עיזרו לי עם מערכת הסאונד שלי
שלום פורום. יש לי מרתף עם מקרן ישן (10 שנים), מערכת הגברה בת 5 של קנווד ומכשיר די וי די סיני שעולה משהו כמו 200 שקל.(שמוחלף בתדירות של 2-3 פעמים בשנה בגלל תקלות שלא כדאי לתקן אותם בכלל.)
יש גם מערכת של 6רמקולים, סאב וופר ורצון לראות סרטי די וי די ו/או טלוויזיה שגם היא מחוברת למערכת.
אנחנו רואים היום באיכות סבירה, הנגן מחובר ישירות למקרן ביציאת הוידאו ולמערכת ביציאת האודיו אבל רק 2 רמקולים עובדים כי מהנגן לרסיבר מחוברים רק 2 יציאות - ימין ושמאל.
יש בנגן יציאות לסיב אופטי וברסיבר כניסה לסיב אופטי, אך אלו אינם נחוברים בינהם.
אני לא יודע אם הנגנים הסיניים תומכים בפורמט 5.1 אבל אם כן אני רוצה לחבר את הנגן למערכת בצורה שתאפשר לי שמיעה היקפית. מישהו מוכן להסביר כיצד לחבר ואיך לכוון את המכשיר כך שהסאונד יהיה היקפי?
תודה וחג שמח.
יש גם מערכת של 6רמקולים, סאב וופר ורצון לראות סרטי די וי די ו/או טלוויזיה שגם היא מחוברת למערכת.
אנחנו רואים היום באיכות סבירה, הנגן מחובר ישירות למקרן ביציאת הוידאו ולמערכת ביציאת האודיו אבל רק 2 רמקולים עובדים כי מהנגן לרסיבר מחוברים רק 2 יציאות - ימין ושמאל.
יש בנגן יציאות לסיב אופטי וברסיבר כניסה לסיב אופטי, אך אלו אינם נחוברים בינהם.
אני לא יודע אם הנגנים הסיניים תומכים בפורמט 5.1 אבל אם כן אני רוצה לחבר את הנגן למערכת בצורה שתאפשר לי שמיעה היקפית. מישהו מוכן להסביר כיצד לחבר ואיך לכוון את המכשיר כך שהסאונד יהיה היקפי?
תודה וחג שמח.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
תודה. האמת שאני מחפש ולא מוצא איפה קונים נגן איכותי במחיר שפוי , לא מתוצרת סין ועם 3 שנות אחריות.MartinHSabag כתב:1. 200 ש"ח X2-3 פעמים בשנה, זה הרבה יותר מלקנות נגן נורמלי מבית טוב עם 3 שנות אחריות. מה ההיגיון?
2. כן, גם הנגנים הזולים תומכים ברב-ערוצי. אתה צריך לחבר בחיבור אופטי או קואקסיאלי, אחרת לא תשמע רב ערוצי....
בכל הרשתות - הום סנטר, אייס, רוזנפלד, שופרסל וכד' יש רק מכשירים סיניים שעולים בין 150-300 שקל. אפילו אם תרצנ יקרים יותר לא תמצא.
ועל מה אדוני ממליץ ואיפה קונים את זה?
ולעניין הסאונד. אם אחבר כבל אופטי בין הנגן לרסיבר אקבל שמיעה בכל הרמקולים? ועל מה צריך הרסיבר להיות מכוון ע"מ לזה יעבוד? זה אגב לכל אורך הסרט או רק בקטעים מסויימים בכל סרט?
- gechts
- חבר ותיק

- תגובות: 2509
- שם מלא: שלומי גכט
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 201 פעמים
כמו שאמרו לך..
נגן איכותי דוגמת פיוניר עולה סביב 600 ש"ח הכולל יציאת HDMI ל UPSCALE
ויהיה לך ככל הנראה שקט לתקופה ארוכה (לפחות 3 שנים - בהם יש לך אחריות יבואן).
