עתיד הבלו ריי – דעה אישית

פורום נגני DVD ובלוריי - כאן נדבר על נגנים שמקבלים דיסקים פיזיים...
nadavck פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3328
נתן תודות: 223 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #1 

בפורום אנחנו דנים רבות על נושא פורמט הבלו ריי, למי הוא מתאים? מתי הוא יחדור לשוק? למה הוא לא נכנס כמו שה- DVD נכנס בשנות התשעים המוקדמות? למה המחירים גבוהים? האם יש לו סיכוי מול מזרימי ומורידי המדיה? וכו'.

לדעתי הבלו ריי עדיין לא עשה את צעדיו המשמעותיים בשוק והוא יעשה אותם.
כאשר נכנס ה- DVD לעולמנו רובנו צפינו בסרטים בקולנוע ובבית במכשיר וידאו. מי שהייתה לו טלוויזיית 34 אינצ' נחשב לבר מזל עם מסך "ענק". אך כעבור מספר שנים, ירדו המחירים וכל אדם יכול היה להשקיע כ- 4000 ש"ח (ואף פחות מזה) ולקבל מערכת קולנוע ביתית סבירה שכוללת DVD, מגבר ורמקולים. קפיצת האיכות מה- VHS ל- DVD הייתה פנומנאלית: כל ילד קטן יכול היה להבדיל בשינוי לטובה באיכות התמונה והסאונד. אנשים יכלו לראות סרטים באווירת קולנוע אצלם בבית. אני זוכר את התגובה של אימא שלי למערכת הרמקולים, היא אמרה משהו כמו: יווו, איזה יופי, שומעים את כדור פוגע בקיר מאחורה!!!! השדרוג מ- VHS ל- DVD היה שדרוג משמעותי, לא יקר, ואת יתרונותיו ניתן היה לראות בבירור ובאופן מיידי.

אחד הדברים שאני מאוד אוהב באתר הזה הוא העובדה שיש מגוון רחב של גולשים הבאים מרקעים סוציו-אקונומיים שונים. יחד עם זאת, מרבית הגולשים הפעילים ומנהלי האתר שייכים באופן כללי לאזור היותר גבוה של הסקאלה, ואני מציין זאת ללא היכרות אישית עם האישים אלה מתוך קריאה בין השורות על סגנון חיים ו"סגנון שדרוג". זה נאמר כמובן ללא ביקורת אלה לטובת ציון עובדה בלבד. עוד אציין כי מרבית המשתתפים הפעילים ומנהלי הפורום רגילים לאיכות מוצרים גבוהה מהממוצע של האדם הרגיל ברחוב, זה שנכנס למחסני חשמל (כמוני לפעמים) ופשוט צריך נגן או טלוויזיה.

כניסת הבלו ריי שונה מאוד מזו של ה- DVD. אם נציג סרט DVD ולצידו סרט בלו ריי, כולם יראו את ההבדל באיכות התמונה וגם באיכות הסאונד. אבל בשביל לראות ולהרגיש את ההבדל בבית אנחנו צריכים לבצע שדרוג שיעלה מעל 10,000 ש"ח. טלוויזיה עם תמיכה ב- HD (לפחות 6000 ש"ח לדגמים הבסיסיים), צריך מגבר שתומך בפורמטים החדשים (לפחות 2000 ש"ח) ונגן בלו ריי (החל מ- 200$ בדיוטי פרי ועד הדגמים הבסיסיים בארץ שהם נמכרים גם בסביבות ה- 2000 ₪). להשקעה הזאת צריך גם להוסיף כבל HDMI, ולמהדרין גם שדרוג של ה- DVD הקיים לאחד עם חיבור HDMI ו- upscale איכותי.

ואז אני חוזר למעמד הסוציו אקונומי שדיברתי עליו: אני למשל לא שייך למעמד הגבוה. אני ממש ממוצע. שאני קונה טלוויזיה ב 10,000 זה מגיע על חשבון משהו, אני מוותר על נסיעה לחו"ל וכדומה. למה? כי אני משוגע לדבר ואני מת על קולנוע ועל הטכנולוגיה של הקרנה ביתית. אבל אחי הגדול למשל, הוא איש משפחה, גם מרוויח ממוצע. הוא חובב ספורט, יש לו שלושה ילדים, עבודה, ומחויבויות משפחתיות אחרות. הוא קנה לפני שנה וחצי טלוויזיה LCD מזעזעת בגודל של 34 אינצ' ואין מרוצה ממנו. שהוא ראה את המערכת שלי הוא מאוד התרשם ומאוד הבין את ההבדל אבל אין לו, מבחינתו, שום צורך בדבר כזה. קולנוע הוא רואה עם אשתו בקולנוע, ספורט הוא רואה באצטדיון או בטלוויזיה בבית שהוא ממילא נרדם מולה.

