עזרתכם בהתלבטות ומילה טובה לחברים
אהלן!
דבר ראשון, אחרי המון זמן שאני קורא ונהנה בפורום המדהים הזה אני אנצל את ההזדמנות לומר תודה רבה לחברי הפורום על שיתוף המידע, ההסברים, המדריכים, והכל..
שאפו ענק!
קצת הקדמה:
לא מזמן רכשתי מחשב מחברה שסגרה את משרדיה. את המחשב הזה יעדתי להיות מערכת הHTPC שלי, לא חיפשתי משהו גרנדיוזי או מפלצתי, אלא בעיקר שאוכל לצפות בסרטי HD באיכות טובה, ולכן רכשתי את אותו מחשב - HP SFF DC7900, שהיה נראה לי סביר למשימה, והתאים לי בול במידות, מה גם שהמפרט שאיתו הגיע, לא רע : מעבד Core 2Duo E8400 ו4 גיגה זיכרון, על לוח אם סטנדרטי של אינטל (עד היום אני מנסה להבין איזה דגם:) ).
עד כאן ההקדמה, ומכאן הדילמה:
ברצוני לחבר את המחשב לרסיבר ימאהה RX-V465 שרכשתי לא מזמן בעזרת חיבור HDMI להעברת אודיו ווידאו,אך מאחר שלמחשב כרטיס מסך משולב בעל יכולות די נמוכות וללא יכולות HDMI כלל, אני מחפש אחר פתרון שיאפשר לי זאת.
לאחר קריאה דיי מרובה ובסימן תקציב של בערך 500-600 ש"ח, אני עומד מול התלבטות מסויימת שלשמה אני צריך את הידע הטוב שלכם.
בתחילה, התחלתי בחיפוש אגרסיבי אחר כרטיס מסך בעל יציאת HDMI מובנית, אך מהר מאוד התברר לי שזו משימה לא פשוטה, מאחר ואני מחפש כרטיס שהוא בעל פרופיל נמוך - low profile, היצע הכרטיסים לא משהו. בכל זאת, אני לא רוצה כרטיס ב150 ש"ח, הייתי שמח ליכולות טיפה יותר טובות..
אז גם נזכרתי שאם כרטיס מובנה HDMI עסקינן, אז אצטרך לקנות גם כרטיס קול, בעל יציאת SPDIF או משהו בסגנון על מנת להעביר את האודיו דרך יציאת הHDMI שבכרטיס המסך, מה שמצריך הערכה מחדש של התקציב...
ואז חשבתי על אופציה ב':
אולי כבר לקנות לוח אם חדש בעל כרטיס מובנה עם יציאת HDMI.
אישית, אף פעם לא ממש התלהבתי מכ. מסך מובנים, אבל אני נשאר עם ראש פתוח, אולי יש לוחות חדשים עם יכולות מעניינות..
מה דעתכם? על איזה פתרון הייתם הולכים?
כרטיס קול ומסך יעודיים? -נורא קשה למצוא, אבל אולי שווה את הקושי?
או לא..
ואז, על איזה לוח הייתם ממליצים בתחום המחירים?
תודה ואחלה שבת לכולנו
דבר ראשון, אחרי המון זמן שאני קורא ונהנה בפורום המדהים הזה אני אנצל את ההזדמנות לומר תודה רבה לחברי הפורום על שיתוף המידע, ההסברים, המדריכים, והכל..
שאפו ענק!
קצת הקדמה:
לא מזמן רכשתי מחשב מחברה שסגרה את משרדיה. את המחשב הזה יעדתי להיות מערכת הHTPC שלי, לא חיפשתי משהו גרנדיוזי או מפלצתי, אלא בעיקר שאוכל לצפות בסרטי HD באיכות טובה, ולכן רכשתי את אותו מחשב - HP SFF DC7900, שהיה נראה לי סביר למשימה, והתאים לי בול במידות, מה גם שהמפרט שאיתו הגיע, לא רע : מעבד Core 2Duo E8400 ו4 גיגה זיכרון, על לוח אם סטנדרטי של אינטל (עד היום אני מנסה להבין איזה דגם:) ).
עד כאן ההקדמה, ומכאן הדילמה:
ברצוני לחבר את המחשב לרסיבר ימאהה RX-V465 שרכשתי לא מזמן בעזרת חיבור HDMI להעברת אודיו ווידאו,אך מאחר שלמחשב כרטיס מסך משולב בעל יכולות די נמוכות וללא יכולות HDMI כלל, אני מחפש אחר פתרון שיאפשר לי זאת.
לאחר קריאה דיי מרובה ובסימן תקציב של בערך 500-600 ש"ח, אני עומד מול התלבטות מסויימת שלשמה אני צריך את הידע הטוב שלכם.
בתחילה, התחלתי בחיפוש אגרסיבי אחר כרטיס מסך בעל יציאת HDMI מובנית, אך מהר מאוד התברר לי שזו משימה לא פשוטה, מאחר ואני מחפש כרטיס שהוא בעל פרופיל נמוך - low profile, היצע הכרטיסים לא משהו. בכל זאת, אני לא רוצה כרטיס ב150 ש"ח, הייתי שמח ליכולות טיפה יותר טובות..
