SONY מציגה טלויזיה אלחוטית, באמת אלחוטית !!!
-
MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
מסכי טלויזיה אלחוטיים, זה כבר חדשות ישנות. הכוונה היא לחיבורי הוידאו/אודיו כמובן מבוסס הטכנולוגיה הישראלית של אמימון.
אבל הפעם מדובר על שידור אלחוטי גם של ה........מתח לטלויזיה !!!
כרגע מדובר על קונספט ואבי טיפוס המסוגלים לשדר הספק של 60W למרחק של כחצי מטר (WOW !) שזה לא רע בכלל, במיוחד כשהם טוענים שניתן להרחיק עוד יותר את הטווח בעזרת EXTENDERים פאסיביים. למעשה הם כבר הצליחו להגיע לטווח של כמעט 80 ס"מ.
השיטה שבה ההספק משודר היא ע"י יצירת אנרגיה מגנטית בתדירות מאוד ספציפית המותאמת למקלט, כך שרק כשהתדרים מסונכרנים לגמרי המקלט מקבל את האנרגיה. זה גורם ליעילות גבוהה של 80% ולא ממש נפגע גם אם המקלט לא בדיוק מול המשדר.
גם אם שמים אובייקטים מתכתיים בין המשדר למקלט האנרגיה לא הופכת לחום ולכן היעילות נשמרת.
אין עדיין מידע על מתי וכמה זה יעלה, אבל זו בהחלט הבטחה לא קטנה.
מקור: i4u
אבל הפעם מדובר על שידור אלחוטי גם של ה........מתח לטלויזיה !!!
כרגע מדובר על קונספט ואבי טיפוס המסוגלים לשדר הספק של 60W למרחק של כחצי מטר (WOW !) שזה לא רע בכלל, במיוחד כשהם טוענים שניתן להרחיק עוד יותר את הטווח בעזרת EXTENDERים פאסיביים. למעשה הם כבר הצליחו להגיע לטווח של כמעט 80 ס"מ.
השיטה שבה ההספק משודר היא ע"י יצירת אנרגיה מגנטית בתדירות מאוד ספציפית המותאמת למקלט, כך שרק כשהתדרים מסונכרנים לגמרי המקלט מקבל את האנרגיה. זה גורם ליעילות גבוהה של 80% ולא ממש נפגע גם אם המקלט לא בדיוק מול המשדר.
גם אם שמים אובייקטים מתכתיים בין המשדר למקלט האנרגיה לא הופכת לחום ולכן היעילות נשמרת.
אין עדיין מידע על מתי וכמה זה יעלה, אבל זו בהחלט הבטחה לא קטנה.
מקור: i4u
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
והשאלות
קרינה?
שאלה מפגרת - אם אני שם מתכת באמצע - ונוגע בה - אני לא עלול להתחשמל ? וכו'...
מדליק ביותר!
הרי כבר היום יש את המשטחים שניתן להטעין עליהם בלי חיבור ממשי.
רק אני חושב על אפשרות התקנת מקרן ללא מגבלות - גם כאשר מחליפים מקרן?
קרינה?
שאלה מפגרת - אם אני שם מתכת באמצע - ונוגע בה - אני לא עלול להתחשמל ? וכו'...
מדליק ביותר!
הרי כבר היום יש את המשטחים שניתן להטעין עליהם בלי חיבור ממשי.
רק אני חושב על אפשרות התקנת מקרן ללא מגבלות - גם כאשר מחליפים מקרן?
DELL הציגה אתמול לאפטופ הניטען בבית ממטען אלחוטי ומחירו של המטען .. $1K
היעילות שלו היא חצי ממטען חשמלי רגיל..
וכל זה כדי שהצרכן (מישהו אמר FATASS?) לא יזיז את עצמו לכיוון נקודת טעינה..
אלא ימשיך לגלוש כאשר ברקע הלאפטופ נטען.
באשר לקרינה אלקטרומגנטית .. הנושא כבר לעוס.. אין לדעת באמת מה הסיכון לבני משפחתך.
היעילות שלו היא חצי ממטען חשמלי רגיל..
וכל זה כדי שהצרכן (מישהו אמר FATASS?) לא יזיז את עצמו לכיוון נקודת טעינה..
אלא ימשיך לגלוש כאשר ברקע הלאפטופ נטען.
באשר לקרינה אלקטרומגנטית .. הנושא כבר לעוס.. אין לדעת באמת מה הסיכון לבני משפחתך.
נערך לאחרונה על ידי dizingof ב 03/10/2009 17:10, נערך פעם 1 בסך הכל.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78844
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5388 פעמים
נראה לי הזוי זה דורש עוצמות שידור שבחיים לא ירשו להשתמש בהם בבתים פרטיים.
לא בטוח הזוי, כל עוד תדירות ה"שידור" מאוד נמוכה - יש גם סיכוי לקבל על זה אישור, סה"כ זה לא יותר מסוכן מהשנאי השכונתי אן קווי המתח שעוברים לנו ליד הבית.
טוב - אני מבין שבמוגיעין אין קווי מתח חיצוניים..

