שלום לכולם,
אולי תוכלו לעזור לי להבין את ההגיון...
מצד אחד מציעים לנו היצרנים מקרנים עם עוד ועוד ANSI LUMENS...
מצד שני הייתי באיזו חנות ואמר לי שעדיף לקחת לקונוע ביתי פחות לומנס - משהו כגון 850 עד 1200 (DLP).
חוץ מזה אני שם לב שהרבה מקרנים יקרים דווקא הם בעלי אנסי לומנס נמוך יחסית - 850, 750 וכו'...
מישהו יכול להסביר מה הבחירה הנכונה? בהנחה שהמכשיר מיועד לקונוע ביתי בעיקר עם אופציה לצפיה גם בטלויזיה לפעמים/ לווין וגם לפעמים למצגות...
בתודה מראש...!
2000 ANSI LUMENS או 1000 למקרן. מה עדיף?
-
freepass99
-
- חבר פעיל

- תגובות: 60
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
בהירות לא צריך יותר מ 850 לסלון ממוצע, אבל עדיף שיחס קונטרסט הייה כמה שיותר גבוהה
משהו כמו 2000:1 ומעלה
יש הרבה מקרנים עם בהירות גבוהה אבל קונטרסט נמוך, או שבהירות גבוהה עד שבסרט לא מבחינים בין הים לשמיים, שניהם נראים אותו דבר.
אני ממליץ לך לשפוט בעצמך, לך לחנות וצפה במספר מקרנים.
משהו כמו 2000:1 ומעלה
יש הרבה מקרנים עם בהירות גבוהה אבל קונטרסט נמוך, או שבהירות גבוהה עד שבסרט לא מבחינים בין הים לשמיים, שניהם נראים אותו דבר.
אני ממליץ לך לשפוט בעצמך, לך לחנות וצפה במספר מקרנים.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
בוא נתחיל בזה שלא ניתן להאמין לנתונים של היצרן.
הסיבה היא פשוטה - כל אחד מודד את זה בצורה שונה - למשל, מה יעזור לך מדידה של אנסי לומנס במצב פרזנטציה ובמצב הכי פחות חסכוני עם בהירות במקסימום ואיריס פתוח?
מעבר לזה, אנסי לומנס מבלי לדעת את גודל המסך וה-GAIN שלו זה כמו לשאול האם 500 כ"ס יותר טוב מ-400 כ"ס מבלי לדעת מה משקל האוטו.....
מה שחשוב בשורה התחתונה זה לא הבהירות שיוצאת מהמקרן אלא הבהירות על המסך שלך.
בקולנוע יש לזה תקן, אבל יש מרחב לטעם אישי.
בד"כ נהוג משהו סביב ה-20 לאמברט. בדוק באזור ההורדות שלנו ותמצא שם מחשבונים לחישוב הלאמברט כפונקציה של האנסי לומנס, גודל המסך וה-GAIN שלו.
הסיבה היא פשוטה - כל אחד מודד את זה בצורה שונה - למשל, מה יעזור לך מדידה של אנסי לומנס במצב פרזנטציה ובמצב הכי פחות חסכוני עם בהירות במקסימום ואיריס פתוח?
מעבר לזה, אנסי לומנס מבלי לדעת את גודל המסך וה-GAIN שלו זה כמו לשאול האם 500 כ"ס יותר טוב מ-400 כ"ס מבלי לדעת מה משקל האוטו.....
מה שחשוב בשורה התחתונה זה לא הבהירות שיוצאת מהמקרן אלא הבהירות על המסך שלך.
בקולנוע יש לזה תקן, אבל יש מרחב לטעם אישי.
בד"כ נהוג משהו סביב ה-20 לאמברט. בדוק באזור ההורדות שלנו ותמצא שם מחשבונים לחישוב הלאמברט כפונקציה של האנסי לומנס, גודל המסך וה-GAIN שלו.
-
freepass99
-
- חבר פעיל

- תגובות: 60
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
תודה לכם על העזרה...
אני אבדוק את נושא המחשבונים..
אני אבדוק את נושא המחשבונים..