טיפלתי בחלל ההאזנה
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46358
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5076 פעמים
כבר זמן מה שאני זומם לטפל בחלל ההאזנה שלי. החדר סובל מהחזרים רבים והדהוד.
לאחר קבלת מספר הצעות מחיר מאנשי מקצוע, הבנתי כי טיפול על ידי מקצועים בחדר הולך לעלות לי סכום של 5 ספרות לפחות. מכיוון שהתקציב לנושא היה הרבה יותר נמוך, החלטתי לעשות זאת בעצמי.
ביום ראשון האחרון נסעתי לאורנים בקריית ביאליק ורכשתי 20 פאנלים של Heraklith. פלטות אלו מגיעות במימדים של 120x60 בעוביים שונים ובחרתי באלו בעובי 15 מ"מ.
הפלטות מיועדות עבור חיפוי תקרות וקירות. הלוחות עשויים מסיבי עץ מודבקים בלחץ גבוה בעזרת מגנזיט ומופקים מחומרים ידידותיים לסביבה.
ההתקנה של כל הפאנלים לקחה בסביבות 5 שעות (כולל נקיונות). השיפור עצמו הינו מיידי, מספיק כי אני מדבר בסלון והקול פחות מהדהד.
השינוי באודיו הינו מאוד מוחשי, אני מבחין ביתר קלות את מיקום הרמקולים כאשר הם עובדים ונהייתי מאוד רגיש למיקום. אם טרם הטיפול ה Sweet Spot היה רחב למדי (בשל ההחזרים), כיום הוא מאוד צר וממוקד. כעת ב Sweet Spot האודיו מאוד בפוקוס. בנוסף, במעברים של מוזיקה, השקט בין הקטעים יותר מוחשי (בשל חוסר ההדהוד) וממש מקבלים שדרוג משמעותי לעומת המצב הקודם.
כמובן שההתקנה עצמה הייתה "על עיוור", לא זימנתי אנשי מקצוע לדירה ולא התקנתי את הפאנלים בצורה האופטימלית שלהם (עם חלל מאחוריהם עבור תוספת בליעה), אך השיפור יצא יותר טוב ממה שציפיתי ובנתיים אני מנצל את הזמן להכיר את המערכת שלי מחדש. אני דופק לעצמי את הראש ולא מבין איך לא עשיתי את השדרוג הזה מוקדם יותר...
עלויות למתעניינים: 1630 ש"ח עבור הפאנלים.
20 ש"ח עבור הברגים והדיבלים.
סך הכל 1650 ש"ח בלבד. הרבה יותר זול מרוב השדרוגים שלי (וכנראה שגם משלכם) והתוצאה יותר טובה מכל שדרוג של ברזל כלשהו.
לאחר קבלת מספר הצעות מחיר מאנשי מקצוע, הבנתי כי טיפול על ידי מקצועים בחדר הולך לעלות לי סכום של 5 ספרות לפחות. מכיוון שהתקציב לנושא היה הרבה יותר נמוך, החלטתי לעשות זאת בעצמי.
ביום ראשון האחרון נסעתי לאורנים בקריית ביאליק ורכשתי 20 פאנלים של Heraklith. פלטות אלו מגיעות במימדים של 120x60 בעוביים שונים ובחרתי באלו בעובי 15 מ"מ.
הפלטות מיועדות עבור חיפוי תקרות וקירות. הלוחות עשויים מסיבי עץ מודבקים בלחץ גבוה בעזרת מגנזיט ומופקים מחומרים ידידותיים לסביבה.
ההתקנה של כל הפאנלים לקחה בסביבות 5 שעות (כולל נקיונות). השיפור עצמו הינו מיידי, מספיק כי אני מדבר בסלון והקול פחות מהדהד.
השינוי באודיו הינו מאוד מוחשי, אני מבחין ביתר קלות את מיקום הרמקולים כאשר הם עובדים ונהייתי מאוד רגיש למיקום. אם טרם הטיפול ה Sweet Spot היה רחב למדי (בשל ההחזרים), כיום הוא מאוד צר וממוקד. כעת ב Sweet Spot האודיו מאוד בפוקוס. בנוסף, במעברים של מוזיקה, השקט בין הקטעים יותר מוחשי (בשל חוסר ההדהוד) וממש מקבלים שדרוג משמעותי לעומת המצב הקודם.
