עזרה בבחירת כרטיס קול למחשב +DAC לצורך .....
-
frankym
- חבר ותיק

- תגובות: 2009
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 61 פעמים
שלום לכולם אני שידרגתי את המערכת בבית ומכיוון שרוב המוזיקה שלי היא על המחשב אני חייב עזרה כרטיס קול למחשב +DAC לצורך סטריאו וקולנוע ביתי אני חייב שזה התחבר גם לרסיבר וגם למגבר רוצה משהו איכותי אשמח לקבל הצעות ..
- gechts
- חבר ותיק

- תגובות: 2509
- שם מלא: שלומי גכט
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 201 פעמים
אני גם מחפש כרטיס קול שיהיה איכותי קודם כל בסטריאו ויהיה בעל DAC איכותי ויתחבר אנלוגית לרסיבר.frankym כתב:המטרה היא גם למוזיקה וגם לסרטים בסביבות 5K...
ובמקביל שיהיה לו חיבור אופטי לטובת השימושים ל HTPC, המליצו לי על הכרטיסים של M-AUDIO.
אבל אני עדיין לא חקרתי לעומק את הנושא
- valer_valer
- חבר ותיק

- תגובות: 1112
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 18 פעמים
LynxTwo (הכרטיס שיש לי) יענה על דרישותך , ואם תקח את LynxTWO-B (לי יש את A) אז יהיה לך 6 יציאות אנלוגיות הכי איכותיות שאפשר לדמיין במחשב (כלומר תואם ק"ב) ...
http://lynxstudio.com/product_detail.asp?i=12
אפשר לצמצם רק לסטריאו - Lynx L22
הבא בתור (סדר יורד) הוא Rme hdsp 9632
אחריו EMU 1212m
כל אלה (לדעתי) עולים על M-AUDIO
בכל מקרה אם התקציב יאפשר - לך על LynxTWO-B ...
אחריו EMU 1212m
בכל מקרה אם התקציב יאפשר - לך על LynxTWO-B ...
- nirses
- חבר ותיק

- תגובות: 1143
- שם מלא: ניר שמשון
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 33 פעמים
אכן כן - מצטרף להמלצה של valer_valer - כל מי ששמע אצלי את הכרטיס הזה עד עתה "שמט לסת" בתדהמה בגלל איכות הסאונד שלו ...valer_valer כתב:LynxTwo (הכרטיס שיש לי) יענה על דרישותך , ואם תקח את LynxTWO-B (לי יש את A) אז יהיה לך 6 יציאות אנלוגיות הכי איכותיות שאפשר לדמיין במחשב (כלומר תואם ק"ב) ...
אחריו EMU 1212m
בכל מקרה אם התקציב יאפשר - לך על LynxTWO-B ......
לו הייתי רוטשילד ...
- valer_valer
- חבר ותיק

אני לא הייתי כל כך נמהר לטעון כיnoam כתב:לפי דעתי תקבל אכות יותר טובה אם תקנה כרטיס קול די פשוט עם DAC חיצוני טוב עם USB (או חיבור דיגיטלי אחר)
ותחבר גם את הרסיבר עם החיבור הדיגיטלי....
ייתן איכות טובה יותר.DAC חיצוני טוב...
חוץ מזה מה זה
?DAC חיצוני טוב...
אני חושב שתתקשה למצוא DAC's חיצוניים (ברמה הכי גבוהה) שייתנו תוצאה חד משמעית יותר טובה מ - LYNX.
במס' השוואות Benchmark DAC-1 מול LYNX הדעות היו חלוקות, ואלה שכן נטו לכיוון Benchmark DAC-1 התקשו לקבוע את זה בצורה נחרצת.
ותקח בחשבון ש - Benchmark DAC-1 הוא כלי ששימש Reference להרבה השוואות, ו"קצת" חורג מהגדרה סתם "טוב".
- valer_valer
- חבר ותיק