ללא קשר, הייתי שוקל כבר לרכוש סטרימר השווה בערך לעלות בה אתה רוכש DVDיים
סינים זולים בשנה אחת, ובבוא העת אם תשדרג את הציוד, תוכל להנות מסרטי באיכות HD
סינים זולים בשנה אחת, ובבוא העת אם תשדרג את הציוד, תוכל להנות מסרטי באיכות HD
מה זה סטרימר , סליחה על הבורות ואיפה קונים נגן פיונר שכזה? (הוא אגב לא סיני? אני בטוח שכן. העולם לא יודע לייצר היום כלום אלא בסין הזולה.)gechts כתב:כמו שאמרו לך..
סינים זולים בשנה אחת, ובבוא העת אם תשדרג את הציוד, תוכל להנות מסרטי באיכות HD...
האם די וי די "סיני" לא תומך ב-HD? לא שהמקרן שלי תומך בHD אבל סתם בשביל הידיעה.
אגב. אחרי שאחבר בין הסיני והרסיבר בכבל אופטי, איך צריך להיות מכוון הנגן ולמה (ניקוד שווא ב-ל) צריך להיות מכוון הרסיבר ואיך אדע שהעסק עובד בכלל?
יש איזו אינדיקציה שהכל מחובר נכון או רק להריץ דיסק , לקוות שהוא בפורמט 5.1 ולחכות לשמוע שהכל עובד?
barzvi כתב:מה זה סטרימר , סליחה על הבורות ואיפה קונים נגן פיונר שכזה? (הוא אגב לא סיני? אני בטוח שכן. העולם לא יודע לייצר היום כלום אלא בסין הזולה.)gechts כתב:כמו שאמרו לך..
סינים זולים בשנה אחת, ובבוא העת אם תשדרג את הציוד, תוכל להנות מסרטי באיכות HD...
האם די וי די "סיני" לא תומך ב-HD? לא שהמקרן שלי תומך בHD אבל סתם בשביל הידיעה.
אגב. אחרי שאחבר בין הסיני והרסיבר בכבל אופטי, איך צריך להיות מכוון הנגן ולמה (ניקוד שווא ב-ל) צריך להיות מכוון הרסיבר ואיך אדע שהעסק עובד בכלל?
![]()
![]()
![]()
ועוד שאלה.
גם אחרי חיבור הכבל האופטי בין הנגן והרסיבר, כשהרסיבר מכוון להשמעת DVD, מופיעה המילה "אנלוגי" על הצג שלו עם תמונה של 2 רמקולים.
מתי ואיך זה משתנה לדיגיטלי ותומך בכל הרמקולים , כי אני לא מצאתי כפתור שינוי שכזה....
משהו לא ברור, לא מובן להדיוטות כמוני.נמלי כתב:1. סטרימר ונגן DVD נורמאלי - כנס לכותרת "איפה" בתפריט הראשי למעלה. ייפתח לך שם עולם ומלואו........
2. ע"מ שהרסיבר ינגן את האות מהכבל האופטי, עליך לבחור את הכניסה הנכונה ברסיבר - זו שאליה מחובר הכבל האופטי....
אחרי שהבנתי שמצב ה-די וי די מכניס את הרסיבר למצב דיגיטלי שמופיע על הצג ומנגן כל עוד הכבל האופטי מחובר , אני מנסה לשמוע ביותר משני רמקולים.
על הצג המילה "דיגיטל" ו"אוטו דיגיטל" עם סימון רגעי של כל הרמקולים , כאילו לצורך כיוונים.
אחרי 2-3 שניות בהם אני לא מכוון , נכבית התצוגה של הרמקולים למעט הקדמיים והסאב וופר ועל הצג המילה די וי די דיגיטל ועדיין שומעים רק בקדמיים ובסאב וופר.
זה נראה כאילו רק 2 רמקולים והסאב פעילים.
רמקול הסנטר והאחוריים לא משמיעים כלום.
מישהו יכול לחשוב למה? זה הגיוני בכלל?
אגב, על עטיפת הדיסק מופיע פורמט 5.1 , לא יודע עד כמה זה נכון.
