סתירה בין פורומים לחנויות לגבי גודל מסך

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
golani פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

למרות כל המאמרים בנושא - אני עדיין מבולבל לגבי גודל מסך: אני מחפש מסך LCD Full HD לצפיה ממרחק כ-3.8 מטר, ובעתיד הקרוב התכנים יהיו כנראה 70% SD (בעיקר ערוצים 2/10 דרך Yes פלוס DVDs) ו-30% HD. אני מתכוון לקנות מסך עם מעבד תמונה איכותי - סוני סדרות V/W5500 או המקבילות של סמסונג.

בפורום זה ואחרים הכיוון שקיבלתי למרחק צפיה כזה הוא 46-47 אינץ', אבל בכל החנויות שביקרתי בהן לאחרונה הזדעזעו המוכרים מהגודל שחיפשתי וכיוונו אותי יותר ל-40-42 אינץ' (לפי נוסחת ה-פי 10). אז מי צודק ? מה השיקולים לכאן ולכאן ?

תודה!

dodi88
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3803
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #2 

למוכרים בחוניות אין מושג.
למרחק של 3 מטר מציעים "32.

תקשיב לנו.

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #3 

ההכוונה שקיבלת בפורום הזה טובה יותר (Y)
ככל שתעלה את תמהיל תכני ה-HD, הייתי ממליץ לך על מסך גדול עוד יותר...

נראה לי שלא ביקרת בחנויות מתמחות.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #4 

היום גם נתקלתי במוכר שהתעקש שתכני בלו ריי זה בכלל לא Full HD. לא חסרים מוכרים שלא יודעים מהחיים שלהם בחנויות...
אצלי מרחק הצפייה דומה לשלך, ואני מחפש עכשיו מסך של 47-52 אינץ'.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

riji
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 987
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #5 

השיקולים לכאן ולכאן הם בסופו של דבר נגזרת של עלות ומיקום, אם יש בידך את הכסף ומיקום המסך לא בעייתי אז השיקול מכוון למסך גדול ככל האפשר.
השיקול השני בסדר העדיפויות הוא מה אתה רואה במסך, ככל שאיכות התכנים נמוכה יותר אזי חשוב שהמסך לא יהיה גדול מידי ביחס למרחק, שידורי SD על מסך טוב אבל גדול מידי ביחס למרחק יגרמו לך לחוש אי נוחות כתוצאה מכך שתראה את הבעיות קרוב יותר ובולט יותר ומכאן שככל שיש יותר תכני HD ככה אתה גם יכול להרשות לעצמך להתקרב יותר למסך במובן של מסך גדול יותר למרחק נתון.

המוכרים בחנויות לא תמיד יודעים על מה הם מדברים ולכן מומלץ לך לגשת לחנויות מתמחות ולהתרשם שם, בנוסף, קיר הטלוויזיות שקיים בחנויות מבלבל מאוד את העין ויוצר תחושה שמסכים של 32'' ו- 37'' מרגישים "פיציים" לעומת מסכים בגודל 50'' שניראים סבירים בעוד שאם תקח בדיוק את אותם מסכים הביתה התחושה תשתנה לגמרי.

מה שכן, אני חושב שיש חברים בפורום הזה שיש להם נטייה אוטומטית להציע מסכים כמה שיותר גדולים בכל הזדמנות ומבלי להכניס שיקולים שונים, לדעתי זו טעות, צריך להתאים את המסך לצופה כך שלא יווצר מצב בו תשב בבית מול מסך בגודל 50'' ותרגיש שהפגמים בתמונה (שידורי SD לרוב) צועקים לך ותתבאס כך שבסופו של דבר הפסדת ואז תרגיש צורך לעבור מייד לתכני HD בלבד ולצמצם את הצפייה בתכנים מהערוצים הרגילים.

ומכאן שקח הכל בערבון מוגבל ותנסה לשקלל את הגודל ע"פ כל הפרמטרים הרלוונטיים ובאופן הזה לבחור, מומלץ לך להסתובב עם מטר ולהתמקד במסך אחד המשדר SD ובגובה העיניים על מנת לקבל את התחושה המתאימה.

בהתאם למרחק שאתה מציין והתכנים אני מעריך שזה נע בתחום שבין 42 ל- 47 ומכאן שהשיקול הבא הינו העין שלך, מגבלות טכניות בהתקנה ועלות התועלת.
נערך לאחרונה על ידי riji ב 09/10/2009 20:48, נערך פעם 1 בסך הכל.