רוב האנשים ה"רגילים" בכלל לא שמעו על בלו ריי. במשרד בו אני עובד שאלו אותי מה זה הדיסק הכחול הזה שיש לי בתיק, ואני עובד במשרד יחסי ציבור תל אביבי "מגניב כזה" עם אנשים שמחוברים לעולם. כדי שהבלו ריי יכנס לכל בית צריך ששידורי הטלוויזיה ישדרו ב- HD כדי שאנשים "יתרגלו" לפורמט (הוט ויס כבר מציעות ערוצים כאלה אז אנחנו בדרך הנכונה). זה יוביל לרכישות של טלוויזיה באיכות HD. עם הזמן מחירי הנגנים ירדו, מכירי התוכן גם ירדו, למה לבן אדם לקנות סרט בלו ריי ב- 150 שח אם יש אותו על מדף ה- 3 ב- 100 בגרסת DVD?? בשביל איכות תמונה? זה אותו סרט!!!! ולא כולם כמונו – לא מסוגלים לראות SD אחרי שנחשפו ל- HD 
הורדת מחירים תוביל לרכישה שתוביל לכניסת המדיה לבית של כולם. כל עוד נושא ה- HD יישאר יקר הוא יישאר נישתי ואיתו כל הקטגוריה.

יש את אלה שמנבאים את מותו של הבלו ריי בהסתמך על מזרימי המדיה למיניהם ותוכן המוצע להורדה באינטרנט. אני אחזור שוב לשתי הדוגמאות שנתתי מקודם: אחי הגדול וחברי למשרד. אנשים אלה לא מתעסקים עם הורדות. הם רוצים לחזור הביתה, לטפל במחויבויות שלהם ואז לשים סרט בנגן ולשכוח את החיים. זה נכון שיש המון אנשים שמורידים תוכן, אבל לא כולם יודעים ורוצים לפתוח את הקובץ ולשחרר אותו, למצוא לו תרגום, ואז להזרים אותו ואז לגלות שצריך להוריד עוד איזה קידוד כי משהו חסר שם בדרך. זה מעיק וזה לא לכולם. ובנוסף – מה שאנחנו עושים בארץ הוא בכלל לא חוקי, כך שזה ממש לא פיתרון. ולגבי תוכן חוקי שמועבר באינטרנט אנחנו ממש לא נמצאים בארץ בשלב שאפילו יכול להיות קרוב להזרמת תוכן באיכות HD היישר לטלוויזיה אז הנושא הזה לא רלוונטי לדיון.

לסיכום, אני חוזר לדוגמא שלי: אני ממוצע, יש לי טלוויזיה LCD 42 של טושיבה. לא הכי טובה אבל רוב הסרטים בה נראים יותר טוב מאשר בקולנוע. יש PS3 שמשמש גם בנגן בלו ריי ונגן קבצי MKV המומרים ל- VOB. יש מגבר מהדור הישן (לא תומך בפורמטים החדשים) ויש רמקולים טובים מאוד. אז גם אני, פריק של התחום כבר שנה וחצי עם אפשרויות תצוגת HD, עוד יכול לשדרג את החוויה באמצעות המגבר ולא עושה זאת מסיבות כלכליות. כל עוד רק פריקים לעניין, עשירים יותר ופחות, יבצעו את השדרוגים הנדרשים לצפייה אמיתית בבלו ריי ייקח עוד זמן עד שנראה את הפורמטים האלה נכנסים לתוך חיינו כפי שעשה ה- DVD. אבל אני מאמין שזה יקרה וזה בלתי נמנע.
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78853
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5390 פעמים

שליחה #2 

אני רוצה להגיד משהו לגבי בלוריי וישראל.

אנחנו צריכים להבין שאנחנו בישראל חיים בבועה אחרת מזו האמריקאית או האירופאית. בעוד שבארה"ב ההכרה מה זה בלוריי נעשתה כבר מזמן והמעגל של אלה שמכירים את זה מתרחב כל הזמן, כאן אפילו לא עשו את הצעד המינימלי הראשון (חוץ מהכרזות והודעות לעיתונות) שנחוץ בכדי להחדיר את הבלוריי לישראל.