אז גם נזכרתי שאם כרטיס מובנה HDMI עסקינן, אז אצטרך לקנות גם כרטיס קול, בעל יציאת SPDIF או משהו בסגנון על מנת להעביר את האודיו דרך יציאת הHDMI שבכרטיס המסך, מה שמצריך הערכה מחדש של התקציב...
ואז חשבתי על אופציה ב':
אולי כבר לקנות לוח אם חדש בעל כרטיס מובנה עם יציאת HDMI.
אישית, אף פעם לא ממש התלהבתי מכ. מסך מובנים, אבל אני נשאר עם ראש פתוח, אולי יש לוחות חדשים עם יכולות מעניינות..
מה דעתכם? על איזה פתרון הייתם הולכים?
כרטיס קול ומסך יעודיים? -נורא קשה למצוא, אבל אולי שווה את הקושי?
או לא..
ואז, על איזה לוח הייתם ממליצים בתחום המחירים?
תודה ואחלה שבת לכולנו
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
לוח אם חדש עם כרטיס קול ומסך מובנים יכולים לתת לך פתרון לא רע במסגרת התקציב שלך. סביר שזה יגביל אותך לפענוח ווידאו בחומרת הכרטיס אבל אפשר לחיות עם זה אם מוכרחים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
זאת אומרת שיהיו תכנים שלא תוכל לפענח אותם בסיוע כרטיס המסך. האמת שהם הופכים למועטים מאוד היום ומוגבלים לקבצים שמורידים מהרשת.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- eitangabay
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 250
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 0
כולכם מוזמנים לקרוא את הפוסט : שאלה:האם HTPC ללא כרטיס מסך יכול לנגן 1080P ?
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... sc&start=0
בסופו של דבר קניתי ללא כרטיס מסך ובנתיים הכל דבש.
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... sc&start=0
בסופו של דבר קניתי ללא כרטיס מסך ובנתיים הכל דבש.
אני מכיר את המחשב ועבדתי איתו לא מעט (גם באופן פרטי וגם במהלך עבודתי) והדעה הרווחת שקשה למצוא לו כרטיסים היא פשוט לא נכונה, היה לי ניסיון עם מחשבים מסוג זה ועם כרטיסי מסך Geforce 9500GT של Nvidia, מה שקרה הוא שקיבלתי כרטיס מסך רגיל (המתאים למחשבי דסקטופ) ואיתו לוחית מתכת קטנה יותר המתאימה לדופן ה- SFF (יש לבקש את הלוחית הקטנה כשקונים את הכרטיס) וכל שהייתי צריך לעשות הוא להבריג החוצה מהכרטיס את לוחית המתכת המותאמת להתלבש על דופן מחשב רגיל ולהבריג פנימה את הלוחית הקטנה המתאימה ל-SFF. אני מניח שאותה הפעולה תעבוד עם כרטיסי קול ושאר כרטיסים..
אם יהיה צורך אלה מחר תמונות כדי להמחיש.
אם יהיה צורך אלה מחר תמונות כדי להמחיש.
- eitangabay
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 250
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 0
זהו המפרט:FunkyFish כתב:eitan, קראתי את הת'רד שלך, והוא ממש עוסק בדילמות שלי..
מעניין אותי לשמוע את מפרט המחשב (בעיקר מעבד, דו,או קואד) ואיך אתה מתמודד עם סרטים עשירי בטרייט....
1. AMD Phenom 2 X3 720 Black Edition Triple Core AM3 Tray, יחידות 1
2. GA-MA785GM-US2H , יחידות 1
3. מאוור Scythe Shuriken Rev B, יחידות 1
4. OCZ 4GB Kit DDR2 800Mhz Value, יחידות 1
5. WD 1TB 32MB Sata2 Green WD10EADS, יחידות 1
6. ANTEC NSK2480 HTPC Black or Silver , יחידות 1
7. כרטיס טלוויזיה Hauppauge WinTV PVR 150 MCE Kit, יחידות 1
רק אתמול קיבלתי אותו ועדיין לא יצא לי ממש לבדוק את הגבולות שלו.
אבל בנתיים ראיתי סרטים 1080 (אין לי כרגע את המידע על הקידוד), וגם 720 והכל טוב.
האם היה לך צורך לקנות גם כרטיס קול חיצוני,מאחר ול7900 יש כרטיס אונבורד פשוט עם יציאה 3.5 PL פשוטה?DDawkins כתב: היה לי ניסיון עם מחשבים מסוג זה ועם כרטיסי מסך Geforce 9500GT של Nvidia....
או יותר נכון, איך האודיו "מתממשק" (אם אפשר להגדיר זו כך) לכרטיס הנ"ל?
