שלום לכולם,
אני עומד בקרוב לעבור לדירה שכורה ואחרי שישבתי וחשבתי עם עצמי הבנתי שאני כנראה לא באמת צריך כבלים, ככה שקליטת שידורי עידן+ נראית לי פתרון מספק בהחלט.
יש לי שתי שאלות עיקריות שאני אשמח אם תוכלו לעזור לי בהן.
- דבר ראשון, לגבי הציוד הדרוש, אני הולך לראות על גבי מחשב נייד וראיתי שהפתרון הפופולרי ביותר הוא דונגל USB שעולה משהו כמו 10-20$.
העניין העיקרי שמטריד אותי הוא הנטייה של התקני USB להעיק על המעבד. המחשב הוא מחשב נייד חדש עם מעבד מודרני למדי (P8600), ככה שאני לא צופה שזו תהיה בעייה מהותית, סתם מעדיף לדעת מראש.
בהמשך לעניין הקודם, האם ישנם התקני ExpressCard/34 (לא 54) מתאימים לשיטת השידור בארץ במחיר סביר, בעיקר בשביל לעקוף את הבעיה הנ"ל (וגם בשביל קצת יותר נוחות).
בקיצור, יש טעם בכלל להסתכל על משהו אחר מעבר לדונגל USB בסיסי כמו אלו שמפורסמים בפורום?
- דבר שני, הוא עניין הקליטה.
מדובר על דירה הנמצאת בקומת קרקע בנשר, סמוך לטכניון. הבנתי שבאיזור חיפה הקליטה אמורה להיות מוצלחת יותר מאשר באיזור המרכז.
תודה מראש, אדם.
DTT - עצות למתחיל
- dvb-acavish
- חבר ותיק

- תגובות: 1178
- נתן תודות: 138 פעמים
- קיבל תודות: 49 פעמים
למה ההתעקשות להשתמש ב- EXPRESS CARD ולא ב- USB ?
כשחיפשנו בזמנו כרטיס כזה לקנייה בחו"ל - אז לדעתי לא מצאנו בסוף כרטיס שמתאים לתקן שמשודר בישראל.
השידורים החדשים נותנים כ- 15 מגה ביט לשנייה עבור כל התחנות ביחד (כולל כולן), וכולל גם תיקוני השגיאות שמשודרים, ועוד.
הכל ביחד זה 15 מגה ביט לשנייה.
האם ה- USB בלפטופ שלך לא מסוגל לקלוט ולהעביר למחשב 15 מגה ביט לשנייה?
לדעתי הוא יכול....
כשחיפשנו בזמנו כרטיס כזה לקנייה בחו"ל - אז לדעתי לא מצאנו בסוף כרטיס שמתאים לתקן שמשודר בישראל.
השידורים החדשים נותנים כ- 15 מגה ביט לשנייה עבור כל התחנות ביחד (כולל כולן), וכולל גם תיקוני השגיאות שמשודרים, ועוד.
הכל ביחד זה 15 מגה ביט לשנייה.
האם ה- USB בלפטופ שלך לא מסוגל לקלוט ולהעביר למחשב 15 מגה ביט לשנייה?
לדעתי הוא יכול....
- dvb-acavish
- חבר ותיק

- תגובות: 1178
- נתן תודות: 138 פעמים
- קיבל תודות: 49 פעמים
לגבי הדונגל, אני אישית לא חסיד של מוצרי USB, למעשה אני נמנע כמה שיותר מלקנות מוצרי USB, וגם אצלי יש את החשש הזה שה- USB לא מעביר את הנתונים בצורה טובה, ושהוא מוגבל מבחינת המהירות של העברת הנתונים. (כמו מודם ADSL/כבלים שהיה פעם ב- USB, עד היום יש לי חרדות מהמודם הזה..)
הייתי ממליץ לך על PCI, אבל יש לך מחשב נייד, ו- PCI מתאים למחשבים נייחים.
לגבי הקליטה בישוב נשר :
תפתח נושא חדש בנושא הזה. תקרא לזה : "קליטת DVB-T בנשר ואיזור חיפה והקריות", או משהו כזה.
הייתי ממליץ לך על PCI, אבל יש לך מחשב נייד, ו- PCI מתאים למחשבים נייחים.
לגבי הקליטה בישוב נשר :
תפתח נושא חדש בנושא הזה. תקרא לזה : "קליטת DVB-T בנשר ואיזור חיפה והקריות", או משהו כזה.