מסקנות מניסוי קליטה DTT בתל-אביב

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
akira פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 317
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #1 

שלום,
לאחרונה רכשתי ממיר קונקה, וחיברתי אותו עם האנטנה האומללה שהגיעה עמו.

בביתי הקט, עם חלון הפונה מזרחה, ליד כיכר רבין = 0 קליטה
בבית הוריי, חלון באותו כיוון, צמוד לצד הצפוני של איכילוב = 15-25% קליטה עם אנטנה אומללה
95% קליטה עם אנטנה ישנה (פאסיבית).

מסקנות שלי:
לא ברור לי למה האיכות מדרדרת בהבדל אווירי של ק"מ. לא ראיתי כ"כ הרבה בניינים גבוהים ביני לבין בית הוריי. זה בטח לא בגלל R בריבוע. ההבדל בעוצמת השידור שולית.
אנטנה קובעת המון. אנטנה אומללה שמגיעה עם הקונקה אפשר לזרוק לפח כנראה.
אנטנה פאסיבית ישנה וטובה (כבר לא ראיתי שמוכרים כאלה :עצוב: ) עושה עבודה מעולה.

ועכשיו השאלה, איפה משיגים אנטנה באיכות כזאת ? מבלי לשלם 100 ש"ח וצפונה, ועם העדפה לפאסיבית..

מישהו יודע אם האנטנה הזאת שווה משהו:
http://cgi.ebay.com/5dBi-Digital-DVB-T- ... 286.c0.m14

והאם יש מקום שפוי בארץ שניתן לקנות אותה? (ראיתי אנטנה דומה באזור ה 80-120 ש"ח...)

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #2 

מה הבעיה לקנות אנטנה, הולכים לחנות אנטנות וצלחות. בוא לנתניה, יש פה.

mokagi
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 232
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #3 

akira כתב:אנטנה אומללה שמגיעה עם הקונקה אפשר לזרוק לפח כנראה.
...
אל תזרוק שום דבר לפח. מתכננים עוד משדר באיזור ת"א ואז היא אולי תהיה שימושית. אני בירושלים, לא ממש קרוב למשדר, וקולט טוב עם האנטנה הקטנה וה"אומללה"

yos054
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 98
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

האנטנה הגדולה שנמצא בבניין גם נחשבת לאנטנה ישנה ופאסיבית?
אני גר בפתח תקוה, ואני רוצה לדעת אם הממיר אמור לשפר את האיכות צפייה? אני צריך לדעת אם לקנות או לא...

dvb-acavish
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1178
נתן תודות: 138 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #5 

לא מתכננים משדר בת"א, לפחות לא בקרוב, יצרתי קשר עם עיריית ת"א, והם אומרים שאין אישור ממשרד הסביבה להצבת משדר בתחומי העיר, ושזה משהו שמצריך הרבה דיונים/ישיבות והרבה אישורים. בינתיים יש שמועה שהמשדר החדש יוקם בשטח אחר קרוב לת"א.
אחרי ש"סחבו" את הצופים במשך שנים שלמות עד שהוציאו את שידורי הניסיון העכשוויים מאיתנים, לדעתי המשדר החדש במרכז הארץ יהיה גרוע, ממוקם במיקום גרוע, ישדר בהספק נמוך, ולא יתן את המענה הנדרש.
מדינת עולם שלישי, כבר אמרתי? אין אופטימיות.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5918
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #6 

asaf23 כתב:מה הבעיה לקנות אנטנה, הולכים לחנות אנטנות וצלחות. בוא לנתניה, יש פה.
...
צודק ב-100%, מניסיון. קניתי אנטנה, כמו הישנות שהיו פעם, והתמונה מתקבלת ממש בסדר גמור

akira פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

dima_vy כתב:
...
צודק ב-100%, מניסיון. קניתי אנטנה, כמו הישנות שהיו פעם, והתמונה מתקבלת ממש בסדר גמור
...
הי,
בגלל שאתה בת"א, לפי הבנתי, איפה רכשת את האנטנה הנ"ל?

(ואני אכן מחפש את האנטנות של פעם, ולא את החדשות ה"משוכללות")

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #8 

akira כתב:
dima_vy כתב:
...
...
הי,
בגלל שאתה בת"א, לפי הבנתי, איפה רכשת את האנטנה הנ"ל?

