הארד דיסק פנימי או חיצוני?
יתרונות דיסק פנימי:
1. אסתטיקה.
2. מהירות ניגון קבצי 1080P מסויימים.
3. התקנת אפליקציות NMT לגלישה ושיתוף קבצים.
חסרון: התחממות אם מדובר בדיסק פנימי 3.5 אינטש. אם הפנימי 2.5 אינטש אין בעיית ההתחממות.
יתרון חיצוני:
1. ניידות.
2. אין בעיית ההתחממות.
1. אסתטיקה.
2. מהירות ניגון קבצי 1080P מסויימים.
3. התקנת אפליקציות NMT לגלישה ושיתוף קבצים.
חסרון: התחממות אם מדובר בדיסק פנימי 3.5 אינטש. אם הפנימי 2.5 אינטש אין בעיית ההתחממות.
יתרון חיצוני:
1. ניידות.
2. אין בעיית ההתחממות.
תודה על התשובה.
ברשותך שאלות המשך:
2. האם לפי תשובתך אני צריך להבין כי יש קבצי 1080P שלא מתנגנים כמו שצריך כשהם על דיסק חיצוני?
3. אם אין לי רשת אז היתרון הזה מתבטל נכון? ז"א האם יש אפליקציית NMT שלא זקוקה לרשת?
מה לגבי קושי ההתקנה? הבנתי כי כונן חיצוני מעבר לניידות הקלה יותר, מפורמט כ-NTFS בעוד כונן פנימי מפורמט ע"י המכשיר עצמו בפורמט של לינוקס?
האם תהיה בעיה לחבר את המכשיר אח"כ דרך USB למחשב כדי להעביר קבצים?
ברשותך שאלות המשך:
2. האם לפי תשובתך אני צריך להבין כי יש קבצי 1080P שלא מתנגנים כמו שצריך כשהם על דיסק חיצוני?
3. אם אין לי רשת אז היתרון הזה מתבטל נכון? ז"א האם יש אפליקציית NMT שלא זקוקה לרשת?
מה לגבי קושי ההתקנה? הבנתי כי כונן חיצוני מעבר לניידות הקלה יותר, מפורמט כ-NTFS בעוד כונן פנימי מפורמט ע"י המכשיר עצמו בפורמט של לינוקס?
האם תהיה בעיה לחבר את המכשיר אח"כ דרך USB למחשב כדי להעביר קבצים?
באופן עקרוני, אמנם אין לי רשת אבל הנטיה שלי היתה ללכת על כונן פנימי, בעיקר בגלל נושא קבצי ה-1080P.
להעביר את המכשיר לחדר של המחשב ולחבר ל-USB לא נשמע הרבה יותר בעייתי מהלעביר את הכונן הנייד.
מעבר לכך אני ארוויח גם את נושא הקישוריות לרשת אם בעתיד כן תהיה לי רשת ביתית.
מצד שני, חשבתי ללכת על כונן של 1TB ופנימי כזה יש רק 3.5 אינטש ואז יש את בעיית ההתחממות... עד כמה זה קריטי?
האם במקרה של כונן 1TB כדאי ללכת על חיצוני בשל כך?
איזה עוד פרמטרים אני צריך מההארד דיסק שלי? חיבור SATA או SATA2?
להעביר את המכשיר לחדר של המחשב ולחבר ל-USB לא נשמע הרבה יותר בעייתי מהלעביר את הכונן הנייד.
מעבר לכך אני ארוויח גם את נושא הקישוריות לרשת אם בעתיד כן תהיה לי רשת ביתית.
מצד שני, חשבתי ללכת על כונן של 1TB ופנימי כזה יש רק 3.5 אינטש ואז יש את בעיית ההתחממות... עד כמה זה קריטי?
האם במקרה של כונן 1TB כדאי ללכת על חיצוני בשל כך?
איזה עוד פרמטרים אני צריך מההארד דיסק שלי? חיבור SATA או SATA2?
מומלץ לקנות כונן מאחת מהסדרות הירוקות. אין בעיה לקנות 1TB.
כל הארד דיסק עם חיבור SATA יתאים.
כל הארד דיסק עם חיבור SATA יתאים.
אוקיי תודה רבה.
אני עדיין מתלבט, בעיקר בגלל הצורך כיום מול העתיד.
כאמור כרגע אין לי רשת ולכן אולי כדאי ללכת על חיצוני, בעיקר בגלל נושא הניידות להעברת קבצים מהמחשב.
מצד שני אם יש בעיה בניגון של חלק מקבצי 1080P... בעיה.
ממול עומד הפנימי, נושא ההתחממות והניידות, אבל אם בעתיד תהיה רשת, זה יהיה פלוס.
נראה מה נחליט כבר
אני עדיין מתלבט, בעיקר בגלל הצורך כיום מול העתיד.
כאמור כרגע אין לי רשת ולכן אולי כדאי ללכת על חיצוני, בעיקר בגלל נושא הניידות להעברת קבצים מהמחשב.
מצד שני אם יש בעיה בניגון של חלק מקבצי 1080P... בעיה.
