האם יש היום מסכים איכותיים בלי פיצ'רים מיותרים כמו USB?
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
שלום למומחי המסכים!
לאחרונה אני בודק אפשרות קנייה של מסך 47-52 אינץ' (מרחק צפייה 4 מטר), שיחליף את מסך ה-37 אינץ' ממותג מדבקה (מרנץ) ששירת אותי נאמנה 3 שנים ויועבר לחדר השינה. אני לא יותר מדי סגור על התקציב (בואו נגיד שסביב ה-10K), והדגמים שמשכו את עיני מתחילים ב-50PQ300 הזול של LG, דרך ה-50B550 של סמסונג (עם בעיית ה-50 הרץ שלו) וה-47PFL8404 של פיליפס (עם השחורים הלא מי יודע מה על פי הדיווחים כאן) ומסתיימים ב-B610 וה-B750 היוקרתיים יותר של סמסונג (52 אינץ', ככל הנראה ללא פשרות אבל יקררררים).
אחד הדברים ששמתי לב אליו זה הפיצ'רים הדי מיותרים (מבחינתי לפחות) של חיבורי USB ו-DLNA שגם ככה בקושי מנגנים DIVX במקרה הרע ו-MKV בלי כתוביות בעברית במקרה הטוב. יש גם את ההארד דיסק ל-PVR, שמסתבר כמיותר לחלוטין כי הוא כמובן לא יודע להקליט מחיבור HDMI (רק מחיבורים אנלוגיים).
שמתי לב (ניתן לראות את זה ב-PQ300 לעומת ה-PQ70 העשיר בפיצ'רים מהסוג הזה), שהפיצ'רים האלה מייקרים את המסך בהרבה מאוד כסף, לפעמים אפילו בכמה אלפי שקלים.
ואני שואל - מי צריך את זה בכלל? למה היצרנים (או אולי היבואנים, לא בדקתי את המגוון בחו"ל) לא מאפשרים לנו לקנות מסך איכותי נטו, כלומר מסך ללא הדברים האלו אבל עם יכולות עיבוד תמונה גבוהות, שלא יעשה "היבהוזים", שיעשה deinterlacing כמו שצריך, שלא תהיה לו בעיית השתקפויות בחדר מואר, שיהיו לו שחורים כמה שיותר עמוקים, ויציג NR בלי להתקין Power Strip על ה-HTPC? מצידי שאפילו לא יהיו למסך רמקולים...
כמו כן, בהנחה שהארד דיסק, USB ו-DLNA לא מעניינים אותי בכלל כי יש לי HTPC (ברור לא?...), ובסה"כ רוצה לצפות בתכני SD ו-HD (משהו כמו 50%-50%) באיכות המירבית, מהו לדעתכם הדגם הכי עדיף לאזור ה-50 אינץ' באזור ה-10K? שאלה קשה, אני יודע, אבל די קשה לי להחליט (כרגע הנטייה שלי היא לחרוג טיפה מהתקציב וללכת על B610/B750).
לאחרונה אני בודק אפשרות קנייה של מסך 47-52 אינץ' (מרחק צפייה 4 מטר), שיחליף את מסך ה-37 אינץ' ממותג מדבקה (מרנץ) ששירת אותי נאמנה 3 שנים ויועבר לחדר השינה. אני לא יותר מדי סגור על התקציב (בואו נגיד שסביב ה-10K), והדגמים שמשכו את עיני מתחילים ב-50PQ300 הזול של LG, דרך ה-50B550 של סמסונג (עם בעיית ה-50 הרץ שלו) וה-47PFL8404 של פיליפס (עם השחורים הלא מי יודע מה על פי הדיווחים כאן) ומסתיימים ב-B610 וה-B750 היוקרתיים יותר של סמסונג (52 אינץ', ככל הנראה ללא פשרות אבל יקררררים).
אחד הדברים ששמתי לב אליו זה הפיצ'רים הדי מיותרים (מבחינתי לפחות) של חיבורי USB ו-DLNA שגם ככה בקושי מנגנים DIVX במקרה הרע ו-MKV בלי כתוביות בעברית במקרה הטוב. יש גם את ההארד דיסק ל-PVR, שמסתבר כמיותר לחלוטין כי הוא כמובן לא יודע להקליט מחיבור HDMI (רק מחיבורים אנלוגיים).
