Pioneer Kuro 9G - שאלות ותשובות
מכיוון שסדרת מסכים זאת מושכת קהל רב, והנה פופולרית מאוד, הרגשתי שיש צורך בפתיחת שירשור שיתן מענה לכל שאלה שתתעורר בסדרת מסכים אלו.
נושאים טכניים, כיולים, בעיות, ותהיות שונות.
המטרה לייצר דטה בייס של אינפורמציה בעברית לטובת משתמש הפורום.
הכוונה הינה לסדרת המסכים:
LX-5090
LX5090H
KRP-500A/M
כמובן מסכי ה 60 אינץ זהים ל 50 באותה סדרה.
להערכתי יכול להיות מעניין ליצור שרשור דומה למסכים דומים שיש להם יחוד ומהווים נישה מעניינת בפני עצמה.
במידה ומנהלי הפורום מרגישים כי שרשור כזה הינו מיותר ניתן לנעול/למחוק אותו.
נושאים טכניים, כיולים, בעיות, ותהיות שונות.
המטרה לייצר דטה בייס של אינפורמציה בעברית לטובת משתמש הפורום.
הכוונה הינה לסדרת המסכים:
LX-5090
LX5090H
KRP-500A/M
כמובן מסכי ה 60 אינץ זהים ל 50 באותה סדרה.
להערכתי יכול להיות מעניין ליצור שרשור דומה למסכים דומים שיש להם יחוד ומהווים נישה מעניינת בפני עצמה.
במידה ומנהלי הפורום מרגישים כי שרשור כזה הינו מיותר ניתן לנעול/למחוק אותו.
האם ניתן לחבר ל מסך ה 5090H 2 שתי כניסות אנטנה ?
השאלה האם ניתן לחבר גם אנטנה אנלוגית וגם אנטנה דיגיטלית(DTT) יחדיו
כפי שידוע לי כניסת האנטנה הרגילה לא ה SAT, משמת גם לקליטת שידורים אנלוגיים דרך הטיונר האנלוגי וגם שידורים דיגיטליים קרקעיים(DTT).
האם יש דרך לסכם את שני המקורות הללו יחדיו לכניסה אחת ?
יש שישאלו מדוע צריך את שניהם ובכן:
לי בבניין יש צלחת לקליטת השידורים מלווין עמוס של ערוץ 1,2 והם נקלטים טוב יותר ואיכותי יותר לטעמי מאשר האנטנה הפנימית שיש לי לטובת ה DTT.
יש לי עניין לקבל את ערוצים 1,2 מהאנטנה האנלוגית (דרך לווין עמוס) ואילו את ערץ 10 מהשידורים הדיגיטליים.
(למי שתוהה אנטנת הלווין (צלחת) אינה מסוגלת לקלוט את שידורי ה DTT, ואילו האנטנה הפנימית שלי אינה מסוגלת לקלוט את השידורים האנלוגיים, כל אנטנה והשימוש שלה).
אשמח לשמוע אם מישהו כבר ביצע איזשהו פיתרון טכני (האם נעשה שימוש ב DC blocker לטובת הסיכום הנל, או שלא היה צורך)
כפי שידוע לי כניסת האנטנה הרגילה לא ה SAT, משמת גם לקליטת שידורים אנלוגיים דרך הטיונר האנלוגי וגם שידורים דיגיטליים קרקעיים(DTT).
האם יש דרך לסכם את שני המקורות הללו יחדיו לכניסה אחת ?
יש שישאלו מדוע צריך את שניהם ובכן:
לי בבניין יש צלחת לקליטת השידורים מלווין עמוס של ערוץ 1,2 והם נקלטים טוב יותר ואיכותי יותר לטעמי מאשר האנטנה הפנימית שיש לי לטובת ה DTT.
יש לי עניין לקבל את ערוצים 1,2 מהאנטנה האנלוגית (דרך לווין עמוס) ואילו את ערץ 10 מהשידורים הדיגיטליים.
(למי שתוהה אנטנת הלווין (צלחת) אינה מסוגלת לקלוט את שידורי ה DTT, ואילו האנטנה הפנימית שלי אינה מסוגלת לקלוט את השידורים האנלוגיים, כל אנטנה והשימוש שלה).
אשמח לשמוע אם מישהו כבר ביצע איזשהו פיתרון טכני (האם נעשה שימוש ב DC blocker לטובת הסיכום הנל, או שלא היה צורך)
בהחלט ניתןsmargi כתב:האם בדגם 500A ניתן לקלוט שידורי DTT בישראל...? ואם כן איך..!...
לשם כך עליך לחבר את אנטנה מתאימה לכניסה האנלוגית הרגילה והמוכרת (לא לזאת בעלת התבריג SAT)
לאפשר את המקלט הדיגיטלי, וכמו כן לאפשר את ה AERIAL POWER (שזהו מתח מהטלוויזיה להזנה של אנטנה אקטיבית- כלומר בעלת מגבר פנימי* וזאת רק במידה ואכן האנטנה היא אקטיבית, במידה והיא פאסיבית אין צורך באפשור הנל)
מניסיוני לפחות עם מסל ה 5090H שלי לאחר אפשר ה AERIAL POWER וחיבור האנטנה הפנימית, יש צורך לכבות כיבוי מלא באמצעות הכפתור שעל המסך ולאחר מכן להדליק מחדש.
לאחר מכן י שללחוץ בשלט על הבורר של הטיונרים DTT/SAT ולהיות במצב DTT (שבו כרגע אין קליטה)
לאחר מכן יש להכנס ל SETUP , ובאופן ספציפי לSETUP של הטיונר הדיגיטלי.
לשים לב שאם לא ניכנסנו לSETUP לאחר בחירת DTT קודם לכן לא תתאפשר שליטה וסריקה של הטיונר הדיגיטלי)
שם יש לבחור לסרוק באופן אוטומטי , והתחנות אמורות להיקלט בתלות במיקום האנטנה ובאיכות הקליטה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78880
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
לא מומלץ. האנטנות של dtt dongles הן די גרועות אלא שבגלל שיש מגבלות גודל עם מחשב, זה האילוץ העיקרי.
האם מישהו ביצע כיול מקצועי ?
האם מישהו בארץ התנסה בכיול מקצועי אוביקטיבי ע" י ColorMeter כזה או אחר ויכול לחוות דעה על השיפור באיכות התמונה לאחר תיכנות מצבי ה ISF ?
- oferlaor
- מנהל