(ואני אכן מחפש את האנטנות של פעם, ולא את החדשות ה"משוכללות")
...
הום-סנטר, מגדלי ת"א (נלת יצחק), עולה 90 ש"ח. למען האמת אני חושב שאפשר למצוא טיפה יותר זול באזור תחנה מרכזית, אבל אתה יודע, זה לא רכישה של ממש הרבה כסף:-)
רק תוודא שזו אנטנה עם מגבר, כי יש דגם ממש דומה ללא מגבר והוא כמובן יותר זול קצת

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #9 

dvb-acavish כתב:לא מתכננים משדר בת"א, לפחות לא בקרוב, יצרתי קשר עם עיריית ת"א, והם אומרים שאין אישור ממשרד הסביבה להצבת משדר בתחומי העיר, ושזה משהו שמצריך הרבה דיונים/ישיבות והרבה אישורים. בינתיים יש שמועה שהמשדר החדש יוקם בשטח אחר קרוב לת"א.
אחרי ש"סחבו" את הצופים במשך שנים שלמות עד שהוציאו את שידורי הניסיון העכשוויים מאיתנים, לדעתי המשדר החדש במרכז הארץ יהיה גרוע, ממוקם במיקום גרוע, ישדר בהספק נמוך, ולא יתן את המענה הנדרש.
...
מה הקשר מדינת עולם שלישי? גם בבריטניה אין קליטה בכל מקום. אנשים מנסים לקלט עם אנטנה של רדיו ומתלוננים שאין קליטה, זה מצחיק.

dvb-acavish
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

asaf23 כתב:
dvb-acavish כתב:לא מתכננים משדר בת"א, לפחות לא בקרוב, יצרתי קשר עם עיריית ת"א, והם אומרים שאין אישור ממשרד הסביבה להצבת משדר בתחומי העיר, ושזה משהו שמצריך הרבה דיונים/ישיבות והרבה אישורים. בינתיים יש שמועה שהמשדר החדש יוקם בשטח אחר קרוב לת"א.
...
מה הקשר מדינת עולם שלישי? גם בבריטניה אין קליטה בכל מקום. אנשים מנסים לקלט עם אנטנה של רדיו ומתלוננים שאין קליטה, זה מצחיק.
...
ברור שיש קשר. וברור שאנחנו במדינת עולם שלישי.
נראה לך הגיוני שבכל אירופה והעולם המתקדם משדרים בדיגיטאלית כבר 10 שנים, ואצלנו בישראל התחילו רק עכשיו את שידורי הניסיון ?
אנחנו באותה שורה עם מדינות נחשלות ביותר (אוקראינה, אוגנדה, לא חסר מדינות נחשלות כמונו, לאוקראינים תסלחו לי שאני קורא למדינה שלכם מדינה נחשלת) , מדינות שהתחילו את שידורי הניסיון שלהן באותה תקופה כמו אצלנו, ואפילו לפנינו.
ומה עם HD בחינם? ישראל לא מדינת עולם שלישי בקטע הזה? הרי משדרים לנו ב- 4:3, אפילו לא השכילו לעבור ל- 16:9, למרות שבבית של סבתא שלי (שאפילו לא יודעת איך להשתמש במכשיר פלאפון) יש כבר מסך WIDE בסלון. נו, לא מדינת עולם שלישי?
אם ערוץ 2 מחליטים לעשות לך טובה אז הם "תוקעים" לך את שני הפסים השחורים (אחד למעלה , והשני למטה) כדי שתוכל לשים ZOOM, ולא להיות כמו כל הטיפשים שרואים דמויות שמנות ומכווצות ב- " 16:9 מאולץ", אז אפילו במקרה כזה, אתה לא יכול לעשות ZOOM, למה ? כי הם לא השכילו לשים את התרגום בתוך גבולות המסך הרחב, והתרגום תקוע מתחת לפסים השחורים . אז אתה עושה ZOOM ומפספס את התרגום, נו, לא מדינת עולם שלישי?
כל שנה באירויזיון (ובכלל שידורים שנקלטים LIVE מתחנות זרות) ערוץ 1 הגאון פשוט לוקח את התמונה הרחבה, וממש גוזר אותה משני הכיוונים עם מספריים(משמאל ומימין), ככה אתה אפילו לא יכול לראות את המספר של המדינה המתמודדת ומפסיד 40% מהתמונה, וככה זה בכל שנה באירוויזיון. נו, לא מדינת עולם שלישי?
אנחנו צריכים ללמד אותם איך לעשות טלויזיה?
לגבי המשדרים של הרשות השניה : בכל העולם יש מתקני שידור באמצע הערים הגדולות (תיכנס לאתר של עלי ב- GODIGITAL.co.il ותראה כתבה על המשדרים המפוארים בעולם), ואצלנו עושים טובה ומשדרים לך על 5KW מאיזור ירושלים, במקום לתקוע פה עמוד ארכיטקטוני מדהים שיש בו מסעדה מפוארת ומשדר טלויזיה, (אגב, התקנים האמריקאים מאפשרים לשדר אפילו על 1000KW!!!! כן!! אני לא טועה!!! אלף!!!) , אז אנחנו לא מדינת עולם שלישי?