כל עוד שלא יעשו את הצעדים הללו, זה ימשיך להיות קוריוז ופורמט איזוטרי שמרבית תושבי ישראל אפילו לא שמעו עליו.

dizingof
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2518
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #3 

היו לי כמה אורחים (בעלי תואר אקדמי) שכשהראיתי להם תוכן HD מהפופקורן ישר צרחו כאילו מצאו איזה מטמון
"אה זה בלו ריי ! בלו ריי !" :roll:

חכם_חנוכה
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 793
נתן תודות: 87 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #4 

צודק לחלוטין
אני צופה דרך סטרימר בתכני HD עם סאונד בסטריאו.
לפני שאני ארוץ לרכוש BD (ולמה בכלל אני צריך אחד) אני אחליף מגבר ורמקולים.

Falcon1
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 527
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #5 

וואו,
זה המון לקרוא. 8O

bossgt6
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4497
נתן תודות: 138 פעמים
קיבל תודות: 131 פעמים

שליחה #6 

nadavck

כתבת יפה !!! ואני מסכים איתך , והכנות שלך מצאה חן בעיני יותר מהתוכן עצמו
(Y)
לא משנה מה יש לך בחיים אלא את מי יש לך בחיים .........

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #7 

זה כבר לא כזה סיפור. טלוויזיה עם תמיכה ב-HD מתחילה ב-2500 ש"ח. בלוריי - 200 דולר מכשיר מעולה. לדעתי זה יותר פרסום ושיווק (יותר נכון חוסר פרסום) והרבה פיראטיות שגם חברי האתר שותפים לה.

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6051
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #8 

(פוסט ארוך מדי לשעה הזו, אז רק ריפרפתי... :) )
אני לא יודע, אנשים "רגילים" בכלל עוד הולכים לספריית וידאו ולוקחים סרט DVD?
הפעולה הזו עדיין קיימת, זה לא עבר מהעולם?
כי זו הסיטואצייה היחידה בערך שאזרח נפגש עם מדייה מפלסטיק.
כל השאר זה HD בטלבזייה, ואנחנו, שזה הורדות מסובכות מהרשת.
אחוז האוכלוסייה שיש לו פוטנציאל לראות דיסק BR פיזי קטן מאד.
לכן, לדעתי, הפורמט לא ממש חשוב, זו נישה, והעיקר שהכבלים/לוויין יעבורו ל HD.

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #9 

כתבת יפה ונכון.למרבה הצער זה באמת המצב פה בארץ.ואת זה אני אומר בתור אחד שרכש צורב בלוריי למחשב (של פיוניר) והזמין מחבר שנסע לחו"ל את הנגן BD-370 של LG מהדיוטי פרי.כשהלכתי לחפש מדיות BD-R,הסתכלו
עלי המוכרים בחנויות בתימהון ולא הבינו למה אני מתכוון.ואני מדבר על חנויות שמתמחות בציוד היקפי ואודיו/וידאו למחשבים!
:roll: בסוף הצלחתי להזמין מדיות מחנות המחשבים השכונתית שלי.עד לפני חצי שנה היו בכמה סניפי אופיס דיפו מדיות
BD-R של TDK במחיר של 200 ש"ח למדיה! אחת! 8O 8O :evil: .ובאשר לסרטים עצמם-אין מבחר מספיק גדול,ומספר
הסרטים המתורגמים קטן עוד יותר ונמכר/מושכר במספר קטן מאוד של חנויות,לפחות באיזור שאני גר בו בת"א.
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4032
שם מלא: pavel
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #10 

קודם כל, אחלה פוסט!
שנית, אני מסתובב עכשיו קצת בניו יורק ואני בהחלט רואה דריסת רגל יפה של בלו ריי.
הייתי ב Best Buy והיחס שם מול DVD עמד בערך על 60/40 לטובת DVD שזה יפה מאוד לדעתי והיחס ב Blockbuster עומד על 80/20 לטובת DVD.
שמעתי לאחרונה שה Blockbuster עומדים גם בפני פשיטת רגל אז כנראה שמהם אין לצערי לצפות לצעדים קיצוניים.
מה שעדיין קצת מעכב את הכניסה הגדולה הוא המחירים היקרים עדיין של הסרטים. 25~30 דולר לסרט זה עדיין סיפור לא זול בכלל. אונליין אפשר למצוא יותר זול אבל עדיין מדובר בהוצאה לא קטנה. מקווה שלסוני ושות' יהיה מספיק שכל לחתוך לכיוון ה 20$ לקראת החגים כדי לפרוץ את הסכר.
Need more cowbell

