שלום לכולם , צריך את עזרתכם בבחירת מגבר מתאים , לא יקר מידי
-
asi_aharoni
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 11
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
יש לי מערכת רמקולים שכוללת 2 רמקולים ריצפתיים ( ארוכים) + 2 רמקולים של סראונד + סנטר - alpha technology..... איני מבין גדול כל כך בתחום ולכן רשמתי לכם פה את הנתונים שראיתי על מדבקה מאחורי הרמקול
model - 8100F
power handling - 250 watts RMS
fruquency response - 38Hz - 22000Hz
sensitivity - 89Db
impedance - 8 Ohm
אשמח לתשובות כמה שיותר מהר...אני כבר חודש בלי מגבר (היה לי מגבר של pro-audio ,הלך לי איכשהו לאחר 5 שנות שימוש )
model - 8100F
power handling - 250 watts RMS
fruquency response - 38Hz - 22000Hz
sensitivity - 89Db
impedance - 8 Ohm
אשמח לתשובות כמה שיותר מהר...אני כבר חודש בלי מגבר (היה לי מגבר של pro-audio ,הלך לי איכשהו לאחר 5 שנות שימוש )
-
asi_aharoni
-
- חבר שרק התחיל

אני מעוניין לראות סרטים שאני מוריד באינטרנט (די וי די) , שמיעת מוזיקה , לשמוע את הממיר ( של יס) דרך הרמקולים
השימוש הוא מן הסתם לקולנוע ביתי , אין לי לא נגן בלו ריי (אשמח לדעת מה זה דיוק הבלו ריי הזה...) ולא ממיר HD בשלב הזה...
גודל החדר - 5 על 4.5 ( זה יושב בסלון.... )
השימוש הוא מן הסתם לקולנוע ביתי , אין לי לא נגן בלו ריי (אשמח לדעת מה זה דיוק הבלו ריי הזה...) ולא ממיר HD בשלב הזה...
גודל החדר - 5 על 4.5 ( זה יושב בסלון.... )
-
asi_aharoni
-
- חבר שרק התחיל

כמעט שכחתי , אני רוצה לשמוע מוזיקה מהמחשב דרך הרמקולים וגם לחבר את הסוני פלייסטיישן... 
-
asi_aharoni
-
- חבר שרק התחיל

מקורות - מחשב ( דרך הכבל RCA שאתה בטח מכיר) , די וי די ( סרטים ומוזיקה ) ודרך הממיר של יס
-
asi_aharoni
-
- חבר שרק התחיל

תקציב - שלא יהיה יקר מידי, נניח עד 1500 ש"ח
התקציב שלך בעייתי לרסיבר חדש שהוא לא ממש מינימלי.
מציע לך בחום לשקול רכישה מיד 2 שכן במחיר הזה תוכל לרכוש רסיבר איכותי בהרבה שיהיה לו את כל הכניסות שאתה צריך.
למשל, רסיבר כזה:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... _ads=31862
ארז
מציע לך בחום לשקול רכישה מיד 2 שכן במחיר הזה תוכל לרכוש רסיבר איכותי בהרבה שיהיה לו את כל הכניסות שאתה צריך.
למשל, רסיבר כזה:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... _ads=31862
ארז
-
asi_aharoni
-
- חבר שרק התחיל

ארז...נכנסתי אתמול לחנות של מוצרי חשמל ומישהו שאני מכיר שם הציע לי את מגבר של דנון ( ב- 2000 ש"ח) חדש...מה דעתך עליו ?
אם אני לא טועה זה הדגם הזה ----- http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=718483
אם אני לא טועה זה הדגם הזה ----- http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=718483
שלום,
מצטער, לא מכיר את הרסיבר שציינת ולכן לא יכול לחוות עליו דיעה.
יחד עם זאת, נראה שהוא ברמת כניסה ולדעתי (ובהסתיגות שלא שמעתי אותו) הוא פחות איכותי מהמכשיר שהצעתי קודם.
אגב, מציע לך להשוות מחירים. לפחות ב ZAP הוא מופיע זול יותר ב 300 ש"ח מהמחיר שנקבת.
ארז
מצטער, לא מכיר את הרסיבר שציינת ולכן לא יכול לחוות עליו דיעה.
יחד עם זאת, נראה שהוא ברמת כניסה ולדעתי (ובהסתיגות שלא שמעתי אותו) הוא פחות איכותי מהמכשיר שהצעתי קודם.
אגב, מציע לך להשוות מחירים. לפחות ב ZAP הוא מופיע זול יותר ב 300 ש"ח מהמחיר שנקבת.
ארז
-
asi_aharoni
-
- חבר שרק התחיל

