שאלה בנוגע להגדרות וחיבור 2 ראוטרים בבית

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
ok103 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 53
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם ,

אני מעונין להוסיף ראוטר נוסף בביתי עקב סיגנל נמוך ואני מבקש את עזרתכם ביעוץ והגדרות ... אני אתאר את הבעיה ואני אודה לכם אם תוכלו לחזור אלי ...

בביתי יש ראוטר של LINKSYS שעובד באופן תקין ... אך בגלל שהבית שלי הוא מפלס אחד (ארוך) המרחק בין הראוטר ( והמיקום הבעייתי שלו -לא ממ"ד/חדר ביטחון) לחלקו האחורי של הבית רב גורמים לבעיות קליטה בחלקו השני של הבית.
אני מעוניין להוסיף ראוטר שישמש כREPEATER ובעצם יגדיל את הסיגנל בבית ויקנה סיגנל גבוה באיזור הבעייתי בו כרגע יש סיגנל נמוך .. להלן שאלותי . . .

1.איזה ראוטר אני צריך לקנות ( האם לקנות ראוטר של LINKSYS נוסף או לא משנה איזה ראוטר ?
2.איזה הגדרות/יכולות ספציפיות אני צריך שיהיה לראוטר החדש ( קראתי משהו על WDS ) ...
3.מישהו יכול לשלוח לי לינק אם הגדרות איך לבצע את הפעולה ? אילו נתונים אני צריך מהראוטר הישן ואיפה להגדיר אותם בראוטר החדש ?
4.האם כאשר תהיה לי קליטה טובה עם הראוטר החדש ( הREPEATER ) אני אוכל לחבר לו מחשב/טלוויזיה בכבל רשת (RJ45 ) רגיל ... או שהקליטה ותעבורת הרשת היא אך ורק אלחוטית ? ( יש לי טלוויזיה חדשה של פיליפס שאני רוצה לחבר לאינטרנט ) .

אודה לכם אם תוכלו לחזור אלי בהקדם ...

בברכה,
עודד ק.
תודה לכל העוזרים .

ashk
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 942
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #2 

ok103 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

תודה רבה ,

יש משהו אחר .... מפורט יותר ... ?

tomerhd
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 751
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #4 

אתה צריך נתב שיודע לתפקד כ AP - ACCESS POINT, או AP יעודי..
מה זה אומר? בהגדרות הנתב המדובר יהיה לך אפשרות לחפש רשתות אלחוטיות ולהתחבר אליהם, אז מה שעושים עם זה בעצם שמים את הנתב השני בנקודה באמצע הדרך בה עדיין יש קליטה טובה והוא ממשיך לשדר את הרשת מאותה הנקודה.
לנתב השני תוכל לחבר ללא בעיה ציוד בRJ45...אבל סביר להניח שלא תעשה את זה מכיוון שאם הנתב לא בעל קליטה ממש ממש חזקה אז אתה פשוט תחזור לבעיה המקורית של חוסר קליטה.

חלק מנתבי הADSL של בזק למשל יכולים לשמש כAP- ראה דוגמא מצורפת על DLINK 2650 שבזק נותנת בחינם כיום:
[imgbig]http://i38.tinypic.com/11tshg7.jpg[/imgbig]

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #5 

אפשרות אחרת היא להשתמש במגדיל טווח כגון זה:
http://www.tamlil2100.co.il/product.asp ... 0&c=125220

אין חשיבות לכך שהוא יהיה מאותו יצרן כמו הנתב שלך. יש לי קופסה כזו בבית, היא מחוברת רק לחשמל. למטרת קונפיגורציה ראשונית יש לה גם חיבור רשת קווי- אתה מחבר את המחשב אליה ישירות, זה מגיע עם CD שמדריך אותך איך להתחבר לקופסא מהמחשב (עם דפדפן), כל מה שצריך לקנפג בה זה איזה רשת "להרחיב" (כי היא עשויה לראות יותר מרשת אחת, שכנים וכו'), ואת הפרמטרים של האבטחה, אם אתה עושה אבטחה אלחוטית.
עובד ללא דופי, ופשוט יותר לדעתי מ ACCESS POINT.

הנה רשימה של מרחיבי טווח נוספים:
http://www.tamlil2100.co.il/product.asp ... 0&c=125220

ok103 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

תודה רבה לכל העוזרים !!
OK103

שלח תגובה