קבצי לוסלס מול mp3

מכשירים סלולריים, חברות סלולריות.
שלח תגובה
truejoker פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #1 

moti_r כתב:
truejoker כתב:סתם לשם עניין , מישהו יצא לו להשוות את נושא האודיו של האייפון לעומת מכשירי MP 3 אחרים טובים ?
...
אני השוואתי את האייפוד קלאסיק דור 5.5 לנגן CD. ההבדל היה די מורגש. סאונד אנמי ורזה.
בזמנו באמת היו ביקורות שטענו שהאייפודים לא איכותיים מספיק. אני זוכר שבשלב כלשהו דיווחו שהאיכות טובה יותר.

לדעתי, אגב, אין שום סיבה לקנות נגן MP3 היום. זה מוצר מת.
כל טלפון תומך ב-MP3 וזה מספיק טוב. גם אם בא מעט על חשבון איכות.
...
האם בדקת את האייפוד עם קבצי לוסלסס ?
ולגבי MP3 , אני מסכים שכמעט כול טלפון תומך , אני קניתי את הסוני אריקסון רק בגלל איכות סאונד , הבעיה היא שהוא תומך בAAC וב MP3 בלבד , הוא לא תומך בשום פורמאט לוסלסס . ומבחינתי זה או שאני נשאר איתו וקונה MP3 של סוני שיש לו תמיכה בWAV , או שאם אני אקנה אייפון והאיכות שלו בWAV תהיה מספיק טובה להתחרות בסוני , אני אוותר על קניית MP3
ולגבי CD , אין שום טעם לבדוק אייפוד מיציאת האוזניות שלו ולהשוות אותו לCDP , אני יכול להבין אם אתה לוקח יציאת LINE OUT למגבר אוזניות ואז בודק

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #2 

truejoker כתב:האם בדקת את האייפוד עם קבצי לוסלסס ?
ולגבי MP3 , אני מסכים שכמעט כול טלפון תומך , אני קניתי את הסוני אריקסון רק בגלל איכות סאונד , הבעיה היא שהוא תומך בAAC וב MP3 בלבד , הוא לא תומך בשום פורמאט לוסלסס . ומבחינתי זה או שאני נשאר איתו וקונה MP3 של סוני שיש לו תמיכה בWAV , או שאם אני אקנה אייפון והאיכות שלו בWAV תהיה מספיק טובה להתחרות בסוני , אני אוותר על קניית MP3
ולגבי CD , אין שום טעם לבדוק אייפוד מיציאת האוזניות שלו ולהשוות אותו לCDP , אני יכול להבין אם אתה לוקח יציאת LINE OUT למגבר אוזניות ואז בודק
...
אני לא רוצה לעורר ויכוח וודואיסטי, אבל עוד לפני הרבה שנים עשיתי בדיקות של lossless מול 192KBIT מול CD ולא שמענו (היינו כמה אנשים) שום הבדל. לכן, אין לי שום בעיה להשוות מול 192KBIT וכל ספריית ה-MP3 שלי היא לפחות 192KBIT.

בכל אופן, עברתי די הרבה מאז. היום, כבר ממש לא מעניינים אותי הניואנסים של האיכות. כלומר, זה חשוב לי מאוד, ואני אתרגש לשמוע סאונד מדהים ממערכת ב-100K ש"ח, אבל לצורך השימוש היומיומי שלי, כולל לשמוע מוסיקה בבית בסלון, אני מעדיף את הנוחות המדהימה של MP3 192KBIT מול כל אלטרנטיבה אחרת. כשאני אומר "נוחות" אני לא מתכוון רק לגודל ולאפשרות הפשוטה להעביר, אלא גם לזמינות.

אתה מזכיר לי שהגיע הזמן למכור את ה-CD שלי... עברנו שנים מדהימות ביחד, אבל צריך להפרד.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

truejoker פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #3 

moti_r כתב:
truejoker כתב:האם בדקת את האייפוד עם קבצי לוסלסס ?
...
אני לא רוצה לעורר ויכוח וודואיסטי, אבל עוד לפני הרבה שנים עשיתי בדיקות של lossless מול 192KBIT מול CD ולא שמענו (היינו כמה אנשים) שום הבדל. לכן, אין לי שום בעיה להשוות מול 192KBIT וכל ספריית ה-MP3 שלי היא לפחות 192KBIT.

