למבינים בלבד בענף החשמל! W5500 בעיה רצינית שניתקלתי בה!
שלום לכולם
לפני כמה ימים החלטתי לקנות את המסך w5500 בגודל של 37.
כמובן כמו כל צרכן ישראלי יצאתי לי לסקר שוק
שם התחילה הבעיה
נכנסתי לביג בוקס/בסט ביי - שם קיבלתי מחיר על המסך 7500 שקלים.
לאחר מכן נכנסתי לטרקלין חשמל. הידוע במחיריו הזולים לכל מוצרי סוני - וקיבלתי אחרי משא ומתן ארוך. גם כן את אותו מחיר..
חזרתי הביתה. הגעתי לזאפ. ואכן ראיתי שהמחרים שקיבלתי הם מחירים ממש ממש טובים יחסית לאינטרנט.
כמובן שאני מציין שהכל אחריות יבואן של ישפאר..
יום למחרת החלטתי ללכת לאלמ. וגם שם לקבל את ההצעה על המסך הזה.
למרבה הפתעתי. ללא וויכוחים וללא יותר מידי משא ומתן . המוכר ישר זרק מחיר שהוא כ"כ זול! שגרם לי להרגיש שמשהו פה הוא לא בהחלט תקין! המחיר באלמ הוא 6700 שקלים!
עכשיו! אני ממש רוצה ללכת לקנות את המסך כי זה מחיר טוב מאוד 6700 שקלים יחסית לאחרים. אבל. נשמע לי פה משו לא הגיוני
סקרתי וסקרתי. לא הצלחתי למצוא שום דבר.
עלה במוחי רעיון שאולי הארץ יצור של המסך היא שונה?
או שהם נותנים מסכים שהם התקלקלו ותוקנו בחול? (למרות שלא נשמע הגיוני כי הדגם חדש!)
בכל מיקרה! ממש ממש יעזור לי אם האנשים שמבינים יעזרו לי. כי אני מצידי. היום בערב הולך לקנות את המסך!
אבל הייתי חייב להגיע להתייעץ איתכם פה לפניכן!
תודה רבה מראש למגיבים!
לפני כמה ימים החלטתי לקנות את המסך w5500 בגודל של 37.
כמובן כמו כל צרכן ישראלי יצאתי לי לסקר שוק
שם התחילה הבעיה
נכנסתי לביג בוקס/בסט ביי - שם קיבלתי מחיר על המסך 7500 שקלים.
לאחר מכן נכנסתי לטרקלין חשמל. הידוע במחיריו הזולים לכל מוצרי סוני - וקיבלתי אחרי משא ומתן ארוך. גם כן את אותו מחיר..
חזרתי הביתה. הגעתי לזאפ. ואכן ראיתי שהמחרים שקיבלתי הם מחירים ממש ממש טובים יחסית לאינטרנט.
כמובן שאני מציין שהכל אחריות יבואן של ישפאר..
יום למחרת החלטתי ללכת לאלמ. וגם שם לקבל את ההצעה על המסך הזה.
למרבה הפתעתי. ללא וויכוחים וללא יותר מידי משא ומתן . המוכר ישר זרק מחיר שהוא כ"כ זול! שגרם לי להרגיש שמשהו פה הוא לא בהחלט תקין! המחיר באלמ הוא 6700 שקלים!
עכשיו! אני ממש רוצה ללכת לקנות את המסך כי זה מחיר טוב מאוד 6700 שקלים יחסית לאחרים. אבל. נשמע לי פה משו לא הגיוני
סקרתי וסקרתי. לא הצלחתי למצוא שום דבר.
עלה במוחי רעיון שאולי הארץ יצור של המסך היא שונה?
או שהם נותנים מסכים שהם התקלקלו ותוקנו בחול? (למרות שלא נשמע הגיוני כי הדגם חדש!)
בכל מיקרה! ממש ממש יעזור לי אם האנשים שמבינים יעזרו לי. כי אני מצידי. היום בערב הולך לקנות את המסך!
אבל הייתי חייב להגיע להתייעץ איתכם פה לפניכן!