Ofer 01,
כפי שכתבתי בסקירה שלי על ה-5090 וב-5090H, אין ממש צורך לעשות ISF למסך הזה (כן, יש לי ציוד רציני ואני מכייל לעצמי את כל המסכים) כי המסך מגיע כמעט מכוייל באופן מושלם כאשר עובדים במצב CINEMA (או MOVIE, שכחתי את השם).
יש כמה התאמות למי שרוצה להיות בדיוק על הנקודה המושלמת. מבחינת ISF, אפשר לעשות כיולים בשביל התאמות יום ולילה (ISF CCC) ועוד מני התאמות וכיולים שונים, אבל מבחינת טמפ' צבע, כל הסדרה ממש עובדת מעולה כאשר המסך מקבל מקורות דיגיטליים.
זה לא פוטר אף אחד כמובן מכיול כל הפרמטרים האחרים (יש המלצות ברורות במאמר שלי לגבי כיולים).
כפי שכתבתי בסקירה שלי על ה-5090 וב-5090H, אין ממש צורך לעשות ISF למסך הזה (כן, יש לי ציוד רציני ואני מכייל לעצמי את כל המסכים) כי המסך מגיע כמעט מכוייל באופן מושלם כאשר עובדים במצב CINEMA (או MOVIE, שכחתי את השם).
יש כמה התאמות למי שרוצה להיות בדיוק על הנקודה המושלמת. מבחינת ISF, אפשר לעשות כיולים בשביל התאמות יום ולילה (ISF CCC) ועוד מני התאמות וכיולים שונים, אבל מבחינת טמפ' צבע, כל הסדרה ממש עובדת מעולה כאשר המסך מקבל מקורות דיגיטליים.
זה לא פוטר אף אחד כמובן מכיול כל הפרמטרים האחרים (יש המלצות ברורות במאמר שלי לגבי כיולים).
שאלה:
כתוצאה של סידור מחדש של החדר, הבחנתי שמצוין על גב ה-KRP-500M כי המתח הוא ~120V.
התגובה הראשונית היתה בלבול ופליאה, שכן הכול נראה בסדר מבחינת איכות התמונה והתפעול שלה,, אך האם זה רק לכאורה?
אולי היא בעצם 100-230V? ובכלל, האם נגרם נזק מהשימוש ב-230V? האם כדאי לרכוש שנאי?
תודה.
כתוצאה של סידור מחדש של החדר, הבחנתי שמצוין על גב ה-KRP-500M כי המתח הוא ~120V.
התגובה הראשונית היתה בלבול ופליאה, שכן הכול נראה בסדר מבחינת איכות התמונה והתפעול שלה,, אך האם זה רק לכאורה?
אולי היא בעצם 100-230V? ובכלל, האם נגרם נזק מהשימוש ב-230V? האם כדאי לרכוש שנאי?
תודה.
נערך לאחרונה על ידי MiOB ב 16/10/2009 20:01, נערך פעם 1 בסך הכל.
לא מבין איך אפשר להיות עם מצב MOVIE... הלבן יותר צהוב מאשר לבן, וכן קראתי את המאמר על צבעי הלבן, אבל הלבן במצב MOVIE הוא צהוב בהיר פשוט, והתמונה פשוט מתה.oferlaor כתב:Ofer 01,
זה לא פוטר אף אחד כמובן מכיול כל הפרמטרים האחרים (יש המלצות ברורות במאמר שלי לגבי כיולים)....
אני עובד בקולנוע והתמונה במצב MOVIE אפילו לא מתקרבת, בקולנוע התמונה "דהויה" , אבל בטח שהלבנים לא צהובים כמו במצב MOVUE.
- oferlaor
- מנהל

