ברצוני לשאול שאלה בנושא שנאים,
יש ברשותי שני רסיוורים קלנועים שהבאתי מארה"ב והבנתי שצריך לשדך להם שנאים חיצוניים.
השאלה היא איזה שנאים והאם נכון שצריך שהשנאי יהיה כפול במתח שהוא מוציא אל מול מה שכתוב על המגבר?
הדגמים הםYAMAHA1700 וONKIYO 507
תודה מראש.
מחפש תשובה בעניין שנאים.....
-
LiranShinder
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 147
- נתן תודות: 15 פעמים
- קיבל תודות: 21 פעמים
----------- If music really matters--------------
- Dumalkin
-
- חבר פעיל

- תגובות: 77
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
אין לי ניסיון אישי, אבל בשירשור אחר מישהו המליץ על ה.צ.ח. חשמל,אזור תעשייה ישן ראשל"צ.
בחור שקנה שם כתב שאין שום השפעה שלילית על שמע, הכל עובד מצויין והוא מרוצה.
אם תקנה שם שנאי, תעדכן איך תוצעה, האם יש הפרעות במגבר וכו.
בפורומים ראיתי שיש דעה (אולי לא מבוססת) ששימוש בשנאים לא מומלץ וגורם לפגיעה ברורה באיכות השמע.
שאלתי מהנדס אלקטרוניקה שאני מכיר (שלא מתמחה ספציפית בשמע, אבל כן במקורות הספק להתקנים אלקטרוניים) - לפי דעתו אם שנאי תוכנן להספק הנדרש, לא אמורה להיות שום בעיה.
תזכור ששנאי זה מילא נכונה, יש צורך בלהמיר (באופן תאורטי לפחוט) גם 50 הרץ ל 60 הרץ. אני לא יודע מה יקרה למחשיר אם לחבר אותו ל 120 V אבל 50 הרץ - הוא לא אמור להסרף, כמה שאני מבין, אבל מה יקרה לצליל - לא יודע. אולי גם תשובה תלויה במגבר ספציפי (ברגישות שלו לתדר לא מדוייק), לא יודע.
בהצלחה
בחור שקנה שם כתב שאין שום השפעה שלילית על שמע, הכל עובד מצויין והוא מרוצה.
אם תקנה שם שנאי, תעדכן איך תוצעה, האם יש הפרעות במגבר וכו.
בפורומים ראיתי שיש דעה (אולי לא מבוססת) ששימוש בשנאים לא מומלץ וגורם לפגיעה ברורה באיכות השמע.
שאלתי מהנדס אלקטרוניקה שאני מכיר (שלא מתמחה ספציפית בשמע, אבל כן במקורות הספק להתקנים אלקטרוניים) - לפי דעתו אם שנאי תוכנן להספק הנדרש, לא אמורה להיות שום בעיה.
תזכור ששנאי זה מילא נכונה, יש צורך בלהמיר (באופן תאורטי לפחוט) גם 50 הרץ ל 60 הרץ. אני לא יודע מה יקרה למחשיר אם לחבר אותו ל 120 V אבל 50 הרץ - הוא לא אמור להסרף, כמה שאני מבין, אבל מה יקרה לצליל - לא יודע. אולי גם תשובה תלויה במגבר ספציפי (ברגישות שלו לתדר לא מדוייק), לא יודע.
בהצלחה