תגובות לביקורת: פנסוניק TX-42G10E פלזמה FULL HD מהדור החדש
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46358
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5076 פעמים
תגובות, הערות ושאלות לביקורת.
פנסוניק TX-42G10E פלזמה FULL HD מהדור החדש
פנסוניק TX-42G10E פלזמה FULL HD מהדור החדש
סקירה מעולה כתמיד
התוצאות לא מפתיעות היות ו סדרות G ו V זכו לביקורת טובות מאוד בחו"ל.הנושא שכן מפתיע הוא איכות עיבוד ב SD ,רוב הביקורות על המכשיר היו על תמונה רכה וחסרת פירוט ב SD.
עופר ,
איך לדעתך עיבוד התמונה ב SD ביחס ל סמסונג ו טושיבה עם ה- Resolution+ ?
האם ה DVDO EDGE ישפר את העיבוד ?
לגבי ה YESMAX HD האם התמונה פחות טובה ב SD ביחס ל YESMAX כאשר הממיר מבצע את ההמרה ,אם כן מה קורה כאשר הממיר במצב AUTO ו מוציא SD ב 576i האם גם אז YESMAX עדיף על ה HD.
התוצאות לא מפתיעות היות ו סדרות G ו V זכו לביקורת טובות מאוד בחו"ל.הנושא שכן מפתיע הוא איכות עיבוד ב SD ,רוב הביקורות על המכשיר היו על תמונה רכה וחסרת פירוט ב SD.
עופר ,
איך לדעתך עיבוד התמונה ב SD ביחס ל סמסונג ו טושיבה עם ה- Resolution+ ?
לגבי ה YESMAX HD האם התמונה פחות טובה ב SD ביחס ל YESMAX כאשר הממיר מבצע את ההמרה ,אם כן מה קורה כאשר הממיר במצב AUTO ו מוציא SD ב 576i האם גם אז YESMAX עדיף על ה HD.
- esloan
- חבר ותיק

- תגובות: 2796
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 204 פעמים
יש לי תחושה טובה בקשר למסך הזה.
זה נראה כי המסך מהווה חבילה כוללת מצויינת, החל בשחורים, המשך ב Intermediate Frames והמימוש המצויין שלהם וכלה בקינוח הסקארט RGB לכל מתוסכלי ה SVIDEO.
נראה כי פנסוניק רקחו כאן תבשיל מוצלח.

זה נראה כי המסך מהווה חבילה כוללת מצויינת, החל בשחורים, המשך ב Intermediate Frames והמימוש המצויין שלהם וכלה בקינוח הסקארט RGB לכל מתוסכלי ה SVIDEO.
- spacedude
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3505
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 160 פעמים
מסכים ובנוסף התמחור ביחס לדגם היוצא (ה PY800) הרבה יותר אטרקטיבי.erezsolan כתב:יש לי תחושה טובה בקשר למסך הזה.
...
- urik79
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4318
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 130 פעמים
אני רק לא מבין את ההחלטה לא לייבא את ה 50'' של הדגם הזה.
מתברר שמי שרוצה 50'' ו FULL HD צריך לשלם עוד כמה אלפים עבור סדרה V.
מתברר שמי שרוצה 50'' ו FULL HD צריך לשלם עוד כמה אלפים עבור סדרה V.
כל מה שרציתי כל מה שקניתי
כל מה שאספתי זה לא מספיק
כל מה ששמרתי כל מה שחמדתי
בסוף הבנתי זה לא מספיק
כל מה שאספתי זה לא מספיק
כל מה ששמרתי כל מה שחמדתי
בסוף הבנתי זה לא מספיק
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78843
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5388 פעמים
קשה לי להשוות שהרי אני בוחן כל מסך בנפרד ולכן לא יכול לראות את התמונות זה לצד זה. זיכרון חזותי הוא בעייתי משהו. הייתי אומר שבכל המקרים מעבד חיצוני ישפר את המצב (אם כי ה-EDGE הוא לא המקסימום שאפשר להניב מהסיפור הזה - הייתי מעדיף מכשירים מבוססי GENNUM למטרה זו).איך לדעתך עיבוד התמונה ב SD ביחס ל סמסונג ו טושיבה עם ה- Resolution+ ?