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4019
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #6 

מספר עצות/דעות לאחר רכישתSONY בגודל 52" למרחק של 4 מטר צפייה - לפני כשבועיים:
1. היות ואתה מכוון למסך SONY, לך לבית SONY החדש בהרצליה, שב ותתרשם מהגודל ומהתמונה. בקש כמובן להציג תכני SD (טלויזיה) כדי להתרשם. לדעתי זה המקום הטוב ביותר להתרשמות מאיכות התמונה ב-SD בטלויזיות מכוילות כהלכה ובנוחות של ישיבה ב"סלון". יש שם כמובן את כל הגדלים להתרשמות.
2. במקרה שלי ההתלבטות היתה אם 50/52" קטן מדי למרחק של 4 מטר היות וזה מרחק גבולי להרגיש בשוני בין 720P לבין 1080P.
3. איכות ה-SD ממרחק של אפילו 2 מטר מהמסך שלי מעולה! כמובן שאם מדובר בחיבור ממיר ישירות האיכות מעולה ואם מדובר בהקלטה באיכות נמוכה או DIVX ברזולוציה נמוכה האיכות פחות טובה - אבל עדיין מצויינת.
4. לגבי HD - קשה ממרחק כזה להבדיל בין 720P לבין 1080P. הרזולוציה הגבוהה נראית מעט יותר חדה/מפורטת אבל זה ממש מינורי וקשה להבחנה...ללא ידיעה מוקדמת :D
5. מההתרשמות שלי כאשר בחנתי את ה-SAMSUNG מול ה-SONY אחד ליד השני - אהבתי יותר את איכות ה-SD ב-SONY. לדעתי עושה עבודה טובה יותר ב"החלקת המפגעים" בתמונה.
6. התלבטות אם לקחת את ה-PANASONIC פלסמה החדשות הסתיימה מייד שראיתי את ה-X/C בחנות - ההשתקפויות היו במילה אחת "קטסטרופה" וגם איכות התמונה יחסית לשתיים האחרות היתה פחות טובה (אולי עניין של כיול...). היות ואצלי יש אור מאחורי פינת הישיבה (מטבח) ומהצד (לבני זכוכית) וסבלתי מהשתקפויות ב-CRT הישנה, לא רציתי לקחת סיכון.
7. נכון, ה-52" נראית ענקית כאשר יושבים מולה בפעם הראשונה ואכן קבלתי "שוק" בחנות של SONY, אבל אחרי מספר דקות הגודל נראה לי ממש סביר...

לסיכום, להרגשתי ודעתי, גודל 52" בתכני SD ממרחק 4 מטר בערך - מצויין, לא צריך יותר גדול. אבל...בצפייה בתכני HD בעיקר 1080P הייתי שמח גם ל-55 ואפילו 60/65" ... ובמקרה הזה, הגודל כן קובע :wink:

אורן.

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #7 

המרחק בין הטלויזה למיקום הישיבה אצלנו הוא 3.5 מטר והזמנתי 52 . :wink:

riji
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

uris כתב:המרחק בין הטלויזה למיקום הישיבה אצלנו הוא 3.5 מטר והזמנתי 52 . :wink:
...
מעולה, השאלה היא מה אתם רואים רוב הזמן...יש הבדל בין צופה בערוץ 2 לבין גיימר עם PS3 או בין חובב סרטים וסדרות ב- FULL HD למישהו שמשכיר DVD מבלוקבאסטר.

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #9 

אצלי כ-80% צפייה ב-SD...טלויזיה, סדרות לילדים וכיו"ב.

אורן.

riji
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

oshapir כתב:אצלי כ-80% צפייה ב-SD...טלויזיה, סדרות לילדים וכיו"ב.

אורן.
...
אני ראיתי את איכות השידורים של הופ למשל בטלוויזיה מהגודל הזה ממרחק של 3 מטר וזה די חרה לי בעין,
אתה רוצה להגיד לי שהסוני מצליחה לתקן את העיוותים עד כדי כך טוב?

uknowmy
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2402
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #11 

אני רואה 90% SD וקניתי ל 2.8 פיליפס 8404 42 אינצ.

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #12 

50 אחוז מדיה סנטר תכני dvd-rip ומטה
40אחוז hd כולל בלורי - סטרימר 6500
10 אחוז xbox וכל השאר...