ארז, מה הנתונים החשובים שעליי להתייחס אליהם כשאני קונה רסיבר ( שיתאים לסוג הרמקולים שציינתי לפניך ) ?
כנראה שאעדיף לקנות משהו חדש - שאקבל עליו אחריות.... דרך אגב , לגבי התקציב , אשמח לקבל עוד המלצה ממך עד ל -2000 ש"ח באם זה אפשרי...
כנראה שאעדיף לקנות משהו חדש - שאקבל עליו אחריות.... דרך אגב , לגבי התקציב , אשמח לקבל עוד המלצה ממך עד ל -2000 ש"ח באם זה אפשרי...
לצערך ולצער רבים אין פרמטרים שיכולים להעיד כיצד יישמע מגבר כזה או אחר...asi_aharoni כתב:ארז, מה הנתונים החשובים שעליי להתייחס אליהם כשאני קונה רסיבר ( שיתאים לסוג הרמקולים שציינתי לפניך ) ?
כנראה שאעדיף לקנות משהו חדש - שאקבל עליו אחריות.... דרך אגב , לגבי התקציב , אשמח לקבל עוד המלצה ממך עד ל -2000 ש"ח באם זה אפשרי......
בדרך כלל אפשר לקחת בחשבון שסדרת הכניסה אצל כל יצרן תהיה בנויה מרכיבים פחות איכותיים לכן אני, באופן אישי, משתדל לא להיות ברמת הכניסה (של יצרני ייצור במסות, לא יצרני היי אנד...).
לפי התרשמותי (גם מניסיון אישי וגם מקריאת התרשמויות של אחרים בפורום), אי אפשר להכריז על מנצח בנוק אאוט כאשר מדברים על רסיבר חדש עד 2000 ש"ח אבל יכול להיות שאני לא מעודכן ויתקנו אותי החברים אם הם סבורים אחרת.
יש פיצ'רים שרסיבר X מצטיין בהם יותר כמו למשל, ימהה מצטיין באיכות ובמגוון אפשרויות הסראונד שלו אבל כנראה על חשבון האיכות בסטראו...
קח בחשבון שהם גם נשמעים טיפה שונה וכן מומלץ לשמוע עם הרמקולים שברשותך כי בחנות, עם רמקולים אחרים הם יכולים להשמע לך מצוין אבל בבית שלך, עם הרמקולים (והאקוסטיקה) שלך הם יכולים להשמע אחרת.
לכן זה עניין של העדפה אישית.
אתה יכול לראות ב ZAP אילו רסיברים של החברות המוכרות (ימהה, דנון, אונקיו, פיוניר הרמן קרדון, NAD) נכנסים בתקציב שלך ולנסות לשמוע אותם.
ארז
-
asi_aharoni
-
- חבר שרק התחיל

תודה רבה על כל המידע ארז ,דרך אגב ,העליתי כאן בעיה אבל לא קיבלתי תשובה, אולי תוכל לעזור לי.....
יש לי מגבר שחבר הביא לי, מגבר שהיה טוב לפני שחיברנו אליו את הרמקולים ולאחר החיבורים כנראה שהשתגע
מגבר מדגם JVC - RX 5022V , מראה לי בצג שלו - OVERLOAD מהבהב, כבר ימים וזה לא פוסק
אשמח אם תוכל לעזור לי בעניין או להפנות אותי למישהו שמבין באם זאת תקלה שאני יכול לפתור אותה בבית ....
יש לי מגבר שחבר הביא לי, מגבר שהיה טוב לפני שחיברנו אליו את הרמקולים ולאחר החיבורים כנראה שהשתגע
מגבר מדגם JVC - RX 5022V , מראה לי בצג שלו - OVERLOAD מהבהב, כבר ימים וזה לא פוסק
אשמח אם תוכל לעזור לי בעניין או להפנות אותי למישהו שמבין באם זאת תקלה שאני יכול לפתור אותה בבית ....
-
asi_aharoni
-
- חבר שרק התחיל

תודה רבה..עוד לא קניתי , אני עדיין מחפש ( אני מאוד מודה לך, דרך אגב - התקשרתי אליו ,לא ענה לי, אני מחכה שהוא יחזור אליי למרות שזה קצת רחוק לי המרחק הזה מהצפון לראשון לציון...)