לגבי ה YESMAX HD האם התמונה פחות טובה ב SD ביחס ל YESMAX כאשר הממיר מבצע את ההמרה ,אם כן מה קורה כאשר הממיר במצב AUTO ו מוציא SD ב 576i האם גם אז YESMAX עדיף על ה HD....
לגבי ה-MAX HD, כבר כתבתי מספר פעמים שעם מסך או מעבד תמונה טוב, ה-MAX הישן נותן תמונה טובה יותר. זה נכון לגבי AUTO וזה נכון לגבי 1080i. מי שרוצה להוציא מקסימום מה-SDTV שלו עדיין צריך להישאר עם YES MAX ישן וטוב ולהיות מחובר עם SCART RGB.
אחרי שאמרתי את זה, אני יכול לומר שיש לי בסלון MAX HD ו-YES MAX2, שניהם מחוברים למסך הכי טוב בתקציב שלי (לדעתי בכל תקציב) והמעבד הכי טוב בתקציב שלי (לדעתי בכל תקציב) ואני מרבית הזמן צופה ב-MAX HD. לא בגלל שהאיכות טובה יותר (כאמור, היא טיפה פחות טובה) אלא בעיקר בגלל הנוחות שבדבר.
כמעט כל התכנים שאני רואה ב-MAX HD היום הם ב-HD. יוצאי הדופן הם נמרוד הראל והחדשות (אחרים בבית רואים גם השרדות אבל מכיוון שאני לא צופה בזה זה לא מטריד את מנוחתי), וכמובן EARL, פילדלפיה זורחת וסקראבס.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
אני תמיד נהנה לקרוא את הסקירות על המסכים אבל הפעם אני חייב לציין שני דברים מעבר לתשבחות על הכתיבה הסופר מקצועית
1. בקדימון למאמר כתוב שזה המסך שהעיר את חובבי הפלזמה משנתם. זה לא נכון בעליל כי מקסימום קצת נימנמתי.
2. במבוא משתמע שאתה סוקר את כל הסדרה החדשה אבל הכתבה היא רק על דגם ה 42 אינטש. האם צפוי לנו עוד משהו טוב בעתיד הקרוב?
1. בקדימון למאמר כתוב שזה המסך שהעיר את חובבי הפלזמה משנתם. זה לא נכון בעליל כי מקסימום קצת נימנמתי.
2. במבוא משתמע שאתה סוקר את כל הסדרה החדשה אבל הכתבה היא רק על דגם ה 42 אינטש. האם צפוי לנו עוד משהו טוב בעתיד הקרוב?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
סקירה מצויינת
עופר יש לי בבקשה שאלה
איזו רזולוציה כדאי לקבוע ב MAXHD כדיי לקבל את איכות SD הטובה ביותר האם עדיף 720 1080 או AUTO האם עדיך שהמסך יבצע עיבוד או שהממיר
אשמח בבקשה לדעת אילו פרמטרים היגדרת בהגדרות התמונה מבחינת בהירות ניגודיות צבע וטמפרטורה
עופר יש לי בבקשה שאלה
איזו רזולוציה כדאי לקבוע ב MAXHD כדיי לקבל את איכות SD הטובה ביותר האם עדיף 720 1080 או AUTO האם עדיך שהמסך יבצע עיבוד או שהממיר
אשמח בבקשה לדעת אילו פרמטרים היגדרת בהגדרות התמונה מבחינת בהירות ניגודיות צבע וטמפרטורה
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78843
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5388 פעמים
catskinner,
בחנתי גם את ה-X אבל ברמה שלא מספקת לסקירה מלאה. לגבי ה-V וה-Z, אני רק יכול לקוות שאזכה לבדוק את שניהם אבל זה לא תלוי בי.
rgb31,
1. זה לא קשור לסקירה
2. זה תלוי בכל מסך בנפרד. מכיוון שזה לא מסובך לבדוק - הייתי ממליץ לכל אחד לנסות במצב AUTO ובמצב 1080i (לא התרשמתי ש-720 מהווה אלטרנטיבה מספיק טובה לו).