תודה רבה מראש למגיבים!
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
אם אתה חושש שברשת אל.מ. מרמים ומוכרים מוצרים ממוחדשים/משומשים בתור מכשירים חדשים - מדובר בהאשמה חמורה ביותר שדורשת הוכחה. זה שהמחיר יותר נמוך אינו מהווה הוכחה.Cydonia כתב: עלה במוחי רעיון שאולי הארץ יצור של המסך היא שונה?
או שהם נותנים מסכים שהם התקלקלו ותוקנו בחול? (למרות שלא נשמע הגיוני כי הדגם חדש!)...
לדעתי אם מדובר ביבואן הרשמי (ישפאר) - אתה יכול להיות שקט.
בהצלחה ברכישה !
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
Cydonia שלום לך.
שים לב . אתה רוכש מוצר חדש ביום קבלת המוצר תוודה שהמסך חדש בכל המובנים שיש .
אם אתה יודע לבחון מסך חדש אז מה זה משנה היכן אתה רוכש אותו .
אל תשכח שאתה יכול לח\החזיר כל מוצר עד 14 יום מיום קבלת המוצר .
רכישה נעימה ובהצלחה .
שים לב . אתה רוכש מוצר חדש ביום קבלת המוצר תוודה שהמסך חדש בכל המובנים שיש .
אם אתה יודע לבחון מסך חדש אז מה זה משנה היכן אתה רוכש אותו .
רכישה נעימה ובהצלחה .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

זה דווקא לא נכון. ברכישה פיזית מחנות הכל תלוי במדיניות ההחזרה של החנות שצריכה להיות תלוייה בגלוי ליד הקופה.9000es כתב:.
...
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
איינשטיין
שלום לך.
ממה שאני יודע חוק הגנת הצרכן נותן לך אפשרות להחזרת מוצר עד 14 יום מיום קבלת המוצר .
מה קורה שהמסך פגום לאחר כמה ימי רכישה .
הם מחוייבים בהחלפת מסך חדש . או שהוא מקבל זיכוי או החזרת הכסף .
שלום לך.
ממה שאני יודע חוק הגנת הצרכן נותן לך אפשרות להחזרת מוצר עד 14 יום מיום קבלת המוצר .
הם מחוייבים בהחלפת מסך חדש . או שהוא מקבל זיכוי או החזרת הכסף .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

בוא נבדיל בין מקרה שמסופק מוצר פגום לבין מוצר תקין.
לגבי פגום - הם מחוייבים לתקן (זכותם להחליף אך הם לא חייבים), ואם לא יכולים בתוך זמן סביר - מחוייבים לבטל העסקה (או להגיע לכל הסדר שמקובל על הרוכש - כמו אספקת דגם אחר וכד').
לגבי מוצר תקין - האפשרות לביטול העסקה תלוייה במדיניות ההחזרה של החנות (ברכישה פיזית בחנות). ממליץ שתעיין בחוק הגנת הצרכן (סעיף 4ג').
לנוחיותך:
4ג. חובת גילוי מדיניות החזרת טובין (תיקון: תשס"ה3, תשס"ז)
(א) עוסק המציע, המציג, או המוכר טובין לצרכן, יציג במקום עסקו, במקום הנראה לעין ובאותיות ברורות וקריאות, מודעה המפרטת את מדיניותו לגבי החזרת טובין שלא עקב פגם; במודעה יצוין אם ניתן להחזיר טובין כאמור, לרבות הגבלות להחזרת הטובין, תנאי ההחזרה, אופן וסוג ההחזר שיקבל הצרכן (בחוק זה - מדיניות החזרת טובין); צוין במודעה כי לא ניתן להחזיר טובין, הן בדרך כלל והן במקרים מסוימים, יחולו הוראות סעיף 2(ב2).