- gechts
- חבר ותיק

- תגובות: 2509
- שם מלא: שלומי גכט
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 201 פעמים
אני אנסה לעשות לך קצת סדר ומקווה שאצליח.
כהקדמה חשוב לוודא,
א. שהDVD מחובר לרסיבר ע"י כבל אפטי או קואקסילי (במידה ומשהו לא ברור תחזור אליי בשרשור ואסביר לך מה לחפש), בהנחה והכל מחובר נכון.
ב. יש לוודא שהגדרות ה DVD (המכשיר עצמו), מוגדרות נכון, ושהמכשיר מוגדר להוציא אות DOLBY DIGITAL ו DTS (לצורך הנוחות כרגע נתמקד ב DD בלבד).
ג. יש לוודא שבחרת בתפריט הדיסק DVD שלך שפורמט האודיו יהיה 5.1 ולא 2 ערוצים.
כאשר כל אלה בוצעו נכון, במהלך הסרט (או הופעה או מה שלא יהיה), הרסיבר צריך להראות לך שהוא מקבל סיגנל DOLBY DIGITAL, ואז אתה אמור לשמוע ברקולים הנוספים (סנטר +אחוריים).
לפני שבדקנו את כל זה, קשה לדעת מה כל כך הולך אצלך, אבל בוא נתחיל מלוודא שהכל מחובר נכון, ונראה איך אפשר לעבור על ההגדרות של הנגן שלך
כהקדמה חשוב לוודא,
א. שהDVD מחובר לרסיבר ע"י כבל אפטי או קואקסילי (במידה ומשהו לא ברור תחזור אליי בשרשור ואסביר לך מה לחפש), בהנחה והכל מחובר נכון.
ב. יש לוודא שהגדרות ה DVD (המכשיר עצמו), מוגדרות נכון, ושהמכשיר מוגדר להוציא אות DOLBY DIGITAL ו DTS (לצורך הנוחות כרגע נתמקד ב DD בלבד).
כאשר כל אלה בוצעו נכון, במהלך הסרט (או הופעה או מה שלא יהיה), הרסיבר צריך להראות לך שהוא מקבל סיגנל DOLBY DIGITAL, ואז אתה אמור לשמוע ברקולים הנוספים (סנטר +אחוריים).
לפני שבדקנו את כל זה, קשה לדעת מה כל כך הולך אצלך, אבל בוא נתחיל מלוודא שהכל מחובר נכון, ונראה איך אפשר לעבור על ההגדרות של הנגן שלך
gechts כתב:אני אנסה לעשות לך קצת סדר ומקווה שאצליח.
כהקדמה חשוב לוודא,
לפני שבדקנו את כל זה, קשה לדעת מה כל כך הולך אצלך, אבל בוא נתחיל מלוודא שהכל מחובר נכון, ונראה איך אפשר לעבור על ההגדרות של הנגן שלך...
אקדים ואומר תודה גדולה לך ולכל מי שמשקיע מזמנו ומנסה לעזור.
תודה רבה מקרב לב.
אני איש טכני ולמרות זאת אני מתקשה, ננסה בעזרתך להבין למה.
הנגן מחובר לרסיבר בכבל אופטי, את שאר חיבורי הסאונד בין הנגן לרסיבר ניתקתי וזה אומר שאת הקצת ששומעים, שומעים באמצעות הכבל האופטי.
נכנסתי לתפריט הנגן ובתפריט הסאונד הצבתי את הסמן על מצב 5.1
עוד קודם לכן , עם חיבור הכבל האופטי, הופיעה המילה "דיגיטל" על צג הרסיבר והיא נעלמת בכל עת שאני מנתק את הכבל האופטי , רוצה לומר - "אכן הנגן מוציא אות דיגיטלי:"
לא מצאתי בהגדרות הנגן אפשרות להגדיר מצב שמע "דולבי דיגיטל".
אגב, אם אני הייתי מתכנן את הארכיטקטורה של המערכת, הייתי מגדיר כברירת מחדל מצב דולבי דיגיטל בכל עת שהגדרת השמע היא 5.1.