בקיצור, אני צריך ללמד את העולם איך לעשות טלויזיה ?
הרי אני בכלל לא מהתחום הזה של טלויזיה.

קישור לאתר של עלי שביט : תראה את ברלין ואת סין :
http://www.godigital.co.il/towers_intro.htm

אגב, המשדר עם האנטנה שבמרכז ברלין הוא בגובה 370 מטר, לשם השוואה : מגדלי עזריאלי בתל אביב, שיא גאוות מדינת ישראל הזקופה, הם רק בגובה 170 מטר, שתבין את ההבדל. זה יותר גבוה יותר מפי 2 מהגובה של עזריאלי!
שלא לדבר על מוסקבה, שהמגדל שלהם הוא בכלל יותר מ- פי 3 עזריאלי בגובה !

נערך לאחרונה על ידי dvb-acavish ב 01/10/2009 19:24, נערך פעם 1 בסך הכל.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #11 

איך אתה מדבר על ספקים כאלה במרכז העיר במדינת ישראל, מדינה בה פוחדים פחד מוות מאתר סלולרי מסכן שמשדר 20W!!!. אני עוד זוכר את הרעיונות של הראש העיר ב"ש לשים אתרי סלולר מסביב לעיר שלא תהיה קרינה:-) (הוא כנראה לא ידע שבמצב כזה טלפון משדר יותר וגורם הרבה יותר נזק מתועלת) ואתה רוצה שישימו משדר של 100kW בעיר כלשהי בארץ???

dvb-acavish
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

העובדות מדברות בעד עצמן. בארה"ב התקן האמריקאי להספק של שידורי טלוויזיה קרקעיים הוא עד 1500KW לתחום תדרי טלוויזיה מסויים, ועד 1000KW עבור שאר תחום תדרי הטלוויזיה. (אתה יכול למצוא בגוגל עשרות אתרים בנושא הזה)
אני לא יודע מה התקן האירופאי... אבל בישראל מפחידים אותך בכוונה, יש המון גופים עם כסף שיכולים לקנות את הדעה של הקהל הישראלי הטיפש ש"אוכל" את כל מה שאומרים לו.
רק אל תכתוב לי : "אם זה ככה, אז תעבור לברלין וזהו" 8)

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #13 

dvb-acavish כתב:העובדות מדברות בעד עצמן. בארה"ב התקן האמריקאי להספק של שידורי טלוויזיה קרקעיים הוא עד 1500KW לתחום תדרי טלוויזיה מסויים, ועד 1000KW עבור שאר תחום תדרי הטלוויזיה. (אתה יכול למצוא בגוגל עשרות אתרים בנושא הזה)
אני לא יודע מה התקן האירופאי... אבל בישראל מפחידים אותך בכוונה, יש המון גופים עם כסף שיכולים לקנות את הדעה של הקהל הישראלי הטיפש ש"אוכל" את כל מה שאומרים לו.
רק אל תכתוב לי : "אם זה ככה, אז תעבור לברלין וזהו" 8)
...
חס וחלילה שאני אעלה דבר כזה על דעת כמו מעבר למדינה אחרת:-))
מה שאני אמרתי רק שאצלינו אנשים לא יודעים מה זה קרינה ופוחדים מאתר סלולרי, ואתה מציע לשים אתר הרבה יותר חזק מזה. בזמנו היו שורפים אתרים סלולרים, אז אם ישימו אתר שידור של טלויזיה במרכז העיר עוד יבוא מישהו וינסה לפוצץ אותו.
לצערי אנחנו מאוד מפגרים בטכנולוגיות התקשורת משאר עולם. ומוסקבה כבר מזמן עקפה אותנו:-(

akira פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

ולהלן המשך הניסוי, בשלושה חלקים.

בחלק הראשון, רכשתי אנטנה בחנות ליד ביתי. האנטנה ללא הגברה, פשוט שני מוטות טלסקופיים ועוד עיגול מתכת באמצע.
אצלי בבית, ליד כיכר רבין, עם הממיר הדיגיטלי איכות קליטה של 20-40%. שיפור משמעותי לעומת קודם, אך עדיין לעתים השידור מקוטע.

