חיבור מחשב לCRT, איך?
שלום,
יש לי טלויזיה TOSHIBA 34SH9UC שהיא 34" וכתוב עליה 1080i Ready.
אני רוצה לחבר אותה למחשב, בעל כרטיס מסך GeForce 8800 GT כדי לצפות בתכני HD.
חיבורים:
בטלוויזיה - חיבור Component
בכרטיס המסך - חיבור DVI.
ברמת העיקרון, אני צריך כבל DVI לCOMPONENT ואז הכל אמור לעבוד.
העניין שלא כל כך ברור לי זה הקטע של 1080i, לפי מה שראיתי במפרט של כרטיס המסך: http://www.nvidia.com/page/8800_tech_specs.html
"Integrated HDTV encoder provides analog TV-output (Component/Composite/S-Video) up to 1080i resolution"
זה כבר נשמע טוב, לפי מה שאני מבין הכוונה היא שכרטיס המסך יודע להוציא אות אנלוגי לטלויזיה.
עכשיו יש גם עניינים לא ברורים:
אם אני מנגן במחשב וידיאו ב1080p מה יקרה? אני אקבל את מלוא האיכות בCRT? ההמרה תתבצע כבר ברמת כרטיס המסך?
עוד עניין הוא בקשר לCRT עצמה, ניסיתי למצוא מה הרזולוציה המקסימלית שלה ולא הצלחתי, הדגם הזה מופיע באינטרנט במעט מאוד מקומות, לא מופיע בכלל באתר של טושיבה. הצלחתי למצוא רק מדריך משתמש ברוסית (מצורף).
כי לפי מיטב ידיעתי, 1080i Ready, הכוונה היא שהטלוויזיה יכולה לקבל אות HD ב1080i אבל לא בהכרח להציג אותו ברזולוציה האמת , תלוי ברזולוציה המקסימלית של הCRT. אם מישהו פה יודע מה הרזולוציה המקסימלית, אני אשמח לדעת.
אשמח לקבל תשובות והצעות,
טל
חיבורים:
בכרטיס המסך - חיבור DVI.
העניין שלא כל כך ברור לי זה הקטע של 1080i, לפי מה שראיתי במפרט של כרטיס המסך: http://www.nvidia.com/page/8800_tech_specs.html
"Integrated HDTV encoder provides analog TV-output (Component/Composite/S-Video) up to 1080i resolution"
זה כבר נשמע טוב, לפי מה שאני מבין הכוונה היא שכרטיס המסך יודע להוציא אות אנלוגי לטלויזיה.
עכשיו יש גם עניינים לא ברורים:
אם אני מנגן במחשב וידיאו ב1080p מה יקרה? אני אקבל את מלוא האיכות בCRT? ההמרה תתבצע כבר ברמת כרטיס המסך?
עוד עניין הוא בקשר לCRT עצמה, ניסיתי למצוא מה הרזולוציה המקסימלית שלה ולא הצלחתי, הדגם הזה מופיע באינטרנט במעט מאוד מקומות, לא מופיע בכלל באתר של טושיבה. הצלחתי למצוא רק מדריך משתמש ברוסית (מצורף).
כי לפי מיטב ידיעתי, 1080i Ready, הכוונה היא שהטלוויזיה יכולה לקבל אות HD ב1080i אבל לא בהכרח להציג אותו ברזולוציה האמת , תלוי ברזולוציה המקסימלית של הCRT. אם מישהו פה יודע מה הרזולוציה המקסימלית, אני אשמח לדעת.
אשמח לקבל תשובות והצעות,
טל
לפי מה שקראתי באינטרנט, CRT שהיא Ready יכולה להציג HD, היא אולי תעשה downscale (תלוי ברזולוציה שלה) אבל עדיין תוכל לראות 720p או 420p...guyezra כתב:כנראה PAL או NTSC
אין הרבה תועלת בשידור HD לטלויזיה כזו, לא סביר שהיא תעשה DOWNSCALE באיכות גבוהה, הגיוני יותר שהמחשב יעשה עבודה טובה יותר...
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
1. הטלויזיה היא HD COMPATIBLE ולא READY. הכיתוב אצלך היא מהתקופה שלפני שהיה ברור הההבדל בין השניים.