אלא אם אתה מתעקש ורוצה להקשות ולסבך את מי שקנה את מוצריך וממנו פרנסתך.
ההגיון שלי אומר שתצוגת הרמקולים על צג הרסיבר מראה את הרמקולים הפעילים ואצלי נראים רק 2 הרמקולים הקדמיים והסאב.
יכול להיות שלמרות שעל עטיפת הדיסק מופיע פורמט הסאונד 5.1 הוא בעצם רק 2.0 ורק 2 רמקולים פעילים על הדיסק עצמו??? זה דיסק מושאל מהאוזן השלישית, דיסק מקורי באריזה מקורית.
כי אם כך המצב, אני לעולם לא אגיע לפתרון היות שמלכתחילה הדיסק מנגן ב-2 ערוצים בלבד....(ודיסקים נוספים אין לי).
מכם ישועתי.
יוסי
ארז תודה על הרצון לעזור.ארז_וחני כתב:שלום,
תבדוק את הגדרת הסאונד בדיסק עצמו.
כנס לתפריט של הדיסק, אני בטוח שיש שם הגדרות סאונד.
ברירת המחדל היא בדרך כלל דו-ערוצי וצריך לשנות את זה ל 5.1 .
ארז...
תוך שהדיסק מתנגן נכנסתי להגדות הנגן.
פרק האודיו בהגדרות כולל כמה פרקעם, בכל פרק כמה אפשרויות.
פרק ראשון - דף הגדרות רמקולים - דאון מיקס. אפשרויות הסימון LT/RT, סטריאו, צליל היקפי וירטואלי, 5.1ch.
סומן ונשמר 5.1.
אח"כ יש מצב רמקולים אחוריים וקדמיים - קטנים או גדולים - סומן לפי מה שיש.
אח"כ DRC סומן - אוטומטי.
הפרק הבא - אודיו דיגיטלי , פרק משנה ראשון - יציאה דיגיטלית - האפשרויות - SPDIF, גולמי, רק PCM, ידני.
סומן גולמי.
הפרק הבא - הגדרות דולבי דיגיטל , פרק משנה ראשון - מונו כפול. האפשרויות - סטריאו, מונו, מונו-ימין, מונו מעורבב.
פרק משנה שני - דינמי - שמציגה טבלה עם דמן שנע ממצב OFF דרל רבע , חצי ושלושת רבעי עד מצב מלא ובכל מצב אפשר לקובעו.
אגב, בהגדרות הדיסק עצמו אין סימן וזכר לסאונד. התפריט פשוט - פרקים, תרגום, בקרוב והפעלה.
מכאן ייצא עזרי?
יוסי
מוזר שבדיסק עצמו אין הגדרות סאונד.
בדרך כלל יש לפחות 2 אלטרנטיבות - סטראו ו 5.1 . בחירת מצב סטראו נועדה למי שרוצה לראות את הסרט ואין לו מערכת סראונד.
תתקשר לחנות שהשכירה לך את הדיסק ותשאל אותם.
בקשר להגדרות הנגן - נסה לשנות את ההגדרה מ "גולמי" באודיו דיגיטלי ל SPDIF .
ארז
בדרך כלל יש לפחות 2 אלטרנטיבות - סטראו ו 5.1 . בחירת מצב סטראו נועדה למי שרוצה לראות את הסרט ואין לו מערכת סראונד.
ארז
למה סימנת גולמי?
סמןSPDIF שמעיד על חיבור קואקס
ופותח את כל הערוצים
לאחר שחק בשלט הDVD תוך כדי צפיה עד שתגיע לDOLBY
ופותח את כל הערוצים
לאחר שחק בשלט הDVD תוך כדי צפיה עד שתגיע לDOLBY
ארז תודה. דומני שאני מרים ידיים.ארז_וחני כתב:מוזר שבדיסק עצמו אין הגדרות סאונד.
![]()
ארז...
למרות מוזרות העניין, אין בדיסק הגדרות סאונד.