טוב - אני מבין שבמוגיעין אין קווי מתח חיצוניים..
תחומי עיניין: וידאו דיגיטלי, MPEG2 , MPEG4, H.264
רשימת ציוד: מסך טושיבה, צלחת לווין פרטית, רסיבר משולב טכניקס
רשימת ציוד: מסך טושיבה, צלחת לווין פרטית, רסיבר משולב טכניקס
שנאי מורכב משני סלילים, כאשר ביניהם חומר מבודד, האנרגיה מועברת בין סליל ראשון לסליל שני באמצעות שדה מגנטי.
אותו דבר כאן רק שמרחיקים את הסלילים אחד מהשני.
החשש הגדול שלי הוא קרינה - שדה מגנטי חזק הוא לא בריא כל-כך. גם השנאי הגדול ברחוב הוא מאד לא בריא, ולא מומלץ לעמוד לידו יותר מדי זמן ביום, שלא לאמר לגור לידו.
חוץ מזה, זה די גימיקי. בשביל 80 ס"מ אני מעדיף כבר לחבר חוט, דברו איתי כשזה יהיה ברמה של wi-fi.
אותו דבר כאן רק שמרחיקים את הסלילים אחד מהשני.
החשש הגדול שלי הוא קרינה - שדה מגנטי חזק הוא לא בריא כל-כך. גם השנאי הגדול ברחוב הוא מאד לא בריא, ולא מומלץ לעמוד לידו יותר מדי זמן ביום, שלא לאמר לגור לידו.
חוץ מזה, זה די גימיקי. בשביל 80 ס"מ אני מעדיף כבר לחבר חוט, דברו איתי כשזה יהיה ברמה של wi-fi.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73299
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3160 פעמים
אחד הדברים היחידים כיום שמונעים ממכשירי חשמל "רציניים" (ולא פלאפונים ומקלדות/עכברים) להיות אלחוטיים לחלוטין (והדוגמא המושלמת לכך היא רמקולים "אלחוטיים") הוא כבל החשמל. החברה שתצליח למצוא פתרון עובד ויעיל ותרשום על זה פטנט תרוויח סכומי עתק.
לא צריך להקל ראש בנושא הקרינה.
אמנם זה נושא מורכב, אבל שידור בעוצמה של 60 וואט זה ה-מ-ו-ן.
לשם השוואה, טלפונים ניידים משדרים בעוצמה של מיליוואטים, וכולנו יודעים כמה רעש יש מסביב.
צריך להבין שהאפקטים של קרינה אלקטרומגנטית לא לגמרי בלתי ידועים.
יש אפקטים חומניים (מלשון חום), ויש אפקטים לא חומניים. האפקט הראשון ברור, מובן, ההשפעות שלו ידועות. האפקט השני - הרבה יותר מורכב.
מה עושה האפקט החומני? מחמם לנו את הגוף *מבפנים* (קצת מזכיר מיקרוגל...). זה גורם לדברים רעים, ומהר.
כך למשל, אחד האזורים הכי רגישים בגוף זה העיניים. בעיניים אין הרבה כלי דם שיכולים לפנות חום, ואם העין מתחממת - נוצרת תופעת עכירות - קטארקט. כך למשל וולוו המליצו כבר לפני יותר מעשר שנים להרחיק את האנטנה הסלולרית ברכב מילדים, כי אם יש מצב שזה קרוב (מאוד) לעין - היא יכולה להיפגע.
בקיצור, רמת הידע שלי בנושא די שטחית, אבל ברור לי שעשרות ווטים של קרינה שמסתובבת בסלון, זה לא משהו שאפשר להתעלם ממנו.
אמנם זה נושא מורכב, אבל שידור בעוצמה של 60 וואט זה ה-מ-ו-ן.
לשם השוואה, טלפונים ניידים משדרים בעוצמה של מיליוואטים, וכולנו יודעים כמה רעש יש מסביב.
צריך להבין שהאפקטים של קרינה אלקטרומגנטית לא לגמרי בלתי ידועים.
יש אפקטים חומניים (מלשון חום), ויש אפקטים לא חומניים. האפקט הראשון ברור, מובן, ההשפעות שלו ידועות. האפקט השני - הרבה יותר מורכב.
מה עושה האפקט החומני? מחמם לנו את הגוף *מבפנים* (קצת מזכיר מיקרוגל...). זה גורם לדברים רעים, ומהר.
כך למשל, אחד האזורים הכי רגישים בגוף זה העיניים. בעיניים אין הרבה כלי דם שיכולים לפנות חום, ואם העין מתחממת - נוצרת תופעת עכירות - קטארקט. כך למשל וולוו המליצו כבר לפני יותר מעשר שנים להרחיק את האנטנה הסלולרית ברכב מילדים, כי אם יש מצב שזה קרוב (מאוד) לעין - היא יכולה להיפגע.
בקיצור, רמת הידע שלי בנושא די שטחית, אבל ברור לי שעשרות ווטים של קרינה שמסתובבת בסלון, זה לא משהו שאפשר להתעלם ממנו.