STEREO מול DD בהאזנה למוזיקה.

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
Drizzt פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 119
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לחבריי הפורום המצוין !

יש לי "בעיה" שמפריעה לי כמספר שנים והייתי רוצה לקבל את חוות דעתכם:

כאשר שומעים מוזיקה (CD) ב-STEREO (מגבר) הצליל נשמע דלוח\גרוע (בכניסות: :מבולבל: אופטית, COAXIAL ו- ANALOG ).
כאשר שומעים מוזיקה (DVD) שומעי מדהים (כנ"ל בק"ב).

שאלתי: האם "הבעיה" נובעת מהרמקולים הקדמיים - STEREO , או משיטת העברת המידע למגבר (אנלוגי - גרוע, דיגיטאלי - טוב) ... למרות שגם במוד STEREO במגבר עם כניסה דיגיטאלית (אופטית, COAXIAL) שומעים גרוע.

המערכת:
מגבר: DENON AVC-A10 דגם שמחליפו הוא AVC-A11
http://www.denon.co.uk/site/frames_main ... il&Pid=213
DVD בסיסי של SONY .
קידמיים: CELESTION DL6 - מדפים בניי 17 !
סנטר: PARADIGM REFERENCE CC370
אחוריים: BOSTON ACOUSTIC מדפיים.
סאב: PARADIGM XX2200 - 12 INCH.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

האם במצב סטראיו הסאב גם משתתף כמו במצב סראונד?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Drizzt פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

תודה על התגובה המהירה ...

שליחה #3 

כן

nvinyl66
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 826
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #4 

I have a sony DVD, and most models are considered to have quite good red book CD capabilities (for a dvd player that is)
When you compare digital and analog, do you disconnect each before connecting the other? mOST DVDS DO not have seperate power supplies for analog and digital sections.
One other option, that may be related to the matching of your reciever and DVD is the audio attentuation. Check that as well.
נועם

nvinyl66
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

One other option that as a CD transport, your dvd player does not do a fair job- that will affect both digital and analog connections of playing a cd/
The sony dvd that you have may do a better job as a dvd transport than as a cd transport.
נועם

ofir-harlev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2716
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #6 

להגיד לך ת'אמת DRIZZT לא הבנתי בגרוש מה ששאלת פה...
כלומר שאתה שומע CD בסטריאו דרך מכשיר הדי וי די שלך שומעים גרוע, לעומת זאת כשיש מוזיקה מסרט די וי די אז זה נשמע טוב, אפילו בסטריאו?
אם זו טענתך, אני מניח....שאין לי מושג מה עושים :oops:

Drizzt פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

nvinyl66

I do not disconnet the DVD outputs, they are all connected at the same time, i just switch between the AMP Inputs.

Can you elaborateon the AMP attenuation.

Thanks

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #8 

שאלה תמימה, לא יכול להיות שכאשר שאתה שומע DVD צליל הזמר מגיע מרמקול הסנטר וכאשר אתה מעביר ל- stereo אתה שומע מהרמקוליים המדפיים? אולי הם לא מיועדים לכך או שהם פשוט הרוסים?
HiFiMusic IL

yosihary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1271
שם מלא: יוסף הרי
נתן תודות: 53 פעמים
קיבל תודות: 119 פעמים

שליחה #9 

Drizzt כתב:שלום לחבריי הפורום המצוין !

יש לי "בעיה" שמפריעה לי כמספר שנים והייתי רוצה לקבל את חוות דעתכם:

כאשר שומעים מוזיקה (CD) ב-STEREO (מגבר) הצליל נשמע דלוח\גרוע (בכניסות: :מבולבל: אופטית, COAXIAL ו- ANALOG ).
כאשר שומעים מוזיקה (DVD) שומעי מדהים (כנ"ל בק"ב).

שאלתי: האם "הבעיה" נובעת מהרמקולים הקדמיים - STEREO , או משיטת העברת המידע למגבר (אנלוגי - גרוע, דיגיטאלי - טוב) ... למרות שגם במוד STEREO במגבר עם כניסה דיגיטאלית (אופטית, COAXIAL) שומעים גרוע.

המערכת:
מגבר: DENON AVC-A10 דגם שמחליפו הוא AVC-A11
http://www.denon.co.uk/site/frames_main ... il&Pid=213
DVD בסיסי של SONY .
קידמיים: CELESTION DL6 - מדפים בניי 17 !
סנטר: PARADIGM REFERENCE CC370
אחוריים: BOSTON ACOUSTIC מדפיים.
סאב: PARADIGM XX2200 - 12 INCH.
...

yosihary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1271
שם מלא: יוסף הרי
נתן תודות: 53 פעמים
קיבל תודות: 119 פעמים

מצטער התשובה השתבשה - בפעם אחרת סליחה.

