היתכן שקובץ MKV יהיה איכותי יותר מסרט BLU RAY ?
לחברי הפורום שלום
לאחרונה יצא לי לראות קובץ MKV של סרט ומשום מה נראה לי כי הקובץ נראה טוב יותר מגרסת הבלו ריי האם יתכן ?
משום מה נראה פחות גרעיני מקרוב היתכן ? גודל הקובץ היה סביב ה 8 GIGA מה שלא כל כך הסתדר לי כי סרט בלו ריי נע סביב ה20 GIGA ומעלה ועל פניו אמור להיות פחות איכותי .
ומאיזה רזולוציה מוגדר קובץ כקובץ HD .לפי מיטב ידיעתי קובץ בגודל מינימום X:720 ומעלה .
לעומת זאת לאחרונה בניגון קובץ בגודל של 1200:620 ,הנגן מסוג POWER DVD זיהה אותו כקובץ HD ,היתכן ?
לאחרונה יצא לי לראות קובץ MKV של סרט ומשום מה נראה לי כי הקובץ נראה טוב יותר מגרסת הבלו ריי האם יתכן ?
משום מה נראה פחות גרעיני מקרוב היתכן ? גודל הקובץ היה סביב ה 8 GIGA מה שלא כל כך הסתדר לי כי סרט בלו ריי נע סביב ה20 GIGA ומעלה ועל פניו אמור להיות פחות איכותי .
ומאיזה רזולוציה מוגדר קובץ כקובץ HD .לפי מיטב ידיעתי קובץ בגודל מינימום X:720 ומעלה .
לעומת זאת לאחרונה בניגון קובץ בגודל של 1200:620 ,הנגן מסוג POWER DVD זיהה אותו כקובץ HD ,היתכן ?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
כנראה שמי שקידד שוב את הסרט מתקחיטור הבלו ריי המקורי דאג להעביר גם פילטר החלקה כדי להעלים את גרעיניות הסרט.
HD מוגדר כהחל מ 720 שורות ביחס רחב
זו טענה שצריך להפנות ל PowerDVD. אישית אני חושב שהם בטעות מחליטים שכל מה שיותר מ 576 שורות הוא HD
HD מוגדר כהחל מ 720 שורות ביחס רחב
זו טענה שצריך להפנות ל PowerDVD. אישית אני חושב שהם בטעות מחליטים שכל מה שיותר מ 576 שורות הוא HD
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
אז בפועל מה שאתה בעצם אומר כי קובץ הMKV של 1920:1080 עבר
פילטריזיציה שיוצרת תחושה של תמונה איכותית יותר מאשר של קובץ הM2TS המקורי ?
למרות הבדלי הגדלים בינהם ,כי בכל זאת גודל הקובץ המקורי הוא בערך פי 3 מגודל קובץ הMKV,
ומבחינת ההגיון הפשוט בלו ריי אמור להיות בעל האיכות הטובה ביותר . לא ?
למרות הבדלי הגדלים בינהם ,כי בכל זאת גודל הקובץ המקורי הוא בערך פי 3 מגודל קובץ הMKV,
ומבחינת ההגיון הפשוט בלו ריי אמור להיות בעל האיכות הטובה ביותר . לא ?
זה לא נכון שצריך להגיע ל-720 שורות, כי 720*1280 נותן יחס של 16:9
רוב הסרטים מצולמים בפורמטים רחבים יותר לכן הם לא תופסים את 720 השורות,
סרט עפ 610 שורות בתנאי שיש לו פסים שחורים והוא לא בפורמט 16:9 אכן יכול להיות HD.
רוב הסרטים מצולמים בפורמטים רחבים יותר לכן הם לא תופסים את 720 השורות,
סרט עפ 610 שורות בתנאי שיש לו פסים שחורים והוא לא בפורמט 16:9 אכן יכול להיות HD.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73297
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3160 פעמים
אני אפתיע אותכם, HD "רישמית" מתחיל מ 1024×768 :
http://en.wikipedia.org/wiki/High-definition_television
לגבי השאלה, לרב זה לא הגיוני אלא אם כן הבלוריי במקור באיכות נמוכה מלכתחילה (סרט ישן נניח שלא עבר רסטורציה) וה MKV עבר מקצה שיפרוים - רק אז המצב שתיארת אפשרי. על איזה סרט מדובר ד"א?
לגבי השאלה, לרב זה לא הגיוני אלא אם כן הבלוריי במקור באיכות נמוכה מלכתחילה (סרט ישן נניח שלא עבר רסטורציה) וה MKV עבר מקצה שיפרוים - רק אז המצב שתיארת אפשרי. על איזה סרט מדובר ד"א?
רוב ה MKV עוברים דרך פילטרים של חידוד, קונטרסט, הסרת רעש וכו. בדר"כ זה לא מוצלח במיוחד.
- Huber
- חבר במועדון HT

Pavelz - אני ואתה. רק ללקוחות משלמים יש זכות הצבעה 
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
חבל רק שההגדרה שלך למסך CRT היא לא נכונה ומטעה ואתה בכל זאת נצמד אליה
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
זאת ההגדרה לטלוויזיה לא לסרטHuber כתב:אני אפתיע אותכם, HD "רישמית" מתחיל מ 1024×768 :
לגבי השאלה, לרב זה לא הגיוני אלא אם כן הבלוריי במקור באיכות נמוכה מלכתחילה (סרט ישן נניח שלא עבר רסטורציה) וה MKV עבר מקצה שיפרוים - רק אז המצב שתיארת אפשרי. על איזה סרט מדובר ד"א?...
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7651
- נתן תודות: 486 פעמים
- קיבל תודות: 885 פעמים
לא נראה לי ש MKV ייראה יותר טוב מהמקור, אולי שווה אליו. אגב מניסיון שלי האיכות של MKV לא פחות טובה מהמקור, מהשוואה שפעם עשיתי ממש לא הצלחתי למצוא הבדל. כנראה תלוי אם זה היה קידוד איכותי או לא.
- Huber
- חבר במועדון HT

לא עשיתי את ההשוואה, אבל ראיתי כמה ריפים של בלוריי שהאיכות לא התקרבה ל HD אמיתי (רעשים, לילוכים, חוסר חדות וכו). מה קורה אם לוקחים סרט שכזה ו"מנקים" אותו בריפ? האם אז האיכות לא תהיה טובה יותר?9000es כתב:שלום לכולם .
אין שום סיכוי בעולם שסרט ב MKV יראה יותר טוב מסרט מקורי בבלוריי ....
- Huber
- חבר במועדון HT

גם תחת HD VIDEO הרזולוציות המוגדרות כ HD מתחילות כך:sagioto כתב:זאת ההגדרה לטלוויזיה לא לסרטHuber כתב:אני אפתיע אותכם, HD "רישמית" מתחיל מ 1024×768 :
לגבי השאלה, לרב זה לא הגיוני אלא אם כן הבלוריי במקור באיכות נמוכה מלכתחילה (סרט ישן נניח שלא עבר רסטורציה) וה MKV עבר מקצה שיפרוים - רק אז המצב שתיארת אפשרי. על איזה סרט מדובר ד"א?......
http://en.wikipedia.org/wiki/High-definition_video
ד"א - כיום אפילו לדברים הרבה פחות מזה גופים מסויימים (אפל למשל או YOUTUBE) קוראים "HD", ע"ע ה "HD" שב"אתהצינור" או בפרומואים באתר של אפל שאפילו לא מגיעים למינימום הזה - בדיחה.