זה תמיד מתחיל בילד שחוטף משהו...אחר כך האישה ואני תמיד מנסה להתחמק ולא מצליח..
עכשיו רק אני נשארתי לבד.. הם כבר הבריאו..
הבעיה בלהיות עם חום בבית זה שאתה לא באמת יכול לעשות דברים שתמיד רצית לעשות בחופש. אתה actually לא יכול לעשות כלום... בקושי לכתוב את ההודעה הצלחתי.
אצלי זה מתחיל עם אחד התאומים (בשלב זה אשתי ואני עדיין מקווים שזה לא יעבור לשני...תמיד אותה אופטימיות נאיבית) ואז הוא משגע אותנו כמה ימים ...ואופס השני מתחיל , בשלב הזה או יום יומיים אחרי אשתי נדבקת ולרוב ואחרון חביב אני .
פעם שהייתי צעיר ויפה לא ידעתי בכלל מה זה מחלה ולו הקלה ביותר ...מאז שהתבגרתי/התחתנתי גם אני בעניינים.
טוב נו בריאות לכולם...
בדר"כ מבלה את המחלה בשינה כל היום , הבעיה שתפקיד שלי לרוב יהיו כמה טלפונים שבטוח יפריעו...ולסגור סלולרי לא בא בחשבון.
הסתובבתי יום שלם בגשם כמו אידיוט אז לחלוטין הגיע לי להצטנן ליומיים. אבל זה אחרי שנתיים ללא הצטננות קלה ביותר אז נהיה שחצן.
אני עדיין שמח שחליתי כי לפחות עכשיו אני יודע את הסף הנוכחי שלי.
1) אאל"ט , אין ממש ויטמין סי במיץ לא טרי, גם "סחוט טבעי". אל דאגה אבל, אני בטוח שלפריגת זה דווקא מאוד עוזר.
2)(שאלה ל Firewire), האם ויטמין סי בכלל אמור לעזור למי שכבר חולה, להבריא יותר מהר?
תהיה בריאים כולכם. אצלי כבר היה בבית אך אני עצמי עוד לא נדבקתי.
1) אאל"ט , אין ממש ויטמין סי במיץ לא טרי, גם "סחוט טבעי". אל דאגה אבל, אני בטוח שלפריגת זה דווקא מאוד עוזר.
...
מה קשור ויטמין לטרי או לא טרי... אין שום קשר.
הבשר שאתה אוכל שהקפיאו והפשירו... אין בו B12?
בכל מקרה יש 39 מ"ג ב 100 מ"ל ויטמין C בפריגת סחוט טבעי.
שוב כמו שאמרתי...עדיין לא עוזר.
...
סייגתי את דברי כי אני לא בטוח בעצם הכמויות שנשארות במיץ, אך הקשר הוא שויטמין סי, כמו חומרים רבים, נוטה להתחמצן. בהחלט יש קשר לזמן שעובר מהסחיטה ועד השתייה וזה גם תלוי כמובן בצורת האכסון. אגב, זה תלוי גם בגיל התפוז.
לגבי B12 אין לי מושג, אבל פה באמת אפשר לשאול מה הקשר?
מדובר בשני חומרים שונים.
"ויטמין" זה לא סוג של חומר, אלא מאפיין אחר - חומר חיוני שהגוף לא יכול לייצר בעצמו.
אני מתייחס לכמויות . מאיזשהו שלב זה נהפך לזניח.
מה שקראתי זה יש הבדל בין הכמויות שתספוג מאכילת תפוז ממש, לבין שתיית מיץ סחוט ואז זה תלוי כמה זמן המיץ קיים כמיץ ובאיזה תנאים.
בכל מקרה, אם תשווה את הכמות שמצוינת, ואפילו אם תשווה כמה יש בתפוז טרי, תראה שמדובר במספרים רחוקים מה500 מ"ג שFirewire ציין.
הנקודה החשובה היא שמה שקובע זו הדייטה הכללית של בן אדם (ויטמין סי מגיע משלל של מקורות).
אנשים נוטים למשל להיתפס לעיניינים כמו "תפוז זה בריא", אבל זה כי הם רוצים להרגיש שעשו משהו מועיל לגופם. אף תפוז ספציפי לא "בריא", רק מכלול המזון שצורכים רלוונטי.
(זה מזכיר לי את אלה שמזמינים פיצה עם משקה דיאט, כדי להרגיש עם האחרון שהם "בסדר" מבחינת קלוריות.)