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #13 

riji כתב:

אורן.
...
אני ראיתי את איכות השידורים של הופ למשל בטלוויזיה מהגודל הזה ממרחק של 3 מטר וזה די חרה לי בעין,
...
אצלי מחובר אקסטנדר בלבד למסך - מערכת SAGETV בכל הבית.
כשבוע וחצי כל ה-UPSCALE לתכני ה-SD וה-720P ל-1080P נעשו ע"י האקסטנדר כך שהטלויזיה קבלה 1080P קבוע. ראו טוב מאד גם תכני SD.
לפני מספר ימים אפשרתי לאקסטנדר להוציא את הרזולוציה ללא UPSCALE כך שהטלויזיה מקבלת 576I\ 576P ו-720P והיא אחראית ל-UPSCALE. השיפור באיכות התמונה ב-SD היה משמעותי ו"החלקת" הפגמים מצויינת!

צריך לזכור תמיד שכל אחד "רגיש" לאיכות התמונה בצורה שונה...בכל מקרה, כאשר אני צופה בערוצים 22 או 10 דרך הקלטה דיגיטאלית מכרטיס DVB-S האיכות פשוט מעולה!

אורן.

dodi88
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3803
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #14 

המשפחה דוד שלי
צופה מ-2.7-2.9 מטר

רואים 100% SD, כולל שידורי ספורט

רכשו "42 דגם PV80

מתחרטים שאת ה-"42 לא העבירו לחדר שינה ולסלון רכשו "50

riji
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

oshapir כתב:
riji כתב:

אורן.
...
...
אצלי מחובר אקסטנדר בלבד למסך - מערכת SAGETV בכל הבית.
כשבוע וחצי כל ה-UPSCALE לתכני ה-SD וה-720P ל-1080P נעשו ע"י האקסטנדר כך שהטלויזיה קבלה 1080P קבוע. ראו טוב מאד גם תכני SD.
לפני מספר ימים אפשרתי לאקסטנדר להוציא את הרזולוציה ללא UPSCALE כך שהטלויזיה מקבלת 576I\ 576P ו-720P והיא אחראית ל-UPSCALE. השיפור באיכות התמונה ב-SD היה משמעותי ו"החלקת" הפגמים מצויינת!

צריך לזכור תמיד שכל אחד "רגיש" לאיכות התמונה בצורה שונה...בכל מקרה, כאשר אני צופה בערוצים 22 או 10 דרך הקלטה דיגיטאלית מכרטיס DVB-S האיכות פשוט מעולה!

אורן.
...
כנראה עניין של רגישות, ראיתי מספיק פעמים מקרים בהם אנשים רואים לא טוב לטעמי ומשוכנעים שהם רואים פצצה ואני לא מבין על מה מדובר, אז או שאני רגיש מידי או שפשוט העין מתרגלת, שלי לא התרגלה.
יתרה מכך, הייתי אצל חברים שהיה להם מסך CRT 34'' שראו בו מעולה (מהטובים ביותר שהיו), הם עברו למסך 46'' וראו עם אותו ממיר את אותם תכנים באיכות הרבה פחות טובה והיו משוכנעים שחל שיפור מדהים... כנראה שמסך דק שתלוי על הקיר עושה משהו לאנשים שלא התקדמו לתכני HD ומשוכנעים שערוץ 2 ניראה הרבה יותר טוב ב- LCD.

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #16 

היות ואני עברתי מטלויזיה אלביט 25" למסך 52" - השיפור בכל מובן הוא עצום... :D
ונכון, איכות HD מאפילה על SD - אבל אני ממש לא "סובל" משידורי SD...כנראה שזה באמת עניין סוביקטיבי של רגישות העיין ל"פגמים" בתמונה.

אורן.

riji
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #17 

oshapir כתב:היות ואני עברתי מטלויזיה אלביט 25" למסך 52" - השיפור בכל מובן הוא עצום... :D
ונכון, איכות HD מאפילה על SD - אבל אני ממש לא "סובל" משידורי SD...כנראה שזה באמת עניין סוביקטיבי של רגישות העיין ל"פגמים" בתמונה.

אורן.
...
זה מעבר חד ללא עוררין... :D

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #18 

אני יושב מרחק של 3.5 מטר ממסך 92" וזה לא מספיק גדול עבורי....(מקרן)
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

riji
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #19 

בטח אתה מה זה מתבאס בקולנוע :D

saarel
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 162
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #20 

למה אתה צריך להשוויץ ולזרוע מלח על הפצעים, למה. שיהיה חג שמח לכולם.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”