מגבר שפופרת
מה הסוד של מגבר כזה? למה הוא נשמע יותר טוב ממגבר טרנזיסטורי?
Reasonable people adapt themselves to the world. Unreasonable people attempt to adapt the world to themselves. All progress, therefore, depends on unreasonable people.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
מי אמר שהוא נשמע יותר טוב?
זה לא חוק. יש ויש.
זו רק עוד טכנולוגיה למימוש הגברה.
מה שכן, מרבית מגברי השפופרות הם בעלי עיוות גדול יותר ממגברים טרנזיסטוריים ובהרמוניות מסדר שני, מה שמוסיף "נפח" לסאונד.
או שאוהבים את זה או שלא.
נכון, יש גם מגברים שפופרתיים עם מעט אחוזי עיוות ושלא יישמעו "חמים ומלאים" אבל, אני מדבר על ה"מאפיין" שבגללו אוהבים או שונאים מגברים כאלו.
זה לא חוק. יש ויש.
זו רק עוד טכנולוגיה למימוש הגברה.
מה שכן, מרבית מגברי השפופרות הם בעלי עיוות גדול יותר ממגברים טרנזיסטוריים ובהרמוניות מסדר שני, מה שמוסיף "נפח" לסאונד.
או שאוהבים את זה או שלא.
נכון, יש גם מגברים שפופרתיים עם מעט אחוזי עיוות ושלא יישמעו "חמים ומלאים" אבל, אני מדבר על ה"מאפיין" שבגללו אוהבים או שונאים מגברים כאלו.
האם עיוות גבוה יותר משמעו צליל חם יותר? מרטין אתה מתכוון למונח harmonic distortion? האם מגבר עם 1% HD ישמע חם יותר ממגבר 0.05HD למשל?
לאחרונה שמעתי מגבר שפופרת ואני חייב לציין, שלי הוא נשמע בהרבה יותר מפורט ודינמי.
לאחרונה שמעתי מגבר שפופרת ואני חייב לציין, שלי הוא נשמע בהרבה יותר מפורט ודינמי.
Reasonable people adapt themselves to the world. Unreasonable people attempt to adapt the world to themselves. All progress, therefore, depends on unreasonable people.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
כן, עיוותים זה HARMONIC DISTORTION אולם, זכור - במגברי שפופרות זה מהרמוניות זוגיות ובטרנזיסטורים זה בד"כ הרמוניות אי זוגיות, כאשר מניסויים סטטיסטיים התגלה שאנשים יכולים "לסבול" אחוזים גדולים של עיוות מסדר זוג מאשר מסדר אי-זוגי ולכן מגבר עם אחוזי עיוות גדולים יותר מסדר זוגי עדיין יישמע לך טוב יותר.
כן, העיוותים הללו הם שנותנים את ה"חום" והנפח לצליל.
גם אני אישית אוהב מה שזה עושה לסוגי מוסיקה מסויימים (בעיקר ווראלי ומיתרים) זה נותן להם יותר נפח וחמימות אבל במוסיקה יותר מורכבת בד"כ זה מזיק.
כן, העיוותים הללו הם שנותנים את ה"חום" והנפח לצליל.
גם אני אישית אוהב מה שזה עושה לסוגי מוסיקה מסויימים (בעיקר ווראלי ומיתרים) זה נותן להם יותר נפח וחמימות אבל במוסיקה יותר מורכבת בד"כ זה מזיק.
אז מכאן יוצא שמגבר Hybrid, הוא מעין פשרה בין שני העולמות או שאין קשר בין הדברים?
מרטין, מוסיקה ויראלית במיתרים?...לסוגי מוסיקה מסויימים (בעיקר ווראלי ומיתרים)......
אבל ברצינות,
הייתי מאוד שמח אם מישהו היה מסביר באופן פשטני* מה זה ה"סדר הזוגי" הזה?
וגם בהזדמנות זאת מה זה Damping factor ?
(*בשפה של אחד עם ידע בסיסי בלבד באלקטרוניקה וחשמל.)
I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve...
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
Vick, נכון.
eladdo,
זו טעות TYPO כמובן, הכוונה לווקאלי.
הרמוניות הן מכפלות של התדר הבסיסי.
הרמוניות זוגיות, הן מכפלות בכפולות של 2, 4, 6 וכ' של התדר הבסיסי ואילו אי זוגיות הן מכפלות ב-3, 5, 7 וכו'.
עוצמתן הולכת ויורדת.
דאמפינג:
היחס בין עכבת הרמקול לבין עכבת המגבר.
זה נותן איזושהי אמת מידה ליכולת שליטה של המגבר ברמקול.
ככל שהוא גבוה יותר - יותר טוב.
eladdo,
זו טעות TYPO כמובן, הכוונה לווקאלי.
הרמוניות הן מכפלות של התדר הבסיסי.
הרמוניות זוגיות, הן מכפלות בכפולות של 2, 4, 6 וכ' של התדר הבסיסי ואילו אי זוגיות הן מכפלות ב-3, 5, 7 וכו'.
עוצמתן הולכת ויורדת.
דאמפינג:
היחס בין עכבת הרמקול לבין עכבת המגבר.
זה נותן איזושהי אמת מידה ליכולת שליטה של המגבר ברמקול.
ככל שהוא גבוה יותר - יותר טוב.
מרטין אתה יכול להמליץ על שם של חברות שהן מובילות בתחום הזה?
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
מרטין תודה,
יש לי עוד כמה שאלות על הכפלת התדרים הזאת, אבל אני לא רוצה לפצל את השרשור הזה לשני דיונים שונים...
יש לי עוד כמה שאלות על הכפלת התדרים הזאת, אבל אני לא רוצה לפצל את השרשור הזה לשני דיונים שונים...
I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve...
10k-15k למטרת קניהMartinHSabag כתב:באיזה תקציב?...
ללא הגבלה למטרת ידע
בתקציב של בערך 15 יש
אינגרייטד של: רוג, CARY ,MANLEY, JOLIDA, קונרד גונסון ועוד כמה קצת יקרים יותר.
(סליחה עם שכחתי כמה).
לכולם יש יבואנים בארץ.
ובכלל, תשמע מגברי SINGLE ENDED כמו CARY 805 ו -THOR מחוברים לרמקולים קלים לדחיפה.
אינגרייטד של: רוג, CARY ,MANLEY, JOLIDA, קונרד גונסון ועוד כמה קצת יקרים יותר.
(סליחה עם שכחתי כמה).
לכולם יש יבואנים בארץ.
ובכלל, תשמע מגברי SINGLE ENDED כמו CARY 805 ו -THOR מחוברים לרמקולים קלים לדחיפה.
מרטין, לגבי עניין העיוותים ההרמונים השונים בין סוגי המגברים הנ"ל, האם יש לך קישור למאמר ( עברית / אנגלית ) בנושא ?
תודה
תודה
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6051
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
Vick
ממליץ לך לשמוע Lector אצל AVA.
ממליץ לך לשמוע Lector אצל AVA.