שמתי לב (ניתן לראות את זה ב-PQ300 לעומת ה-PQ70 העשיר בפיצ'רים מהסוג הזה), שהפיצ'רים האלה מייקרים את המסך בהרבה מאוד כסף, לפעמים אפילו בכמה אלפי שקלים.
ואני שואל - מי צריך את זה בכלל? למה היצרנים (או אולי היבואנים, לא בדקתי את המגוון בחו"ל) לא מאפשרים לנו לקנות מסך איכותי נטו, כלומר מסך ללא הדברים האלו אבל עם יכולות עיבוד תמונה גבוהות, שלא יעשה "היבהוזים", שיעשה deinterlacing כמו שצריך, שלא תהיה לו בעיית השתקפויות בחדר מואר, שיהיו לו שחורים כמה שיותר עמוקים, ויציג NR בלי להתקין Power Strip על ה-HTPC? מצידי שאפילו לא יהיו למסך רמקולים...
כמו כן, בהנחה שהארד דיסק, USB ו-DLNA לא מעניינים אותי בכלל כי יש לי HTPC (ברור לא?...), ובסה"כ רוצה לצפות בתכני SD ו-HD (משהו כמו 50%-50%) באיכות המירבית, מהו לדעתכם הדגם הכי עדיף לאזור ה-50 אינץ' באזור ה-10K? שאלה קשה, אני יודע, אבל די קשה לי להחליט (כרגע הנטייה שלי היא לחרוג טיפה מהתקציב וללכת על B610/B750).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46364
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
דווקא יש יצרנים שעוד מייצרים מוניטורים ללא הפיצ'רים שהזכרת, פנסוניק לדוגמה. שים לב כי מסכים אלו גם מכילים עיצוב יותר תעשייתי אשר מתאים פחות לחדרי מגורים.
אם אתה חושב שבבחירה של מסך כזה המחיר יהיה נמוך, הוא לא.
אם אתה חושב שבבחירה של מסך כזה המחיר יהיה נמוך, הוא לא.
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

מעניין. אני באמת אבדוק את המסכים של פנסוניק, שקצת התעלמתי מהם עד עכשיו...
ה B610 תענה על הדרישות הנ"ל:
1. איכותית מאוד.
2. שחורים שחורים.
3. מנגנון 100 הרץ עם הרבה דרגות כיול.
3. נטולת פיצרים שלא קשורים למסך - למעט USB למטרת שידרוג תוכנה (גם תמונות או מוסיקה בלבד).
4. אינסוף אפשרויות לכיול התמונה.
5. בונוס: מתמודדת מצויין מאוד עם מקורות SD.
ה B750 יותר מתקדמת ויותר יקרה ויותר איכותית עם מסך קריסטלי ואינסוף פיצרים שלא קשורים למסך:
USB , DLNA קורא MKV ומזהה בצורה גסה כתוביות בעברית, ספריית מתכונים, משחקים, תמונות קיר ושומרי מסך.
1. איכותית מאוד.
2. שחורים שחורים.
3. מנגנון 100 הרץ עם הרבה דרגות כיול.
3. נטולת פיצרים שלא קשורים למסך - למעט USB למטרת שידרוג תוכנה (גם תמונות או מוסיקה בלבד).
4. אינסוף אפשרויות לכיול התמונה.
5. בונוס: מתמודדת מצויין מאוד עם מקורות SD.
ה B750 יותר מתקדמת ויותר יקרה ויותר איכותית עם מסך קריסטלי ואינסוף פיצרים שלא קשורים למסך:
USB , DLNA קורא MKV ומזהה בצורה גסה כתוביות בעברית, ספריית מתכונים, משחקים, תמונות קיר ושומרי מסך.
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

נראה לי שאני מתחיל להתכנס: בסמסונג בכל מקרה B610 ולא B750 כי ככל הנראה ה-750, מלבד הפיצ'רים המיותרים, גם מבריק יותר ועם יותר השתקפויות. בעייתי כי יש לי סלון עם מרפסת מערבית.
לגבי הפנסוניק, אני רואה שב-"50/FHD יש את הדגמים S10 בכ-11,000 ואת ה-G10 בכ-12,500. עופר ציין בביקורת שלו שיש בארץ רק 42 ב-G10. יבוא מקבילי אולי? עד כמה זה נורא לקנות את הפנסוניק ביבוא מקבילי?