(ב) ביקש הצרכן להחזיר לעוסק טובין שלא עקב פגם, בהתאם למדיניות החזרת טובין המפורטת במודעה, והעוסק לא פעל בהתאם לאותה מדיניות, רשאי הצרכן להחזירם לעוסק בתוך שבעה ימים מיום שסורב, והעוסק יהיה חייב להשיב לו את מלוא התמורה שקיבל באופן שבו שילם הצרכן, ובלבד שלא חלה הרעה במצב הטובין; לענין זה, פתיחת האריזה כשלעצמה לא תיחשב כהרעה במצב הטובין, אלא אם כן השר, באישור ועדת הכלכלה של הכנסת, קבע אחרת לגבי טובין או סוגי טובין.
(ג) לא הציג עוסק מודעה כאמור בסעיף קטן (א), חזקה כי מדיניותו לגבי החזרת טובין שלא עקב פגם היא מתן אפשרות לצרכן להחזיר לו את הטובין, וההוראות לפי סעיף קטן (ב) יחולו לענין זה, בשינויים המחויבים.
(ד) הוראות סעיף זה לא יחולו על -
(1) מוצרי מזון או טובין פסידים;
(2) טובין הניתנים להקלטה, לשעתוק, או לשכפול, שהצרכן פתח את אריזתם המקורית;
(3) טובין שיוצרו במיוחד לפי הזמנה של הצרכן;
(4) טובין שבהתאם להוראות שניתנו לפי דין אין להחזירם;
(5) טובין שקבע השר, באישור ועדת הכלכלה של הכנסת.
(ה) אין בהוראות סעיף זה כדי לגרוע מכל זכות העומדת לצרכן במקרה של הפרת תנאי עסקה לפי כל דין.
(ו) השר רשאי לקבוע הוראות לענין סעיף זה, לרבות בדבר הצגת המודעה במקום העסק כאמור בסעיף קטן (א), ובדבר גודל האותיות.
לגבי פגום - הם מחוייבים לתקן (זכותם להחליף אך הם לא חייבים), ואם לא יכולים בתוך זמן סביר - מחוייבים לבטל העסקה (או להגיע לכל הסדר שמקובל על הרוכש - כמו אספקת דגם אחר וכד').
לגבי מוצר תקין - האפשרות לביטול העסקה תלוייה במדיניות ההחזרה של החנות (ברכישה פיזית בחנות). ממליץ שתעיין בחוק הגנת הצרכן (סעיף 4ג').
לנוחיותך:
4ג. חובת גילוי מדיניות החזרת טובין (תיקון: תשס"ה3, תשס"ז)
(א) עוסק המציע, המציג, או המוכר טובין לצרכן, יציג במקום עסקו, במקום הנראה לעין ובאותיות ברורות וקריאות, מודעה המפרטת את מדיניותו לגבי החזרת טובין שלא עקב פגם; במודעה יצוין אם ניתן להחזיר טובין כאמור, לרבות הגבלות להחזרת הטובין, תנאי ההחזרה, אופן וסוג ההחזר שיקבל הצרכן (בחוק זה - מדיניות החזרת טובין); צוין במודעה כי לא ניתן להחזיר טובין, הן בדרך כלל והן במקרים מסוימים, יחולו הוראות סעיף 2(ב2).
(ב) ביקש הצרכן להחזיר לעוסק טובין שלא עקב פגם, בהתאם למדיניות החזרת טובין המפורטת במודעה, והעוסק לא פעל בהתאם לאותה מדיניות, רשאי הצרכן להחזירם לעוסק בתוך שבעה ימים מיום שסורב, והעוסק יהיה חייב להשיב לו את מלוא התמורה שקיבל באופן שבו שילם הצרכן, ובלבד שלא חלה הרעה במצב הטובין; לענין זה, פתיחת האריזה כשלעצמה לא תיחשב כהרעה במצב הטובין, אלא אם כן השר, באישור ועדת הכלכלה של הכנסת, קבע אחרת לגבי טובין או סוגי טובין.
(ג) לא הציג עוסק מודעה כאמור בסעיף קטן (א), חזקה כי מדיניותו לגבי החזרת טובין שלא עקב פגם היא מתן אפשרות לצרכן להחזיר לו את הטובין, וההוראות לפי סעיף קטן (ב) יחולו לענין זה, בשינויים המחויבים.
