בחירת המסך ה"מושלם"
-
tovtovtov
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 520
- שם מלא: tovtovtov
- נתן תודות: 53 פעמים
- קיבל תודות: 13 פעמים
טוב, הכותרת קצת מטעה כי מסך מושלם עדיין לא קיים, בטח לא במגבלות התקציב ומגבלות הדגמים שמביאים לארץ.
אני צריך עזרה בבחירת מסך לסלון הביתי שלי (אני בטח לא מחדש דבר)
אחרי חרישה על המון אתרים מחו"ל וקריאת מגזינים מקצועיים בתחום (home cinema ו home theater), ובנוסף קריאת ביקורות של מספר מסכים מועמדים, הגעתי עם מספר מסכים לקו הגמר .
קצת פרטים על אופי ומטרות המסך:
תקציב - עד 8500 ש"ח
מרחק צפייה - 2.5 - 3 מטר
חיבור - כיום ממיר הוט רגיל בחיבור סקראט
צפייה - תוכניות SD (אין לי כאמור ממיר HD), סרטי DIVX רגילים, סרטי MKV באיכות HD (יש לי LG DVD BD )
חשוב לי - העתיד, כלומר מכשיר חדשני עם אופציה לחיבור לרשת (האם זה באמת עובד טוב?).
מה אני בדר"כ רואה - ערוצים 22 ו-10 עם המשפחה, ספורט (הרבה ספורט) וסרטים.
לגבי הצפייה - אני מאמין שלאחר שאני ירכוש את הטלויזיה זה יהיה טבעי גם לעבור לממיר HD.
המעומדים שלי:
1. פיליפס 8404 - בגודל "42 או "47 -יתרונות: יש לו את כל החיבורים הנדרשים (כולל סקארט),100HZ, יש לו חיבור לרשת כולל דפדפן מובנה (לא תומך בעברית),DLNA ויש לו DDT. חסרון - התמונה בחנות היתה די ממוצעת לא WOW.
2. סוני V5500 - בגודל "40 או "46 - יתרונות: יש לו את כל החיבורים הנדרשים, יש לו DDT, בביקורות הוא מקבל ציונים מאוד גבוהים על איכות התמונה, תמונת SD הכי טובה שראיתי בחנויות. חסרונות: הוא לא 100HZ, אין לו דפדפן מובנה, חיבור לרשת יש אבל תכנים מאוד מנימליסטים, DLNA אבל ללא תמיכה בהרצת סרטים מהמחשב.
3. טושיבה 42XV635 - יתרונות: יש לו את כל החיבורים הנדרשים, 100HZ , חסרונות:אין לו DDT (יש לו אבל לא עובד טוב), אין DLNA, אין דפדפן מובנה, בביקורות לא נלהבים ממנו. תמונה די ממוצעת לא יותר.
4. LG 42LH50YR או דגם ה "47 - יתרונות- תמונה די טובה בביקורות (הLG עם התמונה הכי משכנעת ), 200HZ, מחיר די טוב יחסית, DIVX תומך בעברית. חסרונות: אין לו חיבור SCART, אין DLNA, אין דפדפן מובנה, אין DDT.
אני התמקדתי במסכי LCD בגלל הרצון למסך HD ready 1080, מבחינת פלאזמות בתקציב הנ"ל יש רק את הסמסונג PS50B550 אבל אין לו חיבורי סקארט, בנוסף אין לו את החידושים הטכנולוגיים (כגון DDT, DLNA וכדומה).
אני מקווה שלא עייפתי אתכם - אבל בטח גם לכן יש דעה או שתיים לגבי ההתלבטות שלי ואני מבקש את עזרתכם והמלצתכם. לאור הנתונים הנ:ל מהי בחירתכם ואוליי אני מפספס משהו?
תודה,
tovtovtov
אני צריך עזרה בבחירת מסך לסלון הביתי שלי (אני בטח לא מחדש דבר)
אחרי חרישה על המון אתרים מחו"ל וקריאת מגזינים מקצועיים בתחום (home cinema ו home theater), ובנוסף קריאת ביקורות של מספר מסכים מועמדים, הגעתי עם מספר מסכים לקו הגמר .
קצת פרטים על אופי ומטרות המסך:
תקציב - עד 8500 ש"ח
מרחק צפייה - 2.5 - 3 מטר
חיבור - כיום ממיר הוט רגיל בחיבור סקראט
צפייה - תוכניות SD (אין לי כאמור ממיר HD), סרטי DIVX רגילים, סרטי MKV באיכות HD (יש לי LG DVD BD )
חשוב לי - העתיד, כלומר מכשיר חדשני עם אופציה לחיבור לרשת (האם זה באמת עובד טוב?).
מה אני בדר"כ רואה - ערוצים 22 ו-10 עם המשפחה, ספורט (הרבה ספורט) וסרטים.
לגבי הצפייה - אני מאמין שלאחר שאני ירכוש את הטלויזיה זה יהיה טבעי גם לעבור לממיר HD.
המעומדים שלי:
1. פיליפס 8404 - בגודל "42 או "47 -יתרונות: יש לו את כל החיבורים הנדרשים (כולל סקארט),100HZ, יש לו חיבור לרשת כולל דפדפן מובנה (לא תומך בעברית),DLNA ויש לו DDT. חסרון - התמונה בחנות היתה די ממוצעת לא WOW.
2. סוני V5500 - בגודל "40 או "46 - יתרונות: יש לו את כל החיבורים הנדרשים, יש לו DDT, בביקורות הוא מקבל ציונים מאוד גבוהים על איכות התמונה, תמונת SD הכי טובה שראיתי בחנויות. חסרונות: הוא לא 100HZ, אין לו דפדפן מובנה, חיבור לרשת יש אבל תכנים מאוד מנימליסטים, DLNA אבל ללא תמיכה בהרצת סרטים מהמחשב.
3. טושיבה 42XV635 - יתרונות: יש לו את כל החיבורים הנדרשים, 100HZ , חסרונות:אין לו DDT (יש לו אבל לא עובד טוב), אין DLNA, אין דפדפן מובנה, בביקורות לא נלהבים ממנו. תמונה די ממוצעת לא יותר.
4. LG 42LH50YR או דגם ה "47 - יתרונות- תמונה די טובה בביקורות (הLG עם התמונה הכי משכנעת ), 200HZ, מחיר די טוב יחסית, DIVX תומך בעברית. חסרונות: אין לו חיבור SCART, אין DLNA, אין דפדפן מובנה, אין DDT.
אני התמקדתי במסכי LCD בגלל הרצון למסך HD ready 1080, מבחינת פלאזמות בתקציב הנ"ל יש רק את הסמסונג PS50B550 אבל אין לו חיבורי סקארט, בנוסף אין לו את החידושים הטכנולוגיים (כגון DDT, DLNA וכדומה).
אני מקווה שלא עייפתי אתכם - אבל בטח גם לכן יש דעה או שתיים לגבי ההתלבטות שלי ואני מבקש את עזרתכם והמלצתכם. לאור הנתונים הנ:ל מהי בחירתכם ואוליי אני מפספס משהו?
תודה,
tovtovtov
שאלה שמנוסחת בצורה טובה ועניינית
שלושת המסכים מעולים(כל אחד בדרכו שלו) רוב הזמן תיראה טלוויזיה ועם אהבת הכי הרבה את הצפייה ב-LG אז תרכוש אותה! כמו שציינת אין מסך מושלם בטח שלא בתקציב שלך.
שלושת המסכים מעולים(כל אחד בדרכו שלו) רוב הזמן תיראה טלוויזיה ועם אהבת הכי הרבה את הצפייה ב-LG אז תרכוש אותה! כמו שציינת אין מסך מושלם בטח שלא בתקציב שלך.
נערך לאחרונה על ידי NK ב 08/10/2009 19:54, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
tovtovtov
-
- חבר פעיל במיוחד