בכל אופן, עברתי די הרבה מאז. היום, כבר ממש לא מעניינים אותי הניואנסים של האיכות. כלומר, זה חשוב לי מאוד, ואני אתרגש לשמוע סאונד מדהים ממערכת ב-100K ש"ח, אבל לצורך השימוש היומיומי שלי, כולל לשמוע מוסיקה בבית בסלון, אני מעדיף את הנוחות המדהימה של MP3 192KBIT מול כל אלטרנטיבה אחרת. כשאני אומר "נוחות" אני לא מתכוון רק לגודל ולאפשרות הפשוטה להעביר, אלא גם לזמינות.

אתה מזכיר לי שהגיע הזמן למכור את ה-CD שלי... עברנו שנים מדהימות ביחד, אבל צריך להפרד.
...
לא . אנחנו לא נכנס לוויכוח וודואיסטי :lol: אנחנו נסכים שמשהו באוזניים שלך שונה משלי , כי אני מבחין :lol:

אני אספר לך משהו , אני מידי פעם נכנס לHEAD FI כי אני רוצה לשמוע מה חדש באוזניות INEAR , לפי הפוסטים שם חצי מהאנשים לא שומעים גם אם אוזניות שאני לעולם לא אקנה , כלומר יש אנשים שבחתימה שלהם מופיע שיש להם סטאקס והם אומרים שהם לא שומעים הבדלים ואני לא קולט WTF ? אני עם האוזניה הראשונה שלי זנהייזר CX300 שמעתי הבדל גדול מאוד בין WAV וMP320 , הבדל של כמעט פי 2 באיכות
מה שכן עם האוזניה החדשה שלי , אני מבין היטב עד כמה AAC ב520 יכול להגיע , אבל עד שאני לא אסתדר להכניס חומר לאייפוד , כי האיטיונס שלי מסרבת משום מה לעבוד , אני לא אגיד מה האוזניות עושות כי צריך לבדוק על לוסלסס.
אני למשל לא יכול לחשוב אפילו על מכשיר שאין לו יכולת לוסלסס (וזה למרות שכרגע אני משתמש בסוני אריקסון שאין לו את זה :lol: )

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #4 

אכן ויכוח וודואיסטי :)
אבל יש דרך פשוטה לפתור וויכוחים וודואיסטים - לעשות מבחן עיוור.

האם בדקת על עיוור?

הנה סיפור אמיתי וטרי: שלשום הגעתי הביתה ובא לי לשתות וויסקי (למען האמת, כאב לי הגרון, אז החלטתי לחטא אותו :-)).
מזגתי שתי כוסיות - רד לייבל ובלק לייבל, והחלטתי לבדוק אם אני מסוגל להבחין ביניהן. הרחתי, ניערתי, טעמתי, הסתכלתי - וההבדל ברור לגמרי. הבלק הרבה יותר עדין, חלק, עגול. מה שתרצו. ההבדל משמעותי!

אשתי הגיעה אחרי שעה, וסיפרתי לה על הניסוי הקטן שעשיתי ועד כמה באמת שווה לקנות בלק ולא רד. אפילו בשבילי.

היא ערכה לי מבחן עיוור.

מההתחלה היה ברור שהכוס ביד ימין היא הבלק. אפילו הצבע היה בהיר יותר. הטעם עגול, חלק על הלשון. לא גס כמו הרד.
כששתיתי את הכוס ביד שמאל זה רק חיזק את ההבנה הברורה שהימין הוא בלק והשמאל הוא רד. באמת שהייתי מוכן לשלם פי 2 (זה הבדל המחיר) על הכוס שביד ימין. טעים ונעים הרבה יותר!

מיותר לציין מה קרה כשהיא גילתה לי את האמת, נכון? :roll:
ביד ימין החזקתי את הרד, כמובן. הכל היה בראש שלי.