דבר שקצת מרתיע אותי בפנסוניק זה השתקפות גבוהה שיש במסכים שלהם.
לגבי הפנסוניק, אני רואה שב-"50/FHD יש את הדגמים S10 בכ-11,000 ואת ה-G10 בכ-12,500. עופר ציין בביקורת שלו שיש בארץ רק 42 ב-G10. יבוא מקבילי אולי? עד כמה זה נורא לקנות את הפנסוניק ביבוא מקבילי?
דבר שקצת מרתיע אותי בפנסוניק זה השתקפות גבוהה שיש במסכים שלהם.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78861
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5391 פעמים
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

עוד שאלה: גם ב-B610 וגם ב-B750 כתוב שיש להם "עיצוב קריסטלי" (טרם יצא לי לראות את הדגמים האלה בחנות). האם הם זהים, או שבאמת יש הבדל וב-B610 יש פחות השתקפות מאשר ב-B750?
הכוונה לעיצוב קריסטלי - הפנל של המסך.pixies כתב:עוד שאלה: גם ב-B610 וגם ב-B750 כתוב שיש להם "עיצוב קריסטלי" (טרם יצא לי לראות את הדגמים האלה בחנות). האם הם זהים, או שבאמת יש הבדל וב-B610 יש פחות השתקפות מאשר ב-B750?...
מבחינת המסך עצמו ההבדל בין שמיים לארץ:
ב B750 המסך קריסטלי עם השתקפויות שמספרים שהם קשות למי שיש לו הרבה אור.
ב B610 המסך מאט. ואפשר לצפות בו חופשי באור יום ללא בעיות. ותודות לאולטרא קונטראסט הצפייה בו ממש תענוג.
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

מצויין, זה מה שהייתי צריך לשמוע. כנראה שאלך על ה-B610.
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

עקב הרשמים המאוד חיוביים של oshapir מה-52V5500 של סוני - אם נציב ראש בראש את ה-V5500 מול ה-B610, איך הייתם מסכמים את ההבדלים בין 2 המסכים?
שניהם טובים עם הבדלים:pixies כתב:עקב הרשמים המאוד חיוביים של oshapir מה-52V5500 של סוני - אם נציב ראש בראש את ה-V5500 מול ה-B610, איך הייתם מסכמים את ההבדלים בין 2 המסכים?...
הסוני בלי 100 הרץ
הסמסונג עם - פיצר ב B610 מצויין - שמכיילים אותו על דרגה נמוכה - מחליק יפה מאוד את תזוזת
התמונה PAN מצד לצד) אפשר גם לשלוט על JUDDER וגם BLUER.
גם הניגודיות ב B610 יותר גבוהה והשחורים יותר חזקים.
אבל מה לבחור - זה כבר תלוי בטעם שלך. לסוני יש קונספט צבעים משלו ולסמסונג קונספט צבעים גם משלו.
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

תודה. אנסה בשבוע הבא לראות את הדגמים בחנויות המתמחות ולהתרשם בעצמי.
למרות שלסמסונג לכאורה, פאנל מתקדם יותר, מבחר הכניסות והיציאות בסוני גדול יותר. על כן מה שמכריע את הכף לעניות דעתי, הוא תמהיל הצפייה.
כניסת סקארט משמעותית מאד בחיבור לממיר רגיל, להבדיל מהיעדר כניסה כזו במסך הסמסונג (שיכולה להפתר באמצעות טרנסקודר) השחורים מצויינים בשני המסכים וכל בחירה באחד מהם לא תהא טעות, זה כבר עניין של טעם.
כניסת סקארט משמעותית מאד בחיבור לממיר רגיל, להבדיל מהיעדר כניסה כזו במסך הסמסונג (שיכולה להפתר באמצעות טרנסקודר) השחורים מצויינים בשני המסכים וכל בחירה באחד מהם לא תהא טעות, זה כבר עניין של טעם.
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לי יש כרגע בסלון ממיר הוט HD ו-HTPC, ולכן SCART לא ממש נחוץ לי. מספיקות לי 2 כניסות של HDMI.
למעשה, למי שיש רסיבר עם כניסות HDMI (אין לי כזה עדיין) אין צורך אפילו ביותר מכניסת HDMI אחת, כי הרסיבר הוא זה שעושה את כל המיתוג.