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #11 

הסיבה שאני לא רוכש בלו ריי בעתיד הקרוב היא שאני לא רואה בעיה תהומית שזקוקה לפתרון. כך שעבורי לפחות זה משהו נחמד, אבל לא כורח. אם חובב ווידאו כמוני עדיין עושה פרצוף לא משוכנע אז בוודאי שעבור הקהל הרחב הבלו ריי לא נתפס כמשהו ששווה להוציא כסף עבורו אלא משהו שיותר בגדר פתרון לבעיה שאינה קיימת עבורם.

גם שמתי לב בכמה שיחות לא פורמליות עם חברים לעבודה שלא קיימת אצלם הבחנה ברורה בין בלו ריי ל DVD. עבורם הבלו ריי זו לא מהפכה אלא סתם עוד סוג של DVD, שאיתו הם חיים מצויין דרך אגב, והם ישקלו לרכוש נגן בלו ריי רק בעוד כמה שנים כשנגן ה DVD שלהם יתיישן או יילך לעולמו. כך שהמסקנה שלי היא שהבעיה המרכזית של הבלו ריי הוא חוסר עיניין מצד הקהל הרחב.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #12 

לבלו ריי יש כמה בעיות ואויבים אסטרטגיים, מבית ומחוץ:
1. חלופות בצורת שירותי אונליין חוקיים, אשר הופכים את המדיה פיזית, שדורשת יציאה מהבית (לא לשכוח להתלבש!) נסיעה, חניה, השכרה, וחזרה (במידה והיה לך מזל, והיה עותק של הסרט שרצית) ללא רלוונטית. בעוד כמה שנים נוכל לספר לילדים שלנו ש"פעם היה דבר כזה שנקרא ספריית וידאו".

2. יותר מדי הגנות, DRM וחיים מסובכים. אחת הבעיות המונעות כניסה של בלו ריי למיינסטרים היא שהוא פשוט מסובך מדי! האדם הפשוט רוצה לשכור/לקנות סרט, להכניס אותו לכונן ולנגן. הוא לא רוצה להבין שיש דבר כזה שנקרא BD+, BD live, להתחיל להתעסק עם regions, חיוב של חיבור המכשיר לאינטרנט (ומה אם אין לי נקודת רשת בסלון?)) וכו'.
חכמים ממני אמרו כבר:"אם זה לא פשוט - זה פשוט לא עובד". ניגון סרט בלו ריי הוא רחוק מלהיות פשוט.

3. הכאב (pain) שבלו ריי בא לפתור לא ממש גדול. הרוב המוחלט של האנשים לא מרגיש ולא ירגיש בהבדל בין סרט בלו ריי ב-40Mbps לבין תוכן שמגיע מלווין/ שירות אינטרנט חוקי/ כבלים ב-9 עד 12 Mbps. על פורמטי האודיו החדשים בכלל אין מה לדבר בתור killer factor, ואף אחד לא יתחיל לעשות מהפיכות (או להוציא מאות/אלפי דולרים) בשבילם.

כמו שאני רואה את הדברים, גם התעשייה עצמה הבינה שהבלו ריי, כמו שהוא היום - פשוט הולך למות. בדיוק בגלל זה אנחנו רואים מינוף גדול של 3D@home. התעשייה (אולפנים/ יצרנים) מקווים ש-3D בטלוויזיה הביתית הוא כן משהו שישכנע את הצרכן הסופי להתאמץ כל כך בשביל בלו ריי. הם מוכנים להקריב בשביל זה את היתרון היחסי היחידי שנותר לאולמות הקולנוע.
You are never fully dressed without a smile

nadavck פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3328
נתן תודות: 223 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #13 

תודה רבה על הפרגון (Y)

אכן הבעיה העיקרית היא "חוסר עניין הציבור". אני מסכים עם "החתול" שאנשים מתרגמים את הבלו ריי כ"עוד סוג של DVD". ושאתה צריך לשלם יותר ולקנות מכשור חדש בשביל "DVD יותר יקר" זה קצת בעייתי.
ואני גם מסכים עם "הגיתי" שרק מעבר ל HD יביא את ההתקדמות של הקטגוריה.

