אתחיל ואומר שהמחשבה שלך נכונה, כמו גם תיאור המערכת.
אני אחדד כמה דברים שקצת פיספסת:
Server - את הסרבר אתה תמקם בחדר כל שהוא בבית (מומלץ בחום לא לשים אותו בסלון משיקולי גודל, אסתתיקה, רעש וחום). בסרבר יהיו לך 2 כרטיסי הקלטה אשר יחוברו לשני ממירים, ו-storage לאחסון כל התוכניות המוקלטות (דיסק אחד או raid - לשיקולך).
הסרבר יתפעל את הממירים בעזרת ir blaster, וכך הוא יחליף ערוצים באופן אוטומטי. בניגוד למה שכתבת: הקליינטים לא מדברים בכלל עם הממירים ולכן הבעיה שתיארת ("השליטה ב קליינטים. הרי חייבים להעביר חוטים ל IR בממירים") כלל לא קיימת.
Client
למרות שיש לך שרת אחד, המחובר לשני ממירים, אתה יכול לפרוס יותר משני קליינטים ברחבי הבית. אתה תוכל לצפות/להקליט רק משני ערוצים בו זמנית, אבל לא תהיה הגבלה על כמות הקליינטים שרואים תכנים מוקלטים וכדומה.
בתור קליינט, אני ממליץ ללכת על מחשב "רזה" קטן, קומפקטי ושקט.
השליטה על הקליינטים נעשית בעזרת שלט מקומי אשר מדבר ב-IR עם הקליינט עצמם. הקליינטים מחוברים לתשתית ethernet ביתית וכך הם מדברים עם הסרבר.
תוכנות:
יש כמה תוכנות שתומכות בארכיטקטורה הזו:
1. מדיה פורטל - עבודה בתצורת שרת-לקוח הינה תכונה חדשה יחסית של מדיה פורטל. לטעמי היא עדיין אינה בשלה ויציבה מספיק ל-prime time.
2. sage tv - תוכנה ותיקה ויציבה. יש לה יכולות הקלטה מצויינות, היא קצת נשארת מאחור בטיפול בשירים/ סרטים שהורדו מהרשת (אשפי sage מוזמנים לתקן אותי אם אני טועה). ל-sage יש יתרון גדול בדמות extender - מכשיר שעולה כ-200 דולר ומתפקד כקליינט לכל דבר ועניין.
3. mythtv - תוכנת קוד פתוח ותיקה, יציבה, אשר מושכת אליה מאות ואלפי מפתחים כבר מספר שנים. אתה יכול לקרוא סקירה שנכתבה כאן באתר עליה (
http://www.hometheater.co.il/article013 ... 7%95%D7%A1).
ל-myth יש כמה יתרונות ברורים (תמיכה במספר שרתים, ולמעשה במספר אינסופי של ממירים בבית, טיפול בכל סוג מדיה, ניגון תכנים תוך שימוש בהאצת חומרה ועוד). החסרון הגדול של myth הוא שזו תוכנה עבור לינוקס בלבד ותהליך ההתקנה שלה מורכב ולא פשוט למי שלא מכיר את מערכת ההפעלה הזו. לזכותה יאמר - שברגע שהעסק עובד - לא צריך לגעת יותר בכלום במשך שנים.