מאחר ואני די חדש בתחום, אין לי הרבה מושג על דרכי העברת אודיו מהלוח אם לכרטיס המסך. כלומר, אילו שיטות יש? ראיתי שיש כרטיסים בעלי SPDIF-IN, כאלו שמתחברים ממש ישירות ללוח אם,והבנתי שיש כאלו שלא מצריכים כלום (?), אלא מקבלים את האודיו ישירות מחריץ הPCI ובעזרת ניתוב אפליקטיבי (דרייבר), ואז, לא משנה איזה לוח אם יש לי..האם זה נכון?
eitan, אני מבין שמערכת שלך מבוססת AMD, יצא לך אולי לבדוק גם דגמי לוחות אם לאינטל לפני הקניה?
יכול להיות שהלוח אם שלי לא תומך בהעברת אודיו דרך יציאת HDMI שעל כרטיס המסך?
אני חופר וחופר ברשת ולא מצליח למצוא במפרט הטכני ובסידור הג'אמרים שעל הלוח שלי, ג'אמפר או קונקטור לחיבור AU/OUT בשום צורה, האם עדיין אוכל להשתמש בכרטיס מסך בעל HDMI מובנה גם להעברת אודיו?
אני חופר וחופר ברשת ולא מצליח למצוא במפרט הטכני ובסידור הג'אמרים שעל הלוח שלי, ג'אמפר או קונקטור לחיבור AU/OUT בשום צורה, האם עדיין אוכל להשתמש בכרטיס מסך בעל HDMI מובנה גם להעברת אודיו?
לפני חודשיים עברתי התלבטות דומה , החלטתי לבצע סבב מחשבים בבית ולקנות מחשב חזק לחדר עבודה , המחשב שיועד לסלון היה עם לוח אם ללא יציאה אופטית + כרטיס מסך רועש
בבדיקה שעשיתי כרטיס מסך עם יציאה אופטית עולה לפחות 300 ש"ח וכרטיס מסך שקט כ300 שח , בקיצור הוצאה של 600 ש"ח ואני נשאר עם לוח אם מיושן ללא אופציית שידרוג של המעבד בעתיד.
לבסוף קניתי לוח אם של GIGABYTE שכולל הכל : יציאה אופטית כרטיס מסך X4500 של אינטל +פיירווייר + ESATA ואופציה לשדרג מעבד בעתיד , העלות רק 490 ש"ח .
אני מעט מאוכזב מרמת הדרייברים של ה4500 אבל בתכלס הציפ הזה מבצע את תפקידו בכבוד ומריץ לי את כל הסרטים שיש לי במלאי (720P בפורמטים שונים וסרטי 1080 בפורמט WMV אין לי סרטים ב1080P X264 ברמה גבוהה אז את זה עדיין לא בדקתי).
קישור ללוח אם שרכשתי
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=712576
בבדיקה שעשיתי כרטיס מסך עם יציאה אופטית עולה לפחות 300 ש"ח וכרטיס מסך שקט כ300 שח , בקיצור הוצאה של 600 ש"ח ואני נשאר עם לוח אם מיושן ללא אופציית שידרוג של המעבד בעתיד.
לבסוף קניתי לוח אם של GIGABYTE שכולל הכל : יציאה אופטית כרטיס מסך X4500 של אינטל +פיירווייר + ESATA ואופציה לשדרג מעבד בעתיד , העלות רק 490 ש"ח .
אני מעט מאוכזב מרמת הדרייברים של ה4500 אבל בתכלס הציפ הזה מבצע את תפקידו בכבוד ומריץ לי את כל הסרטים שיש לי במלאי (720P בפורמטים שונים וסרטי 1080 בפורמט WMV אין לי סרטים ב1080P X264 ברמה גבוהה אז את זה עדיין לא בדקתי).
קישור ללוח אם שרכשתי
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=712576
אופיר, תודה על המידע. אני חושב שפתרת לי הרבה התלבטויות הרגע.
אני חושב שאלך באמת לכיוון שדרוג הלוח. והלוח שהעלת באמת נראה כפתרון טוב.
מה הכוונה שאמרת שאתה מאוכזב מרמת הדרייברים? לא ממש שמח לשמוע את זה בתור אחד שמריץ W7....
מה הכוונה שאמרת שאתה מאוכזב מרמת הדרייברים? לא ממש שמח לשמוע את זה בתור אחד שמריץ W7....
הדריברים בסיסיים , אין הרבה אופציות .FunkyFish כתב:אופיר, תודה על המידע. אני חושב שפתרת לי הרבה התלבטויות הרגע.
מה הכוונה שאמרת שאתה מאוכזב מרמת הדרייברים? לא ממש שמח לשמוע את זה בתור אחד שמריץ W7.......
יש מספר באגים : לדוגמא היתה לי בעיה להגדיר 1366*768 לבסוף זה הסתדר.
המחשב לא מזהה את המסך\טלויזיה - בכרטיס מסך הקודם הטלויזיה זוהתה והוצגו הרזולוציות שמתאימות לטלויזיה (ATI)
בסופו של דבר הHTPC הוגדר , עכשיו הכל עובד תקין