אבל יש כבר ניצנים חיוביים גם בארץ. בגיליון פנאי פלוס של שבוע שעבר (23.09.09) במדור ה- DVD יש המלצה על 3 סרטים חדשים. אחד מהם הוא גרסת הבלו ריי של הסרט "נמר דרקון", רק שימו לב למחיר השערורייתי, סרט משנת 2000 במחיר מלא של 169 שח זה הגזמה פרועה.
יחד עם זאת, עצם העובדה שמגזין בתפוצה המונית כמו פנאי פלוס מתחיל להכניס את הפורמט לביקורות שלו, זה סימן לא רע. זה בדיוק הצעד הראשון של שיווק והוצאת הפורמת לציבור שצריך להתקיים.
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #14 

עוד בעיה עם הבלו ריי הוא שיש יותר מידי סוגים שלו וזה גורם לרוכשים למבוכה בסדר הגודל של "כבל ל HDMI 1.3a" לפחות.

עם DVD החיים פשוטים, יש רק סוג אחד, מקסימום צריך להבין מה זה Region ומה זה NTSC ואתה מסודר ובסה"כ רואה תמונה לא רעה בכלל.

מי שהולך לרכוש בלו ריי צריך קודם להיאבק עם המוכר כדי להבין אם הנגן יינגן את כותרי ה DVD הרגילים, להבין אם יש גם כאן בעיה של region ובאמצע ההסבר על פרופיל 1 לעומת פרופיל 2 הוא כבר מאבד עניין, תשומת הלב מוסטת לכיוון אחר (מה צריך לחבר גם לאינטרנט?) ולא מבין מדוע המוכר לא מצליח להסביר לו במספרים פשוטים עד כמה הוא יראה טוב יותר.

התגובה הסופית של הקונה הפוטנציאלי? מבוכה, חוסר הבנה, איבוד עיניין. במקרה הטוב הוא ירכוש נגן DVD רגיל ובמקרה הרע ירכוש נגן בלו ריי שאיתו הוא יצפה בכותרי ה DVD שיש לו בבית כך שהוא לא יבין על מה כל המהומה ומה זה החארטה הזו - דעה שאותה הוא יביע בקולניות רבה בקרב משפחתו המורחבת וחבריו.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #15 

איתי_הגיתי כתב:(פוסט ארוך מדי לשעה הזו, אז רק ריפרפתי... :) )
אני לא יודע, אנשים "רגילים" בכלל עוד הולכים לספריית וידאו ולוקחים סרט DVD?
הפעולה הזו עדיין קיימת, זה לא עבר מהעולם?
כי זו הסיטואצייה היחידה בערך שאזרח נפגש עם מדייה מפלסטיק.
כל השאר זה HD בטלבזייה, ואנחנו, שזה הורדות מסובכות מהרשת.
אחוז האוכלוסייה שיש לו פוטנציאל לראות דיסק BR פיזי קטן מאד.
לכן, לדעתי, הפורמט לא ממש חשוב, זו נישה, והעיקר שהכבלים/לוויין יעבורו ל HD.
...

אני הייתי אומר שאתה מגזים. אותם אנשים "רגילים" שאתה מתייחס אליהם - הם רוב האנשים. האוכלוסיה כאן בפורום ממש אינה מדגם מייצג. איזה אחוז מהאוכלוסיה יודע ממש להוריד סרט מהאינטרנט, להצמיד לו תרגום ולצרוב על DVD? איזה אחוז יודע להפעיל (שלא לדבר על לחבר....) סטרימר או HTPC לטלוויזיה?