שליחה #10 

נסה מיקום רמקולים, סידור החדר
החלפת רמקולים
ורק אחרי זה שיפור הגברה

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78880
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #11 

כאשר היציאה היא ב-STEREO, האם כל הרמקולים משתתפים, האם אתה ב-DSP MODE כלשהו?

יש כמובן רמקולים שנשמעים גרוע במוזיקה וטובים בק"ב (הקדמיים שלי, למשל), ולכל רסיבר יש עיבוד שונה עבור כל סוג תוכן.

תבדוק שהמקור שלך באמת עובד דיגיטלית, ותנסה להעביר ל-DIRECT STEREO (מוריד את ה-DSP מהתמונה).

peter
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 331

סליחה, אבל אני כבר האלתי שאלה דומה

שליחה #12 

רק שאצלי הבעיה היא הפוכה... בDTS הסאונד יותר מדאי בולת ויש באס מחריד, בגלל הגדשת הבאס שיש בDTS, הLFE. הרמקולים הקדמיים שלי הם רצפתיים, עם חלק באס מופרד וגדול בטוך הרמקול, ולכן הם בעלי באס חזק ממילא, וכאשר הם מקבלים LFE, זה הופך בלתי נסבל (מרעיד לי את כל הבית, ואת הדם בוורידים). אני מניח שברמקולים מדפיים זה היה נשמע לא רע בכלל, הרי רמקול מדפי, עקב גודלו הקטן, נותן באס חלש יותר, וכאשר מקבל דחיפה של LFE, הצליל משתפר.
I will never be free
I shall never be released
From the chains that bind me
That torture and blind me
And keep me from peace

Drizzt פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

עדכון מצב

שליחה #13 

אתמול קיבלתי את הממיר של YES - 3100S והעברתי את חיבור ה-COAX מה-DVD לממיר (להזכירכם ה-DVD היה מחובר למגבר עם כבל אופטי, COAX ו-RCA ).

להפתעתי ושמחתי המוזיקה (VH1 וכו) נשמעה מצוין !

כששמעתי מוזיקה דרך ה-DVD (אופטי ואנלוגי) ... מצוין.

לפי הבנתי מעגל היציאה הדיגיטאלי הועמס ע"י חיבור ה-COAX והשפיעה על איכות אות היציאות הדיגיטאליות והאנלוגית.

עכשיו נשאר רק לשדרג את הקידמים ...

תודה למשיבים.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78880
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #14 

מוזר,

בכל מקרה, לא ברור לי מדוע לחבר נגן לרסיבר ביותר מחיבור אחד. חיבור אופטי צריך בהחלט להספיק, אין כל סיבה לחבר במקביל כמה כניסות.

סביר יותר להניח שיש סוג של באג ברסיבר שגורם לשתי הכניסות להיות פעילות בו זמנית, מה שעלול לגרום לכמות גדולה של שגיאות בכניסה הנ"ל.

nvinyl66
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

That's nice, However, I still recomend that you will use only one output - either digital or analog, and physically disconnect the other. You will be surprised at the result (if you have a regular sony DVD, that is).
Similar to what offer wrote, jitter may be increased if you are using both outputs (analog + digital)at the same time of a an entry level dvd with only one power supply. YOu should connect either digial or analog but certaintly not both

audio attenuation is a menu option on some sonys that may or may not correct for some dvd-reciever mismathces (it didn';t work well for me though)
נועם

EB1000
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 390

שליחה #16 

oferlaor כתב:מוזר,

בכל מקרה, לא ברור לי מדוע לחבר נגן לרסיבר ביותר מחיבור אחד. חיבור אופטי צריך בהחלט להספיק, אין כל סיבה לחבר במקביל כמה כניסות.

סביר יותר להניח שיש סוג של באג ברסיבר שגורם לשתי הכניסות להיות פעילות בו זמנית, מה שעלול לגרום לכמות גדולה של שגיאות בכניסה הנ"ל.
...
לא תמיד זה כך מתברר. אצל חבר שיש לו רסיבר של ימהה ונגן דיסקים של סוני (200 דיסקים) גילינו שחיבור הנגן עי INTERCONNECT אנלוגי נותן צליל הרבה יותר טוב וחם מאשר חיבור אופטי, המסקנה? שממיר ה DAC ברסיבר הימהה מאיכות פחות טובה מאשר זה בנגן של סוני

אצלי למשל התפלאתי לגלות שדיסקים נשמעים הרבה יותר טוב כשהם מנוגנים עי המחשב ( AUDIGY 2 בחיבור אופטי) מאשר דרך חיבור אופטי או אנלוגי של נגן הדיסקים (פיוניר 1007 301 דיסקים)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”