK007.
...
האם עם SHARK007 אפשר להציג תרגום בעברית ?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #4 

בוודאי.

רביבוס
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 54
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #5 

דעתי האישית בלבד - מנסיון על HTPC חדש:
7 - 64bit , עובד מצויין ולא נתקלתי באף בעיה עד היום (למעט התקנת NetLimiter, שגם את זה אפשר לסדר עם קצת התעסקות).
כמו כן, קח בחשבון שעם 32bit, התמיכה בזכרון 4GB קצת בעייתית (תלוי בסטאפ של המערכת שלך).

staticx
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6697
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 275 פעמים

שליחה #6 

ידידי pixies, אני חושב שצריך לזנוח את ויסטה, ולהציע לאנשים או XP או 7, אשר הוכיחה את עליונותה מעבר לכל ספק.
קטע מ"ואללה":
למי כדאי לשדרג?
אם יש לכם מחשב שמריץ ויסטה, מומלץ לכם לשדרג. נקודה. ברמת הדברים הגדולים והקטנים כאחד, 7 טובה יותר. היא כבר כעת מערכת הפעלה יציבה יותר, והיא גורמת לנו לחזור בנו מהכלל הוותיק שלא להתקין מערכות הפעלה חדשות של מיקרוסופט עד העדכון הגדול הראשון.
...

mrgadgets
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 868
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #7 

staticx כתב:ידידי pixies, אני חושב שצריך לזנוח את ויסטה, ולהציע לאנשים או XP או 7, אשר הוכיחה את עליונותה מעבר לכל ספק.
קטע מ"ואללה":
למי כדאי לשדרג?
אם יש לכם מחשב שמריץ ויסטה, מומלץ לכם לשדרג. נקודה. ברמת הדברים הגדולים והקטנים כאחד, 7 טובה יותר. היא כבר כעת מערכת הפעלה יציבה יותר, והיא גורמת לנו לחזור בנו מהכלל הוותיק שלא להתקין מערכות הפעלה חדשות של מיקרוסופט עד העדכון הגדול הראשון.
...
...
וואלה נכון :D
ויסטה צורך המון משאבים מן המערכת, גם אם יש לך מחשב חזק מאוד, עדיף להתקין WINDOWS 7.
אם אני לא טועה, המדיה סנטר שלו תומך כל כרטיס טלוויזיה (גם זולים מניסיון), לעומת הVMC/XP-MCE,
שתמכו רק בכאלה מאושרים למדיה סנטר (ואם כבר מדברים, גם יקרים הרבה יותר.)

eitangabay פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

ומה אתם אומרים? עדיף 64BIT או 32BIT של Windows 7 ?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #9 

staticx, אתה צודק עבור HTPC לנגינת תכנים בלבד. מאז ש-SHARK007 פתר את בעיית הקודקים השתלטנים הפנימיים של מיקרוסופט, אין שום בעייה ללכת על מערכת ההפעלה הזו.

הבעייה עם ווינדוס 7 היא שמי שרוצה להשתמש ב-7MC להקלטות, הוא יצטרך להתמודד עם פורמט הקלטות חדש של מיקרוסופט (WTV), שלא ניתן לנגינה כמעט באף מזרימדיה או מחשב שיש עליו מערכת הפעלה שהיא ויסטה SP1 ומטה (הם לא טרחו לספק קודק עבור מערכות הפעלה ישנות יותר). גם MCEBuddy (תוכנה לדחיסת הקלטות) לא תומך עדיין בגירסתו המלאה בפורמט הזה. כמו כן, ה-MegaEPG (תוכנה חלופית ל-EPG, חשובה במיוחד עבור מנויי הוט) לא תומכת עדיין ב-7MC.

כמובן שאם לא עובדים עם 7MC אלא עם תוכנה חלופית כמו GBPVR או SageTV, או אם הקלטות בכלל לא מעניינות את בעל ה-HTPC, אז בהחלט אפשר ללכת על ווינדוס 7.

eitangabay פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

pixies כתב:staticx, אתה צודק עבור HTPC לנגינת תכנים בלבד. מאז ש-SHARK007 פתר את בעיית הקודקים השתלטנים הפנימיים של מיקרוסופט, אין שום בעייה ללכת על מערכת ההפעלה הזו.