לדעתי הבלו ריי הוא פשוט היורש של ה DVD. לא צריך לחכות לביאת המשיח- הבלו ריי הוא יותר כמו טלוויזה דקה לעומת CRT, במובן שהפורמט האחרון עובר לאט לאט מהעולם, ופשוט לא ניתן יהיה להשיג אותו יותרבנקודת זמן כלשהי. עם הזמן מכשירי DVD פשוט יפסיקו להמכר, ואז אנשים יקנו בלו ריי, גם אם הם לא צריכים אותו.
בישראל זה ייקח זמן - אבל זה יקרה בסוף.
אני חוזר להשוואה שלי לטלוויזיות דקות - ברור שאחוז החדירה שלהן הרבה יותר גבוה מאשר בלו ריי, ועדיין, לא מדובר על מסה קריטית. עדיין חברות הכבלים ממשיכות לשדר את רוב התוכן בפורמט 4:3. שימו לב לדוגמה הבאה: יש את ערוץ RTL הזכור לטובה מימי הטוטי פרוטי. הערוץ הזה משגר ב WIDE. מה עושים בארץ ? חותכים את השוליים ומשדרים ב 4:3!
אף אחד בחברות הכבלים לא מעוניין להתעלל באוכלוסיה - הם פשוט יודעים שרוב האוכלוסיה צופה במסכים ישנים - ותמונת WIDE תיראה מעוות עליהם.
אני עדיין לא מבין למה ARTE ו BBC WORLD כן מועברים ב WIDE כמו שהם. ליס הפתרונים.

שורה תחתונה, זה יבוא, אתה תיראה, רק עניין של זמן. ה DVD היה רבולוציה, הבלו ריי הוא אבולוציה טבעית, ולכן מתרחש לאט יותר

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #16 

nir11 כתב: שורה תחתונה, זה יבוא, אתה תיראה, רק עניין של זמן. ה DVD היה רבולוציה, הבלו ריי הוא אבולוציה טבעית, ולכן מתרחש לאט יותר
...
אבל כאשר יש מעבר לפינה שירותים טובים יותר, נוחים יותר, זולים יותר ויעילים יותר - עתידה של המדיה הפיזית מוטל בספק רב מאוד.
היום, 70 אחוז מהטלוויזיות הנמכרות (כלומר: מהטלוויזיות שמוצעות למכירה בחנויות) מגיעה עם תמיכה מובנית בנטפליקס - מה שמאפשר לאמריקאי הממוצע (והדביל, יש לומר) לצפות בכ-12,000 סרטים מיידית על מסך הטלוויזיה שלו, או להזמין את העותק הפיזי שיגיע אליו בדואר הביתה - בלי לקום מהכורסא (גם בלי לקום למחשב...). לאור הנתון הזה, פלא שבלוקבאסטר נמצאת בקשיים והולכת לסגור 905 סניפים?

כל הקונספט של מדיה פיזית, שצריך לשמור עליה, לאחסון אותה ולחפש אותה לא יחזיק עוד הרבה זמן. עד שבלו ריי יעשה את המהלך האבולוציוני שלו, הוא יהפוך להיות לא רלוונטי בעליל, כי צריכת המדיה תהיה בצורה שונה לחלוטין.
You are never fully dressed without a smile

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #17 

יש לי בבית את כל הציוד המתאים לבלו ריי ול HD ויותר .
עדיין אני מעדיף לצפות ב mkv של 2 ג'גה ולא מעניין אותי מבלו ריי של 40 ג'גה .
בכלל אני לא אכניס הביתה שום מדיה פיזית זה טאבו ולכן לא אקנה גם שהמחיר יהיה 100 ש"ח , נגן בלוריי.
כ מה ש shed רשם בהודעה לפני י, נכון במאת האחוזים.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #18 

Shed כתב:
nir11 כתב: שורה תחתונה, זה יבוא, אתה תיראה, רק עניין של זמן. ה DVD היה רבולוציה, הבלו ריי הוא אבולוציה טבעית, ולכן מתרחש לאט יותר
...
היום, 70 אחוז מהטלוויזיות הנמכרות (כלומר: מהטלוויזיות שמוצעות למכירה בחנויות) מגיעה עם תמיכה מובנית בנטפליקס - מה שמאפשר לאמריקאי הממוצע (והדביל, יש לומר) לצפות בכ-12,000 סרטים מיידית על מסך הטלוויזיה שלו, או להזמין את העותק הפיזי שיגיע אליו בדואר הביתה - בלי לקום מהכורסא (גם בלי לקום למחשב...). לאור הנתון הזה, פלא שבלוקבאסטר נמצאת בקשיים והולכת לסגור 905 סניפים?
...
אכן נתון מדהים שכלל לא הייתי מודע אליו (או לקיומה של האופציה הזו בכלל).
אני חושב שיותר מעניין לדעת כמה טלוויזיות כאלה אכן נמכרות, אבל אני מניח שיש קורלציה.

