מבקשת סיוע :) כרטיס טלוויזיה למחשב - האם קולט DTT?

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
zoso31 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם וחג שמח כמובן,

הסתובבתי מעט בפורום וראיתי כי מהפיכת ה-DTT בהחלט עוררה כמה דיונים מעניינים.
יש לי שתי שאלות בנוגע לנושא:

1. ברשותי כרטיס טלוויזיה למחשב מסוג:
http://www.zap.co.il/compModels.aspx?modelid=577436

כיום הוא מחובר לממיר הוט וקולט מצויין. ברצוני להתנתק מהוט ולקלוט את 5 הערוצים באמצעותו. האם אפשרי? ללא הוספת ציוד כלשהו?

2. לפני כשבוע צבעתי (לכבוד השנה החדשה) את הקיר בדירתי, וחתכתי (מטעמים אסתטיים) כבל אנטנה ישן (עם ראש מלבני ובו תקע עגול), אשר השתלשל מהקיר. בזמנו לא חשבתי על התנתקות מהוט...
האם ניתן בצורה פשוטה ועצמאית ל"תקן" את שנעשה? אפשר למשוך את הכבל מעט כך שיש "בשר" - אולי ניתן להתקין ראש חדש לכבל הערום?
המטרה כמובן להשתמש באנטנה זו (שאני מעריכה מגיעה עד לגג מעליי) לצורך קליטת השידורים האמורים.

תודה מראש ותהנו בסוכות! :) :wink:

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78843
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5388 פעמים

שליחה #2 

הכרטיס שציינת אינו מתאים לקליטת השידורים של DTT.

את תצטרכי לרכוש כרטיס או דונגל DTT חדש.

לגבי הכבל, אם נשאר טיפה אורך אפשר לחבר את הכבל לשקע או לחברו לתקע ואז להוסיף חוט מאריך (חוט עם מחבר נקבה בצד אחד וזכר בצד השני). זה לא עולה יקר.

השאלה היא האם נשאר מספיק אורך כבל בשביל לעשות זאת.

zoso31 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

קודם כל תודה על התגובה המהירה :D

שנית, חבל לי לגבי הכרטיס, אבל לגבי העתיד:

1. איך אני מחברת את הכבל קטום הראש מן הקיר אל ראש "חדש"? האם פשוט (ורק צריך להשיג ראש שכזה)?
2. מה מבין שתי האופציות - דונגל / כרטיס מחשב - מומלצת? אני נוטה יותר לכיוון הכרטיס... האם גם לדונגל ניתן לחבר את האנטנה המדוברת (לאחר תיקונה כמובן)?

יש בכלל סיכוי שאני תולה תקוות גדולות מידי בכבל הזה ובסופו של דבר הוא לא מחובר לכלום או שאינו תקין?... :מבולבל:

תודV!

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78843
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5388 פעמים

שליחה #4 

zoso31,

נכון. אין בעיה להשיג ראש חדש בכל חנות חומרי בניין או הום סנטר. צריך לקלף את הפלסטיק סביב הראש ואז להסיט אחורה את שערות המתכת של הסיכוך. במרכז הכבל יש את החוט המרכזי. חושפים אותו עם CUTTER. את כל הסיפור מעבירים דרך הגשר של המחבר, ואת המרכז מכניסים למרכז התקע ומבריגים את הכל בכדי לשמור אותו סגור. זה מאוד פשוט.

אין בעיה לרכוש כבל אנטנה "מאריך" שיש לו נקבה מצד אחד וזכר מצד שני. אם את רוצה להרכיב כזה, זה גם פשוט מאוד.

כיום בעיקר מוכרים מקלטי DTT למחשב כדונגלי USB. יש לנו סקירה של כזה באתר, שווה לקרוא.

אכן יש סיכוי שהכבל הזה לא מחובר לכלום בצד שני, כדאי לנסות ולגשת לחדר המדרגות ולראות שהוא לפחות מחובר למשהו בצידו השני. רוב הסיכויים שהוא דווקא כן פעיל ותקין פשוט בגלל שזה בלבול מוח ענקי לגרום לדברים האלה להפסיק לעבוד (הכבלים והאנטנות מתוכננים לשרוד עשרות שנים).

zoso31 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

תודה :)

אז בהנחה ש:

1. האנטנה תקינה והכל עובד בדרך
2. האנטנה שאקבל עם הדונגל לא תעשה את העבודה (אני גרה במרכז ת"א)

אזי אני חושבת שכדאי לרכוש דונגל, אבל עם יציאת אנטנה. לפי מה שראיתי, הדונגל שרץ כאן בפורומים (מאיביי) אינו כולל יציאה כזו... אני טועה? אם לא, יש דגם מומלץ?

roeitag
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 238
נתן תודות: 70 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #6 

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.8325

הדגם הזה כולל חיבור אנטנה סטנדרטי. הוא מחובר אצלי לאנטנה על הגג (שהרכבתי לפני שבוע...) ועובד מעולה.

בהצלחה!

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”