קודם כל קצת רקע: עברתי לבאר שבע לפני שנה (אשתי לומדת בבן גוריון). עד אז גרתי בתל אביב. כשנכנסנו לדירה התחברנו להוט ולמזלנו לא התחייבנו לזמן רב מדי, כי די מהר שמנו לב שאנחנו לא צופים בכלל בטלויזיה - לא יותר משעתיים בחודש, וגם אז רק בערוצים 2,10. באיזשהו שלב גיליתי את האתר (מדהים!) ומשם הדרך הייתה קצרה לגילוי ה-DTT.
די מהר הבנתי שה-DTT הוא פתרון מעולה בשבילי והחלטתי שאני רוצה גם. אחרי שדרוגים בתחום הטלויזיה וה HTPC, הבנתי שאם אני רוצה שהנישואין יחזיקו יותר משנה כדאי לי להוריד פרופיל ולדחות הוצאות חדשות בתחום לזמן מאוחר יותר. זה מה שגרם לי להמתין ולראות איך המיזם מתפתח - אילו ממירים נכנסו, ביקורות על מקלטים ואנטנות, מהם טווחי המחירים, והכי חשוב - מהי רמת הקליטה, במיוחד באזור באר שבע. בשלב מסוים גיליתי את מפת הקליטה של האתר, שהרגיעה אותי לגבי רמת הקליטה (חוץ מהפקקים - עוד יתרון לבאר שבע על תל אביב
בתוך פחות משעה הזמנתי הדונגל הנ"ל http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.8325 מאתר DealExtreme. בחרתי בו ולא בדונגל http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.8309 (למרות שקיבלתי את הרושם שהאחרון נפוץ יותר בקרב הרוכשים) מכיוון שהוא בעל חיבור אנטנה רגיל. לאחר 10 ימים הגיע שליח עם החבילה. כמובן שאני פיתחתי התרגשות של ילד בן 10 שקיבל צעצוע חדש, ולמרות שלמחרת היה לי מבחן החלטתי שאני אצפה היום בשידור הדיגיטלי ויהי מה. חיברתי את הדונגל ל - HTPC ואת האנטנה הפצפונת לדונגל, התקנתי את הדרייברים, הפעלתי את VLC וסרקתי את התחנות. למרבה האכזבה לא קיבלתי שום אות חיים מהדונגל. הסריקה לא הניבה תוצאות והנורה לא נדלקה אף לא לרגע. לא התייאשתי ובדקתי את הדונגל על מחשב נוסף בבית. גם שם לא היו תוצאות. עדיין לא התייאשתי. חיברתי את הדונגל למחשב נייד ויצאתי החוצה לעשות סיבוב. אפילו עליתי על גג הבניין (אני גר בקומת קרקע בבניין של 3 קומות). בשלב הזה כבר התייאשתי.
למחרת, אחרי המבחן (אני לומד באוניברסיטת תל אביב) ניצלתי את ההזדמנות ובאוטובוס חזרה לבאר שבע בדקתי את הדונגל, שוב עם המחשב הנייד. כמובן ששוב לא הייתה קליטה ואני כבר שאלתי את עצמי לאיזה סוג פסולת לשייך את הדונגל הנ"ל. למזלי, ברגע של
לאחר כמה ימים נוספים של התברברות ברשת החלטתי להתייעץ עם אבי. בשנות השבעים והשמונים הוא עבד כטכנאי ב - PAL תל אביב ויצא לו לטפס על כמה וכמה (וכמה!) תרני אנטנות. הוא השיג מחבר שעוסק בתחום אנטנה קטנה (כיוונית באורך של 60 ס"מ) לגג הבניין ו 25 מטרים של כבל קואקסיאלי. עוד בהזדמנות הראשונה שהייתה לי עליתי על גג הבניין עם המחשב הנייד, התקנתי את האנטנה על אחד התרנים הפנויים וכיוונתי אותה עד שהושגה קליטה מושלמת.

בבדיקה נוספת שערכתי עם ה HTPC התקבלה קליטה מעולה והשידור עבד חלק. הרגשת גאווה אפפה אותי על כך ש "אף על פי כן - קלוט נקלוט" את שידורי ה DTT הישראלים.
כמובן שמאז אשתי ואני לא צפינו בטלויזיה...