קניתי מיקרופון מקצועי... אבל לא נראה לי שאני מנצל את האיכות

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
yuval2d פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 644
שם מלא: יובל דולב
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

אהלן חברים.
הרבה זמן לא נכנסתי לאתר הזה, ואני מאוד מופתע מהעיצוב החדש...
אבל לעניינינו (:

קניתי מיקרופון די מקצועי, מהכבדים האלה, ובגלל שהחיבור שלו היה גדול ואני מתחיל בעולם הסטריאו (אך מבין מהי איכות), קניתי לו מעביר מחיבור גדול לקטן על מנת לחברו ישירות למחשב לנסות לבצע הקלטות כלשהן, בשביל הכיף (:
הבעיה היא, שהחיבור נראה כאילו הוא לא נכנס עד לסוף הכניסה במחשב, אבל אני עדין מצליח להקליט איתו ברשמקול משהו, אך זה נשמע מאוד מעומעמם.
בקיצור הבנתם שאני לא איזה אמן אודיו עדין... אני רוצה להתחיל לבנות משהו שאני אוכל להקליט איתו גם את עצמי וגם את הגיטרה שלי... מה אני אמור לעשות כדי שהמיקרופון הזה ישמע טוב..?? האם במחשב זה מספיק כדי לחבר אותו, או שמא אני צריך לקנות איזה מיקסר או משהו כזה כדי להגיע לתואצות טובות? ממש בא לי להתחיל לבנות משהו שיראה דומה לאולפן ביתי... אשמח אם תעזרו בבעיה הספציפית ואם תתנו טיפים להמשך ההתמקצעות.
שנה טובה חבר'ס,
יובל

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #2 

איזה מיקרופון רכשת? בדברים מהסוג הזה נהוג להתחיל עם כרטיס קול מקצועי שמיועד בדיוק לדברים האלה.

yuval2d פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

תשמע, התלבטתי בין מיקרופון שעולה במאה שקל יותר לבין זה, בדקתי אותם בחנות עם מגבר, לא היה הבדל משמעותי ביניהם... לשניהם יש 600 אום IMP... והיא אמרה לי שאת זה קונים יותר אנשים שמופיעים... הוא של חברת SAKAL דגם HM-66 מיקרוון דינמי .
הוא נראה לי סבבה... שוב, לא תכננתי לקנות את הדה בסרט כי אני יודע שאני בתחילת דרכי בעסק ואני לא רוצה להביא לעצמי הוצאות כרגע כשאני עוד לא יודע ומבין בדברים באמת... קניתי משהו סבבה בשביל עכשיו, אני רוצה ללמוד יותר ואז לקנות את המוצרים הטובים באמת.
וכן, הכרטיס קול הזה כנראה על הפנים... זה משהו שבא עם הלפטופ של DELL... אז כנראה... שזאת הבעיה... יש משהו שאני יכול לכפר עליו איכשהו ? אולי לקנות מיקסר או משהו?

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

דבר ראשון, המיקרופון לא מקצועי אלא מיקרופון סטנדרטי.
דבר שני אם כבר מדברים על הקלטות של קול \ דיבור, הייתי ממליץ לך בחום על SHURE SM58 (זה מה שיש לי), ואם זה הקלטות מקצועיות אז קונדנסר.

בכדי לקבל איכות הקלטה לא חייבים כרטיס קול מקצועי אלא חייבים EQ פעיל למיקרופון, דבר כזה אתה יכול להשיג רק בחיבור מיקסר הקלטות ייעודי או לחילופין לעבוד עם תוכנת עריכה מקצועית ולבצע כיוון תדרים בזמן אמת.

אם אתה רוצה להקליט גיטרה, שירה ממליץ לך לקנות מיקסר לא יקר, ברינגר יכול להתאים ומשם להתפתח.

ברוכים הבאים לעולם הפרודקשן ומאסטרינג.
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

yuval2d פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

נניח ואני רוצה לקנות מיקסר, מה הטווח מחירים של זה? ומה זה ברינגר..?
אגב, אם אני משיג תוכנת עריכה שפעם קיבלתי ממי שלימד אותי גיטרה שנקראה WAVELAB זה יכול להספיק? היא היתה תוכנה די מקצועית הוא היה עושה איתה עבודות אולפן

valer_valer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1112
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #6 

תשמע, התלבטתי בין מיקרופון שעולה במאה שקל יותר לבין זה, בדקתי אותם בחנות עם מגבר, לא היה הבדל משמעותי ביניהם... לשניהם יש 600 אום IMP... והיא אמרה לי שאת זה קונים יותר אנשים שמופיעים... הוא של חברת SAKAL דגם HM-66 מיקרוון דינמי
...
לדעתי פשוט אי אפשר בחנות לבדוק איכות מיקרופון, ובטח לא להשוותו למיקרופונים אחרים ...
את הסוג הנ"ל אני לא מכיר, לא שמעתי עליו אפילו, אבל את SHURE SM58 אני כן מכיר, עשרות שנים השתמשתי בו והוא מתאים לצרכים שתיארת פה.
לגבי תוכנות עריכה - Sound Forge, Adobe Audition או WaveLab יכולות להתאים לך.

yuval2d פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

בואו נגיד שהמיקרופון שקניתי הרבה יותר זול מה-SHURE SM58 שציינתם פה. אבל בסדר כשנחשוב על מיקרופון ברמה רצינית אחרי שקצת נלמד איך התוכנות עובדות אני כבר אחשוב עליו או על משהו של AKG מכלי זמר...

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #8 

yuval2d כתב:בואו נגיד שהמיקרופון שקניתי הרבה יותר זול מה-SHURE SM58 שציינתם פה. אבל בסדר כשנחשוב על מיקרופון ברמה רצינית אחרי שקצת נלמד איך התוכנות עובדות אני כבר אחשוב עליו או על משהו של AKG מכלי זמר...
...
בשביל AKG אתה צריך פאנטום...

לגבי התוכנות לא יתאימו לך כי אין להם EQ בלייב, יש רק אחרי שהמידע מוקלט, אם הגיין של המידע גבוהה מדי אין מה לעשות עם זה אלא להקליט מחדש, כמו כן האפקטים והפילטרים שונים לא יעשו את אותה התוצאה כמו כיוון ראשוני של המיקרופון לצורך דיבור או גיטרה.
את המידע המוקלט אתה לא תוכל לחלק אלא להקליט כל טראק בנפרד ואז לחבר במיקס את שניהם.
לכל אחד תהיה חייב כיוון EQ, פילטרי וכו'... ואז חיבור, בדיקת עוצמות בלה בלה בלה ועוד הרבה דברים שקשורים למאסטרינג, הקלטות ואולפן...
ממליץ לך לשבת עם בעל מקצוע שיסביר לך פחות או יותר אך ועל מה מדובר וכמה הכל עולה... אחרי זה אתה תחליט אם אתה רוצה להמשיך עם מה שיש לך או לנסות להפיק משהו יותר איכותי.
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”