בעיה בצפיית סרטים ב YES במסך רחב
יש לי מסך LCD 32" של SHARP וממיר דיגיטלי 3100 של YES שמחובר ב S-VIDEO.
עכשיו שאני רואה סרט ב YES שרשום שזה מסך רחב אין פסים למטה ולמעלה פשוט רואים על מסך מלא , למרות שהממיר מכוון למסך 16:9
ודבר נוסף הוא שהמסך למרות שהוא במצב NROMAL רואים את הפסים השחורים בצדדים ולא למעלה ולמטה
מישהו יודע מה הבעיה ?
עכשיו שאני רואה סרט ב YES שרשום שזה מסך רחב אין פסים למטה ולמעלה פשוט רואים על מסך מלא , למרות שהממיר מכוון למסך 16:9
ודבר נוסף הוא שהמסך למרות שהוא במצב NROMAL רואים את הפסים השחורים בצדדים ולא למעלה ולמטה
מישהו יודע מה הבעיה ?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78897
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5397 פעמים
ב-יס, אם המסך הוא רחב והתוכנית רחבה אז אין פסים - הם משדרים בדיוק 16:9.
אז אם רוצים שזה יקפוץ אוטומטית, איזה חיבור כדאי אם אין סקארט בטלויזיה?ץMartinHSabag כתב:בחיבור SVIDEO המסך לא יודע לעבור לבד למצב רחב אלא אתה צריך להעביר אותו ידנית.
שים לב שפורמט רחב לא בהכרח אומר 16:9, דווקא לרוב זה יותר מזה.....
קרא את "כתונת הפסים של הקולנוע"....
- oferlaor
- מנהל

אם אין SCART בטלויזיה, אז רוב הסיכויים שהטלויזיה (זו שצריכה לדאוג לקפיצות) לא תתמוך בקפיצה אוטומטית. בינתיים, כמוני, תאלץ להסתפק במעבר ידני.
שאלה לעופר.
לי יש טושיבה 42WP56 ובתפריט שלה יש מצב שנקרא AUTO FORMAT שלדעתי זה בעצם הפעלה אוטו של המעבר ל16/9.
הבעייה היא שלפלזמה הזו יש את החיבורים הבאים: קומפוננט, SVIDEO, RCA, HDMI,ואין לה חיבור 21 פינים לכן אני משתמש בטרנסקודר, אך בעצם על פי מה שאתה טוען, בכול אחד מחיבורים אלו אין אפשרות למעבר אוטומטי לכן מדוע טושיבה הוסיפה את הפונקצייה הזו לתפריט?
הבעייה היא שלפלזמה הזו יש את החיבורים הבאים: קומפוננט, SVIDEO, RCA, HDMI,ואין לה חיבור 21 פינים לכן אני משתמש בטרנסקודר, אך בעצם על פי מה שאתה טוען, בכול אחד מחיבורים אלו אין אפשרות למעבר אוטומטי לכן מדוע טושיבה הוסיפה את הפונקצייה הזו לתפריט?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
בדיקה מחודשת!
לאחר חיטוט באתר האינטרנט של טושיבה הבינלאומי מה שמצוין שם זה :
When the TV receives a true WSS picture and the Auto format is
On, it will automatically be displayed in WSS format, irrespective of
the TV's previous setting.
This function is only avaiable for PAL and PAL-DVD ( component
video ) input signals.
מה שאומר שכאשר נכנס אות מהקומפוננט אזי הוא אמור לשנות לבד את הפורמט, ולכן האם יכול להיות שבגלל שהטרנסקודר נמצא בין הממיר לפלאזמה אזי זה לא עובר כי בדיוידי זה כן עובר ( הדיוידי מחובר גם עם קומפוננט אבל ישירות).
הממיר של יס הוא יס מקס, והחיבור הוא 21 פינים מלא-טרנסקודר-קומפוננט.
When the TV receives a true WSS picture and the Auto format is
On, it will automatically be displayed in WSS format, irrespective of
the TV's previous setting.
This function is only avaiable for PAL and PAL-DVD ( component
video ) input signals.
מה שאומר שכאשר נכנס אות מהקומפוננט אזי הוא אמור לשנות לבד את הפורמט, ולכן האם יכול להיות שבגלל שהטרנסקודר נמצא בין הממיר לפלאזמה אזי זה לא עובר כי בדיוידי זה כן עובר ( הדיוידי מחובר גם עם קומפוננט אבל ישירות).
הממיר של יס הוא יס מקס, והחיבור הוא 21 פינים מלא-טרנסקודר-קומפוננט.
- oferlaor
- מנהל

WSS אמור לעבור TRANSCODER, למרות שאין לי דרך לבדוק את זה (לא דרך TRANSCODER ולא בכל דרך אחרת לצערי).
לעופר.
זהו מאמר על WSS אולי תבין ממנו משהו, בכול אופן אני אדבר ביום ראשון עם טכנאי מניופאן ואנסה לקבל תשובה לכך.
http://www.intersil.com/data/an/an9716.pdf
http://www.intersil.com/data/an/an9716.pdf