את LG עדיין לא ראיתי ב SD, לעומת זאת את סוני ראיתי ובSD היא יותר טובה מפיליפס. "הרבה" זה עניין יחסי.dodi88 כתב:בפיליפס אמורה להיות אחלה תמונה ב-SD..לדעתך בסוני וב-LG ראו יותר טוב בהרבה?...
כמו שאמרו לך החברים, לך על מה שנראה לך הכי טוב. כשאני קניתי את המסך שלי פשוט הלכתי לראות מה נראה לי יותר טוב וככה החלטתי. בסוף הסתכלתי על שאר המסכים באינטרנט וראיתי שכל דגם מתהדר בכל מיני תארים מקושקשים שבסוף לא העידו על האיכות שלו.
-
tovtovtov
-
- חבר פעיל במיוחד

צודק - כולכם צודקים, אבל בכל חנות הטלויזיות מכויילות בצורה שונה (ולפעמים מניפולטיבית), לכן קשה להשוות כי בחנות א' הפיליפס נראית טוב יותר לעומת חנות ב'. כל חנות מציגה את המסכים איך שנוח וכדאי לה.NK כתב:לכל המסכים נתונים יפים! אבל אין כמו מראה עניים....
זה נכון. אבל עדיין גם אם כל חנות תציג את המסך איך שהיא רוצה, עדיין תוכל לקבוע בעצמך אם בכלל אהבת את המסך או לא. לגבי השוואות יהיה לך קצת קשה, תנסה לזכור מה אהבת. בכל זאת בכל חנות תנסה לראות את כל המסכים שמתאימים בתקציב ובגודל ולנסות לזכור כמה אהבת אותם ומה בדיוק אהבת בהם. כעת שתלך לחנות אחרת תראה אם מה שאהבת חוזר על עצמו וכך תוכל להסיק שמדובר בתכונה של המסך ולא משהו שהוא תלוי כיול. לעומת זאת, אם תראה שיש דברים שמשתנים מחנות לחנות תניח שמדובר בכיול ותשתדל לא לשים לב אליו.tovtovtov כתב:צודק - כולכם צודקים, אבל בכל חנות הטלויזיות מכויילות בצורה שונה (ולפעמים מניפולטיבית), לכן קשה להשוות כי בחנות א' הפיליפס נראית טוב יותר לעומת חנות ב'. כל חנות מציגה את המסכים איך שנוח וכדאי לה.NK כתב:לכל המסכים נתונים יפים! אבל אין כמו מראה עניים.......
בכל מקרה - תנסה לראות מה מושך לך את העין מבחינת צבע, תנועה על המסך ואיכות כללית של התמונה.
-
tovtovtov
-
- חבר פעיל במיוחד