בחנתי גם את ה-X אבל ברמה שלא מספקת לסקירה מלאה. לגבי ה-V וה-Z, אני רק יכול לקוות שאזכה לבדוק את שניהם אבל זה לא תלוי בי.
rgb31,
1. זה לא קשור לסקירה
2. זה תלוי בכל מסך בנפרד. מכיוון שזה לא מסובך לבדוק - הייתי ממליץ לכל אחד לנסות במצב AUTO ובמצב 1080i (לא התרשמתי ש-720 מהווה אלטרנטיבה מספיק טובה לו).
עופר, תודה על הסקירה!
האם המסך מתאים לחדר שינה? (מרחק צפיה של שלושה וחצי מטרים).
להורים שלי יש את ה PV80 בסלון מחוברת להוט מג'יק.
בחדר השינה יש להם CRT שהם רוצים להחליף, מחוברת לשרות האנאלוגי של הוט ב RF.
האם אפשר לחבר את המסך הזה גם ל RF ולהנות גם מהשידורים האנאלוגיים של הוט וגם מה DTT או שזה או זה או זה?
במידה וישימו את המסך הזה בסלון ויעבירו את ה PV80 לחדר השינה, המתקן בקיר של ה PV80 יתאים ל G10?
האם המסך מתאים לחדר שינה? (מרחק צפיה של שלושה וחצי מטרים).
להורים שלי יש את ה PV80 בסלון מחוברת להוט מג'יק.
בחדר השינה יש להם CRT שהם רוצים להחליף, מחוברת לשרות האנאלוגי של הוט ב RF.
האם אפשר לחבר את המסך הזה גם ל RF ולהנות גם מהשידורים האנאלוגיים של הוט וגם מה DTT או שזה או זה או זה?
במידה וישימו את המסך הזה בסלון ויעבירו את ה PV80 לחדר השינה, המתקן בקיר של ה PV80 יתאים ל G10?
פשוט תענוג של סקירה...
עושה רושם של מסך איכותי מאוד.
חושב שהתמחור שלו גבוה מעט למה שהשוק מציע היום!
תודה רבה עופר
חושב שהתמחור שלו גבוה מעט למה שהשוק מציע היום!
תודה רבה עופר
- spacedude
- חבר מביא חבר

עפר,
האם לדעתך אמור להיות הבדל בתמונה בין ה G ל V?
הרי מבחינת ה dynamic & native contrast הנתונים בין שני הדגמים זהים.
ההבדלים היחידים לטובת דגם ה V (עפ"י החוברת שחילקו לנו בהשקה) הם:
1. Digital cinema color
THX certified .2
deep color .3
24P smooth film .4
האם לדעתך אמור להיות הבדל בתמונה בין ה G ל V?
הרי מבחינת ה dynamic & native contrast הנתונים בין שני הדגמים זהים.
ההבדלים היחידים לטובת דגם ה V (עפ"י החוברת שחילקו לנו בהשקה) הם:
1. Digital cinema color
THX certified .2
deep color .3
24P smooth film .4
שחר
עפר
תודה על הסקירה, מבחינתי הגיע בזמן.
רציתי להתקדם ולהחליף את הפלזמה שיש לי לפלזמה מהדור החדש אבל די התאכזבתי מהפנסוניק סדרה X, בייחוד מעיבוד התמונה בקליטת SD.
קצת תאורה בחדר וגם השחורים מאכזבים כך שלא מצאתי סיבה ממשית להחליף את ה VR5 הישנה שלי.
הסקירה די עודדה אותי ונראה שהפנסוניק מסדרה G החדשה היא כבר באמת קפיצת מדרגה ויש סיבה למסיבה.