עכשיו - אני לא טוען שאין הבדל. אני טוען ש*אני* לא מבחין.
יחד עם זאת, אני אטען שבאוזן אני מיומן, ואני בהחלט יודע לזהות סאונד טוב כשאני שומע אותו (ובטח לפני 10 שנים, כשהייתי עוד יותר צעיר ועם הרבה פחות דציבלים מאחורי). ולא רק אני - שאר הנבחנים היו כולם בענייני סאונד, כולל מנצח ומוסיקאי מוכשר מאוד, שמתעסק עם הקלטות תזמורת באופן קבוע.

אז בקיצור - רק מבחן עיוור.
אני מבטיח לך שאם תערוך מבחן עיוור אמיתי (אגב, במקרה הוויסקי לא היה באמת מבחן עיוור כי הייתי צריך לבצע מספר חזרות שיראה על מובהקות סטטיסטית, למשל, 10 פעמים) לא תזהה שום הבדל בין MP3 192KBIT לבין CD.

אגב - נקודה קריטית - יש הבדלים תהומיים באיכות הקידוד של מקודדים שונים. הקידוד של WMP הוא לא כ"כ טוב, למשל. בעבר היו תוכנות גרועות הרבה יותר. כדי לערוך מבחן טוב, צריך לקודד עם מקודד משובח כמו LAME.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78880
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #5 

עשינו כאן בחינות עיוורות על ידי המרה ל mp3 וחזרה ל wav

אנשים זיהו את ההבדל.

במבחנים מקבילים שעשו בחו״ל מעטי מעטים מזהים באופן שהוא ולידי סטטיסטית מעל 250kbps וכמעט אף אחד ב-320

בכל מקרה זה לא קשור לנושא השרשור. אם אתם רוצים להמשיך בדיון אז נא לפתוח שרשור חדש.

truejoker פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #6 

moti_r כתב:אכן ויכוח וודואיסטי :)
אבל יש דרך פשוטה לפתור וויכוחים וודואיסטים - לעשות מבחן עיוור.

האם בדקת על עיוור?

הנה סיפור אמיתי וטרי: שלשום הגעתי הביתה ובא לי לשתות וויסקי (למען האמת, כאב לי הגרון, אז החלטתי לחטא אותו :-)).
מזגתי שתי כוסיות - רד לייבל ובלק לייבל, והחלטתי לבדוק אם אני מסוגל להבחין ביניהן. הרחתי, ניערתי, טעמתי, הסתכלתי - וההבדל ברור לגמרי. הבלק הרבה יותר עדין, חלק, עגול. מה שתרצו. ההבדל משמעותי!

אשתי הגיעה אחרי שעה, וסיפרתי לה על הניסוי הקטן שעשיתי ועד כמה באמת שווה לקנות בלק ולא רד. אפילו בשבילי.

היא ערכה לי מבחן עיוור.

מההתחלה היה ברור שהכוס ביד ימין היא הבלק. אפילו הצבע היה בהיר יותר. הטעם עגול, חלק על הלשון. לא גס כמו הרד.
כששתיתי את הכוס ביד שמאל זה רק חיזק את ההבנה הברורה שהימין הוא בלק והשמאל הוא רד. באמת שהייתי מוכן לשלם פי 2 (זה הבדל המחיר) על הכוס שביד ימין. טעים ונעים הרבה יותר!

מיותר לציין מה קרה כשהיא גילתה לי את האמת, נכון? :roll:
ביד ימין החזקתי את הרד, כמובן. הכל היה בראש שלי.

עכשיו - אני לא טוען שאין הבדל. אני טוען ש*אני* לא מבחין.
יחד עם זאת, אני אטען שבאוזן אני מיומן, ואני בהחלט יודע לזהות סאונד טוב כשאני שומע אותו (ובטח לפני 10 שנים, כשהייתי עוד יותר צעיר ועם הרבה פחות דציבלים מאחורי). ולא רק אני - שאר הנבחנים היו כולם בענייני סאונד, כולל מנצח ומוסיקאי מוכשר מאוד, שמתעסק עם הקלטות תזמורת באופן קבוע.

אז בקיצור - רק מבחן עיוור.
אני מבטיח לך שאם תערוך מבחן עיוור אמיתי (אגב, במקרה הוויסקי לא היה באמת מבחן עיוור כי הייתי צריך לבצע מספר חזרות שיראה על מובהקות סטטיסטית, למשל, 10 פעמים) לא תזהה שום הבדל בין MP3 192KBIT לבין CD.