כמובן שההתקנה עצמה הייתה "על עיוור", לא זימנתי אנשי מקצוע לדירה ולא התקנתי את הפאנלים בצורה האופטימלית שלהם (עם חלל מאחוריהם עבור תוספת בליעה), אך השיפור יצא יותר טוב ממה שציפיתי ובנתיים אני מנצל את הזמן להכיר את המערכת שלי מחדש. אני דופק לעצמי את הראש ולא מבין איך לא עשיתי את השדרוג הזה מוקדם יותר...
עלויות למתעניינים: 1630 ש"ח עבור הפאנלים.
20 ש"ח עבור הברגים והדיבלים.
סך הכל 1650 ש"ח בלבד. הרבה יותר זול מרוב השדרוגים שלי (וכנראה שגם משלכם) והתוצאה יותר טובה מכל שדרוג של ברזל כלשהו.
-
- תמונה מאורנים
-
- תמונה מאורנים
-
- תמונה מאורנים
-
- תמונה מאורנים
-
- הלוחות מועמסים
-
- הסלון טרם ההתקנה
-
- הסלון טרם ההתקנה
-
- העבודה בעיצומה. מתחילים לקבל צורה
-
- סיום העבודה - הקיר האחורי
-
- סיום העבודה - הקיר האחורי עם רמקולים אחוריים
-
- קיר אחורי מקרוב
-
- כל הקיר האחורי
-
- קיר קדמי
-
- מבט מקרוב על הסיבים
-
- מבט מקרוב על החיבורים בין הלוחות
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

יש לי פרוטקציה אצל ההנהלה, אז הסתדרנו
אני דווקא חושב שיצא לא רע מבחינת המראה החיצוני, לא?
נ.ב
אין הערות על הרמקול בפינה?
נ.ב
אין הערות על הרמקול בפינה?
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
התקנתי מערכת מולטימדיה באודיטוריום שגם בו לוחות אלו.
בחדר תקשורת כמעט ולא שמעתי את הקידוחים שעשו באולם אך בחדר בקרה (שהוא נמצא בגובה 3 מטר מעל הבמה) שמעו חזק את ההחזרים של הבאס.
שינוי קטן בזווית תליה של הרמקולים פתרו את הבעיה.
אצליך זה נראה מאוד אסטטי ויפה ונותן גוון נחמד לסלון.
אם אפשר בפרטי לרשום עלויות ואנשי קשר זה יהיה נחמד (יש משהו שאני רוצה לעשות אצל חבר באולפן הביתי שלו).
בחדר תקשורת כמעט ולא שמעתי את הקידוחים שעשו באולם אך בחדר בקרה (שהוא נמצא בגובה 3 מטר מעל הבמה) שמעו חזק את ההחזרים של הבאס.
שינוי קטן בזווית תליה של הרמקולים פתרו את הבעיה.
אצליך זה נראה מאוד אסטטי ויפה ונותן גוון נחמד לסלון.
אם אפשר בפרטי לרשום עלויות ואנשי קשר זה יהיה נחמד (יש משהו שאני רוצה לעשות אצל חבר באולפן הביתי שלו).
- ronensud
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 634
- נתן תודות: 22 פעמים
- קיבל תודות: 40 פעמים
היי זיו, קודם כל תתחדש, בקרוב אצלי.
גם אני מתכוון לרכוש מאורנים פלטות בליעה ואשמח לשאול כמה שאלות, ברשותך:
מדוע בחרת דווקא בלוחות האלו ולא למשל בפלאנו?
מדוע החלטת לתלות את הלוחות על הקירות ולא להתחיל בתקרה?
האם אתה זוכר עלות של פלטת פלנו מול עלות של פלטה מהסוג שרכשת?
תודה ותהנה מהסאונד החדש
גם אני מתכוון לרכוש מאורנים פלטות בליעה ואשמח לשאול כמה שאלות, ברשותך:
מדוע בחרת דווקא בלוחות האלו ולא למשל בפלאנו?
מדוע החלטת לתלות את הלוחות על הקירות ולא להתחיל בתקרה?
האם אתה זוכר עלות של פלטת פלנו מול עלות של פלטה מהסוג שרכשת?