תודה על הסקירה, מבחינתי הגיע בזמן.
רציתי להתקדם ולהחליף את הפלזמה שיש לי לפלזמה מהדור החדש אבל די התאכזבתי מהפנסוניק סדרה X, בייחוד מעיבוד התמונה בקליטת SD.
קצת תאורה בחדר וגם השחורים מאכזבים כך שלא מצאתי סיבה ממשית להחליף את ה VR5 הישנה שלי.
הסקירה די עודדה אותי ונראה שהפנסוניק מסדרה G החדשה היא כבר באמת קפיצת מדרגה ויש סיבה למסיבה.
מוטי
- yuria
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4181
- נתן תודות: 103 פעמים
- קיבל תודות: 238 פעמים
כרגיל סקירות מעולות של עופר
האכזבה לדעתי בסדרות החדשות שישנם השתקפויות
(למרות שיש כאלה שניסו להשוות את המסך לקורו)
חייבים חדר חשוך כדי להנות מאיכויות המסך (כך לפחות ראינו בתצוגה לא מזמן בארקדייה...)
האכזבה לדעתי בסדרות החדשות שישנם השתקפויות
(למרות שיש כאלה שניסו להשוות את המסך לקורו)
חייבים חדר חשוך כדי להנות מאיכויות המסך (כך לפחות ראינו בתצוגה לא מזמן בארקדייה...)
מסך אולד LG65C8.
רסיבר Marantz SR7015
רמקולים פולק אודיו S20+S30.
סראונד ביפולר מוניטור אודיו.
רסיבר Marantz SR7015
רמקולים פולק אודיו S20+S30.
סראונד ביפולר מוניטור אודיו.
- spacedude
- חבר מביא חבר

yuria,
אני גם ראיתי את המסך בהשקה, לא יכולתי להתרשם ממנו שם בכלל.
וגם ראיתי אותו בתצוגה בעולם הדיגטלי, שם הוא נמצא בדיוק בכניסה לחנות מצד ימין למסך יש דלת וחלון מסכוכית ענק, מהתרשמות שלי עם ההשתקפויות שם, המצב הרבה הרבה פחות גרוע ממה שציפיתי.
וגם ראיתי אותו בתצוגה בעולם הדיגטלי, שם הוא נמצא בדיוק בכניסה לחנות מצד ימין למסך יש דלת וחלון מסכוכית ענק, מהתרשמות שלי עם ההשתקפויות שם, המצב הרבה הרבה פחות גרוע ממה שציפיתי.
שחר
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
ביקורת מצויינת של עופר למוצר איכותי .
אכן ראיתי את המסך והוא נארה די איכותי אפילו ליד הפיוניר קורו .
אבל רמת ההשתקפות במסך היא גדולה מאוד עד נוראית . מה שבעבר המסכים של פנסוניק היו בעלי השתקפות נמוכה יחסית .
כנראה שאין מה לעשות בנידון .איכות תמונה בעלת חדות מירבית באה על חשבון ההשתקפות .
אכן ראיתי את המסך והוא נארה די איכותי אפילו ליד הפיוניר קורו .
אבל רמת ההשתקפות במסך היא גדולה מאוד עד נוראית . מה שבעבר המסכים של פנסוניק היו בעלי השתקפות נמוכה יחסית .
כנראה שאין מה לעשות בנידון .איכות תמונה בעלת חדות מירבית באה על חשבון ההשתקפות .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
בכניסה עומדת סידרת ה- V .
spacedude כתב:yuria,
וגם ראיתי אותו בתצוגה בעולם הדיגטלי, שם הוא נמצא בדיוק בכניסה לחנות מצד ימין למסך יש דלת וחלון מסכוכית ענק, מהתרשמות שלי עם ההשתקפויות שם, המצב הרבה הרבה פחות גרוע ממה שציפיתי....
spacedude
שלום לך .
גם אני הייתי בעולם הדיגיטלי ובכניסה לחנות עמדה הפנסוניק V-10 .גודל 50 .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"