בניית מערכת קולנוע ביתית- מגבר+רמקולים עד 6K

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
gman פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 81
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

שלום לחבי הפורום,

הגיע הזמן לצייד את הדירה החדשה במערכת קולנוע ביתית.
מסך פלזמה 50" של פנסוניק כבר יש (PV80 שקניתי בהמלצת האתר הזה, מאוד מרוצה!)

השימושים הם 70% טלוויזיה (בקרוב אולי HD) ו- 30% סרטים (DVD רגיל) + מוזיקה (איכות רגילה, דיסקים דרך ה-DVD וסטימר אודיו מהמחשב). גודל הסלון הוא 4 מטרים (מרחק ישיבה מהמסך) על 5 מטרים. התקציב הוא 6000-7000 ש"ח עבור רמקולים+מגבר...אפשר וכדאי גם פחות. :D

"החלום" שלי הוא סט bose AM6 אבל מקריאה כאן באתר הבנתי שהתמורה לכסף בעייתית ושאפשר להשיג יותר בתקציב הנתון. משיקולים של עיצוב וסידור בבית יש עדיפות גבוהה לסט סטלייטים (כן, גם אם זה על חשבון איכות הקול). אין אפשרות לרמקולים ריצפתיים והמקסימום שאני יכול לחשוב עליו זה רמקולים מדפיים שישמשו כראשיים.
בכל מקרה זוג הסראונד יהיו סטלייטים.

אני מאמין שהבנתם כבר שאני לא איזה אודיופיל רציני אלא סה"כ אחד שרוצה מערכת שתעניק חוויה נחמדה, תהיה אסטתית ולא תדרוש שינויי ריהוט בבית. תמיכה בפורמטים האחרונים והחדשים ביותר תהיה כנראה בזבוז של כסף מבחינתי אבל אני עדיין לא רוצה לשים את כספי על ציוד מיושן.

אשמח גם להמלצות על חנויות כדאיות באזור המרכז, חנויות שלא ידחפו לי מוצרים שיש להם מלאי גדול שלהם רק בגלל שאני לא מבין הרבה בתחום.

תודה מראש למסייעים.

gman פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 81
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #2 

OK,

אחרי ביקור בכמה חנויות דברים מתחילים להתבהר.
סט הרמקולים יהיה ככל הנראה canton movie 120- מישהו יודע לספר על מחירים עדכניים?
גם ברסיבר יש התקדמות, ההתלבטות העיקרית היא בין שני דגמים של ימאהה, 465 או 565.
ההבדל בכסף הוא כ-700 ש"ח ואני מתלבט האם כדאי לי להשקיע במגבר (לב המערכת אם תרצו...).
לפי מה שהבנתי ההבדלים הם בעיקר האפסקיילינג וזה שה- 565 הוא 7.1 במקום 5.1 ב- 465.
7.1 פחות מדבר אלי כי אני לא רואה מצב בעתיד הקרוב בו אני אזדקק להגביר זוג רמקולים נוספים.
האפסקיילינג דווקא כן מדבר אלי, אבל השאלה היא האם זה משמעותי ומורגש?
כמו כן, נאמר לי שה-465 לא מעביר סיגנל דרך HDMI כשהמגבר כבוי (stand by) אך באתר של ימאהה מצויין שדווקא כן.

תודה מראש למסייעים.

shuali
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
תגובות: 5010
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 236 פעמים

שליחה #3 

לי יש 465, הוא מעביר סיגנל לLCD כשהמגבר כבוי.
חוק ראשון של ציידי דילים:
Buy first, Ask questions later.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”