הבעייה עם ווינדוס 7 היא שמי שרוצה להשתמש ב-7MC להקלטות, הוא יצטרך להתמודד עם פורמט הקלטות חדש של מיקרוסופט (WTV), שלא ניתן לנגינה כמעט באף מזרימדיה או מחשב שיש עליו מערכת הפעלה שהיא ויסטה SP1 ומטה (הם לא טרחו לספק קודק עבור מערכות הפעלה ישנות יותר). גם MCEBuddy (תוכנה לדחיסת הקלטות) לא תומך עדיין בגירסתו המלאה בפורמט הזה. כמו כן, ה-MegaEPG (תוכנה חלופית ל-EPG, חשובה במיוחד עבור מנויי הוט) לא תומכת עדיין ב-7MC.

כמובן שאם לא עובדים עם 7MC אלא עם תוכנה חלופית כמו GBPVR או SageTV, או אם הקלטות בכלל לא מעניינות את בעל ה-HTPC, אז בהחלט אפשר ללכת על ווינדוס 7.
...
כלומר אני לא אוכל להקליט מהוט עם PVR150 עם Media Center עם Windows 7?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #11 

בהוט יהיו חסרים לך כמה ערוצים מרכזיים בלוח המשדרים. תוכל כמובן לתכנת ידנית הקלטות.

eitangabay פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

pixies כתב:בהוט יהיו חסרים לך כמה ערוצים מרכזיים בלוח המשדרים. תוכל כמובן לתכנת ידנית הקלטות.
...
כן, אני רואה שחסרים לי מספר ערוצים...

כלומר אני לא אוכל להקליט מאותם ערוצים שאני לא רואה כמובן, אבל מהאחרים אין שום בעיה לתכנן הקלטת סדרות או שידורים עתידיים כל שהם (עם MC7)?

כמו כן SageTV או GBPVR לא עובדים עם 7 ?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #13 

אתה כן יכול להקליט מהערוצים החסרים, אבל בעזרת תכנות הקלטה ידני - אתה מציין מספר ערוץ, תאריך, שעת התחלה, שעת סיום ושם לקובץ ההקלטה.

עד כמה שידוע לי, התוכנות האחרות עובדות בלי בעייה על ווינדוס 7 של 32 ביט. לא יודע לגבי 64 ביט.

staticx
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6697
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 275 פעמים

שליחה #14 

pixies כתב: הבעייה עם ווינדוס 7 היא שמי שרוצה להשתמש ב-7MC להקלטות, הוא יצטרך להתמודד עם פורמט הקלטות חדש של מיקרוסופט (WTV), שלא ניתן לנגינה כמעט באף מזרימדיה או מחשב שיש עליו מערכת הפעלה שהיא ויסטה SP1 ומטה (הם לא טרחו לספק קודק עבור מערכות הפעלה ישנות יותר). גם MCEBuddy (תוכנה לדחיסת הקלטות) לא תומך עדיין בגירסתו המלאה בפורמט הזה. כמו כן, ה-MegaEPG (תוכנה חלופית ל-EPG, חשובה במיוחד עבור מנויי הוט) לא תומכת עדיין ב-7MC.
...
בעצם אנו דוחים פה את הבלתי נמנע לא? באיזהו שלב, או המשתמשים או היצרניות יצטרכו לתמוך בפורמט החדש (איך זה שאין לזה עדיין עדכון?)

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #15 

מניח שבסופו של דבר תהיה תמיכה, אבל בינתיים זה עונש עונש.
אפשר בינתיים לעבוד עם GBPVR במקום 7MC על ווינדוס 7. מכינה קבצי MPG סטנדרטיים, והכל עובד כמו שצריך.

eitangabay פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

באופן כללי האם יש עדיפות או יכולות טובות יותר ל GBPVR או ל SageTV מאשר ל W7 ?
ללא קשר ללוח המשדרים.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #17 

כן, בעיקר באפשרות גמישה לקבוע איכות הקלטה, יציבות יחסית וכו.
עיצוב התוכנות פחות יפה מה-7MC.

eitangabay פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

pixies כתב:כן, בעיקר באפשרות גמישה לקבוע איכות הקלטה, יציבות יחסית וכו.
עיצוב התוכנות פחות יפה מה-7MC.
...
כלומר בנושאים שקשורים בהקלטות מ-TV בלבד?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #19 

בעיקר, כן.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”