(ד) הוראות סעיף זה לא יחולו על -
(1) מוצרי מזון או טובין פסידים;
(2) טובין הניתנים להקלטה, לשעתוק, או לשכפול, שהצרכן פתח את אריזתם המקורית;
(3) טובין שיוצרו במיוחד לפי הזמנה של הצרכן;
(4) טובין שבהתאם להוראות שניתנו לפי דין אין להחזירם;
(5) טובין שקבע השר, באישור ועדת הכלכלה של הכנסת.
(ה) אין בהוראות סעיף זה כדי לגרוע מכל זכות העומדת לצרכן במקרה של הפרת תנאי עסקה לפי כל דין.
(ו) השר רשאי לקבוע הוראות לענין סעיף זה, לרבות בדבר הצגת המודעה במקום העסק כאמור בסעיף קטן (א), ובדבר גודל האותיות.
נערך לאחרונה על ידי איינשטיין ב 03/10/2009 16:46, נערך פעם 1 בסך הכל.
- offirs
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6602
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 12 פעמים
אם לא מדובר בפגם,הרי כפי שצויין קודם ע"י איינשטיין,החזרת המוצר תלויה במדיניות ההחזרה של החנות.הסעיף הרלוונטי הוא 4ג' שדן במדיניות החזרת טובין:9000es כתב:איינשטיין
שלום לך.
הם מחוייבים בהחלפת מסך חדש . או שהוא מקבל זיכוי או החזרת הכסף ....
http://www.moit.gov.il/NR/exeres/0A3957 ... B84C4F.htm
נערך לאחרונה על ידי offirs ב 03/10/2009 16:50, נערך פעם 1 בסך הכל.
הגיע הזמן לחתוך רקמות
אתה יכול להיות רגוע,
אני רכשתי גם מאלמ לפני כמה חודשים גם סוני, 37S5500,
במחיר שבזמנו היה נמוך משמעותית משאר הרשתות (ביריד חשמל שלהם בגני התערוכה אם זה משנה)
זה באמת נשמע כמו מחיר מעולה על ה- W, יש לך מושג במקרה כמה הם רוצים על 40/46?
אני בכל מקרה קיבלתי מוצר חדש לחלוטין, תקין וחמסה חמסה מרוצה עד הגג...
תתחדש וכמובן תמונות
אני רכשתי גם מאלמ לפני כמה חודשים גם סוני, 37S5500,
במחיר שבזמנו היה נמוך משמעותית משאר הרשתות (ביריד חשמל שלהם בגני התערוכה אם זה משנה)
זה באמת נשמע כמו מחיר מעולה על ה- W, יש לך מושג במקרה כמה הם רוצים על 40/46?
אני בכל מקרה קיבלתי מוצר חדש לחלוטין, תקין וחמסה חמסה מרוצה עד הגג...
תתחדש וכמובן תמונות
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
חשבתי כבר איזה בעיה יש לך בחשמל...
בכל מקרה, אם בכל החנויות מוכרים לך את אותו המסך, שמביאים מאותו המחסן, שמיבא אותו אותה חברה, ונותנת את אותה אחריות, אין סיבה לשלם מחירים גבוהים. המחיר הכי זול מנצח, כי גם ככה העלות של המסכים אלו ליבואן, קטנה בהרבה יותר ממה שחושבים.
בכל מקרה, אם בכל החנויות מוכרים לך את אותו המסך, שמביאים מאותו המחסן, שמיבא אותו אותה חברה, ונותנת את אותה אחריות, אין סיבה לשלם מחירים גבוהים. המחיר הכי זול מנצח, כי גם ככה העלות של המסכים אלו ליבואן, קטנה בהרבה יותר ממה שחושבים.
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

sky1sky10 כתב:אפשר להיכנס לסעיף אחר של החוק ולחזיר מוצר לא פגום לאחר קבלתו בתוך 14 יום.
ע"י רכישתו דרך האינטרנט. כלומר רכישה מרחוק....
גם על זה יש סייגים (כמו התקנה קבועה, אריזה פגומה...).