עוד שכחתי לציין, שאם אתה מדבר על איכות אז
מגיע עם ממשק DirectSound מה שאומר שאתה לעולם מתחתן עם Kernel Mixer עם כל המשמעויות ...כרטיס קול די פשוט...
קודם כל לגבי ה Kernel Mixer אפשר לעקוף אותו ע"י פלגאין ל foobar2000
אני עשיתי את ההשוואה הזאת לפני שנה + ולא מצאתי סיבה לקנות כרטיס קול יקר כל כך.
ניסתי את M-Audio FireWire ProFire610
לעומת כרטיס קול די פשוט עם DAC של Musical Fidelity
הגברה של ROTEL RA-1062
עם הרמקולים שלי אהבתי יותר את הפרוט הבמה והצליל.
אבל יכול להיות או יותר סביר להניח שזה גם כתוצאה מההגברה.
אני עשיתי את ההשוואה הזאת לפני שנה + ולא מצאתי סיבה לקנות כרטיס קול יקר כל כך.
ניסתי את M-Audio FireWire ProFire610
לעומת כרטיס קול די פשוט עם DAC של Musical Fidelity
הגברה של ROTEL RA-1062
עם הרמקולים שלי אהבתי יותר את הפרוט הבמה והצליל.
אבל יכול להיות או יותר סביר להניח שזה גם כתוצאה מההגברה.
אתה בטוח שאם משתמשים בDAC חיצוני אזי אתה מקבל את הקרנל ? עד כמה שאני הבנתי DAC חיצוני מקבל את הDATA ואז מעביר אותה ולכן הוא מקבל את קובץ הWAV ללא התערבות מערכת ההפעלה .valer_valer כתב:עוד שכחתי לציין, שאם אתה מדבר על איכות אזמגיע עם ממשק DirectSound מה שאומר שאתה לעולם מתחתן עם Kernel Mixer עם כל המשמעויות ...כרטיס קול די פשוט......
אאל"ט גם טרנספורטר או מזרים מדיה עובד כך
האמת היא שהמחיר של הלינקס ו/או של הRME מפחיד אותי אישית קצת , מצד אחד הלינקס עולה יותר מהRME , מצד שני שניהם יש להם יותר מידי ערוצים , ולכן אני תמיד תוהה אם ריבוי הערוצים במחיר הזה לא לוקח את האיכות לטיפה פחות מDAC ייעודי .
וד"א הDAC שהזכרת מביקורות ברשת הוא יקר מאוד לאיכות שלו יש לענ"ד רבים טובים יותר ובמחיר יותר נמוך
כפי שאתה יודע היטב אני די פוסח על הסעיפים לגבי האודיו מהמחשב , ואני לא יודע איזה מסלול לקחת , אני לא צריך ממש 5.1 , כי אם ארצה לראות סרטים אני אשתמש ברסיבר וברמקולים סטאליטיים , אני לא רוצה להוציא הון על מערכת ק"ב . מכול מקום לאודיו בלבד , אני מתחיל לנטות לכיוון של סטרימר (אם יש משהו שלא עושה שום מניפולציה על האות הדיגטאלי , שיעביר את זה לDAC מרוחק שיהיה קרוב למערכת . וכך אני לא סובל מההשראות ושאר רעשים שאופייניים למחשב , ומאידך מקבל את הנוחות של מוסיקה דיגיטאלית
יהיה מאוד מעניין לבדוק פעם את היתרונות והחסרונות של כול שיטה
- valer_valer
- חבר ותיק

noam
truejoker
Kernel Mixer זה תוכנה, אפילו לפני ה - Driver של אותו כרטיס קול שאמור להעביר סיגנל ל - DAC ...
אתה משווה בין M-Audio FireWire ProFire610 לבין LynxTwo ... ?ניסתי את M-Audio FireWire ProFire610...
truejoker
אתה בטוח שאם משתמשים בDAC חיצוני אזי אתה מקבל את הקרנל ? עד כמה שאני הבנתי DAC חיצוני מקבל את הDATA ואז מעביר אותה ולכן הוא מקבל את קובץ הWAV ללא התערבות מערכת ההפעלה ....
Kernel Mixer זה תוכנה, אפילו לפני ה - Driver של אותו כרטיס קול שאמור להעביר סיגנל ל - DAC ...
- valer_valer
- חבר ותיק

