אחרי שראיתי את ירידת המחירים וגם את הפרומו של השלט החדש עם זיהוי התנועה שעומד לצאת, החלטתי לקנות PS3. הבעיה היא כזו: אני תכננתי להוציא עד 1500 ש"ח למכשיר ושני שלטים. היו אמורים להביא לי את המכשיר מארה"ב אבל זה לא יצא אל הפועל, וכעת אין לי מי שיבריח לי את זה ויעשה את העסקה משתלמת (בלי לקחת בחשבון אם היו תופשים את השליח ). מכיוון שבארץ הכל חייב להיות נורא יקר - ב-1500/600 ש"ח אני לא יכול לקנות מכשיר חדש ושני שלטים. השאלה היא האם זה מקובל לקנות כאלו מכשירים (שנראה לי די רגישים ומועדים לפורענות) ביד שנייה, ומהם אמצעי הזהירות והבדיקות שאני יכול לנקוט כדי לקנות משהו שהוא תקין?
אני אישית לא הייתי רוכש מכשיר אלקטרוני שכזה יד שנייה, אבל הי - זה אני. אם כבר רוכשים יד שנייה המחיר צריך להיות לפחות 40 (רצוי 50) אחוז פחות והייתי בודק שהכל תקין אצל המוכר לפני התשלום (בודק שהכונן קורא דיסקים תקין, שהכרטיס רשת האלחוטי מתפקד, שאפשר להתחבר ל PSN, שהשלטים תקינים וכו).
ה PS3 בארץ עולה כ 1900 שח - לדעתי תוסיף עוד 400 שח וזהו. הכי בריא.
הגרסה שעולה 1900 היא לא הגרסה של ישפאר. אין לך אחריות של ישפאר עליה ואם היא אמריקאית (די בטוח שכן) אתה לא תוכל לנגן סרטי בלו ריי שנקנו בארץ (רק כאלה מארצות הברית). הגרסה שישפאר מייבאת עולה 2100 ובאה עם כבל HDMI ברשת באג ובעיני היתרון הגדול שלה היא שאתה יכול לגשת לבלוקבסטר\האוזן השלישית ולהשכיר סרטי בלו ריי. קח בחשבון שעם יד שניה שאתה לא באמת יודע מה עבר על המכשיר ושכבר אין עליו אחריות. אם הוא מתקלקל, יש סיכוי לא רע בכלל שהתיקון יעלה לך את השארית מקונסולה חדשה ובנוסף לך תדע כמה זמן תהיה בלי המכשיר.
להביא משומש מאי ביי זה לא משתלם בגלל שהמכשיר יעלה יותר מ50$, הוא כבד ולכן משלוח יקר ובנוסף תצטרך לשלם מכס על המכשיר+משלוח ומע"מ. אני לא יודע כמה כדאיי זה יצא לך בשביל מוצר בלי אחריות שאפילו לא בדקת אותו לפני הקניה.
flsh כתב:אם היא אמריקאית (די בטוח שכן) אתה לא תוכל לנגן סרטי בלו ריי שנקנו בארץ (רק כאלה מארצות הברית).
...
לא נכון.
רוב הסרטים/סדרות ב- Blu-Ray הם Region-Free. יש בדביק לינק לאתר שבו ניתן לבדוק ספציפית עבור כל כותר האם הוא Region-Free ואם כן הוא ניתן לניגון בכל מכשיר לא משנה היכן נרכש. אז כל מה שצריך לעשות זה לבדוק.
הרוב המוחלט פתוח לכל האזורים. לכן, האזור של המכשיר לא אמור להוות שיקול לפי דעתי.
אני קניתי לפני כמעט שנה מכשיר ב- 500 ש"ח פחות בלי אחריות של ישפאר ואזור A ל- Blu-Ray - עובד כמו גדול ולא צריך את ישפאר. כך ששנת האחריות כמעט נגמרה ואני את ה- 500 ש"ח חסכתי.
הלכתי לבלוקבסטר ואכן כמעט כל סרטי הבלו-ריי שם הם מולטיזון. הבנתי שגם רוב המשחקים בארץ הם כך, ואף שכדאי NTSC עבור משחקים להורדה.
בכל מקרה, אני עוד צריך לחשוב על הנושא. בינתיים, נרה לי הכי בטוח אם כבר יד-שנייה אז מחברי האתר! אם מישהו רוצה למכור או מכיר מישהו עם מכשיר תקין שרוצה למכור במחיר טוב - בבקשה פנו אלי בפרטי.
תעקוב קצת אחרי יד2 ותראה שאנשים בארץ קצת לא שפויים.