למעשה, למי שיש רסיבר עם כניסות HDMI (אין לי כזה עדיין) אין צורך אפילו ביותר מכניסת HDMI אחת, כי הרסיבר הוא זה שעושה את כל המיתוג.
בשידורי HD אני מפעיל את מנגנון ה 100 הרץ על הדרגה הבינונית - נמוכה.ironman כתב:למרות שלסמסונג לכאורה, פאנל מתקדם יותר, מבחר הכניסות והיציאות בסוני גדול יותר. על כן מה שמכריע את הכף לעניות דעתי, הוא תמהיל הצפייה.
כניסת סקארט משמעותית מאד בחיבור לממיר רגיל, להבדיל מהיעדר כניסה כזו במסך הסמסונג (שיכולה להפתר באמצעות טרנסקודר) השחורים מצויינים בשני המסכים וכל בחירה באחד מהם לא תהא טעות, זה כבר עניין של טעם....
מעניין אם הסוני ללא ה 100 מחליק את זרימת התמונה ללא מנגנון ה 100 הרץ. אם כן אז באמת שניהם
באותה רמה. אם לא אז יש להשוות עם W5500 ולא V5500.
יש שיגידו שלא אוהבים 100 הרץ, אבל בסמסונג B610 הדרגה הנמוכה משאירה סצינה טבעית עם תנועה
חלקה.
המחסור הגדול במנגנון ה 100 הרץ גם אם צופים בתוכנות עריכה פוטוקליפ כגון פינאקל סטודיו ששם הקליפים נעים
משמאל לימין, במצב כזה מנגנון ה 100 נחוץ מאוד.
אם באותו מחיר מקבלים 100 הרץ מתנה אז למה לא??
כידוע לך, לי יש את ה-B750 של סמסונג. מן הסתם אני מסכים עמך ואולם, בשידורי SD יש האומרים כי ה-V5500 מצטיינת, לכן השיקול העיקרי הוא תמהיל צפייה.sky1sky10 כתב:בשידורי HD אני מפעיל את מנגנון ה 100 הרץ על הדרגה הבינונית - נמוכה.ironman כתב:למרות שלסמסונג לכאורה, פאנל מתקדם יותר, מבחר הכניסות והיציאות בסוני גדול יותר. על כן מה שמכריע את הכף לעניות דעתי, הוא תמהיל הצפייה.
כניסת סקארט משמעותית מאד בחיבור לממיר רגיל, להבדיל מהיעדר כניסה כזו במסך הסמסונג (שיכולה להפתר באמצעות טרנסקודר) השחורים מצויינים בשני המסכים וכל בחירה באחד מהם לא תהא טעות, זה כבר עניין של טעם....
מעניין אם הסוני ללא ה 100 מחליק את זרימת התמונה ללא מנגנון ה 100 הרץ. אם כן אז באמת שניהם
באותה רמה. אם לא אז יש להשוות עם W5500 ולא V5500.
יש שיגידו שלא אוהבים 100 הרץ, אבל בסמסונג B610 הדרגה הנמוכה משאירה סצינה טבעית עם תנועה
חלקה.
המחסור הגדול במנגנון ה 100 הרץ גם אם צופים בתוכנות עריכה פוטוקליפ כגון פינאקל סטודיו ששם הקליפים נעים
משמאל לימין, במצב כזה מנגנון ה 100 נחוץ מאוד.
אם באותו מחיר מקבלים 100 הרץ מתנה אז למה לא??...
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לפי מה שאורן שפיר כתב, ה-V5500 (לא ה-W) עושה עבודה נפלאה בהחלקת התמונה בשידורי SD. כלומר, כנראה ש-100 הרץ זה לא הדבר היחיד שחשוב לשידורי SD.
אבל על הנייר, כנראה שגם ה-B610 עושה עבודה לא רעה, ואפשרויות הכיול בו + פיצ'רים (לא מיותרים) של עיבוד תמונה הם רבים יותר מאשר בסוני.
אבל על הנייר, כנראה שגם ה-B610 עושה עבודה לא רעה, ואפשרויות הכיול בו + פיצ'רים (לא מיותרים) של עיבוד תמונה הם רבים יותר מאשר בסוני.