בחלק השני, הלכתי לבית הוריי (ליד איכילוב). האנטנה החדשה שרכשתי סיפקה רמה של 80-85% בממיר הדיגיטלי, וקלטה היטב שידורים אנלוגיים של ערוץ 1 ו-2. בשלב זה החרמתי את האנטה של הוריי (זאת שבפוסט המקורי שלי סיפקה בערך 95% איכות אצל הוריי.

בחלק השלישי והאחרון חברתי את האנטנה של הוריי לממיר הדיגיטלי בבית שלי (ליד כיכר רבין) והתוצאה - שידורים איכותיים (בערך 80%).

וכך הסאגה הגיעה לסיומה. עם אנטנה פאסיבית (ללא מגבר) ניתן בהחלט לקלוט בלב תל-אביב. פשוט צריך אנטנה מתאימה.

ועכשיו כמה שאלות להמשך:
- מתי צפויים להגיע ערוצים נוספים? ומה זה ערוץ 33?
- ולמה לא מגבירים את עוצמת השידור באיתנים (כרגע 5 kW להבנתי... 20 kW יכפיל את עוצמת האור בכל תל-אביב).

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #15 

dvb-acavish כתב:
asaf23 כתב:
...
...
ברור שיש קשר. וברור שאנחנו במדינת עולם שלישי.
נראה לך הגיוני שבכל אירופה והעולם המתקדם משדרים בדיגיטאלית כבר 10 שנים, ואצלנו בישראל התחילו רק עכשיו את שידורי הניסיון ?
אנחנו באותה שורה עם מדינות נחשלות ביותר (אוקראינה, אוגנדה, לא חסר מדינות נחשלות כמונו, לאוקראינים תסלחו לי שאני קורא למדינה שלכם מדינה נחשלת) , מדינות שהתחילו את שידורי הניסיון שלהן באותה תקופה כמו אצלנו, ואפילו לפנינו.
ומה עם HD בחינם? ישראל לא מדינת עולם שלישי בקטע הזה? הרי משדרים לנו ב- 4:3, אפילו לא השכילו לעבור ל- 16:9, למרות שבבית של סבתא שלי (שאפילו לא יודעת איך להשתמש במכשיר פלאפון) יש כבר מסך WIDE בסלון. נו, לא מדינת עולם שלישי?
אם ערוץ 2 מחליטים לעשות לך טובה אז הם "תוקעים" לך את שני הפסים השחורים (אחד למעלה , והשני למטה) כדי שתוכל לשים ZOOM, ולא להיות כמו כל הטיפשים שרואים דמויות שמנות ומכווצות ב- " 16:9 מאולץ", אז אפילו במקרה כזה, אתה לא יכול לעשות ZOOM, למה ? כי הם לא השכילו לשים את התרגום בתוך גבולות המסך הרחב, והתרגום תקוע מתחת לפסים השחורים . אז אתה עושה ZOOM ומפספס את התרגום, נו, לא מדינת עולם שלישי?
כל שנה באירויזיון (ובכלל שידורים שנקלטים LIVE מתחנות זרות) ערוץ 1 הגאון פשוט לוקח את התמונה הרחבה, וממש גוזר אותה משני הכיוונים עם מספריים(משמאל ומימין), ככה אתה אפילו לא יכול לראות את המספר של המדינה המתמודדת ומפסיד 40% מהתמונה, וככה זה בכל שנה באירוויזיון. נו, לא מדינת עולם שלישי?
אנחנו צריכים ללמד אותם איך לעשות טלויזיה?
לגבי המשדרים של הרשות השניה : בכל העולם יש מתקני שידור באמצע הערים הגדולות (תיכנס לאתר של עלי ב- GODIGITAL.co.il ותראה כתבה על המשדרים המפוארים בעולם), ואצלנו עושים טובה ומשדרים לך על 5KW מאיזור ירושלים, במקום לתקוע פה עמוד ארכיטקטוני מדהים שיש בו מסעדה מפוארת ומשדר טלויזיה, (אגב, התקנים האמריקאים מאפשרים לשדר אפילו על 1000KW!!!! כן!! אני לא טועה!!! אלף!!!) , אז אנחנו לא מדינת עולם שלישי?

בקיצור, אני צריך ללמד את העולם איך לעשות טלויזיה ?
הרי אני בכלל לא מהתחום הזה של טלויזיה.