מצד שני, בפעם האחרונה שביקרתי בניויורק, וזה היה לפני שנתיים, כל החניות היו מלאות בסרטי בלו ריי, והם גם הוצגו בצורה מאוד בולטת. אני מניח שמאז התמונה רק השתפרה, אם כי מנהטן זה לא דוגמה מייצגת לכל ארה"ב.

לי אישית קשה לדמיין את העולם בלי מדיה פיזית, שיכולה להיות בלו ריי, או כרטיס SD. אנשים עדיין מחזיקים הקלטות ביתיות וגם סרטים שהם שומרים, וכמו שאתה יודע אני מאמין שרובה המוחלט של האוכלוסיה זקוק למכשיר פשוט כדי לגשת לתכנים האלה.

אני אישית כמעט רכשתי את ה LG 370 למרות שיש לי סטרימר. הסיבה היחידה שלא עשיתי זאת היא העדר הצע של כותרים בארץ. אני מניח שזה ישתנה מתי שהוא, כי כל כותר חדש שיוצא ב DVD - יותר גם בבלו ריי (לדעתי).

ivanhoe888
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1209
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #19 

האמריקאי הממוצע "והדביל" עדיין הרבה יותר חכם מהישראלי הממוצע כשזה מגיע לטכנולוגיות צפייה. מישהו "שם" על ישראל כשהם חושבים על טכנולוגיות צפייה אילו ואחרות? לא. זה שהיבואנים של סוני או פנסוניק או פיוניר או משקיעים בהסברה של נגני בלוריי, כנראה שלא משתלם להם, או שהם יודעים שכאן ממילא מזרימים עם הורדות לא חוקיות ואיו טעם "לחנך."

בנוגע לסרטי בלוריי עצמם, אני חושב שזה קצת שונה מסרטי DVD רגיל. שמתי לב שהרבה לא שוכרים סרטים אלא קונים דווקא סרטים (ואפשר להשיג במחירים מאוד סבירים אם יודעים איפה לחפש). אני עדיין אין לי נגן בלוריי אבל אני מתכנן לקנות אחד בקרוב מאוד, ואז לקנות כמה סרטים שמאוד הייתי רוצה. האם אני אקנה סרטים כמו באותו תדירות שהייתי קונה סרטי DVD? לא, וגם לא הייתי קונה סרט בארץ, אבל אני לא חושב ש-80-90 ש"ח לסרט זה מוגזם.

בנוגע למדיה פיזית, לא כל העולם יש לו גישה לאינטרנט ולתשתית אינטרנט מהיר מספיק להורדה באיכות BD במהירות גבוהה (מה עם ניתוקים? הפסקות חשמל? הלך המחשב...?), ולכן אם וכאשר פוטציאל הורדה ישירה יגיע למצב כזה, במקרה הטוב הוא יתקיים במקביל למדיה פיזית.
פראיירים לא מתחלפים - רק ראשי ממשלה.

Falcon1
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 527
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #20 

מי שמסתפק ב DVD כנראה לא ראה סרט בלו ריי עם 7.1 ערוצים ב DTS HD או TrueHD.
איכות התמונה מדהימה, אבל אפשר לראות תמונה עדיין מעולה בקבצי MKV, אבל לא את חווית האודיו, אלא אם מורידים קבצי M2TS בגודל 30 ו 40 גיגה שזה סירבול (לפחות בשבילי, אני מעדיף כבר לשכור\לקנות מדיה)

לכן מי שרוצה לראות בלו ריי ולהינות גם מתמונה וגם מאודיו חייב ציוד משלים, אחרת שיקנה סטרימר הכי פשוט או שיישאר עם ה DVD שלו (שאני לא אומר שזה לא טוב)

אגב,
למי שאמר שאנשים לא ייקנו נגן בלו ריי אם הם צריכים להשקיע במערכת חדשה: כשיצא ה DVD והביא איתו יכולות סראונד, אז אנשים השקיעו במגבר רב ערוצים וסט של רמקולים. אז עכשיו בלו ריי גם מביא איתו את התפתחות הטכנולוגיה מבחינת האודיו, ומבחינת הוידאו, כנראה ש 3D יהיה כיוון המשיכה של ההמון לרכוש את הטכנולוגיה הזו.

אין מה לעשות התעשייה צריכה להתפרנס ממשהו, ובלו ריי נמצא כאן מספיק זמן וזה אומר שהוא לא יעלם כל כך מהר. (איזה באעסה אם אני טועה ). :o

שלח תגובה

חזור אל “נגני DVD/בלוריי”