אם אתה מגיע לאילת אתה יכול לרכוש שם ב 1850 ש''ח עם אחריות של ישפאר וזה נראה לי כרגע הדיל הכי טוב בארץ.
זה עדין לא סוגר לך שני שלטים אבל המכשיר יהיה חדש.
המשחקים הם כולם מולטיזון, ואין קשר בין מקור הקונסולה ובין הורדות - אני מוריד עם הקונסולה האירופאית שלי תכנים מכל החנויות בעולם, מיפן ועוד ארה"ב, כולל כל מה שבדרך, והיה לי גם משתמש בחנות האוסטרלית לכמה ימים, אבל זה לא פתר את הבעיה שעליה ניסיתי להתגבר, אז מחקתי אותו.
בועזון כתב:אני מבין את החברה שמוכרים ביד שנייה באזור 1800 ש"ח....הם קנו את המכשיר ב-3000 שקל, ולא תכננו שהמחיר יצנח. אבל עדיין צריך להכיר במציאות....
...
אני לא מבין אותם..הם כנראה לא חיים לפי מצב השוק...אולי מסרבים לראות את המציאות שמכשיר חדש SLIM עולה 1850 ש"ח באילת עם אחריות של ישפאר וכבל HDMI די איכותי.
האמן לי שלא אתה ולא אני אוהדים גדולים של ישפאר.
תעשה לעצמך טובה, המכשיר הזה גם ככה מחזיר את כל הכסף שתשקיע בו והאמן לי שאתה תשקיע כמו גדול. תוסיף את ה-500 שקל וקנה אותו חדש מהניילונים עם אחריות בארץ. הכמה מאות שקלים האלו לא שווים את הבריאות שלך. מנסיוני, מעטים הם האנשים בארץ שיודעים איך לשמור על האלקטרוניקה שלהם. תמיד דוחפים הכל לתוך ויטרינה חנוקה, את הדיסקים מנקים רק אחרי שהמכשיר עושה רעשים של חריקה וחריטה, בקיצור חבל לך על הזמן ידידי. תוסיף עוד כמה שקלים ואת הסלידה שלך מישפאר תביע בעזרת קנית משחקים ועזרים מחו"ל. כי אחרי הכל את הכסף הבאמת גדול הם עושים על המשחקים.
עוד לא קיבלתי אותו. אני אמור לקבל מכתב ממפעל הפיס עם הוראות כיצד מקבלים.
בכל אופן, אני עדיין מתלבט מה לעשות איתו... יש לי HTPC ואני לא יודע אם אני צריך עוד גאדג'ט כזה...
זה לא נכון לכתוב שבאילת המכשיר עולה 1850.
אני עכשיו באילת, ועוד לא ראיתי שום דבר כזה.
סך הכל מישהו שגולש בפורום הצליח להוריד את המוכר מ-2200 ל-1850, זה לא אומר שכולם יצליחו(אני אנסה באותה החנות בימים הקרובים).
Huber כתב:אני אישית לא הייתי רוכש מכשיר אלקטרוני שכזה יד שנייה, אבל הי - זה אני. אם כבר רוכשים יד שנייה המחיר צריך להיות לפחות 40 (רצוי 50) אחוז פחות והייתי בודק שהכל תקין אצל המוכר לפני התשלום (בודק שהכונן קורא דיסקים תקין, שהכרטיס רשת האלחוטי מתפקד, שאפשר להתחבר ל PSN, שהשלטים תקינים וכו).
ה PS3 בארץ עולה כ 1900 שח - לדעתי תוסיף עוד 400 שח וזהו. הכי בריא.
אם PS# "רגיל" עולה בארץ כ 1990 שח, הזמנת התוספות מחול יעלה כ 390 ש"ח, לדעתי יותר משתלם לקנות בארץ רק את החבילה הבסיסית ולהזמין את השאר מחול והנה חסכת כ 100 ש"ח. אם אין לך כח "ללקט" מפה ומשם - אז המחיר סביר.
נשמע מחיר סביר לא יקר ולא זול.
המוכר מחכה לתשובה? מה הוא לחוץ? תשים לב ממי אתה קונה.
שלט ב 90 ש''ח כולל משלוח מקורי של סוני לא הצלחתי לראות בקישור.
זה מדהים כמה מבלבלים לכולם את המוח לגבי HDMI, אני מוכן לשים כסף שאף מומחה לא יוכל להגיד אם המכשיר מחובר עם כבל שעלה 150 ש''ח או 5 $ בחיבור סטנדרטי.
הכי חשוב שיהיה לך את זה מהר שתוכל להנות ממנו כמה שיותר מהר.