כמו שאמרו, המסך יודע לקבל סיגנל 1080i אבל יציג אותו ברזולוציה שלו עצמו. הרזולוציה של מסכי טלויזיה CRT היא 576P במקסימום (אם יש לו יכולת להציג פרוגרסיב).
2. אין כבל שממיר מ-DVI (שהוא דיגיטלי) לקומפוננט (שזה אנלוגי).
אתה צריך יותר משהו בסגנון של טראנסקודר שימיר מ-VGA לקומפוננט.
3. מכיון שהכניסות למסך הזה הן אנלוגיות בלבד, לא תוכל לצפות עליו שום תוכן עם הגנת DRM, למשל, ניגון של סרט בלוריי מהמחשב.
בכל מקרה, איכות HD לא תקבל על המסך הזה.
כמו שאמרו, המסך יודע לקבל סיגנל 1080i אבל יציג אותו ברזולוציה שלו עצמו. הרזולוציה של מסכי טלויזיה CRT היא 576P במקסימום (אם יש לו יכולת להציג פרוגרסיב).
2. אין כבל שממיר מ-DVI (שהוא דיגיטלי) לקומפוננט (שזה אנלוגי).
אתה צריך יותר משהו בסגנון של טראנסקודר שימיר מ-VGA לקומפוננט.
3. מכיון שהכניסות למסך הזה הן אנלוגיות בלבד, לא תוכל לצפות עליו שום תוכן עם הגנת DRM, למשל, ניגון של סרט בלוריי מהמחשב.
בכל מקרה, איכות HD לא תקבל על המסך הזה.
תודה על התגובות
לפי מה שהבנתי, לא אוכל לראות HD על המסך הזה.
אבל בקשר למה שאמרת על חיבור הDVI לקומפוננט, אני חושב שזה יצליח, כי על פי מה שכתוב במפרט של כרטיס המסך יש לו encoder לאות אנלוגי מובנה...לא?
אבל בקשר למה שאמרת על חיבור הDVI לקומפוננט, אני חושב שזה יצליח, כי על פי מה שכתוב במפרט של כרטיס המסך יש לו encoder לאות אנלוגי מובנה...לא?
Re: תודה על התגובות
כרטיסי מסך עם שני חיבורי DVI בדר"כ מגיעים גם עם מתאם DVI ל VGA בשביל מי שעדיין משתמש במסךme768 כתב:לפי מה שהבנתי, לא אוכל לראות HD על המסך הזה.
אבל בקשר למה שאמרת על חיבור הDVI לקומפוננט, אני חושב שזה יצליח, כי על פי מה שכתוב במפרט של כרטיס המסך יש לו encoder לאות אנלוגי מובנה...לא?...
עם חיבור כזה, ככה שיש היגיון בדבריך.
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
Re: תודה על התגובות
לא תוכל.me768 כתב:לפי מה שהבנתי, לא אוכל לראות HD על המסך הזה.
אבל בקשר למה שאמרת על חיבור הDVI לקומפוננט, אני חושב שזה יצליח, כי על פי מה שכתוב במפרט של כרטיס המסך יש לו encoder לאות אנלוגי מובנה...לא?...
החלק האנאלוגי ב-DVI שלך יודע להוציא VGA ולא קומפוננט.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
החברים פה עשו סלט.me768 כתב:שלום,
חיבורים:
בכרטיס המסך - חיבור DVI.
טל...
למיטב הבנתי, יש חיבורים בכרטיסי מסך שדומים לחיבורי SVIDEO, ויש בהם יותר פינים, עם הכרטיס מסך אמור להגיע כבל מתאים, ואז אפשר להוציא component מהחיבור הזה - זה נראה כמו חיבור SVIDEO עם יותר פינים כאמור, וממנו יוצאים שלושה RCA שהם הקומפוננט. בעקרון בדרך כלל אפשר לחבר כבל SVIDEO ישירות לכרטיס מסך, ולשאר הקומבינות צריך את הכבל המיוחד הזה.
השאלה אם יש אופציה כזאת בכרטיס מסך שלך, כי כידוע כרטיסי מסך עם אותו המעבד, יכולים לבוא עם כל מיני תצורות וחיבורים.
ראה פה את החיבור SVIDEO עם המוני הפינים