המלצה ללוח אם חדש
לפני כחודשיים רכשתי לוח אם G43 של GIGABYTE לHTPC ,
אמנם ה4500 מתפקד טוב בHTPC ונראה שהוא מספיק לסרטים שאני רואה ( 720P ו DIVX) , התמונה יפה וחלקה , בקרוב אני אבדוק מה היכולות שלו במשחקים פשוטים.
הבעיה של ה4500 זה הדרייברים , הדרייברים לא מתפקדים טוב ויש בהם הרבה באגים הם מאד פשוטים ללא אופציות מתקדמות,
לדוגמא אני מנסה להגדיר רזולוציה של 1366X768 ,לאחר עדכון של הדרייברים לגרסה האחרונה הגדרתי 1366 למחרת הדלקתי את הHTPC מחדש והנה הוא עולה עם 1280X720
ניסיתי שוב להגדיר 1366 אבל האופציה לא קיימת , ביצעתי RESTART למחשב והנה ה1366 קיים הגדרתי שוב וביצעתי RESTART הכל עבד תקין, אחרי יומיים ה1366 נעלם שוב
.
אמנם ה4500 מתפקד טוב בHTPC ונראה שהוא מספיק לסרטים שאני רואה ( 720P ו DIVX) , התמונה יפה וחלקה , בקרוב אני אבדוק מה היכולות שלו במשחקים פשוטים.
הבעיה של ה4500 זה הדרייברים , הדרייברים לא מתפקדים טוב ויש בהם הרבה באגים הם מאד פשוטים ללא אופציות מתקדמות,
לדוגמא אני מנסה להגדיר רזולוציה של 1366X768 ,לאחר עדכון של הדרייברים לגרסה האחרונה הגדרתי 1366 למחרת הדלקתי את הHTPC מחדש והנה הוא עולה עם 1280X720
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
לא מומלץ ללכת על לוח עם כרטיס מסך מובנה של אינטל, בדיוק מהסיבות שמנה עופר, וגם בגלל תמיכה בעייתית בפענוח חומרה, שעובדת כיום רק בתוכנה אחת.
ההמלצה הרווחת היא ללכת על לוח אם עם כרטיס מסך מובנה של אנוידיה 9300/9400, שהוא מצויין ונתמך במגוון רחב של תוכנות ומערכות הפעלה.
ההמלצה הרווחת היא ללכת על לוח אם עם כרטיס מסך מובנה של אנוידיה 9300/9400, שהוא מצויין ונתמך במגוון רחב של תוכנות ומערכות הפעלה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
אין ספק שמבחינת יכולות גרפיות ודרייברים אתה צודק, אבל צריך לקחת בחשבון שלוח אם עם אנוידיה עולה 150-200 ש"ח יותר (מחיר של כרטיס מסך 9400 כ250 ש"ח עם 512MB זיכרון).pixies כתב:לא מומלץ ללכת על לוח עם כרטיס מסך מובנה של אינטל, בדיוק מהסיבות שמנה עופר, וגם בגלל תמיכה בעייתית בפענוח חומרה, שעובדת כיום רק בתוכנה אחת.
ההמלצה הרווחת היא ללכת על לוח אם עם כרטיס מסך מובנה של אנוידיה 9300/9400, שהוא מצויין ונתמך במגוון רחב של תוכנות ומערכות הפעלה....
אני מתכוון לשדרג את הכרטיס לרציני יותר אז החלטתי לשמור את ההפרש לשדרוג.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
יש את ה-Asus P5N7A-VM שעולה 650 ש"ח, ומבוסס אנוידיה 9300. טיפה מעל התקציב, אבל לא בהרבה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
אני לא אוהב את הלוחות של אינטל אבל זאת בעיה שלי. בגדול כרטיסי המסך שם נחותים משמעותית מ - NVIDIA בכל פרמטר.
לדעתי יש לך 2 אופציות עיקריות:
1. לוח מבוסס NVIDIA 9300 (אין כרגע לוחות 9400 בארץ עד כמה שאני יודע). ה - ASUS הוא כנראה האופציה היחידה שיש כרגע.
2. לוותר על כרטיס מובנה ולרכוש כרטיס נפרד ב - 250-300 שקל (9400 או דומה או אפילו ATI). אז מבחר הלוחות הוא אין סופי והמחיר באזור 300 - 400 שקל.
אם אתה לא רוצה את ה - ASUS האופציה השניה מצויינת ובתקציב.
לדעתי יש לך 2 אופציות עיקריות:
1. לוח מבוסס NVIDIA 9300 (אין כרגע לוחות 9400 בארץ עד כמה שאני יודע). ה - ASUS הוא כנראה האופציה היחידה שיש כרגע.
2. לוותר על כרטיס מובנה ולרכוש כרטיס נפרד ב - 250-300 שקל (9400 או דומה או אפילו ATI). אז מבחר הלוחות הוא אין סופי והמחיר באזור 300 - 400 שקל.
אם אתה לא רוצה את ה - ASUS האופציה השניה מצויינת ובתקציב.
חבלkobid84 כתב:האמת שנכוותי מ ASUS אז אני מעדיף שלא..
האמת שהמחשב הולך להיות המחשב הראשי ולא ה HTPC
חשבתי על הלוח הבא: DG45ID
לוח של אינטל המפרט שלו נראה די טוב
והוא עולה בסביבות ה 580 ש"ח...
כבר יותר מ10 שנים אני קונה לוחות אם של ASUS ומרוצה, יש לי עדיין פנטיום 3 800MHZ עם לוח אם של אסוס שעובד מצויין .
לוחות האם של אינטל בדרך כלל מאד בסיסיים , אם תשווה אותם ללוחות מקבילים של אסוס או גיגבייט תראה שהמון פונקציות ופיצרים לא קיימים באינטל ,אני אישית מאד התאכזבתי מהלוח של אינטל שקניתי לפני מספר שנים הכרטיס קול לא היה איכותי וכלל רעש לבן שהדיסק הקשיח עבד ,לא היתה ללוח אם יציאה דיגיטלית וכו וכו וכו.