ממול עומד הפנימי, נושא ההתחממות והניידות, אבל אם בעתיד תהיה רשת, זה יהיה פלוס.
נראה מה נחליט כבר
- Gili_Regev
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5111
- שם מלא: גילי
- נתן תודות: 342 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
כמה דברים..
יש לי TVIX 6500.
ראשית, אני עוד לא נתקלתי בקובץ 1080P שמקרטע מדיסק חיצוני. יכול להיות שהדבר שונה בנגני NMT.
לגבי דיסק חיצוני או פנימי, ברור שחיצוני!!!
לנייד את כל הנגן למחשב זה Overhead מטורף. הייתי שם..
חוץ מזה, ניתוק וחיבור מחדש כל פעם של ה- HDMI והאופטיקה לא בריא בכלל, ועם הזמן עלול להיגרם נזק לכניסות.
לגבי איזה דיסק חיצוני, ממליץ לך על My Book של WD.
ראשית, יש לו ספק כוח עצמאי, והוא אינו "נשען" על ה- Streamer מהבחינה הזו. חשוב מאוד!!
דבר שני, ברגע שאין סיגנל, הוא כבה מעצמו, ואתה לא צריך לכבות/להדליק אותו בכל פעם. הוא מגיב בהתאם לנגן.
עצה שלי, קח לך אותו כדיסק חיצוני, רכוש עוד כבל מתח בנוסף, אותו תמקם ליד המחשב בצמוד לכבל USB שיוצא מהמחשב.
כשתרצה להעתיק תוכן, כל שתצטרך זה לנתק את הדיסק מה- USB והחשמל בסלון, או איפה שזה לא יהיה, לגשת איתו למחשב, שם כבר יחכה לך כבל מתח + USB, מעתיק את התוכן, ומחזיר אותו לסלון.
בלי להתעסק עם ניצוקים של כבלים, ניוד הנגן ושאר באלאגנים..
יש לי TVIX 6500.
ראשית, אני עוד לא נתקלתי בקובץ 1080P שמקרטע מדיסק חיצוני. יכול להיות שהדבר שונה בנגני NMT.
לגבי דיסק חיצוני או פנימי, ברור שחיצוני!!!
לנייד את כל הנגן למחשב זה Overhead מטורף. הייתי שם..
חוץ מזה, ניתוק וחיבור מחדש כל פעם של ה- HDMI והאופטיקה לא בריא בכלל, ועם הזמן עלול להיגרם נזק לכניסות.
לגבי איזה דיסק חיצוני, ממליץ לך על My Book של WD.
ראשית, יש לו ספק כוח עצמאי, והוא אינו "נשען" על ה- Streamer מהבחינה הזו. חשוב מאוד!!
דבר שני, ברגע שאין סיגנל, הוא כבה מעצמו, ואתה לא צריך לכבות/להדליק אותו בכל פעם. הוא מגיב בהתאם לנגן.
עצה שלי, קח לך אותו כדיסק חיצוני, רכוש עוד כבל מתח בנוסף, אותו תמקם ליד המחשב בצמוד לכבל USB שיוצא מהמחשב.
כשתרצה להעתיק תוכן, כל שתצטרך זה לנתק את הדיסק מה- USB והחשמל בסלון, או איפה שזה לא יהיה, לגשת איתו למחשב, שם כבר יחכה לך כבל מתח + USB, מעתיק את התוכן, ומחזיר אותו לסלון.
בלי להתעסק עם ניצוקים של כבלים, ניוד הנגן ושאר באלאגנים..
- uris
- מורעל האתר

- תגובות: 6784
- שם מלא: אורי שמאי
- נתן תודות: 78 פעמים
- קיבל תודות: 243 פעמים
אם אין רשת בבית עדיף דיסק חיצוני - ברור לחלוטין!!
אם יש רשת בבית (חוטית) אז דיסק פנימי בודאי! (זו התצורה הנוחה והטובה , עובדת אצלי מצוין) חלק מהתכנים היותר כבדים (סתם כי כך החלטתי) יושבים בדיסק הפנימי ב 6500 כל השאר מנוגנים דרך nas ברשת.
העתקת קבצים לסטרימר דרך הרשת בקלי קלות...
אם יש רשת בבית (חוטית) אז דיסק פנימי בודאי! (זו התצורה הנוחה והטובה , עובדת אצלי מצוין) חלק מהתכנים היותר כבדים (סתם כי כך החלטתי) יושבים בדיסק הפנימי ב 6500 כל השאר מנוגנים דרך nas ברשת.
העתקת קבצים לסטרימר דרך הרשת בקלי קלות...
- Gili_Regev
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5111
- שם מלא: גילי
- נתן תודות: 342 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
צודק בהחלט, טוב שהוספת את ההערה.uris כתב:אם אין רשת בבית עדיף דיסק חיצוני - ברור לחלוטין!!
העתקת קבצים לסטרימר דרך הרשת בקלי קלות......
כשאמרתי שעדיף דיסק חיצוני, זה היה בהנחה שאין רשת קווית בבית.
אם יש רשת קווית, אז בהחלט דיסק פנימי עדיף.