לבן מבחינתי זה לבן של דף A4, לזה אני מתייחס.oferlaor כתב:זה לא צהוב. התרגלת לתמונה כחולה מדי.
MiOB
יבוא מקורי?...
ע"פ כיול בסיסי ללא מצב CINEMA זהו לבן A4, בCINEMA זה ממש צהבהב כבר... ועל התמונה אפשר לכתוב ז"ל למעלה
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6051
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
קיבלתי את ה KRP500 אתמול. (החליפה 435 בת ארבע)
הבעיה שלי - איך לכבות אותה וללכת לישון, עם תמונה כזאת מדהימה?
יש לזה פיתרון?

יש לזה פיתרון?
- oferlaor
- מנהל

Kikipod,
יש מאמר על נושא טמפ׳ צבע - יש המון גוונים של לבן. קח כמה דפים מתוצרת שונה - לכל אחד יהיה גוון שונה של לבן.
יש תקנים. אתה יכול להחליט שלבן עבורך זה ירוק בהיר אבל אם אתה רוצה את הלבן הנכון (זה שהעורך והבמאי ראו בשלב העריכה) אז יש רק אחד כזה: d65
יש מאמר על נושא טמפ׳ צבע - יש המון גוונים של לבן. קח כמה דפים מתוצרת שונה - לכל אחד יהיה גוון שונה של לבן.
יש תקנים. אתה יכול להחליט שלבן עבורך זה ירוק בהיר אבל אם אתה רוצה את הלבן הנכון (זה שהעורך והבמאי ראו בשלב העריכה) אז יש רק אחד כזה: d65
- oferlaor
- מנהל

MiOB,
אז יש סיכוי שהחליפו לך חלקים במסך בלי לספר לך (התאמה ל-220V).
המסך שאצלי הוא 220V אורגינלי.
המסך שאצלי הוא 220V אורגינלי.
- nadavrut
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 281
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 17 פעמים
oferlaor כתב:MiOB,
המסך שאצלי הוא 220V אורגינלי....
ה-KRP500M שבארץ (מיבוא מקביל) מיובא מארה"ב ולמרות שאמנם מצויין על האריזה 120V המסך הוא בעצם MULTIVOLTAGE ויש לו שנאי פנימי היודע לקבל 120V 60HZ או 220V 50HZ. ככה זה במקור ולא נעשה בו שום שינוי בארץ. בדוק.
- tiptip
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3519
- שם מלא: tiptip
- נתן תודות: 298 פעמים
- קיבל תודות: 49 פעמים
שים פסוקו של יום בערוץ 1איתי_הגיתי כתב:קיבלתי את ה KRP500 אתמול. (החליפה 435 בת ארבע)
יש לזה פיתרון?
...
מרדים אותי תמיד
אור שפע ואהבה