DDT חשוב מכיוון שכמה שפחות מכשירים בסלון כל עיצובית זה יותר יפה - אם ניתן לקבל את ה DDT מובנה בטלויזיה ולא כמכשיר חיצוני זה עדיף. פחות חיבורים וכבלים.tamos2009 כתב:שאלה לי אליך
מה ייתן לך DLNA וDDT?
כרגע מה שאני הייתי עושה, מוריד את הפרמטרים האלה מהשיקולים והולך רק על איכות תמונה ומה שבאמת נראה לך.
הרי שחידושים אלו ייכנסו תמיד תוכל לרכושממיר DDT פשוט בעלות ממש לא גבוהה....
-
tovtovtov
-
- חבר פעיל במיוחד

Re: DDT
mamo כתב:לא ברור לי למה אתה מחפש מסך עם תמיכה במדביר מזיקים ישן בשם DDT, או בשמו המלא DichloroDiphenylTrichloroethane.
אולי התכוונת במקרה ל-DTT, כלומר Digital Terrestrial Television ?
...
אפשרות נוספת...
האמת, שאני גם מחפש כרגע את המסך המושלם...
אני מחפש LCD בגודל 42" למרחק צפיה של 3-3.5 מטר.
מהחיפושים שלי, אני יכול להמליץ על פיליפס 42PES0001, אמנם קצת מעל התקציב שלך (מחיר כ-10K), אבל עם הרבה יתרונות:
איכות שידורי SD בין הטובות ביותר (על פי כל הביקורות באתרים בחו"ל), 100 הרץ, DVB-T (או בעברית DTT), תמיכה ב-DLNA (לא לסרטים), כל הכניסות האפשריות, עובי פחות מ-4 ס"מ, ועוד...
אז נכון, אין לו דפדפן מובנה, אבל האם זה נחשה חסרון גדול?
בשלב זה, אני נוטה לרכוש את הדגם הנ"ל, אלא אם כן יתברר לי שבקרוב יגיעו לארץ דגמים חדשים של פיליפס.
נ.ב.: למסך יש קופסת חיבורים נפרדת, שאליה מחוברים כל הכבלים, והיא מחוברת בכבל אחד (שכולל גם את החשמל) אל המסך.
אני מחפש LCD בגודל 42" למרחק צפיה של 3-3.5 מטר.
מהחיפושים שלי, אני יכול להמליץ על פיליפס 42PES0001, אמנם קצת מעל התקציב שלך (מחיר כ-10K), אבל עם הרבה יתרונות:
איכות שידורי SD בין הטובות ביותר (על פי כל הביקורות באתרים בחו"ל), 100 הרץ, DVB-T (או בעברית DTT), תמיכה ב-DLNA (לא לסרטים), כל הכניסות האפשריות, עובי פחות מ-4 ס"מ, ועוד...
אז נכון, אין לו דפדפן מובנה, אבל האם זה נחשה חסרון גדול?
בשלב זה, אני נוטה לרכוש את הדגם הנ"ל, אלא אם כן יתברר לי שבקרוב יגיעו לארץ דגמים חדשים של פיליפס.
נ.ב.: למסך יש קופסת חיבורים נפרדת, שאליה מחוברים כל הכבלים, והיא מחוברת בכבל אחד (שכולל גם את החשמל) אל המסך.
-
tovtovtov
-
- חבר פעיל במיוחד

LG 42LH50YR
ראיתי היום את הדגם - LG 42LH50YR
במיוחד הסתכלתי בשידוריי SD והתמונה הייתה ממש טובה אני חושב שדי דומה לתמונה המאוד טובה (ב SD) של הסוני.
תמונה ה HD מבלו-ריי רמת פירוט ותמונה מדהימה - לא נתפס ממש.
במיוחד הסתכלתי בשידוריי SD והתמונה הייתה ממש טובה אני חושב שדי דומה לתמונה המאוד טובה (ב SD) של הסוני.
תמונה ה HD מבלו-ריי רמת פירוט ותמונה מדהימה - לא נתפס ממש.