מה שהצעת זה שונה ממה שדיברנו ... אתה מציע DAC עם כרטיס קול וממשק USB מובנה.truejoker כתב:הDAC לא מקבל מהכרטיס קול , הוא מחליף אותו. WIN רואה את חיבור הUSB ככרטיס קול .
ואז נשאלת השאלה , האם FOOBAR עם ASSIO4ALL יכול לתת לDAC זרם דאטה שעוקף את הקרנל או לא ?...
ברור לך שגם פה יש לבדוק באילו Sample rates הוא תומך, איך הוא מתפקד וכד'.
קשה מאוד לדבר תיאורטית על משהו שהוא לא דגם ספציפי ...
למה ? ממתי ראית DACUSB שלא מתפקד ככרטיס קול ? עד כמה שאני יודע כולם כך . יש גם ASIO4ALL בגרסת USB אבל אני לא ממש יודע איך להשתמש בה והאם היא טובה כמו הגרסה הרגילהvaler_valer כתב:מה שהצעת זה שונה ממה שדיברנו ... אתה מציע DAC עם כרטיס קול וממשק USB מובנה.truejoker כתב:הDAC לא מקבל מהכרטיס קול , הוא מחליף אותו. WIN רואה את חיבור הUSB ככרטיס קול .
ואז נשאלת השאלה , האם FOOBAR עם ASSIO4ALL יכול לתת לDAC זרם דאטה שעוקף את הקרנל או לא ?...
ברור לך שגם פה יש לבדוק באילו Sample rates הוא תומך, איך הוא מתפקד וכד'.
קשה מאוד לדבר תיאורטית על משהו שהוא לא דגם ספציפי ......
ועד כמה שאני יודע רובם לא יכולים דרך הUSB להגיע יותר מ44.1/16 בכניסת הUSB , הם יכולים להגיע ל96/24 רק אם הם מקבלים קואקס ו/או spdif
נועם foo out wasapi זה רק לוויסטה , אני בוויסטה לא נוגע גם במקל באורך של 100 מטר . אני מוכן ללמוד איך לתפעל מק , עם כול הבעייתיות של תוכנות הPC שלי , לפני שאני אגע בוויסטה
עריכה
בעקבות שירשור אחר של מיכאל על מוצר של אמפריקל אודיו , מצאתי שם מוצר די יקר יחסית , אבל הוא עונה כנראה לכול הבעיות , אשמח מאוד אם תבדקו את הטענות המועלות שם ותגידו לי מה דעתכם
http://empiricalaudio.com/products/off-ramp-converter
אני מבין שאחריו צריך DAC נוסף , אבל אז לפחות מקבלים למעשה חסימה של כול הבעיות של הקרנל גם בלי דרייבר . מסקרן לדעת מה דעתכם עליו
במקום לפתוח עוד עריכה , החלתטי לפתוח תגובה חדשה
חיפשתי את המחיר של הלינקס 22 (675 דולר למי שמתעניין
), ונתקלתי בשירשור הבא
http://www.audiocircle.com/index.php?topic=15994.0
TO MAKE A LONG STORY SHORT הוא השווה RME 9632 ללינקס 22 , ומצא שיש לו עדיפות בולטת בסאונד , מאידך בדף השני הוא עבר לDAC של ניקסון (שאני לא ממש מעריך אותם , למרות שיש להם משהו נחמד ) , והוא טוען שהסאונד הרבה יותר טוב
הבעיה היא שיש לי רושם , ולא רק מהפוסט ההוא שכרטיס קול זה דבר טוב מאוד , אבל למשל צריך לשפר את הספק כוח של המחשב וצריך מודים לכרטיס קול , ואז אנו מגיעים לסכומים ניכרים , DAC מעולה עולה כ1000 דולר ועם הפתרון של ניקסון של ביית לבטריה נטענת של 12VOLT שעולה 100 דולר (לא בטוח שזה כולל בטריה ועד כמה היא גדולה אין לי על זה נתונים באתר שלהם ) אני כבר לא בטוח שאני חוסך כסף עם כרטיס קול
חיפשתי את המחיר של הלינקס 22 (675 דולר למי שמתעניין
http://www.audiocircle.com/index.php?topic=15994.0
TO MAKE A LONG STORY SHORT הוא השווה RME 9632 ללינקס 22 , ומצא שיש לו עדיפות בולטת בסאונד , מאידך בדף השני הוא עבר לDAC של ניקסון (שאני לא ממש מעריך אותם , למרות שיש להם משהו נחמד ) , והוא טוען שהסאונד הרבה יותר טוב
הבעיה היא שיש לי רושם , ולא רק מהפוסט ההוא שכרטיס קול זה דבר טוב מאוד , אבל למשל צריך לשפר את הספק כוח של המחשב וצריך מודים לכרטיס קול , ואז אנו מגיעים לסכומים ניכרים , DAC מעולה עולה כ1000 דולר ועם הפתרון של ניקסון של ביית לבטריה נטענת של 12VOLT שעולה 100 דולר (לא בטוח שזה כולל בטריה ועד כמה היא גדולה אין לי על זה נתונים באתר שלהם ) אני כבר לא בטוח שאני חוסך כסף עם כרטיס קול