החנות שהשכירה לי- האוזן השלישית בתל אביב, אני מאמין שאין להם מושג ירוק לגבי פורמטי שידור, הם ודאי יפטרו אותי במשפט "אם כתוב 5.1 זה בטח הפורמט. תבדוק את המערכת שלך."
שינוי הגדרת הנגן כמו שציינת ביא בבחינת ניסוי וטעייה ולא מבוססת על צורך. האין זאת?
יוסי
ADICT כתב:למה סימנת גולמי?
ופותח את כל הערוצים
לאחר שחק בשלט הDVD תוך כדי צפיה עד שתגיע לDOLBY...
אדוני יודע מה הוא שח?קביעת מצב " SPDIF כבוי" - זו ההגדרה בתפריט, מסירה את האות הדיגיטלי מצג הרסיבר, מסירה את האותיות L,R מתוך תצוגת הרמקולים הקדמיים בצג הרסיבר ומפסיקה לחלוטין את הסאונד.
לא לכך היתה כוונת המחוקק. האין זאת?
יוסי
למה כבוי?
אמרתי סמן ON
בכל הDVD ברירת המחדל בחיבור דיגיטאלי היא על OFF
וזאת כי הם יוצאים מנקודת הנחה שאנשים מחברים סטריאו
ואם הם מתקדמים אז כבר ישנו לON ויחברו דיגיטאלית
אגב בדוק ברסיוור שלך את הSIGNAL SELECT שהוא על AUTO על מנת לבחור דיגיטאלי בעדיפות על אנאלוגי
אמרתי סמן ON
אגב בדוק ברסיוור שלך את הSIGNAL SELECT שהוא על AUTO על מנת לבחור דיגיטאלי בעדיפות על אנאלוגי
כנראה לא הובנתי נכון.ADICT כתב:למה כבוי?
אמרתי סמן ON
אגב בדוק ברסיוור שלך את הSIGNAL SELECT שהוא על AUTO על מנת לבחור דיגיטאלי בעדיפות על אנאלוגי...
בתפריט הסאונד,יש סעיף אודיו דיגיטלי שפתחיתו מאפשרת בחירת אחת מהאפשרוית הבאות :
1. SPDIF כבוי (אין אפשרות לשנות, יש רק מצב כבוי.
2. גולמי
3. רק PCM
4. ידני.
בחירת האות ברסיבר מסומנת על אוטומט.
סיבכתי גם אותכם? ואולי אני זה שעמד לצעוק "המלך הוא עירום" וכל אותם שמשקיעים עשרות אלפי שקלים במערכות שומעים בכלל סטריאו ומתביישים להגיד?....!
אתה יכול לצעוק, רק תיזהר: א. זה יכול לגרום לצרידות, ב. תיראה קצת תימהוני...
אבל עכשיו ברצינות - אם אתה בטוח שכל ההגדרות נכונות נסה:
1. בדוק שוב ב - TEST TONE שכל הרמקולים עובדים.
2. נסה דיסק אחר, לאחר שוידאת בחנות שהוא 5.1.
בהצלחה
אבל עכשיו ברצינות - אם אתה בטוח שכל ההגדרות נכונות נסה:
1. בדוק שוב ב - TEST TONE שכל הרמקולים עובדים.
2. נסה דיסק אחר, לאחר שוידאת בחנות שהוא 5.1.
בהצלחה
האם יש לך כניסת קואקס במערכת הקנווד שלך?אם כן -בטל האפטי וחבר קואקס(כבל רגיל)
ובדוק אם הכל ניפתח
עוד הייתי מנסה לחבר את המכשיר ישירות מקדימה לכניסה דגיטאלית קדמית אם יש לך במערכת
ובודק מה קורה
בכל מקרה האפטי צריך להיות ברסיוור על ON
ואםיש אפשרות להגדיר תדר דגימה על 96 KH
ובדוק אם הכל ניפתח
עוד הייתי מנסה לחבר את המכשיר ישירות מקדימה לכניסה דגיטאלית קדמית אם יש לך במערכת
ובודק מה קורה
בכל מקרה האפטי צריך להיות ברסיוור על ON
ואםיש אפשרות להגדיר תדר דגימה על 96 KH