צריך יעוץ ...
-
frankym
- חבר ותיק

- תגובות: 2009
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 61 פעמים
אני רוצה לקנות סטרימר מבחינת תקציב אין בעיה אבל אני רוצה לדעת שהסטרימר יוציא לי סאונד איכותי בסטריאו ..או שבכלל עדיף לי בשביל הסטריאו DAC טוב ..חשוב לי כמובן שיתמוך בכל אפשרויות ניגון הקבצים ויהיה יציב וחזק מבחינת החומרה אבל מעבר להכל הסאונד שיוציא לי בסטריאו והאם בכלל אפשר להוציא סאונד מסטרימר כמו מ DAC...?
אמנם אני לא מקצועי בתחום הזה ויש לי סטרימר פחות משבוע אבל משיטוט בפורומים אני לומד שיש שלושה מועמדים עיקריים (לאו דווקא לפי סדר עדיפות):frankym כתב:אני רוצה לקנות סטרימר מבחינת תקציב אין בעיה אבל אני רוצה לדעת שהסטרימר יוציא לי סאונד איכותי בסטריאו ..או שבכלל עדיף לי בשביל הסטריאו DAC טוב ..חשוב לי כמובן שיתמוך בכל אפשרויות ניגון הקבצים ויהיה יציב וחזק מבחינת החומרה אבל מעבר להכל הסאונד שיוציא לי בסטריאו והאם בכלל אפשר להוציא סאונד מסטרימר כמו מ DAC...?...
1. Pocpcorn A110
2. DVICO TVIX 6500/6600
3. אקסטרימר
שלושתם תומכים כמעט בכל סוגי הקבצים אם לא בכולם. לגבי הסאונד אני לא כל כך מבין אבל לפחות באקסטרימר יש יציאה אופטית שאותה חיברתי למגבר והסאונד פשוט פנטסטי.
קובי
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
אני לא כ"כ מבין את הקשר בין DAC לבין סטרימר.
סטרימר הוא מקור, DAC הוא חוליה בדרך, המתווכחת בין המקור לבין המגבר / רסיבר.
מה המצב אצלך כרגע, מה המקור, מהם התכנים ומהי ההגברה?
סטרימר הוא מקור, DAC הוא חוליה בדרך, המתווכחת בין המקור לבין המגבר / רסיבר.
מה המצב אצלך כרגע, מה המקור, מהם התכנים ומהי ההגברה?
אין חכם כבעל ניסיון. לדעתי כל הסטרימרים לעיל הם בעלי DAC פנימי ולדעתי איכות ה-DAC היא עניין של טעם. מכאן יש לך שלוש אפשרויות: (1) לחפש משהו שמשתמש\השתמש ביציאה האנלוגית של הסטרימרים המוזכרים לעיל ולסמוך על טעמו (לא קל בעיניי, בעיקר עניין הטעם) (2) לבקש סטרימר לבדיקה בבית (לא יודע עם זה מקובל בעסקי הסטרימרים אבל אני מנחש שלא וחבל כי זה הפתרון האידאלי) (3) לקנות סטרימר על פי מאפיינים אחרים שחשובים לך (תמיכה בפורמטים שונים לדוגמה) ואז פשוט לבדוק מה התוצאה.... אם זה לא מרצה תמיד תוכל לקנות DAC שיעמוד בין הסטרימר למגבר (שאגב נראה ממש מעניין, תתחדש!).
מיכאל .