ההבדל בין HD במסך CRT במסך LCD
-
UserName
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1236
- שם מלא: JonathanK
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
יש לי מחשב נייד של HP בו אני מוריד ריפים של סרטי BluRay 720p אשר נראים בסדר גמור לדעתי (בגלל הOverScan וה-UpScal של המסך מחשב), במקביל המחשב מחובר למסך LCD 42" HDready בו אני רואה את הסרט במקום במחשב (בתכ'לס מי רוצה לראות סרט כזה במסך כה קטן?).
כשאני רואה את הסרטים במסך המחשב אז האיכות נראית לי אפילו יותר טוב ממה שאני רואה במסך למרות שהוא CRT, יש הסבר?
כשאני רואה את הסרטים במסך המחשב אז האיכות נראית לי אפילו יותר טוב ממה שאני רואה במסך למרות שהוא CRT, יש הסבר?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
-
UserName
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1236
- שם מלא: JonathanK
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
בהודעה שלך אתה אמרת ואני מצטט:MartinHSabag כתב:לא הבנתי את השאלה....
מדוע המסך הCRT שלי יותר טוב מהמסך HDready שלי שאמור להיות יותר טוב?1. זה יותר קטן (אז לא כל כך רואים את הבעיות).
2. כי היחס ניגודיות יותר טוב מה-LCD של מסך המחשב הנייד שהוא במקרה הטוב 100:1........
דרך אגב מדובר במסך HDready של LG.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
קודם כל בוא נעשה סדר. זה לא מסך CRT כי אין מחשבים ניידים עם מסך שפופרת קטודית, אלא אם כן אתה משתתש במשהו כזה:

ועכשיו לשאלה המקורית. תצוגות LCD של מחשבים ניידים נהנות מצפיפות טרנזיסטורים העדיפה על פני זו שתמצא במסכי טלביזיה. סביר גם להניח שהרזולוציה האבסולוטית של מסך המחשב שלך מאוד קרובה לזו של מסך HD Ready שיש לו בסה"כ 1366x768 פיקסלים לכל היותר. שטח המסך במחשב גם קטן יותר ואם הוא ביחס של 4:3 ואתה משתמש בו כדי לראות סרטים אז הוא גם משתמש רק בחלק מהשטח הזה כדי להציג את התמונה. למחשבים יש גם תאורה אחורית טובה יותר ובדרך כלל חזקה יותר כדי לאפשר לך לעבוד איתם גם בתנאי תאורה חזקים.
מה שזה אומר הוא שאתה מקבל במסך המחשב תמונה קטנה יותר - ולכן היא נראית חדה יותר - עם פחות מרווחים בין הפיקסלים - מה ששוב משפר את החדות - ובהירה יותר - מה שמשפר את הניגודיות - הכל ביחד ייתן לך תמונה שכנראה עדיפה על פני זו שתמצא במסך הטלביזיה שלך.

ועכשיו לשאלה המקורית. תצוגות LCD של מחשבים ניידים נהנות מצפיפות טרנזיסטורים העדיפה על פני זו שתמצא במסכי טלביזיה. סביר גם להניח שהרזולוציה האבסולוטית של מסך המחשב שלך מאוד קרובה לזו של מסך HD Ready שיש לו בסה"כ 1366x768 פיקסלים לכל היותר. שטח המסך במחשב גם קטן יותר ואם הוא ביחס של 4:3 ואתה משתמש בו כדי לראות סרטים אז הוא גם משתמש רק בחלק מהשטח הזה כדי להציג את התמונה. למחשבים יש גם תאורה אחורית טובה יותר ובדרך כלל חזקה יותר כדי לאפשר לך לעבוד איתם גם בתנאי תאורה חזקים.
מה שזה אומר הוא שאתה מקבל במסך המחשב תמונה קטנה יותר - ולכן היא נראית חדה יותר - עם פחות מרווחים בין הפיקסלים - מה ששוב משפר את החדות - ובהירה יותר - מה שמשפר את הניגודיות - הכל ביחד ייתן לך תמונה שכנראה עדיפה על פני זו שתמצא במסך הטלביזיה שלך.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
זה מסך LCD. מה גרם לך לחשוב שזה CRT?
CRT זה ראשי התיבות של Cathode Ray Tube, או שפופרת קטודית בעברית. תעשה על זה גוגל קטן ותראה עד כמה זה רחוק ממה שיש לך במחשב הנייד שלך.
CRT זה ראשי התיבות של Cathode Ray Tube, או שפופרת קטודית בעברית. תעשה על זה גוגל קטן ותראה עד כמה זה רחוק ממה שיש לך במחשב הנייד שלך.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.