תודה ותהנה מהסאונד החדש
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

ronensud,
הפלאנו הינם לוחות ספוג שנראות מאוד פשוט. מכיוון שהלוחות האקוסטים צריכים להיות בסלון במקום מרכזי, רציתי משהו שיראה יותר טוב. את לוחות הפלאנו ניתן אומנם לצבוע, אך עדיין הם יראו לטעמי פחות "יוקרתיים". בנוסף, פרמטרי הבליעה של ה SONEX Heraklith טובים יותר לעומת הפלאנו וגם חסינים יותר למכות\נגיעות - תופעה שיש לי בסלון הרבה בשל זוג הזעטוטים אשר מתרוצצים בבית. אחרון, היועץ האקוסטי באורנים המליץ עליהם כפתרון טוב יותר.
ההתקנה בוצעה על הקירות מכיוון שזה הפתרון הראשוני שהוצע לי על ידי מספר בעלי מקצוע לאחר שהם ראו תמונות של החדר אצלי. פתרון תקרתי ייתכן ואני אוסיף בעתיד במידה וארצה שיפור נוסף.
לגבי עלויות של מוצרים אחרים, אני מאמין שאם תפנה לאורנים תקבל את התשובה האמינה ביותר.
הפלאנו הינם לוחות ספוג שנראות מאוד פשוט. מכיוון שהלוחות האקוסטים צריכים להיות בסלון במקום מרכזי, רציתי משהו שיראה יותר טוב. את לוחות הפלאנו ניתן אומנם לצבוע, אך עדיין הם יראו לטעמי פחות "יוקרתיים". בנוסף, פרמטרי הבליעה של ה SONEX Heraklith טובים יותר לעומת הפלאנו וגם חסינים יותר למכות\נגיעות - תופעה שיש לי בסלון הרבה בשל זוג הזעטוטים אשר מתרוצצים בבית. אחרון, היועץ האקוסטי באורנים המליץ עליהם כפתרון טוב יותר.
ההתקנה בוצעה על הקירות מכיוון שזה הפתרון הראשוני שהוצע לי על ידי מספר בעלי מקצוע לאחר שהם ראו תמונות של החדר אצלי. פתרון תקרתי ייתכן ואני אוסיף בעתיד במידה וארצה שיפור נוסף.
לגבי עלויות של מוצרים אחרים, אני מאמין שאם תפנה לאורנים תקבל את התשובה האמינה ביותר.
יו , אתה ב-ט-ו-ח שההנהלה ראתה את זה ?ziv_r כתב:יש לי פרוטקציה אצל ההנהלה, אז הסתדרנו![]()
נ.ב
אין הערות על הרמקול בפינה?...
הקיר האחורי נראה מעולה אבל מקדימה קיבלתי חושך בעיניים
הגוון לא מסתדר לי , בכל זאת סלון בייתי ... תצליח לראות סרטים כך ?
חבל שהפלטות האלה לא מעוצבות נאמר בסיגנון אריחי מאיה עם תבליטים - גם יופי אסטתי וגם פונקציונאליות.
(יש כאלה בכלל?) או לפחות בצבע אוףוויט שישתלבו עם צבע הקיר .
שאפו על היוזמה !
פעם ראשונה שאני רואה דבר כזה
- Rino
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5450
- שם מלא: Reem
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 132 פעמים
זיו , האם חשבת להניח את האריחים בצורת שתי וערב , ולא לכסות את כל הקיר?
האם זה חיוני לכסות את כל הקיר?
היום רואים הרבה מקומות עם אריחים אקוסטיים בצורות שונות שמונחים כתמונה וכדומה...
תודה,
האם זה חיוני לכסות את כל הקיר?
היום רואים הרבה מקומות עם אריחים אקוסטיים בצורות שונות שמונחים כתמונה וכדומה...
תודה,
יפה מאוד!
כל הכבוד על היוזמה וההשקעה. גם התוצאה אסתטית בעיני. אם אני לא טועה ראיתי טיפול בחומר הזה בחנות טרמולו בחיפה. מאחר ואני מעוניין להשקיע באופן מקצועי ולא חובבני בחלל ההאזנה הבא שלי, אני תוהה לגבי ההצעות שקיבלת. האם סכום של 5 ספרות לפחות כולל מדידות, ציוד בליעה / פיזור וכן התקנה? אני הנחתי שמדובר בכמה אלפים...
כמו כן, מהו תחום הבליעה של החומר? האם הוא רחב טווח או מתמקד בתחום מסויים, והאם מדדת את החדר לפני ואחרי הטיפול?
כמו כן, מהו תחום הבליעה של החומר? האם הוא רחב טווח או מתמקד בתחום מסויים, והאם מדדת את החדר לפני ואחרי הטיפול?