אגב - נקודה קריטית - יש הבדלים תהומיים באיכות הקידוד של מקודדים שונים. הקידוד של WMP הוא לא כ"כ טוב, למשל. בעבר היו תוכנות גרועות הרבה יותר. כדי לערוך מבחן טוב, צריך לקודד עם מקודד משובח כמו LAME.
...
לעופר , אני מצטער אבל הוא הרים להנחתה , אז תרשה לי לענות , אני מבטיח שיותר לא אכנס לזה :lol:

למוטי , אני עשיתי מבחן עיוור , פשוט מאוד קודדתי תקליט אחד לAAC , והשארתי את הWAV , לקחתי ואת כול העסק (AAC+WAV ) וסידרתי שרשימת השמעה תנגן את זה בתור תקליט אחד (כאילו 1 WAV +1 AAC ואח"כ שיר אחר והחלפתי את הסדר אחרי כול שיר) . שמעתי במשך כמה ימים דברים אחרים כדי שאשכח איך סידרתי את זה , ויום אחד פשוט בדקתי , ההבדלים היו גדולים מאוד . זה כמו ההבדל בין רמקול של מערכת 5.1 שנמכרת בכול חנות , ובין רמקול היי אנד

אז אני לא מתווכח לגבי השמיעה ודקויות שמיעה של מנצח/מוסיקאי , כבודם במקומם מונח , אני אף פעם לא מוכן להשתתף במבחנים של אחרים , כי ממש אין לי מה להוכיח . זה לא מעניין אותי אם תאמין או לא . מבחינתי גם אם זה וודואיסטי , אבל זה מביא לי עונג , אני אתעקש על WAV ולא על MP3 ו/או AAC
וד"א יש הבדל די גדול בין AAC ובין MP3 , במיוחד ב"אוויר" שיש יותר בגבוהים בAAC

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #7 

טוב נו, נפתח שרשור אחר :lol:

(האמת שאין צורך. העיקר שכולם מבסוטים. ובכל אופן, היות ונפח הנגנים הולך וגדל ומחירם יורד בצורה דרסטית, אתה יכול לא רק להרשות לעצמך לשמור דיסקים ב-WAV, אלא אפילו לשמור כל דיסק פעמיים, סתם בשביל הכיף :-)).

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #8 

יש בזה משהו אם כי לפחותבאייפון אין תמיכה לפורמטים שאפל לא מכירה...

gorelshv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1243
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 55 פעמים

שליחה #9 

אין תוכנות צד שלישי שיודעות לנגן WAV?

truejoker פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #10 

WAV זה למעשה PCM טהור , כלומר הייצוג של המוסיקה על התקליטור כאשר אתה עושה לה ריפ למחשב . החולשה של WAV זה גודל הקובץ , כי כול הפורמאטים האחרים לוקחים את קובץ הWAV ומכווצים אותו בצורה שאינה משפיעה על האיכות , וכמובן שהם קבצים יותר קטנים
לא חושב שצריך תוכנה מיוחדת לשמוע WAV , אבל בנגנים ניידים צריך יכולת לשמוע לוסלסס , ואז זה אומר WAV וחלק מהפורמאטים הדחוסים

באייפוד מחוץ לפורמאט הלוסלסס הקניני של האייפוד אתה יכול לשמוע קבצי WAV , אני מניח שגם באייפון זה דומה , אבל היות ואין לי אייפון אני לא יכול לומר בוודאות

gorelshv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1243
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 55 פעמים

שליחה #11 

לזה בדיוק היתה הכוונה שלי בשאלה. מכיוון ש-WAV זה הפורמט הכי בסיסי, זה נשמע לי מוזר שהאייפון לא יכול לנגן לנגן אותו. לפחות זה מה שהבנתי מדברי עופר.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #12 

לא אמרתי שהוא לא מכיר WAV.

מעולם לא ניסיתי...

אני יודע שהוא תומך ב-AIFF (גירסאת אפל ל-WAV...).

שלח תגובה

חזור אל “סלולר”