מנסה להבין מה מיוחד במעבדים בSTREAMERS!!

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
tomerhd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 751
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #1 

אולי השאלה יותר מתאימה לפורום HTPC לא הייתי בטוח...
המחשב שלי amd athlon 2500 עם זכרון 758 וכרטיס RADEON 9550...
ותוכן HD מקרטע
עבדתי לפי המדריכים בפורום..ניסיתי את כל התוכנות...
הורדתי גרסת WINDOWS XP PREFORMENCE שמישהו בנה התקנה ללא הדברים הכבדים ביותר במערכת ההפעלה,
התקנתי LINUX UNENTO...שום דבר פשוט שום דבר.....

אני מנסה להבין? במזרימדיה מעבד שנראה חלש חלקם עם ATOM אפילו..זכרון ממש קטן...מה עושה אותם כל כך מיוחדים שהם מריצים הכל? התוכנה שהם רצים איתה? אני יכול למצוא תוכנה כזו או מערכת הפעלה כזו ולהתקין אותה אצלי??

פשוט לא ברור!!??

yossikfir
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 59
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

זכרון 758?!

שליחה #2 

אני בעקרון עד לא מזזמן עבדתי עם המחשב לצפייה בסרטי HD בטלויזיה ולא היו לי שום קרטועים
אבל זכרון נשמע קצת נמוך , אני עם 2 גיגה זכרון אולי בגלל זה

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #3 

מה שמיוחד בסטרימרים למיניהם, או במחשבים "חלשים" (עם מעבד atom חלש יחסית) הוא שהם יודעים לבצע את כל פענוח הוידאו בחומרה.
פעולת פענוח וידאו כוללת בתוכה הרבה מאוד עבודה מתימטית עם מטריצות. המעבד הכללי במחשב אינו מכיל מסלולים ייעודיים לכך ולכן הוא צריך הרבה מחזורי שעון על מנת לבצע הכפלת מטריצה או חישוב מסויים.
מעבדים גרפים, והמעבדים שיש בסטרימרים מכילים מסלולים ייעודים להכפלת מטריצות וחישובים נפוצים אחרים בפענוח וידאו, ולכן מבצעים את הפעולות הספציפיות האלה הרבה יותר מהר, למרות שתדר השעון שלן נמוך.
You are never fully dressed without a smile

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #4 

Shed הסבר מעניין , תודה.
הייתי מוסיף שבסטרימר עם יעוד יחודי אין בעיה של התנגשות דרייברים תוכנות וכו'...צרוב לו כל מה שצריך וזהו (חוץ מעדכונים מידי פעם)

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #5 

k-pax, כדי להרחיב על ההסבר שנתן לך shed. במזרימי מדיה לא תמצא מעבד רב תכליתי כמו במחשבים ולכן אי אפשר ממש להשוות. הטריק הגדול בעיבוד ווידאו הוא שמספר הנוסחאות הנדרשות הוא מועט, ידוע מראש וקבוע. ההבדל הוא שצריך להחיל אותן על סט מאוד גדול של נתונים בו זמנית ולכן זה תחום שמאוד מתאים ליחידות DSP או Array processors. מעבדים רב תכליתיים לעומת זאת מאוד גרועים בתחום הזה כי הם מכוונים לעבודה הדורשת הפעלת מספר רב של פעולות בסדר שלא תמיד ידוע מראש, באופן סריאלי ועל סט נתונים הרבה יותר קטן.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”