קישור לאתר של עלי שביט : תראה את ברלין ואת סין :
http://www.godigital.co.il/towers_intro.htm

אגב, המשדר עם האנטנה שבמרכז ברלין הוא בגובה 370 מטר, לשם השוואה : מגדלי עזריאלי בתל אביב, שיא גאוות מדינת ישראל הזקופה, הם רק בגובה 170 מטר, שתבין את ההבדל. זה יותר גבוה יותר מפי 2 מהגובה של עזריאלי!
שלא לדבר על מוסקבה, שהמגדל שלהם הוא בכלל יותר מ- פי 3 עזריאלי בגובה !

...
אתה ממש מקצין. זה שרוב השידורים פה לא ב-16:9 לא הופך את המדינה למדינת עולם שלישי. כנראה שלא ביקרת במדינות כאלו. אגב גם בארה"ב עד היום לא היו שידורי SD במסך רחב. בארץ יש מעט כי אנחנו על התפר בין אירופה ואסיה (באירופה יש שידורים כאלו באמצעות חיבור הסקארט).

גם אני חושב שאנחנו מפגרים טכנולוגית והכל מגיע באיחור אבל המצב פה באמת לא נורא, יש HD בכבלים, לא המון ערוצים אבל יש. יש הרבה מדינות שאין אפילו את זה.

לא צריך משדרים בכל מקום, וההספקים שאתה מציין הם מטורפים לגמרי. אתה רוצה לטגן את המוח? אני התעסקתי בצבא בשידורים, פעם שידרתי 1000 ואט וחסמתי את גלגל"צ בכל גוש דן. מה הבעיה להשתמש באנטנה נורמלית, על גג הבית. תהיה קליטה בלי שום בעיה.

hagita
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4

אצלי אין קליטה בכלל :(

שליחה #16 

גרה לא רחוק ממך לכיוון דיזנגוף

קיבלתי את הדונגל היום. אין לי קליטה בכלל, הצמדתי את האנטנה הבסיסית למגנט בחלון, הנורה הכחול החלה להבהב וכלום מעבר לזה.

מאיפה משיגים את האנטנה המדוברת של הורייך?

eyk77
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 867
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #17 

akira כתב:ולהלן המשך הניסוי, בשלושה חלקים.

בחלק הראשון, רכשתי אנטנה בחנות ליד ביתי. האנטנה ללא הגברה, פשוט שני מוטות טלסקופיים ועוד עיגול מתכת באמצע.
אצלי בבית, ליד כיכר רבין, עם הממיר הדיגיטלי איכות קליטה של 20-40%. שיפור משמעותי לעומת קודם, אך עדיין לעתים השידור מקוטע.

בחלק השני, הלכתי לבית הוריי (ליד איכילוב). האנטנה החדשה שרכשתי סיפקה רמה של 80-85% בממיר הדיגיטלי, וקלטה היטב שידורים אנלוגיים של ערוץ 1 ו-2. בשלב זה החרמתי את האנטה של הוריי (זאת שבפוסט המקורי שלי סיפקה בערך 95% איכות אצל הוריי.

בחלק השלישי והאחרון חברתי את האנטנה של הוריי לממיר הדיגיטלי בבית שלי (ליד כיכר רבין) והתוצאה - שידורים איכותיים (בערך 80%).

וכך הסאגה הגיעה לסיומה. עם אנטנה פאסיבית (ללא מגבר) ניתן בהחלט לקלוט בלב תל-אביב. פשוט צריך אנטנה מתאימה.

ועכשיו כמה שאלות להמשך:
- מתי צפויים להגיע ערוצים נוספים? ומה זה ערוץ 33?
- ולמה לא מגבירים את עוצמת השידור באיתנים (כרגע 5 kW להבנתי... 20 kW יכפיל את עוצמת האור בכל תל-אביב).
...

בחיי כזאת אנטנה הייתה אצלי בבית לפני שלושים שנה על הטלביזיה שחור לבן שלנו .....

akira פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

הי חגית,
הייתי ממליץ פשוט לגשת לחנות למכשירי חשמל או עדיף תיקוני טלויזיה ולקנות שם אנטנה, עם הסייג שבמידה שאין קליטה הם יהיו מוכנים לקבל את האנטנה חזרה לחנות.
זה מה שאני עשיתי.

כמו ש Eyk אמר, האנטנות האלה ספציפית הם ענתיקות....

hagita
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4

ואיך עובד עניין החיבור

שליחה #19 

את האנטנה של הדונגל מצמידים לאנטנה הנוספת?

akira פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

לדונגל של מחשב אני חושב שצריך מתאם לאנטנה רגילה...

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”